ELPOLLTV

Div13122019

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Amb una potència de 10kW la Biblioteca Julià Cutiller de Llagostera disposarà d’una instal·lació fotovoltaica per a l’autocosum energètic. La instal·lació constarà de 44 plaques solars de 275 W cada una ubicades a la teulada que proporcionaran energia elèctrica pel funcionament d’una part de l’equipament municipal.

El pressupost de l’actuació és de 23.402,04 €, dels quals 15.000 € estan subvencionats per la Diputació de Girona.

Amb aquesta instal·lació es preveu un estalvi energètic anual d’uns 4.500 kg d’emissions de CO2 a l’atmosfera i un estalvi econòmic de més de 35.000 euros en 25 anys.

Les dades i gràfiques de consum, generació, estalvi d’emissions es podran consultar en temps real des de la mateixa biblioteca mitjançant unes pantalles digitals.

Aquestes dades podran ser consultades pel usuaris de l’equipament així com pels alumnes dels centres educatius del municipi en les seves visites a la biblioteca, tal i com ha explicat el regidor de Medi Ambient, David Parron.

Val a dir també, que la posada en marxa de la nova instal·lació permetrà reduir la potència actual contractada amb la companyia elèctrica, estalviant uns 325 euros anuals, per aquest concepte a la factura de la llum.

L’actuació forma part del Pla d’Acció per a l’energia sostenible (PAES) dins del capítol de millora de l'eficiència energètica en els equipaments municipals.

Es preveu que les obres d’instal·lació comencin en el transcurs de les properes setmanes i finalitzin abans del mes de setembre.

Diumenge, 21 Juliol 2019 13:04

Nova zona d’ombra a la piscina municipal de Llagostera

Publicat per
L’Ajuntament de Llagostera ha instal·lat recentment una pèrgola per aconseguir una zona d’ombra a la pisina municipal. La pèrgola s’ha realitzat amb estructura metàl.lica acabada amb vímet d’uns 45 metres quadrats. “Es tracta d’una actuació reclamada des de fa temps pels usuaris de la piscina, especialment per un grup de pares i mares que es va posar en contacte amb l’Ajuntament”, tal i com ha explicat l’alcalde, Antoni Navarro. La pèrgola ha suposat una inversió de 3.395 €.
La Policia Local de Llagostera ha tingut coneixement d’un grup de persones que es dedica a fer visites a domicilis particulars del municipi fent-se passar per venedors duna empresa de matalassos.

El modus operandi dels estafadors consisteix en trucar el timbre de les cases presentant-se com a comercials d’una empresa de matalassos oferint el canvi del matalàs amb unes condicions molt avantatjoses, on es demana una paga i senyal de 80 euros.

Els estafadors, de complexitat corpulenta, es desplacen amb una furgoneta Renault Kangoo de color blanc.

En les darrers hores, la Policia Local ha rebut dues denúncies de dos veïns, a un d’ells els estafadors van aconseguir els 80 euros.

La Policia Local recomana que en cas de dubte no s’obri la porta a ningú, no es deixi entrar a cap desconegut a casa i que es posi immediatament en coneixement de la Policia qualsevol sospita d’estafa trucant al 972 80 55 80.

S’han substituït per ampolles i gots de vidre i/o cartró amb menor impacte ambiental

Amb la voluntat de reduir els envasos d’un sol ús, el nou equip de govern de l’Ajuntament de Llagostera ha decidit deixar d’utilitzar ampolles i gots de plàstic a les dependències municipals, que fins ara es feien servir a les sessions plenàries, juntes i reunions.

El regidor de Medi Ambient, David Parron ha explicat que la mesura va encaminada a reduir els residus de plàstic municipals i a començar a “predicar amb l’exemple més enllà de les paraules i les normatives”. En aquest sentit ha avançat que també es substituiran els gots de plàstics dels dispensadors d’aigua existents per uns de cartró i que la mesura es farà extensiva a totes les dependències i equipaments municipals.

La mesura ja s’ha començat a implementar des del passat 5 de juliol quan va tenir lloc la primera sessió plenària del nou govern municipal.

Diumenge, 14 Juliol 2019 10:09

25 anys de caminada a la llum de la Lluna

Publicat per
Un total 170 persones han participat a la vint-i-cinquena edició de la Caminada a la Llum de la Lluna, organitzada pel Bell-Matí. La caminada ha finalitzat amb una banyada a la piscina municipal.
Dilluns, 15 Juliol 2019 09:49

Nova edició del Cabaret Eròtico Literari

Publicat per
El Parc de l’Estació ha estat l’escenari aquest diumenge a la nit, d’una nova edició del Cabaret Eròtico Literari, on diversos actors i actrius han realitzat lectures de textos i interpretacions pujades de to acompanyats amb la música de Iogui Trio. Com a novetat, enguany el Cabaret Eròtico Literari ha comptat amb una exposició de 8 fotografies del fotògraf Sergi Oriola, exposades al Plan B, al Swing, a la Biblioteca, a Cal Negre, al Modoni, al Casino, a l’Enrenou i a Ca la Viudi.
Diumenge, 14 Juliol 2019 09:50

Dotzena edició de la Fira del Batre

Publicat per
Llagostera ha celebrat aquest dissabte la dotzena edició de la Fira del Batre. Els actes han començat amb una demostració de fer el paller, a càrrec del col·lectiu de segadors i segadores de Llagostera.

Les activitats han seguit durant tota la tarda i han finalitzat amb un sopar popular i concert al Parc de l’Estació.

Anna Viñas, regidora de la CUP-Alternativa per Llagostera, formarà part dels cinc consellers cupaires amb representació al Consell Comarcal del Gironès. Viñas seurà al plenari de l’ens comarcal al costat de Pitu Bartis (Celrà), Albert López (Celrà), Cris Sibina (Salt) i Dolors Serra (Girona). Viñas ha explicat que el seu pas pel Consell Comarcal serà compartit amb en Enric Ramionet. Amb Anna Viñas, seran tres els regidors llagosterencs que seran consellers comarcals. Els altres dos son Pilar Aliu de Junts per Llagostera i Àlex Maqueda del PSC. Aquest dijous tindrà lloc el ple de constitució, on tots ells prendran possessió dels respectius càrrecs.
Dilluns, 08 Juliol 2019 14:45

Festa de Sant Cristòfol

Publicat per

Un centenar de vehicles, entre ells una vintena de cotxes clàssics, van desfilar dissabte pels carrers de Llagostera per celebrar la tradicional festa de Sant Cristòfol, patró dels conductors. La celebració va iniciar-se amb una concentració dels vehicles participants abans d’iniciar la ruta fins a la plaça Catalunya i va finalitzar amb un sopar popular organitzat pel Club Patinatge Llagostera. Tots els participans van rebre un regal commemoratiu.

Dilluns, 08 Juliol 2019 14:09

Nit blanca amb la Unió de Botiguers

Publicat per

Un any més la Unió de Botiguers ha tenyit de blanc la Plaça Catalunya per celebrar una nova edició de la Nit Blanca. La Música, el menjar, el beure i sobretot el bon ambient han estat els protagonistes de la consolidada nit festiva organitzada pels botiguers de Llagostera. A la festa no hi ha faltat ni el cremat ni el ball.

FACEBOOK

Estació Meteorològica