ELPOLLTV

Div19072024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

A partir del curs vinent, el programa Neda a l’Escola podrà dur-se a terme a la piscina municipal de Llagostera gràcies a la moció treballada i presentada pel grup d’Esquerra Llagostera, aprovada per unanimitat en el darrer ple del mes de febrer.

D’aquesta manera, els i les alumnes dels centres educatius de Llagostera podran realitzar el Neda a l’Escola durant el mes de juny (a partir del 2025) a les instal·lacions municipals, sense necessitat d’haver-se de desplaçar en autobús a municipis veïns, com han de fer actualment, fet que comporta perdre hores lectives i una despesa extra per les famílies.

El programa Neda a l’Escola és una iniciativa subvencionada per la Diputació de Girona i està orientada a que els infants d’infantil i primària aprenguin a nadar i a adquirir habilitats motrius bàsiques en el medi aquàtic per, d’aquesta manera, guanyar seguretat i evitar ofegaments en un futur. No obstant això, el cost del desplaçament no està contemplat dins l’ajuda econòmica i són les famílies qui han de fer-se càrrec del cost de contractació de l’autobús.

La moció ha estat treballada i consensuada pel grup d’Esquerra amb les direccions de les escoles del municipi i les AFA. Així mateix, també s’han mantingut converses amb l’Institut de Llagostera, centre que ja havia explorat la possibilitat de promocionar la natació entre el seu alumnat fent ús de les instal·lacions municipals a través del Pla Català de l’Esport. La regidora republicana Sílvia Fà creu que aquesta és la direcció en què han d’anar les mocions: “Per nosaltres no tindria cap sentit tirar endavant aquesta moció sense el consens de les escoles del municipi. Ha estat molt enriquidor poder-nos trobar, compartir inquietuds i reptes. Els volem agrair la predisposició a escoltar-nos i a treballar plegats en un tema que creiem que serà en benefici de tothom”.

Amb aquesta moció, el grup d’Esquerra Llagostera fa possible que els centres educatius de primària i secundària del municipi puguin utilitzar la piscina municipal durant els matins del mes de juny i que s’aconsegueixi un estalvi econòmic per les famílies i una de pèrdua de temps en els desplaçaments.

Fà afegeix que “tot i que pot semblar estrany que parlem de natació i piscines en el context actual, quan estem vivim una situació d’extrema sequera que fa perillar inclús l’obertura de les piscines aquest estiu, creiem que aquesta moció és important per donar facilitats a les escoles, a l’Institut de Llagostera i també a les famílies. Estem molt satisfets que la resta de grups municipals hagin vist la nostra proposta amb bons ulls”.

D’altra banda, en el torn de precs del ple de febrer, el grup d’Esquerra va demanar quina valoració en feia l’equip de govern de la campanya de civisme que s’ha dut a terme visitant diverses cases del poble, ja que s’ha fet difusió per xarxes socials de l’iniciativa però no s’havia informat sobre si havia estat efectiva. La regidora de Medi Ambient va respondre que per el moment, no s’havia imposat cap multa. Els republicans també van preguntar per l’indicador de compliment del pacte de govern i sobre la polèmica de l’ús del castellà per part de l’Alcalde a la reunió amb els veïns de Font Bona.

Dimecres, 06 Març 2024 20:07

Carta d'agraïment a la família de FUM Sushi

Publicat per
Estimats llagosterencs/ques

És amb un profund sentiment de gratitud i nostàlgia que ens dirigim a vosaltres en aquest moment. Després de gairebé 3 anys de servir sushi amb passió i dedicació, hem pres la difícil decisió de tancar les portes de FUM Sushi.

Volem expressar el nostre més sincer agraïment a cadascun de vosaltres pel vostre suport incondicional al llarg dels anys. Des dels nostres clients habituals fins aquells que ens van visitar només una vegada, cadascun de vosaltres va formar part de la família de FUM Sushi.

Al nostre increïble equip, volem dir-vos que heu estat l'ànima d'aquest restaurant. El vostre treball dur, dedicació i amor pel sushi han fet possible cada experiència gastronòmica memorable.

Ens entristeix profundament dir adeu, però ens emportem amb nosaltres els records dels moments feliços compartits en aquest lloc. Tot i tancar les nostres portes, esperem que els llaços que hem format perdurin molt temps després del nostre comiat.

