ELPOLLTV

Dis19092020

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

L'alcalde de Llagostera, Antoni Navarro, s'ha dirigit de nou a la població per explicar i actualitzar les darreres informacions en relació a la crisi sanitària del coronavirus.

Segons dades facilitades per la Generalitat ha lLagostera hi ha comptabilitzats 44 casos positius acumulats des de l’inici de la crisi sanitària. Entre les novetats l’alcalde ha anunciat l’obertura d’un número de compte solidari on poder fer donacions per destinar-los a persones i famílies necessitades. El compte s’ha obert després que varies persones, empreses i entitats mostressin el seu interès en fer aportacions econòmiques. L’alcalde ha explicat que els diners recollits es gestionaran des de la taula d'emergència per la crisi de la COVID-19, formada pel Consell Social i el Consell Econòmic. Tota la recaptació reforçarà la partida pressupostària de 100.000 euros que es va aprovar en el passat Ple Municipal del mes d’abril, per pal·liar els efectes de la crisi.

Els makers de Llagostera entregaran aquest dijous, una trentena de viseres realitzades amb impressores 3D als marxants que tindran parada de productes d’alimentació al mercat setmanal, per tal que es puguin protegir millor.

Des del grup de #coronavirusmakers s'ha explicat que amb aquesta actuació, donaran per finalitzada la seva aportació a nivell local, tot i que seguiran col·laborant amb l’Ajuntament de Llagostera, la Policia Local, els Serveis Socials, el Departament de Salut de la Generalitat i amb qualsevol entitat sociosanitària que ho necessiti.

Des de l’inici de l’estat d’alarma, el grup de makers Llagostera ha repartit prop de 400 viseres, la majoria al municipi i unes 200 més a Sanitat, Serveis Socials i Residències de les comarques gironines.


Dimecres, 06 Maig 2020 19:53

Reobertura de l'Eurotaller Robert Corominas

Publicat per

L'Eurotaller Robert Corominas reobrirà les seves portes el proper dilluns 11 de maig. Per començar només atendrà amb cita prèvia i seguint totes les mesures de seguretat i higiene recomenades.

Podeu demanar cita prèvia a través de WhatsApp al 617 40 34 05, deixant un missatge al contestador automàtic del taller (972 83 05 78) o per correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.


El grup municipal CUP-Alternativa per Llagostera segueix ben actiu a les xarxes socials amb les converses per guanyar perspectiva. Avui dimecres 6 a les 19 h, l'Eduard Comas connecta amb la Laura Broo (Berlín) i en Kissima Sillah (Dingiri), per conèixer de primera mà com es viu la crisi de la COVID-19 a Alemanya i Gàmbia. Hi pots participar en directe des del seu canal d'Instagram.

Dimecres, 06 Maig 2020 07:59

Ja a la venda Llagostera Desapareguda de Pau Turon

Publicat per
Llagostera ha viscut al llarg de la seva mil·lenària història un gran nombre de canvis i vicissituds protagonitzats pels seus habitants. Testimonis d’aquestes transformacions són les fotografies que el llagosterenc Pau Turon ha recopilat i comentat en el llibre Llagostera Desapareguda.

El llibre, editat per Efados, permet passejar des de l’emmurallat nucli històric, origen i bressol del poble, fins a l’esplendor de l’eixample modern, fruit de l’auge de la indústria surotapera, pels masos, les ermites i els camps de sitges ibèrics disseminats pel territori. Trobareu el llibre a la Llibreria Sureda.


El Consell Econòmic de Llagostera, format per diversos agents del teixit econòmic del poble i creat per estimular-ne l’activitat econòmica en el marc de la situació d’excepcionalitat causada per la COVID-19, ha elaborat una sèrie de mesures per a la reactivació econòmica del municipi basada en tres eixos: subvencions, suspensions fiscals i campanyes informatives.

Pel que fa a les subvencions, s’han creat cinc línies d’ajuts destinades a subvencionar activitats econòmiques situades al municipi de Llagostera que es van veure obligades a tancar o que hagin tancat voluntàriament per raons de salubritat o de descens de l’activitat econòmica. Aquestes subvencions s’han dividit en tres blocs: les adreçades a pal·liar el tancament de negocis, les destinades a donar suport a les despeses de la reactivació de l’activitat econòmica després del tancament i les adreçades als i les propietàries de locals comercials que han condonat totalment o parcialment el deute als negocis que han tancat.

