ELPOLLTV

Diu20092020

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Amb la voluntat de millorar la seguretat a les urbanitzacions del municipi, l’Ajuntament de Llagostera ha instal·lat un sistema de videovigilància a les entrades de les urbanitzacions Mont-Rei, La Mata, La Canyera, Selva Brava i Llagostera Residencial.

L’alcalde de Llagostera Antoni Navarro, ha explicat que “es tracta d’un sistema de lectors de matrícules dels vehicles que accedeixen i surten a les urbanitzacions per millorar la vigilància i la seguretat ciutadana”.

Les dades facilitades per aquest sistema de videovigilància es faran servir a nivell policial per detectar possibles activitats delictives.

En cap cas, les càmeres controlaran la velocitat dels vehicles, segons ha informat l'Ajuntament.

En total s’han instal·lat 5 càmeres que han entrat en servei aquest cap des setmana i que controla la Policia Local.


Passat més d'un mes i mig des de la declaració de l'Estat d'Alarma i havent donat suport en tot moment a l'equip de govern, Junts per Llagostera considera oportú qüestionar el govern municipal sobre la manca d’accions específiques durant aquest temps per evitar que es faci més mal a la xarxa de comerços local.

L'actual govern va aturar una plataforma de venda en línia per a tots els comerços, que tenia un cost de 0€ pel municipi ja que hi havia un acord amb la Diputació, en considerar que no hi havia "maduresa digital" suficient entre els comerços del poble. La creació d'aquesta plataforma hauria permès a tots els comerços del municipi, sense excepció, seguir treballant a porta tancada i venent per internet, ja que el Reial Decret 463/2020 permet la venda de qualsevol producte als comerços per aquesta via.

Segons Pilar Aliu : "Per l'aturada de la plataforma, avui els Llagosterencs poden comprar sabates, mobles i altres productes a la Xina gràcies a Amazon, però no poden comprar-ho a les botigues del poble."

"Segons ha dit el govern municipal es va aturar la plataforma al considerar que els comerços del poble no tenien la maduresa digital suficient i ara els comerços han desmentit l'Ajuntament amb la seva creativitat digital."

Des de Junts per Llagostera estarem al costat del govern municipal en aquests moments complicats però considerem que aquest projecte es va aturar precisament per haver estat iniciat per l’anterior equip de govern, i lamentem que siguin els comerços locals que hagin de pagar la manca de visió de futur que demostra l’actual equip de govern en aquests moments complicats.

Aquesta és una de les 10 propostes que Junts per Llagostera durà al proper ple de dimecres 30 d’abril per a ser debatudes, amb la finalitat d’activar de forma immediata tots els recursos disponibles per a la salvaguarda del comerç i la industria locals.


Aquest dijous 30 d’abril es reobrirà el mercat setmanal només per als productes i parades d’alimentació. Des de l'Ajuntament es vetllarà per la reordenació de la disposició de les parades en una sola línia i espaiades entre elles per evitar aglomeracions.

Des de l’Ajuntament es recorda a la població que segueixen vigents les mesures restrictives de mobilitat decretades en el marc de l’estat d’alarma i, tot i que està permesa des d’aquest diumenge la sortida limitada dels menors de 14 anys, el mercat no s’obre per anar-hi a passejar ni com excusa per sortir de casa.

Així mateix des de l’Ajuntament es recorda que les sortides del domicili cal fer-les extremant les precaucions i mantenint la distància social de seguretat.

Per aquelles persones i famílies vulnerables que necessitin algun tipus d’aliment poden notificar-ho a l’ajuntament mitjançant el següent formulari on s’activarà el grup de voluntariat.

Es recomana les persones vulnerables (majors de 65 anys, persones amb patologies i problemes respiratoris) que no sortin de casa.

Des de l’Ajuntament es demana sentit comú i màxima responsabilitat pensant en el benestar personal i col·lectiu de tots els veïns i veïnes del municipi.


La iniciativa se suma a la campanya #Ajudemnos, impulsada des de la Diputació de Girona

Gavarres km 0 és el nou espai creat pel Consorci de les Gavarres amb la voluntat de promocionar els productors locals i apropar-los a la ciutadania.

