ELPOLLTV

Dic27052020

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dimarts, 11 Febrer 2020 08:02

Llagostera nou centre col·laborador ACTIC

Publicat per

L’Espai Cultural Casa de les Vídues de Llagostera és des d’aquest dilluns nou centre col·laborador d’acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC).

L’ACTIC és la certificació acreditativa de la competència digital, entesa com la combinació de coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) que les persones despleguen en situacions reals per assolir objectius determinats amb eficàcia i eficiència.

L’ACTIC permet a qualsevol persona de més de 16 anys demostrar les seves competències en TIC mitjançant una prova per ordinador que s’avalua automàticament. La prova és telemàtica, encara que s’ha de fer en un centre col·laborador reconegut per la Generalitat, el qual garanteix que es fa en les condicions adequades.

Les persones que superen satisfactòriament la prova obtenen un certificat (bàsic, mitjà o avançat) que emet la Generalitat, i que els possibilita acreditar un determinat nivell (1, 2 o 3, respectivament) de competències en TIC davant de qualsevol empresa o administració. Aquests certificats són, doncs, una eina que pot facilitar l'obtenció d'una feina, la promoció professional, l'accés a eines d’aprenentatge virtual o l'obtenció d'una certificació professional.

De moment, a Llagostera els horaris per fer exàmens seran de dilluns a dijous en dos torns: a les 10 i a les 11.30 h, on per a la realització dels exàmens s’han habilitats 3 ordinadors per torn.

Per tal de poder fer les proves cal inscriure’s a través d'aquest enllaç

Les Policies Locals de Llagostera, Cassà de la Selva i Caldes de Malavella milloraran la seva col·laboració mitjançant un seguit d’acords i compromisos en matèria de seguretat ciutadana. Segons ha informat l'Ajuntament de Llagostera, el passat divendres 7 de febrer, va tenir lloc a la seu dels Serveis Territorials de la Generalitat de Catalunya, la presentació de l'esborrany que defineix la col·laboració entre els tres ajuntaments mitjançant els respectius cossos de Policia Local.

A la reunió hi van assistir el director dels Serveis Territorials a Girona, Albert Ballesta, la subdirectora general de coordinació de policies locals, Marta Pons, l'alcalde de Llagostera, Antoni Navarro, el regidor de governació de l'Ajuntament de Caldes de Malavella, Sergi Mir, l'alcalde de Cassà de la Selva, Robert Mundet i el seu regidor de governació, Marià Montsunyer.

Durant la trobada es va debatre sobre la idoneïtat i la necessitat de compartir diverses actuacions en l'àmbit de policia local per implementar sinergies que augmentin l'efectivitat dels cossos, l'agilitat en la resposta davant d'incidències i la col·laboració en la gestió mancomunada dels recursos.

El marc jurídic dels gats de carrer, la Llei de protecció dels animals, la delimitació de competències entre ajuntament, policia local i associacions, les captures dels gats, l’esterilització, els beneficis dels santuaris i refugis per als gats, el protocol a seguir en cas de sospita d’enverinament, l’alimentació correcta dels gats de carrer i la detecció de malalties més corrents entre aquests animals són alguns dels punts que es tractaran a la primera Jornada sobre la gestió de gats de carrer prevista pel proper 29 de febrer a Llagostera.

La jornada, impulsada i organitzada per l’associació llagosterenca Gats 108 està adreçada a persones que tinguin tracte amb els gats de carrer, com ara les associacions sense finalitat de lucre, els gestors de colònies, els alimentadors, les cases d’acollida, el voluntariat així com als responsables de medi ambient i de protecció dels animals dels ajuntaments de les comarques gironines.

La jornada, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Llagostera, tindrà lloc al Local Social de La Caixa de Llagostera, on està previst que intervinguin Marina Vall·llosada, presidenta de Lex Ànima i regidora de Medi Ambient, Salut Pública i Protecció i Benestar dels Animals de l’Ajuntament de Blanes, l’educador de gats Jordi Ferrés i el veterinari Sergi Forcano així com els responsables de diverses associacions protectores d’animals que explicaran i compartiran les seves experiències.

Laura Jaime, presidenta de l’Associació de Gats 108, ha explicat que la jornada va especialment adreçada a les associacions de gats de les comarques gironines amb qui s’està treballant per crear una plataforma i fer activitats conjuntes.

Per a participar a la jornada cal fer la inscripció omplint un formulari disponible a www.llagostera.cat .

La participació és gratuïta amb un aforament limitat a 50 persones.


La ruta al Puig de Cadiretes de Llagostera forma part, un any més, del programa “Mou-te: Senderisme Guiat al Gironès” impulsat per l'Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Gironès i els Guies de Natura de la comarca que enguany celebra la seva 11a edició.

