ELPOLLTV

Dim12112019

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dissabte, 08 Juny 2019 09:05

Pregó de la Festa Major amb els Amics del Teatre

Publicat per
Els Amics del Teatre de Llagostera han estat els encarregats de fer la lectura del Pregó de la Festa Major. Tots ells s’han dirigit a la població amb un divertit pregó carregat d’ironia política aprofitant la recent celebració d’eleccions municipals, on cap partit polític ha aconseguit la majoria absoluta per poder governar en solitari. Una delegació de Cercle Català de Marsella, on els Amics del Teatre hi han actuat diverses vegades, s’han desplaçat fins a Llagostera per seguir el pregó.
La llagosterenca Assumpció Brugulat ha rebut el Premi Llagostera en Flor 2019. Amb aquest guardó, l'entitat Llagostera en Flor, vol reconèixer i agrair la participació l’Assumpció en totes les edicions del Concurs-Exposició de Flors, Plantes i Aparadors.

L’acte ha tingut lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament on hi han assistit amics i familiars, així com l’alcalde, Fermí Santamaria i el regidor de Cultura, Josep Aliu.

Amb el lliurament del premi, ha quedat inaugurada la 29ena edició del Concurs-Exposició de Flors, Plantes i Aparadors de la Festa Major de Llagostera, que es podrà visitar fins dimarts a diversos indrets del nucli antic.

Abril Domínguez i Llorenç Amat han agafat el relleu de les pubilles Alba i Clara Rusiñol i dels hereus Albert i Marc Turon. Tots ells, acompanyats per l’alcalde i el regidor de Cultura, han desitjat una molt bona Festa Major a tothom.

Junts per Llagostera ha proposat a la CUP - Alternativa per Llagostera compartir l’alcaldia pel proper mandat. Així ho ha fet saber a la població mitjançant la publicació d’una carta oberta al poble de Llagostera.

La formació que va concórrer a les eleccions municipals del passat 26 de maig, encapçalada per Pilar Aliu, va aconseguir 5 regidors amb 1.134 vots, 6 vots més que ERC, la segona força més votada.

La manca d’una majoria absoluta per part de cap partit, fa necessari, segons Junts per Llagostera “bastir ponts i teixir aliances que permetin la governabilitat de l’ajuntament i fer realitat els projectes que Llagostera necessita”. En aquest sentit la missiva de Junts per Llagostera assegura que “la voluntat és que el govern de Llagostera reflecteixi la pluralitat que demana el resultat d’aquestes eleccions, compartint responsabilitats de govern, sumant enlloc de restar i assentant les bases perquè hi hagi un clima de diàleg que permeti assolir els màxims consensos, respectant les posicions i programes de cadascú i ressaltant els punts en comú”.

Segons Junts per Llagostera “El poble de Llagostera no guanyarà res si l’ajuntament entra en una dinàmica de fronts oposats. Cal ser generosos i oberts de mires. Pensar menys en els partits i més en les persones. Quan les persones es miren als ulls i intenten que els seus models de poble sumin poden arribar a acords, sempre que la seva prioritat sigui la gent de Llagostera i no altres objectius”.

Podeu llegir el contingut de la carta des d’aquí.


Divendres, 07 Juny 2019 12:01

Carta oberta de Junts per Llagostera

Publicat per

El dia 26 de maig es varen celebrar les eleccions municipals i Junts per Llagostera va ser la candidatura mes votada. Gràcies al suport de les 1.134 persones que ens varen votar, Junts per Llagostera ha obtingut 5 regidors i serà el grup majoritari al Ple de L’Ajuntament. Volem donar les gràcies a totes les personesque varen participar en aquestes eleccions i d’una manera molt especial a les que ens varen donar suport

Amb el resultat de les eleccions, el nostre lema electoral agafa mes rellevància que mai: Junts fem Llagostera. La manca d’una majoria absoluta per part de cap partit, fa necessari bastir ponts i teixir aliances que permetin la governabilitat de l’ajuntament i fer realitat els projectes que Llagostera necessita.

Vistos els programes electorals de les forces polítiques que han obtingut representació, no hi ha cap obstacle per dialogar ni buscar l’entesa amb ningú  i per aquest motiu hem parlat amb tots els partits, per escoltar quina visió tenen, saber quins son els seus objectius per al mandat 2019-2023 i plantejar-los una proposta per treballar conjuntament.

La nostra voluntat és que el govern de Llagostera reflecteixi la pluralitat que demana el resultat d’aquestes eleccions. Compartint responsabilitats de govern, sumant enlloc de restar i assentant les bases perquè hi hagi un clima de diàleg que permeti assolir els màxims consensos, respectant les posicions i programes de cadascú i ressaltant els punts en comú.