La iniciativa neix amb l’objectiu de mantenir-se més enllà de la crisi del coronavirus i s’emmarca dins les actuacions de promoció del territori impulsades des del Consorci de les Gavarres en el marc del pla estratègic «Gavarres 2020».

«Es tracta d’una proposta per donar a conèixer i posar en valor els productes locals, artesans i de proximitat que es produeixen en uns moments complicats a l’entorn del massís de les Gavarres, on cal ajudar-nos entre tots», tal com ha explicat el president del Consorci de les Gavarres, Pau Presas.

En aquest mateix sentit, Presas ha assenyalat que la iniciativa se suma a la campanya «Ajudem-nos, triem productes i serveis d’aquí», impulsada per la Diputació de Girona i basada en criteris sostenibles que motivin l’economia circular i ens permetin sortir reforçats de la situació actual.

L’espai Gavarres km 0 està integrat dins del recentment renovat web del Consorci de les Gavarres, accessible des de www.gavarres.cat. Entre els productors locals hi ha diversos cellers i cervesers artesans, ramaders que pasturen els ramats per les Gavarres, elaboradors de làctics artesanals, d’oli, mels i melmelades, així com de fruites i hortalisses ecològiques.

Fins avui ja s’hi han inscrit un total de 16 productors locals.

Per donar-se d’alta i aparèixer a l’espai Gavarres km 0, els productors poden enviar un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. amb les seves dades.


El govern de l’Estat ha anunciat que el desconfinament progressiu de la població començarà aquest diumenge 26 d’abril amb la sortida al carrer dels nens i nenes de menys de 14 anys. L’horari permès de sortida serà de nou del matí a nou del vespre i els menors podran estar-se un màxim d'una hora al dia al carrer. Els haurà d'acompanyar un sol adult responsable que convisqui amb ells i no se’n pot separar en cap moment. Les sortides es podran fer a un màxim d’un quilòmetre de distància de casa seva i no es podrà jugar als parcs infantils ni instal·lacions esportives, amb l’objectiu de no tocar el mobiliari urbà per evitar contagis, si bé sí que podran portar joguines com pilotes o anar amb patinet o bicicleta.

Des del Govern de la Generalitat i l'Ajuntament de Llagostera, s’ha difós una sèrie de mesures i recomanacions de prevenció per així actuar amb la màxima prudència i garantir les condicions d’higiene i salubritat. En tot moment, cal mantenir una distància de mínim 2 metres amb persones d’altres unitats familiars. Contràriament al que recomanava la Generalitat, el govern de l’Estat ha decretat que l’ús de mascaretes no és obligatori, però sí que és recomanable. Cal rentar-se les mans en sortir i tornar a casa. S’han d’utilitzar les escales i no l’ascensor. I abans de sortir, caldrà prendre la temperatura a totes les persones de la unitat familiar i, si alguna persona té més de 37ºC, no podrà sortir cap membre de la família.

En cas de trobar-te coneguts pel carrer, la Generalitat adverteix que es permeten trobades casuals entre un màxim de dues unitats familiars, mantenint la distància de seguretat de mínim 2 metres i en una durada de màxim 10 minuts. Lògicament, no es permet el contacte físic ni es poden fer trobades organitzades.

Gràcies a la feina altruista del grup de voluntarietat de confecció de mascaretes, l’Ajuntament de Llagostera compta amb unes 500 mascaretes infantils. En el cas de tenir la necessitat de sol·licitar-ne podeu trucar al 972 80 03 75 o bé a la Policia Local, al 972 80 55 80.

Tres membres del cos de la Policia Local de Llagostera han donat positiu aquesta setmana al test de coronavirus.

A les comarques gironines, s'estan realitzant normbrosos test a les plantilles de les policies locals, gràcies als tests adquirits pel Dipsalut i la Diputació de Girona. El cos de la Policia Local de Llagostera està format per 17 persones.


Durant aquests dies de confinament, Aqualia recorda als seus clients que poden continuar realitzant les seves gestions i consultes a través dels canals de comunicació digitals i els recomana que s'adhereixin e-factura, un servei totalment gratuït, segur, còmode i sostenible que ja utilitzen més de 450.000 clients de la companyia. Aquesta eina els permetrà rebre la factura de l'aigua directament en la seva adreça de correu electrònic el mateix dia en què s'emet, podent a més consultar-la de manera àgil i en qualsevol moment.

