ELPOLLTV

Div28012022

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

La Policia Local de Llagostera ha rebut avís al voltant de les 10 del matí d’una persona inconscient al costat del seu vehicle al camí de la carretera GIV-6744 a la finca Mas Gall.

Es tractava d’un veí de Llagostera de 81 anys que ha mort quan el vehicle l’ha atropellat mentre tancava la porta de la finca.

Al lloc dels fets s’hi ha desplaçat la Policia Local, dues ambulàncies del SEM, l’helicòpter i servei de psicologia i Mossos d’Esquadra.

Dimarts, 10 Agost 2021 19:26

Celebració de la festa anual de Sant Llorenç

Publicat per

Aquest any la Festa de Sant Llorenç s'ha pogut celebrar a l'exterior de l'ermita, a la plaça Balladora per evitar la propagació de la Covid-19. Com cada any, s'ha celebrat la missa a les 12 h i s'ha tocat la campana.

L'any passat no es va poder celebrar aquesta festivitat per la Covid-19.

Dimarts, 10 Agost 2021 18:52

Elevat risc d’incendi forestal

Publicat per

L’episodi de calor extrema previst a partir de demà dimecres anirà acompanyat d’humitats relatives molt baixes que durant la nit no es recuperaran. A més, aquest any està molt sent molt sec i la manca de precipitacions fa que la vegetació sigui molt vulnerable a patir un gran incendi forestal. En aquest sentit, Protecció Civil de la Generalitat ha emès una Prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals (INFOCAT) per la previsió molt elevada del risc d'incendi forestal en els propers dies.
De fet, Catalunya afrontarà entre demà i el proper dimarts la pitjor setmana de perill d’incendi dels últims 18 anys, segons indica la previsió duta a terme pel Servei de prevenció d’incendis del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. L’arribada d’una massa d’aire saharià crearà unes condicions meteorològiques com les que han afavorit els incendis forestals a altres països mediterranis, com Turquia i Grècia.

Dimarts, 10 Agost 2021 18:46

Alerta per la previsió d’una onada de calor

Publicat per

Protecció Civil demana extremar les precaucions davant la previsió de temperatures extremes a partir de demà dimecres.

S’ha activat el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per Onada de calor davant les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar.
Segons les previsions meteorològiques, demà s'inicia un episodi de temperatures màximes extremes que s’allargarà fins diumenge.

Podeu consultar els consells d'autoprotecció davant onades de calor aquí. 

El Departament de Salut impulsa una nova estratègia de vacunació per augmentar la cobertura poblacional.
A partir d'avui, diversos centres de vacunació de Catalunya estaran disponibles sense haver de demanar cita prèvia.

Es vol facilitar que la tornada a l’entorn eductiu, escoles, centres de formació i universitats, i els llocs de treball el mes de setembre sigui més segura, augmentant la cobertura de la vacunació, especialment amb la variant Delta que és molt més transmissible. Si es comença el curs amb altes cobertures vacunals s’espera poder evitar quarantenes i aïllaments que trenquen la presencialitat de les escoles, universitats i centres de treball.

Podeu consultar els punts de vacunació sense cita prèvia aquí.
En tot cas, podeu demanar cita prèvia a través d’aquest enllaç.

El govern de la Generalitat vol marxar de vacances amb la feina feta i ha decidit prorrogar les mesures vigents contra la COVID-19 dues setmanes i no una com venia fent fins ara. Així, les restriccions actuals s'allargaran, com a mínim, fins al pròxim divendres, 20 d’agost. D’aquesta manera, a Llagostera s’aplicarà una setmana més el confinament nocturn, de les 01.00 a les 06.00 h, així com les mesures generalitzades arreu del territori com el tancament de qualsevol activitat com a màxim a les 00.30 h o el límit de 10 persones en les trobades familiars i socials.

Podeu consultar les mesures actuals en el següent enllaç.

La junta local llagosterenca de l’AECC-Catalunya contra el càncer, amb la col·laboració de les farmàcies Joan Saurí i Magda Saurí, va organitzar dijous passat una carpa informativa a la plaça Catalunya sobre la prevenció dels riscos de l’exposició al sol. En total es van recaptar per a la lluita contra el càncer 414 €, amb 238 € amb la venda de productes i 178 € amb els donatius a la guardiola.

Des de la junta local de l’AECC es vol agrair la col·laboració solidària del poble de Llagostera.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat el pla INUNCAT en fase d'alerta i demana extremar les precaucions davant de les previsions d’arribada d’un episodi de ruixats forts i tempestes que afectarà part de les comarques gironines, entre elles el Gironès, a partir d'aquest migdia i fins aquest vespre.

Davant d’aquesta situació, Protecció Civil de la Generalitat ha posat en marxa el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase d’Alerta a la majoria dels municipis del litoral gironí i de les comarques del Gironès i la Selva. Podeu consultar la predicció meteorològica de Llagostera des d'aquest enllaç.

Dimecres, 04 Agost 2021 09:31

Gael García publica Tentándome

Publicat per

El llagosterenc Jose Garcia Manzaneda, àlies Gael García, ha estrenat el nou videoclip "Tentándome", rodat a Llagostera i Tossa de Mar. És la tercera peça que fa l'artista, després de "Quiero ser", publicada fa uns 10 mesos, i "Vente", llançada fa uns 2 mesos.

El podeu veure des del següent enllaç.

Dimarts, 03 Agost 2021 15:42

Oberta la vacunació per als joves de 12 a 15 anys

Publicat per

El Departament de Salut obrirà demà dimecres, 4 d'agost, la possibilitat de vacunar-se als joves d'entre 12 a 15 anys. Les persones nascudes l'any 2009 hauran d'haver complert els 12 anys per poder demanar cita.

El dia de la vacunació, els joves hauran d'anar acompanyats del seu pare, mare, tutor o tutora legal.

Es pot demanar dia i hora per vacunar-se en el següent enllaç.