En nom de tot l'equip, volem expressar el nostre més sincer agraïment pel vostre suport i lleialtat al llarg dels anys. Gràcies per fer del Fum Sushi un lloc especial!

Amb gratitud i afecte,

L'equip de FUM Sushi.

La militància de la Federació Regional d’Esquerra a Girona ha escollit les dues persones que representaran a la demarcació a la llista d’ERC a les properes eleccions europees. Es tracta del llagosterenc Aniol Vinyoles i de la vilafantenca Anna Pastoret, tots dos regidors als seus respectius municipis.

Vinyoles és tècnic en producció agropecuària, tècnic superior en indústries alimentàries i professionalment treballa al sector primari, concretament al món de la pagesia. Des del passat mes de maig és regidor de l’Ajuntament de Llagostera. L’estima pel municipi el van portar a presentar-se a les eleccions municipals, i l’estima pel món rural el van fer implicar-se al grup de treball d’Ecologismes de la Federació, del qual n’és el coordinador. Membre de Jovent Republicà, explica que “tant en el sector laboral, com en el familiar, he vist de primera mà l’esforç i la constància que requereix el sector primari i la importància que té per la vida i pel país”.

El republicà apunta que es va animar a presentar candidatura perquè “puc aportar una mirada jove, des del món municipalista i des del sector primari. Perquè la feina des de Catalunya ja s’està fent, però hi ha moltes polítiques que no depenen de nosaltres i ens afecten directament, pensades per les grans empreses del sector”. “Hem de tenir clar que si defensem els drets dels pagesos arreu on tenim representació, estem defensant el present, però sobretot la supervivència i el futur de la pagesia catalana”, conclou.

Per la seva banda, Anna Pastoret és llicenciada en ciències polítiques i actualment treballa al sector privat. Compagina la seva feina, amb la cura de les filles, la tasca de regidora a l’Ajuntament de Vilafant i estar al capdavant de la secretaria d’Educació, Salut i Esports de l’Executiva Regional de la Federació d’Esquerra Girona.

Pastoret explica el seu compromís amb els valors republicans i amb la justícia social, per treballar per un poble i un país més sostenible i amable: “Des de l’Alt Empordà, tenim una tradició europeista mirant a la Catalunya nord, que ens obre la porta a la resta d’Europa. I és des d’Europa d’on venen bona part de les polítiques que han d’ajudar al nostre territori”.

Més de 150 persones han assistit a la primera calçotada popular de Llagostera organitzada per la secció local d’Esquerra Llagostera. La previsió de pluja, que hagués estat molt benvinguda en l’actual context de sequera, ha provocat que la calçotada s’hagués de celebrar a l’interior de l’edifici polivalent del municipi. No obstant això, els assistents han pogut gaudir d’una bona estona amb veïns, familiars i amics.

Els diversos elements del menú, que a més de calçots comptava també amb botifarra, mongetes seques, fruita, vi i aigua, ha estat adquirit a diversos comerços del municipi, com Can Madí, Carnisseria Gascons, Can Ramiro o Fruites Miquel.

El portaveu del grup d’Esquerra Llagostera, Eduard Diaz, celebra l’èxit de la trobada: “Estem molt contents que aquesta primera edició de la calçotada hagi funcionat tan bé. Per nosaltres és important trobar espais que ens facilitin fer arribar la nostra tasca a la gent del poble i esperem que aquesta festa pugui arrelar-se els pròxims anys al nostre municipi”.

Dissabte, 02 Març 2024 12:32

Junts celebra el Consell Nacional a Llagostera

Publicat per
JxCat celebra aquest matí al Teatre Casino Llagosterenc el Consell Nacional. En la seva intervenció la presidenta de Junts, Laura Borràs, ha defensat "l'actitud ferma" del partit en la negociació sobre la llei d'amnistia, que ha remarcat que ha de "complicar tant com sigui possible" els "intents de sabotejar-la". Borràs ha acusat el govern d'ERC liderat per Pere Aragonès de culminar la "sociodependència". La líder de Junts ha acusat ERC de no "voler molestar els socialistes". Borràs també ha assegurat que "l'ofensiva judicial" contra l'expresident Carles Puigdemont i l'acusació de terrorisme és "indigne". "Volen evitar que sigui candidat, com ho van voler fa cinc anys. No ho van aconseguir llavors, ni ho aconseguiran ara", ha avisat, en referència a les europees.
Es redueixen també els quilos de residus per habitant i dia, i arriben al mínim històric de 1,22kg.