Tal com s'explica en el vídeo, l'e-factura aporta moltíssims avantatges al ciutadà sempre i, especialment en aquests mesos de confinament. Major seguretat, celeritat i certesa en l'enviament i recepció de les seves factures, una major confidencialitat, facilitat d'arxiu i consulta, a més d'assegurar la llegibilitat en disposar sempre de documents originals.

A més, apostar per la factura electrònica suposa contribuir a la millora del medi ambient, en utilitzar un suport net i no contaminant. Per sol·licitar la factura electrònica, els clients tan sols han de facilitar la seva adreça de correu electrònic, enviant un correu a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. , indicant el número de contracte, població, nom i cognoms del titular i adreça de correu electrònic en la qual desitgen rebre l'e-factura, o trucant al Centre d'Atenció al Client, Aqualia Contact. La factura electrònica rebuda disposa de la mateixa validesa fiscal i legal que la factura tradicional.

El servei de facturació electrònica és una eina més dins del servei integral multicanal, Aqualia Contact amb el qual l'empresa segueix connectada amb els ciutadans durant aquests mesos de confinament per a gestionar tots els tràmits i consultes que requereixin. Els ciutadans tenen a la seva disposició diferents vies de comunicació perquè estiguin contínuament informats: a part de la pàgina web, manté una comunicació activa a través del Centre d'Atenció al Client (CAC), l’oficina virtual, l’App i els canals en xarxes socials.

A través de la pàgina web d'Aqualia, els ciutadans compten amb un cercador per localitzar en cada municipi els canals disponibles i com accedir. A partir d'aquí, la web facilita informació de gran utilitat sobre els procediments administratius a seguir per a realitzar les altes, baixes o canvi de titularitat, així com les tarifes vigents, requisits per a realitzar les diferents gestions, telèfons de contacte, entre molts altres aspectes.

Aqualia vol transmetre a tots els ciutadans que continuarà prestant el servei amb la mateixa dedicació que fins ara i mantindrà actius tots els canals de comunicació per a gestionar les seves consultes, tràmits i incidències.

L'assemblea de la CUP-Alternativa per Llagostera connectarà Llagostera amb diverses parts del món a través d'un cicle de converses que es retransmetran en directe pel canal d'Instagram del grup polític. El fil conductor serà com estan afrontant veïns i veïnes de Llagostera la crisi sanitària i socioeconòmica de la COVID-19 en altres punts del planeta, com ara Texas, Tarapoto, Berlín i Dingiri.

La idea de la CUP-Alternativa per Llagostera és conèixer com s'està vivint el confinament en altres realitats i veure com es gestionen i s'entenen les crisis que ens tocaran viure, amb l'objectiu d'eixamplar la mirada i extreure'n aprenentatges. El cicle de directes es tancarà el dissabte 9 de maig amb una conversa amb Anna Viñas, regidora de Drets Socials i Feminismes de l'Ajuntament, per conèixer amb profunditat com s'estan vivint i gestionant aquests dies des del consistori. 

Dimecres, 22 abril 2020 08:45

Es manté l'alerta del Pla INUNCAT

Publicat per
Protecció Civil manté la fase d’Alerta del Pla INUNCAT. A Llagostera ha seguit plovent durant tota la nit i es preveu superar els 100 litres per metre quadrat acumulats durant tot l’episodi. La riera Gotarra es manté estable amb un cabal més alt de l’habitual.
Dimarts, 21 abril 2020 23:20

Pendents de la crescuda de la riera Gotarra

Publicat per
Protecció Civil de la Generalitat manté en Alerta el pla INUNCAT atès que es mantenen les previsions de pluges continuades a Catalunya almenys fins demà al migdia, i per la important crescuda d’alguns rius i rieres sobretot de les comarques del nord-est.

L’escenari que més preocupa és la tendència creixent dels rius i rieres sobretot de la conca de les comarques de Girona i rieres com la Gotarra al seu pas per Llagostera.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a partir d'ara i fins cimecres al migdia a les comarques de Girona és poden produir precipitacions intenses que superin els 20 l/m2 en 30 minuts durant aquesta nit i matinada.

Des de l'Ajuntament us demanem que extremeu les precaucions i seguiu en tot moment els consells de seguretat de Protecció Civil.


FACEBOOK