ELPOLLTV

Dic12052021

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

El Ple municipal celebrat el dimecres passat va aprovar per unanimitat una moció de rebuig al projecte de la MAT a la Selva, que preveu instal·lar-hi un ramal de 400 kV entre Santa Coloma de Farners i Riudarenes. Una línia que els grups municipals amb representació política creuen que és innecessària i que existeixen diverses alternatives sostenibles més respectuoses amb el medi ambient i l’entorn.

Així, l’Ajuntament de Llagostera se suma al moviment de rebuig impulsat per la Plataforma NO a la Mat Selva, que agrupa ajuntaments, ens municipals i associacions, i reclamen promoure un nou model de transició energètic ajustat a les necessitats i dimensions del territori.

L’Ajuntament de Llagostera i la Sareb han acordat un conveni per a la cessió al consistori llagosterenc de sis habitatges que es destinaran a lloguer assequible o per satisfer emergències residencials. Segons ha explicat Enric Ramionet, regidor d’Habitatge de l’Ajuntament de Llagostera, l’acord permetrà incrementar el parc d’habitatges socials del municipi, una de les prioritats que es contemplen des d’aquesta àrea, per a assegurat el dret a un habitatge digne a aquelles persones en situació vulnerabilitat social.

Així mateix, Ramionet també ha anunciat que s’està treballant en una nova ordenança municipal que reguli la inspecció d’habitatges buits i es pressioni als grans tenidors a cedir-los per a lloguer. En aquest sentit, es contempla aplicar les sancions i les multes coercitives que preveu la llei.

L’Àrea de Promoció Econòmica ha decidit suspendre el cobrament de la taxa per ocupació de la via pública amb taules i cadires als bars del municipi durant el 2021. Així es va aprovar ahir en el Ple ordinari del mes d’abril per unanimitat amb l’objectiu de pal·liar els efectes negatius derivats de les restriccions de la pandèmia, a petició del Consell de Promoció Econòmica i el gremi de bars.

Per a l’Ajuntament, la mesura té un impacte d’uns 13.000 € que deixarà d’ingressar. Una quantitat que se suma als 50.000 € de les dues línies d’ajudes impulsades per l’Ajuntament destinades als negocis afectats per la crisi de la COVID-19.

El Ple també va aprovar, inicialment i per unanimitat, la nova ordenança reguladora de la instal·lació de terrasses a la via pública, que pretén actualitzar i adaptar-se a la normativa vigent per així garantir l'equilibri entre l'ús ciutadà de l'espai públic i l'activitat comercial.

Des d’aquesta setmana s’ha posat en marxa el mòdul COVID-19 ubicat al costat del CAP de Llagostera, que permetrà separar l’atenció primària de l’activitat relacionada amb la COVID-19. Al mòdul instal·lat pel Departament de Salut s’hi faran les proves PCR, els tests ràpids, la identificació de contactes i les exploracions, així com l’atenció a persones amb problemes respiratoris o que en el moment de la consulta presentin símptomes compatibles amb la COVID-19.

Amb l'entrada en funcionament d’aquest mòdul es pretén solucionar els problemes d’espai que presenta el CAP de Llagostera i garantir una major seguretat als professionals i als ciutadans dins el centre.

El PTT d’Auxiliar de vivers i jardins de Llagostera ha guanyat el primer premi de la categoria d’emprenedoria dels premis Impuls FP, gràcies al seu projecte EcoArdenya.

Durant aquest curs 2020/-21, l’alumnat del PTT de Llagostera ha simulat la creació d’una cooperativa de productes ecològics i de proximitat, convertint-se en els productors, i gràcies als dos perfils del PTT de Guíxols-Vall d'Aro, també han preparat diverses receptes amb els productes cultivats i els han promocionat duent a terme diverses campanyes de màrqueting i de difusió de l’empresa.

Una feinada de l’alumnat del PTT que els ha portat a vèncer aquest premi, sent un important reconeixement a la seva tasca.

Podeu conèixer el projecte a la següent pàgina web.

Dimecres, 28 abril 2021 13:49

El Poll TV ja prepara l’Anuari de Llagostera 2021

Publicat per

Després de l’èxit de la primera edició de l’Anuari de Llagostera, del qual es van vendre tots els exemplars que es van posar a la venda, l’equip d’El Poll TV ja ha posat en marxa l'edició 2021.

L’Anuari de Llagostera recull els moments més significatius de la vida social, cultural i esportiva del nostre poble, una publicació que fa perdurar en el temps la història i les vivències de Llagostera i la seva gent. El seu format està estructurat per mesos i amb un recull de fotografies dels fets més rellevants, alguns d'ells acompanyats d'un codi QR que permet visualitzar-ne un vídeo.