Llagostera ha tancat el 2023 amb una taxa de recollida selectiva que s’aproxima al 83%, concretament un 82,9%. Aquest augment ha anat progressant des que l’any 2005 es va instaurar el servei de recollida Porta a Porta.

Les dades facilitades per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llagostera, destaquen una reducció de residus diaris generats pels llagosterencs, situant en 1,22 quilos diaris per habitant.

Cal destacar la reducció de la fracció rebuig que acaba als abocadors. En aquest sentit el 2023 es va aconseguir reduir-ho un 11,01%, en comparació a l’any anterior, en el cas dels habitatges i comerços amb servei de recollida Porta a Porta.

El paper i cartró i el vidre també han sigut dues de les fraccions que han disminuït. En aquest cas, un 7,39% pel paper i cartró respecte al 2022 i el 8,11% en el cas del vidre.

Pel que fa a les altres fraccions, la recollida selectiva dels envasos, tant del porta a porta en comerços i habitatges com dels contenidors i deixalleria, ha augmentat un 6,86% respecte a l’any anterior.

Els veïns i veïnes de Llagostera s’han implicat i tenen consciència de la importància del reciclatge, així ho ha destacat la regidora de Medi Ambient, Pilar Aliu: “Les dades de recollida selectiva han millorat molt en els darrers anys, això reafirma que és un sistema eficaç i, a la vegada, la població és conscient de la importància del reciclatge”.

Una de les accions que en els últims mesos ha engegat l’Ajuntament de Llagostera és la campanya de civisme “Llagostera és cosa de tots”, enfocada en el compliment de la normativa vigent sobre el servei de recollida de residus i el funcionament del sistema Porta a Porta al municipi. Precisament, en aquests darrers dies, agents de l’àrea de Medi Ambient, conjuntament amb la Policia Local de Llagostera han intensificat la vigilància en el compliment de la normativa, recordant que les sancions actuals poden anar des dels 400€ fins als 30.000€.

Llagostera celebrarà per primera vegada el festival d’aprenentatges, Enforma’t, el pròxim 14 d’abril.  Aquesta iniciativa, promoguda pel servei d’Educació de l’Ajuntament, neix en el marc d’Educació 360, que aposta per l’educació a temps complet. El festival té per objectiu consolidar la xarxa d’agents educatius, donar a conèixer les activitats i propostes educatives que ofereixen les entitats, les empreses privades i el mateix Ajuntament –tant per a infants, com per a joves i adults– i identificar les competències transversals que es treballen amb cadascuna d’aquestes situacions d’aprenentatge, les quals són bàsiques per al desenvolupament integral de qualsevol persona.


El festival pretén proporcionar a famílies, infants, joves i adults la informació sobre les actuals propostes de la xarxa d’agents educatius de Llagostera per tal que puguin provar-les i descobrir les que més els interessin. Al mateix temps servirà per tenir un bon mapa de l’oferta actual, per recollir noves idees i detectar mancances.


Segons la regidora d’Educació Irene Miquel, “L’Enforma’t té per objectiu conèixer i identificar les competències que es treballen actualment al municipi, i que des de l’Ajuntament es pugui detectar si n’hi ha que no s’estan oferint, i alhora recollir interessos de les famílies per treballar conjuntament amb entitats i empreses per oferir-les en un futur”. A més, Miquel ha destacat que des del consistori són conscients de les desigualtats que es produeixen fora de l’àmbit escolar i que, per aquest motiu, es treballa per aconseguir la màxima equitat entre els infants.


A hores d’ara hi ha més d’una trentena d’empreses, entitats i serveis municipals inscrits en el festival, que donaran a conèixer les seves propostes per a fomentar l’aprenentatge i dotar de competències la població de Llagostera. 

“Endevina-la”, el joc de la llengua catalana arriba, per primera vegada, als comerços llagosterencs. Del 4 de març al 2 d’abril, més d’una vintena d’establiments llagosterencs participaran en aquesta campanya promoguda pel  Servei Comarcal de Català del Gironès (CPNL), amb la col·laboració de l'Ajuntament i la Unió de Botiguers de Llagostera, que té per objectiu fomentar la llengua catalana entre tota la ciutadania.