Es tracta d’una activitat consolidada i arrelada en el territori amb un seguit de passejades guiades per tal de conèixer l’entorn dels municipis del Gironès.

Enguany el programa compta amb un total 21 sortides, tres més que l’any anterior, repartides al llarg de l’any (excepte juliol i agost) que es fan en companyia d’un guia de natura que proposa al participant descobrir, enflairar i emocionar-se amb el patrimoni natural i cultural, tot coneixent els orígens, les tradicions i les particularitats del municipi que es visita.

El programa inclou sortides de diferents dificultats i, tot i que la gran majoria són aptes per a tots els públics, aquest any s’ha decidit augmentar el nombre de sortides de nivell mig i alt, a petició dels mateixos participants.

Com a novetat enguany s’ha incorporat la nova ruta “Divisant la capital” que resseguirà els diferents punts elevats que trobem a l’entorn de la ciutat de Girona. Aquesta sortida, juntament amb les tradicionals de Rocacorba i Sant Roc de la Barroca, serà de nivell alt i tindrà una durada de 6 hores aproximadament.

Aquest cap de setmana la Llar d’Infants El Niu acull un curs de formació de l’Institut de Ciències de l’Educació ( ICE ) de la UdG. El curs, adreçat a educadores i mestres d'Escola Bressol, està dedicat als detalls de la vida quotidiana.

L’objectiu del curs és entendre els moments de vida quotidiana com a moments importants dins la vida diària a l'escola bressol, reflexionar sobre el concepte d'infant compartit i la seva relació amb la quotidianitat, preparar escenaris per tal de fomentar els aprenentatges i acompanyar processos d'aprenentatge de la vida quotidiana. La formació ha anar a càrrec de Natàlia Grifè.

La regidora d’educació, Sílvia Fa, s’ha mostrat molt satisfeta de poder acollir el curs a Llagostera.

La formació acabarà el dia 15 de febrer a la llar de Sant Julià de Ramis.

Les llagosterenques Nati Serrano i Teresa Antonell, són les guanyadores dels 500 i 300, respectivament, de la campanya de Nadal de la Unió de Botiguers. Les butlletes guanyadores les va repartir la Peixateria Rosa i l’agència Nogué. Encara falta per sortir el premi de 200 €.

Rec Madral ha reparat aquesta tarda l’avaria que ha deixat més de 24 hroes sense servei d’aigua, els veïns de les urbanitzacions de Font Bona, Selva Brava i La Mata. L’alcalde, Antoni Navarro i els Serveis Tècnics Municipals estan fent seguiment dels treballs. Es preveu que es pugui recuperar el servei en les properes hores.
L’Ajuntament de Llagostera ha posat les dutxes del Pavelló d’Esports Josep Mir a disposició dels veïns afectats pel tall de subministrament d’aigua de l’empresa Rec Madral.

A l’espera de que l’empresa Rec Madral restableixi el subministrament d’aigua als veïns i veïnes de les urbanitzacions de la Mata, Selva Brava i Font Bona s’ha posat a disposició les dutxes i vestuaris del Pavelló Municipal. Segons ha informat l'Ajuntament, tots els veïns i veïnes que ho necessitin poden adreçar-se directament a les instal·lacions del Pavelló de les 8 a les 13 h moment en que no es realitzen activitats i entrenaments.

Amb motiu de l’avaria que des d’ahir ha deixat sense subministrament d’aigua als veïns de les urbanitzacions de la Mata, Selva Brava i Font Bona, l’Ajuntament de Llagostera ha emès un comunicat on, entre d’altres, insta de nou i públicament l’empresa Rec Madral a sol·licitar autorització per a restablir el més aviat possible el servei, amb el compromís de resoldre aquest tràmit administratiu immediatament. Així mateix des de l’Ajuntament s’ha requerit a l’empresa Rec Madral que adopti totes les mesures alternatives per garantir el servei als seus clients.

Podeu llegir el comunicat des d’aquí.

Dilluns, 27 Gener 2020 20:26

Sóc una paperera no un contenidor

Publicat per
Sóc una paperera, no un contenidor i sancions des de 400 euros, són els dos missatges que l’Àrea de Medi Ambient vol fer arribar a les persones incíviques que aboquen deixalles on no toca. Per fer-ho ha iniciat una campanya informativa a través d’adhesius enganxats a les papereres i als contenidors de vidre del nucli urbà on s'han detectat més freqüentment abocaments incorrectes.

Des de l’Ajuntament s’ha recordat que amb el sistema porta a porta de recollida d’escombraries, cada habitatge ha de dipositar els seus residus dins els cubells de recollida homologats i identificats amb xip, de manera que està totalment prohibit abandonar bosses als peus dels contenidors de vidre, a les cantonades i a les papereres. Fer-ho, abanda de perjudicar el medi ambient, comporta sancions econòmiques a parir de 400 euros.

FACEBOOK