Quant a les suspensions fiscals, s’ha acordat suspendre la taxa d’ocupació de la via pública per a terrasses durant el temps de tancament obligatori i, un cop obertes, serà proporcional a l’aforament permès per les autoritats sanitàries. A més, per als establiments obligats a tancar o que hagin tancat voluntàriament per qüestions de salubritat, també es suspèn la taxa d’escombraries durant l’Estat d’alarma.

Finalment, des del Consell Econòmic s’ha proposat la realització de diverses campanyes d’informació i promoció del comerç local, com ara la creació de la marca distintiva “Llagostera saludable” per a empreses de restauració, comerç, allotjament turístic o serveis que, a més, rebran sessions de formació sobre noves mesures derivades de la COVID-19. Així mateix, des de l’Àrea de Promoció Econòmica del consistori s’han obert nous canals de comunicació a les xarxes socials per apropar la informació econòmica d’àmbit local als veïns i veïnes del poble.

En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica, Eduard Díaz, ha explicat que "aquestes mesures s'han confeccionat de forma participativa escoltant les necessitats del teixit social, comercial i empresarial amb la voluntat de respondre de forma efectiva als problemes que ha generat el coronavirus als diversos col·lectius". Per poder començar a desplegar algunes d'aquestes actuacions s'ha fet una reserva inicial de 100.000 euros del pressupost municipal que va aprovar-se la setmana passada en el transcurs del Ple municipal.

Les propostes s’han confeccionat entre diversos agents del sector econòmic del poble, l’equip de govern, els partits a l’oposició i tècnics de promoció econòmica, a partir d’una primera videotrucada en la qual es van valorar les necessitats i una segona sessió en la qual es van consensuar les propostes.


L'empresa de subministrament d'aigua Aqualia informa del tancament del servei als carrers Pujada del Dipòsit i Ganix, per procedir a la instal·lació d'un comptador sectorial. Es preveu restablir el servei d'aquí a 5 hores aproximadament.

El govern de l'estat ha autoritzat la reobertura al públic dels locals i establiments de comerç minorista (botigues) i de serveis professionals (reparacions, perruqueries i centres d’estètica, etcètera), inclosa la restauració i l’hostaleria, amb determinades condicions de seguretat.

L'autorització entrarà en vigor a partir d'aquest dilluns 4 de maig segons es publicava el BOE, ahir a la tarda.

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha editat un nou document de preguntes i respostes que podeu consultar des d'aquí.

A partir d'aquest dissabte 2 de maig estarà permès sortir al carrer a fer passejades i practicar esport individual un cop al dia, en diverses franges horàries, segons ha anunciat el govern espanyol. Les persones d'entre 14 i 70 anys podran sortir a fer esport i caminar entre les 6 i les 10 del matí o entre les 8 i les 11 de la nit.

Els dependents que hagin d'anar acompanyats d'un cuidador i les persones majors de 70 anys podran sortir entre les 10 i les 12 o entre les 7 i les 8 del vespre, mentre que per als menors de 14 anys es restringeix la franja horària que s'havia permès fins ara: podran sortir entre les 12 del migdia i les 7 de la tarda (aquesta setmana ha estat fins a les nou de la nit).

El Ple de l’Ajuntament de Llagostera celebrat aquest dimecres, ha aprovat per unanimitat, reservar una partida de 100.000 € del pressupost municipal per fer front a la crisi provocada per la COVID-19.

El regidor d’Hisenda, David Parron va explicar que es tracta d’una partida inicial batejada amb el nom de 'Subvencions COVID-19’ per pal·liar els efectes més immediats de la crisi econòmica i sanitària. Aquesta partida es podria veure incrementada en funció de l’evolució de la situació, les necessitats i les possibilitats pressupostàries.

Parron va explicar també que dels 100.000€, 5.000€ aniran destinats directament a incrementar l’aportació actual a Càritas, passant dels 10.000 € actuals als 15.000 €, per a la compra de productes alimentaris frescos i de primera necessitat.

Amb la modificació de crèdit s’ha creat també una partida dotada amb 3.400€, per destinar-la al Patronat de la Residència Josep Baulida, tal i com han demanat les entitats locals del Grup Excursionista Bell-Matí i El Butlletí de Llagostera, que han decidit renunciar a part de la subvenció anual rebuda per part de l’Ajuntament.

Els 100.000 € es finançaran amb fons propis provinents del romanent de tresoreria.

El Ple es va celebrar primera vegada a la història de manera telemàtica fent ús de les noves tecnologies i es va poder seguir en directe pel canal de Youtube de l’Ajuntament, des d'on el podeu recuperar.

FACEBOOK