Si vols assegurar-te el teu exemplar o tens una empresa i vols anunciar-te a l’Anuari, et pots posar en contacte amb l’equip editorial a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

Aquesta primavera Junts per Catalunya s’ha constituït a Llagostera. El partit compta actualment amb 30 afiliats, que varen ser cridats a participar en un procés de primàries per constituir el Comitè Local. Entre el dilluns 29 i el dimecres 31 de març va tenir lloc la votació on van sortir escollits Vicenç López Sánchez, com a coordinador, Borja Vilallonga com a responsable d’organització, Pilar Aliu Bou com a responsable de política municipal, Estel Comas Vila, com a responsable de comunicació amb David Payès d’adjunt, Àngel Riera Gibert, com a responsable de militància, Lluís Cuenca Núñez com a responsable d’esdeveniments i, Antonia Micaló Vila, Salvador Devant Ribera, Albert Vinyes Molina, Olga Gonzalez Gómez, Carles Serrat Tur, Cristina Vila Planells, Josep Aliu Mundet, Alexandra Aliu Molina, Andreu Montiel Cortés, Josep Sánchez Acero, Fermi Bota Fabrellas, com a vocals.

Del nou Comitè Local en destaca, segons el comunicat emès per Junts, “una rica i diversa representació de la nostra societat, integrem persones de totes les edats, homes i dones que procedim de mons laborals diferents i alguns d’altres indrets de la geografia peninsular i dels Països Catalans”. En el mateix comunicat es recorda que a les passades eleccions al Parlament, Junts va ser la força més votada a Llagostera, “aquest fet ens esperona i ens anima a treballar més que mai per Llagostera, el Comitè Local i cadascun dels militants estem al servei del nostre municipi, amatents a les necessitats de les persones, per sumar el nostre granet de sorra a la construcció d’un poble millor”.


Si vols guardar un record per tota la vida, la llagosterenca Paula Nuell els fotografia amb professionalitat i naturalitat. Després d’estudiar el grau d’Audiovisuals i Multimèdia, la Paula ha unit les seves passions en la fotografia i el disseny gràfic especialitzant-se en sessions infantils, familiars i nounats, tant en ubicacions exteriors com en el seu estudi per a sessions interiors. La Paula és una apassionada de la natura i dels infants i així es transmet en els seus treballs que podeu consultar a la seva pàgina web o als seus perfils d’Instagram i Facebook.

Us podeu posar en contacte amb la Paula al correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. o al telèfon 687 772 664‬.

Dilluns, 26 abril 2021 10:55

Des d’avui s’aixeca el confinament comarcal

Publicat per

A partir d’avui, dilluns 26 d’abril, ja no hi ha confinament comarcal i la mobilitat passa a ser a tota Catalunya. Així ho va anunciar el PROCICAT i e Govern de la Generalitat de Catalunya el passat dijous, després de l’estancament de les dades epidemiològiques de la COVID-19, que fa possible avançar en la recuperació d’activitats, però de manera progressiva. Les mesures anunciades tindran una vigència de set dies, fins al 3 de maig.

Entre les noves mesures hi ha l’aforament en activitats esportives i religioses, que passa del 30 al 50%; continua l’aforament del 30% en el comerç, però sense la limitació de metres quadrats que hi havia fins ara; s’obriran els espais infantils lúdics amb un aforament del 30% i l’ensenyament postobligatori (batxillerat i cicles formatius) serà 100% presencial.

Podeu consular les noves mesures des d'aquí.

Aquesta tarda s'han donat a conèixer a la plaça Catalunya i al Teatre Casino Llagosterenc el nom dels guanyadors de les diferents categories del XXVI Concurs Literari Sant Jordi i del XX Concurs de punts de llibre. La XXVI edició del Concurs Literari ha tingut un gran èxit de participació, amb gairebé 600 obres presentades en les tres categories. Els premiats són els següents:

Categoria Adult

S'ha presentat 36 obres a la categoria d'adults, que ha guanyat Raimond Aguiló Bartolomé per la seva obra L'home sospitós amb els dits a la barana. Premi valorat amb 600 euros.

S'ha destacat com a finalista a Francesc Duch Casanova per la seva obra La finestra, que ha rebut un lot de llibres.

Categoria Juvenil

Hi ha hagut 38 participants. Els guanyadors reben un diploma i un val per valor de 150 euros per comprar llibres. 

- Natana Vilanova Romo, vencedora categoria juvenil A amb l'obra Art i talent.

- Pau Monterosa Fornelino, vencedor categoria juvenil B amb l'obra Paraules sense veu.

Categoria Infantil

S'han presentat un total de 514 treballs. Tots els guanyadors reben un diploma i un lot de llibres.

- Hugo Pi Encina a la categoria Infantil A amb el conte il·lustrat El capgròs vermell.

- Lídia Del Monte Palomo a categoria infantil B amb el conte il·lustrat M'han robat el somni.

- Wiam Azzaitouni a la categoria Infantil B en l'especialitat de poesia il·lustrada amb l'obra El far.

- Nora Soler Expósito a la categoria Infantil C amb el conte El menja malalties. 

- Dídac Ortiz Albertí a la categoria Infantil C en l'especialitat de poesia amb l'obra El canvi climàtic. 

Del Concurs de punts de llibre hi ha hagut 524 participants. Els guardonats reben un lot de llibres i s'han editat 600 unitats de cada punt de llibre guanyador.

- El premi de la categoria A és per a Yeray Roldán.

- El premi de la categoria B és per a Clàudia Cano Moreno.

- El premi de la categoria C és per a Iman Azzaitouni.

- Accèssit en la categoria C per a Èlia Rabert.

Podeu llegir les obres premiades a llagostera.cat

>

FACEBOOK