ELPOLLTV

Dil18022019

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dijous, 31 Gener 2019 19:09

Tot a punt per “Le Centaure 2019”

Publicat per
Els municipis de Llagostera, Santa Cristina d’Aro, Castell - Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols acolliran els propers 8, 9 i 10 de febrer “Le Centaure 2019”. Es tracta de la prova internacional d’orientació nocturna a cavall on els participants hauran de recórrer 100 quilòmetres de nit i sense lluna per camins i corriols dels massissos de les Gavarres i l’Ardenya. Una cinquantena de genets provinents de França, Espanya, Anglaterra, Holanda, Itàlia, Catalunya i Rússia participaran amb els seus cavalls per demostrar les seves habilitats en un traçat desconegut fins el mateix dia de la prova.

La Federació Internacional de Turisme Eqüestre ha confiat per segona vegada l’organització de l’esdeveniment al centre llagosterenc Cavall de Mar, on aquest dijous al migdia ha tingut la presentació oficial on hi ha participat el representant Territorial de l'Esport a Girona, Pep Pujols, acompanyat de Marta Planella, presidenta del Club Esportiu Cavall de Mar, Ricard Grabulosa de l’equip Cavall de Mar que participarà a Le Centaure 2019, Maya Pou, Presidenta d'e l’Associació dels Centres Eqüestres de Girona i Fermí Santamaria, alcalde de Llagostera i vicepresident de la Diputació de Girona.

A l’acte de presentació també hi han assistit l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas i diversos regidors i regidores de turisme i esport de Castell Platja d’Aro, Santa Cristina d’Aro i Tossa de Mar.

Tots ells han valorat molt positivament la celebració de “Le Centaure” a terres gironines que de ben segur ajudarà a promocionar no només els municipis per on passa si no també les comarques del Gironès, La Selva i del Baix Empordà per on transcorrerà la prova.

En aquest sentit els organitzadors han volgut destacar “la promoció del territori que sobrepassa l’àmbit estrictament esportiu d’un esdeveniment d’aquestes característiques”.

Cal destacar, que tot i la duresa de la prova, tots els cavalls estan entrenats seguint unes mesures i directrius veterinàries molt estrictes per garantir la salut i el benestar dels animals en tot moment.

“Le Centaure” compta amb col·laboració institucional de la Direcció General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, El Patronat de Turisme Costa Brava Girona, el Consell Esportiu del Gironès i els Ajuntaments de Sant Feliu de Guíxols, Castell Platja d’Aro, Santa Cristina d’Aro, Tossa de Mar i Llagostera, la FITE, la Federació Catalana d'Hípica i l’ACCEGI. I els esponsors Ars equina Ekuo Janequí.

Dimarts, 29 Gener 2019 14:38

Més podis pel Club Atletisme Llagostera

Publicat per
El Club Atletisme Llagostera segueix deixant empremta per allà on passa. Aquest diumenge, Rubén Martínez Real s’ha proclamat campió de la categoria Benjamí masculí del Cros de Vidreres i les germanes Aina i Nora Portés Casadevall han aconseguit la segona i tercera classificació en la categoria Benjamí femení.

Enguany el Circuit Gironí de Cros, s’ha realitzat en 9 jornades repartides en quatre mesos que ha transcorregut per les comarques de la Garrotxa, el Gironès, el Pla de L’Estany i la Selva on 12 atletes del Club Atletisme Llagostera hi han participat.

Amb el Cros de Vidreres s’ha tancat el circuit gironí de cros 2018/19, on Aina Portés Casadevall i Rubén Martínez Real s’han proclamat sots campions de la temporada de les seves categories i Nora Portés Casadevall ha aconseguit la tercera posició.

L’Ajuntament de Llagostera ha iniciat els treballs d’adequació d’una zona d’aparcament temporal d’autocaravanes, per a la gent que visita el municipi de Llagostera o que està de pas, amb aquest tipus de vehicle.

La proposta va sorgir durant el procés de participació ciutadana impulsat per l'Ajuntament de Llagostera, on també van sortir escollides, il·luminar el tram fosc del camí del tanatori, instal·lar una estació meteorològica, habilitar un punt Wifi d'accés a internet davant de l'Institut i potenciar l'àrea comercial.

Amb aquesta actuació, l’Ajuntament de Llagostera haurà executat totes les propostes sorgides de la votació popular que ha servit per decidir el destí de 40.000 euros del pressupost municipal.