Els establiments col·laboradors mostraran un cartell amb un jeroglífic, perquè les persones que hi vulguin participar escanegin el codi QR imprès en el cartell i accedeixin al formulari de resposta des del mòbil. Només caldrà que omplin els camps i enviar-ho. El joc està obert a tothom en dues categories: per a menors de 14 anys i per a majors de 14 anys. 

Entre totes les respostes correctes que s’hagin enviat, se sortejaran diferents premis el dia 16 d’abril.  Hi haurà 3 premis per a cada categoria: per a majors de 14 anys es donarà un llibre + un val de 25€ per gastar en establiments de la Unió de Botiguers de Llagostera; i per als menors de 14, un lot de material educatiu.

Els establiments participants en la campanya són: Joieria Català, Drogueria i Ferreteria Firgola, Embotits i Carns J&V Miquel, Agrobotiga – Taller Brugulat, Renault Ramon Gurnés, Carns Agustí, Paula Nuell Fotografia, La Nova Barberia, Farmàcia Joan Saurí, Ananda Beauty Centre d’Estètica, Llibreria Sureda, Òptica Milent, Gestrònica, Can Madí, Spar Llagostera, Carns Codina, Farmàcia Dolors Coll, Clínica Dental Lacustària, Informàtica Llagostera, La Natura, Peixetaria Rosa, Sabateries Llinàs.

L’Ajuntament de Llagostera ha encarregat a la Fundació Ramon Noguera l’elaboració de 100 pins i 20 braçalets inspirats en l’escut del municipi. Es tracta d’una col·laboració entre l’Ajuntament i l’entitat per fomentar la inclusió dels usuaris del Centre Ocupacional de la Fundació.

Aquest projecte va néixer com a iniciativa de l'Ajuntament de Llagostera, que va proposar a la Fundació Ramon Noguera, que té per objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual, el disseny d’un pin municipal i braçalets que reflectissin els valors i la identitat del municipi.

Per fer el disseny, els usuaris del Centre Ocupacional es van inspirar amb l’escut de Llagostera. Es va organitzar un concurs de dibuix entre els usuaris dels centres, que va guanyar Vicenç Vila. Posteriorment, els usuaris van elaborar artesanalment els pins i braçalets.

La regidora d’Acció Social, María Carmen Flores, ha destacat la importància de la col·laboració dels Ajuntaments i administracions públiques amb entitats com la Fundació Ramon Noguera: “Treballar amb el Centre Ocupacional de la Fundació Ramon Noguera ha sigut una experiència molt positiva, a més de promoure la participació, es fomenta la inclusió i la creativitat dels seus usuaris”. Aquesta col·laboració ha sigut una oportunitat per als usuaris de veure com s’ha reconegut el seu treball.

Dijous, 22 Febrer 2024 12:32

Primera calçotada popular a Llagostera

Publicat per
El proper diumenge 3 de març, el grup d’Esquerra Llagostera organitzarà la primera calçotada popular llagosterenca, que se celebrarà davant l’edifici polivalent de Llagostera.

El menú inclou calçots, botifarra amb seques, pa, aigua, vi i fruita de postres. També hi haurà opció vegetariana. Els tiquets, amb un preu de 12 euros, ja estan a la venda a la Llibreria Sureda. Durant la jornada també hi haurà servei de bar a preus populars.

Una vegada més, el grup d’Esquerra aposta pels productes de proximitat i de comerços llagosterencs: els calçots de Fruites Miquel, les mongetes seques de Can Madí, les botifarres de la Carnisseria Can Gascons i el vi de Can Ramiro.

El regidor Eduard Diaz explica que “al nostre grup li agrada fer coses pel poble. Els vermuts de la tardor van tenir molt d’èxit i ara hem decidit tirar endavant aquest nou repte. Creiem que una calçotada popular és una bona manera de fer poble, de retrobar-nos amb coneguts i de conèixer a nous veïns, i en tenim moltes ganes”. També destaca que “hi ha molta gent que no disposa d’espai per poder fer calçotades a l’aire lliure i aquesta ocasió pot ser un bon moment per reunir-se amb amics i familiars i fer-ho conjuntament amb més veïns i veïnes llagosterencs”.

Per no generar residus, es demana que la gent porti plats, gots i coberts de casa. En cas de pluja, que amb la situació d’extrema sequera que estem vivint serà molt benvinguda, el dinar es farà a l’interior del polivalent.