El lloc escollit està situat al costat de la piscina municipal situat a l’Avinguda de l’Esport. Els treballs consistiran en l’adequació de la vorera per a facilitar l’accés als vehicles, senyalitzar els espais d’aparcament, instal·lar un sistema per a l’evacuació d’aigües grises i negres, així com una font d’aigua potable i uns rètols informatius en quatre idiomes sobre els usos de l’espai i els recursos d’interès turístic del municipi.

L’actuació té un pressupost de 19.000 euros.

El llagosterenc Guillem Ferrer Bellvehí de 16 anys, genet de la disciplina de TREC del Centre Esportiu Cavall de Mar de Llagostera ha aconseguit enguany la Ferradura d'Or com a reconeixement als mèrits esportius aconseguits durant la temporada 2018.

En aquesta edició́ de les Ferradures d'Or , Plata i Bronze que reconeixen els mèrits dels esportistes del mon de la hípica a les comarques de Girona han estat nominats 15 esportistes de diferents disciplines. Una vegada obtinguda la llista de nominats una comissió́ d'experts i professionals de l’hípica composada per els vocals de cada comissió́ de les diferents disciplines d'ACEEGi (Salt d'Obstacles, Doma Clàssica, TREC, Volteig, Paraeqüestre i Enganxe), més un expert de cada disciplina escollit pel vocal estudia els mèrits de cadascun dels nominats. Aquesta comissió́ elabora una classificació́ dels nominats i adjudica una puntuació́ de 70, 60, 50, 40, 30, 20 i 10 als participants en ordre descendent. Durant el sopar de Gala els assistents fan la votació́ de la llista de nominats i el que obté mes vots te 30 punts, els segon 20, el tercer 10 i la resta 5 cadascun.

Amb la suma de les puntuacions de la comissió d'experts i la votació s'obté la classificació dels tres que obtinguin mes punts i que s'emporten les Ferradures d'Or, Plata i Bronze.

La ferradura de d'or aconseguida per Guillem Ferrer ha estat per les classificacions durant el 2018 de Medalla de plata Ct. Catalunya Junior , Medalla de plata Ct. Espanya TREC Junior a Brunete (Madrid), Medalla de plata Ct. Espanya TREC Júnior per Equips a Brunete (Madrid) i participació mundials de trec a Bracciano (Roma, Italia).

ACEEGi és l’associació que aplega els clubs esportius d’equitació de la província de Girona. El lliurament de les ferradures d’or, plata i bronze és el plat fort del sopar de gala que es fa cada any. En la seva votació hi participen professionals, tècnics i els més de 300 genets i afeccionats a l’equitació que assisteixen al sopar. Per això, es pot considerar un dels reconeixements més importants que pot guanyar un esportista gironí del món del cavall.

Aquesta és la cinquena edició que es reparteixen aquestes ferradures i és la tercera ocasió que genets llagosterencs de Cavall de Mar en guanyen una; el 2016 Ricard Grabulosa va guanyar la ferradura de bronze i el 2017 Gemma Miquel va ser guardonada amb la d’or.

Dilluns, 28 Gener 2019 22:01

Tercera posició pel Club Patinatge Llagostera

Publicat per

El Grup Xou Petit del Club Patinatge Llagostera ha aconseguit la tercera posició amb la coreografia “Llueix-me”, en el Campionat Territorial de Girona, celebrat aquest diumenge a Fontajau. El club llagosterenc s’ha classificat així, per participar al Campionat de Catalunya que tindrà lloc els propers 16 i 17 de febrer a Reus.

Llagostera ha acollit aquest dilluns 28 de gener, la Jornada d’Esport i Valors amb la participació de l’alumnat dels Plans de Transició al Treball (PTT) de Llagostera, Salt, Guíxols i Vall d’Aro. Durant tot el matí s’han realitzat diferents jocs esportius organitzats pel Consell Esportiu Gironès juntament amb els tutors del PTT així com dinàmiques de grup proposades pel mateixos alumnes.

“Fa anys que aquest tipus de Jornada es desenvolupa en diferents territoris de Girona per tal que l’alumnat conegui altres joves matriculats a diferents Ptts i comparteixin una experiència lúdica educativa”, tal i com ha explicat Sílvia Oller, coordinadora dels programes de PTT a Girona.

A l’acte de cloenda hi han assistit el regidor de Joventut Robert Montiel i la regidora de Serveis Socials Montse Vilà

És un 14,6% més respecte l’any anterior i confirma que la fracció tèxtil té un pes creixent en la transició cap a l’economia circular.

La Fundació Humana ha recuperat 10.783 kg de tèxtil usat a Llagostera al llarg del 2018, xifra que representa un augment del 14,6% respecte a l’any anterior (9.411 kg). Aquestes donacions equivalen a 22.300 peces de roba recuperades que tenen una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge.

Les peces recollides procedeixen dels contenidors on s’hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzem per a donar-los una segona vida. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i tractament dels residus urbans.

“Des d'Humana aplaudim la feina dels municipis que hi promouen la recollida selectiva del tèxtil”, valora Àgata Soler-roig, responsable de l’àrea de Recollida d'Humana a Catalunya, “i insistim en la importància d'impulsar-hi un model de gestió sostenible que en prioritzi el factor social davant del mercantil”. “Les administracions locals han d'entendre que tenen un compromís ineludible a sis anys vista. Tots els agents implicats ens hi hem d’esforçar més per a augmentar les xifres de recollida selectiva, no només per a respectar l’objectiu imposat per Brussel·les sinó també per a fer-ne més evident el benefici ambiental i social de la roba usada”, afegeix.

Segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, els gestors autoritzats només recuperen el 8,3% de la roba que els catalans rebutgen anualment. És una xifra molt lluny de l’objectiu del 55% fixat per la Unió Europea per al proper any per a reciclar els residus municipals.

Llagostera ha celebrat aquest diumenge la trenta-tresena edició de la Festa de Sant Antoni Abad, patró dels animals.

Desenes de cavalls, carruatges i diverses carrosses dels centres educatius han participat a la cercavila pels carrers del municipi des de l’esplanada de Can Cassoles fins a la plaça Catalunya on Sant Antoni ha batejat tots els animals.

La Festa està organitzada per la Comissió de Sant Antoni amb la col·laboració de l’Ajuntament de Llagostera.

La festa ha finalitzat amb un derbi d’enganxe i el sorteig de premis.

Rodes, pneumàtics, plàstics, llaunes, electrodomèstics, motors, vidres, garrafes i fins i tot matrícules de vehicles... Aquesta és una petita mostra de la quantitat de deixalles recollides aquest dissabte durant la matinal de recollida d’escombraries organitzada pel Grup Excursionista Bell-Matí de Llagostera.

Els organitzadors, que compten amb la col·laboració de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament, es trobaran cada darrer dissabte de mes per netejar l’entorn del municipi. El punt de trobada serà la deixalleria municipal a les 10:30 h i la iniciativa és oberta a tothom.

Fermí Santamaria afirma tenir "la consciència molt tranquil·la" i sosté que les acusacions "no són certes"

El jutjat d'instrucció número 1 de Girona ha admès a tràmit una querella interposada per l'empresa d'aigües Rec Madral per delictes de coaccions, tràfic d'influències, prevaricació, desordre públic, defraudació, danys i relatiu al mercat i als consumidors pels canvis en el subministrament d'aigua a la urbanització la Canyera.

El jutjat ha citat a declarar com a investigats l'alcalde, Fermí Santamaria, el secretari municipal, responsables de la Junta de Compensació i els representants de les empreses FCC Aqualia i Aglomerats Girona. Rec Madral sosté que era concessionària 'de facto' del servei des del 1983 però que a finals del 2018 van construir una nova xarxa de subministrament i li van treure la possibilitat de continuar donant aigua als veïns de la urbanització.

L'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, assegura tenir "la consciència molt tranquil·la" davant la querella de Rec Madral. Explica que, en el cas del subministrament d'aigua a La Canyera, i amb el canvi d'empresa per FCC Aqualia, tant el consistori com la Junta de Compensació han actuat "correctament" i, sempre, assessorats pels serveis jurídics del consistori.Santamaria diu que demostraran davant del jutjat que, en cap cas, Rec Madral tenia una "concessió perpètua" del servei d'aigües a la urbanització. I assegura que, precisament, les obres per renovar canonades es van portar a terme perquè l'antiga xarxa estava "obsoleta" i tenia "moltes fuites". "Hem fet allò que pertocava i tinc l'esperança que la justícia prengui la decisió adient; però estem tranquils, perquè sabem que no hem fet res incorrecte", conclou.

Dilluns de la setmana passada, el responsable de Rec Madral va declarar al jutjat d'instrucció 4 de Santa Coloma de Farners perquè l'empresa està investigada per suposades irregularitats en la gestió de l'aigua a urbanitzacions de Vidreres. A la sortida del jutjat, Carles Mallart ja va anunciar que presentaria diverses querelles als jutjats per suposats greuges causats a l'empresa a diverses poblacions on ha subministrat el servei. Aquesta seria la primera que s'ha admès a tràmit però també preveu actuar contra els ajuntaments de Caldes de Malavella, Vidreres i Maçanet de la Selva per suposades subvencions fraudulentes entre l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i els consistoris.

Font: ACN


FACEBOOK

Estació Meteorològica