Hem traslladat aquestes idees als diferents partits i volem compartir amb vosaltres les seves respostes: 

  • El grup d’ERC ens va manifestar que la seva prioritat és obtenir l’alcaldia amb un pacte amb la CUP 
  • El grup de la CUP es va mostrar obert al diàleg i estan a l’espera del resultat de les assemblees obertes que estan fent.
  • El grup del PSC va manifestar la seva voluntat de treballar per el poble, malgrat que no són aritmèticament decisius a l’hora de decidir el govern. 

El poble de Llagostera no guanyarà res si l’ajuntament entra en una dinàmica de fronts oposats. Ja ho hem viscut en altres moments i els resultats no han estat positius per al poble. Cal ser generosos i oberts de miresPensar menys en els partits i més en les personesQuan les persones es miren als ulls i intenten que els seus models de poble sumin poden arribar a acords, sempre que la seva prioritat sigui la gent de Llagostera i no altres objectius.

Per tots aquests motius, hem ofert a la CUP compartir l’alcaldia i el govern de l’ajuntament de Llagostera, ates que han mostrat la seva disposició a treballar de forma oberta, amb diàleg i sense imposar condicions personals ni de partit. Malgrat la diferència de vots obtinguts en les eleccions, entenem que la gent de Llagostera demana generositat i compartir les responsabilitats de govern entre forces polítiques diferents obliga a trobar consensos i és la millor manera de donar respostes a aquesta demanda. 

La nostra proposta és que l’Enric Ramionet i la Pilar Aliu comparteixin l’alcaldia de Llagostera en el mandat 2019-2023. Així ho hem fet arribar als representants de la CUP i estem a l’espera de la seva resposta. 

Ens comprometem a continuar informant del resultats de les converses, amb la màxima transparència, perquè junts fem Llagostera

Junts per Llagostera 


Els veïns del carrer Olivareta s’han endut el primer premi del concurs d’engalanament de carrers de la Festa Major de Llagostera. El segon premi ha sigut pels veïns del Passeig Pompeu Fabra. L’alcalde en funcions, Fermí Santamaria, acompanyat del regidor de Cultura Josep Aliu i de l’hereu i la pubilla han donat els premis aquest vespre al local polivalent.

La Festa Major de Llagostera començarà oficialment avui a les 18 h amb la inauguració de la 29ens Exposició de flors, plantes i aparadors i el repic de campanes i cercavila amb els Gegants de Llagostera i la Cuca Feliua que començarà a les 18:30 des de la Plaça del Castell. A les 19:30 hi ha prevista la lectura del pregó a càrrec dels Amics del Teatre de Llagostera a la plaça Catalunya i la presentació de l’Hereu i la Pubilla 2019. Els actes seguiran a les 20 h amb els correvarans des de la Plaça del Castell on es declararà la República Varanera. La primera nit de Festa Major la tancarà els concerts de Germà Negre, l’Orquestra Maribel i Somboits a l’edifici Polivalent, amb aentrada gratuïta.

La llagosterenca Assumpció Brugulat rebrà el Premi Llagostera en Flor 2019. Amb aquest guardó, cada any l'entitat Llagostera en Flor, vol reconèixer i agrair la participació i implicació dels veïns i veïnes de Llagostera que col·laboren amb l'entitat. El Premi es lliurarà divendres a les 18 hores, a la Sala de Plens de l'Ajuntament on també tindrà lloc la inauguració del 29è Concurs-Exposició de Flors, Plantes i Aparadors. Llagostera en flor us desitja una molt bona Festa Major.
Dijous, 06 Juny 2019 07:41

Vols ser Jutge de Pau?

Publicat per

El proper 13 de juny finalitza el termini per presentar candidatura al càrrec de Jutge de Pau a Llagostera.

Podeu consultar l'anunci publicat al BOP i els requisits per a la presentació de sol∙licituds des del web de l'Ajuntament de Llagostera.

La UE Llagostera-Costa Brava celebra aquest dissabte de Festa Major la festa final de temporada al Camp de Futbol Municipal de Llagostera, així com els ascensos del primer equip, del juvenil B i de l’infantil A. La festa està oberta als jugadors, entrenadors, treballadors del club així com a totes les mares, pares, germans, avis, socis i aficionats.

Els tiquets pel sopar es poden adquirir a Tèxtil Tarragó (Carrer Garbí, 33, Llagostera) de 9:00 a 14:00 i de 15:00 a 18:00, o bé a les oficines del camp de futbol de 18:00 a 20:00. La data límit per adquirir-los és aquest dijous, 6 de juny.

El menú infantil inclourà macarrons, fingers de pollastre amb xips i pastís de xocolata amb un preu de 10 euros, mentre l’adult oferirà canaló fred de carbassó farcit d’amanida de cranc, vedella amb salsa i pastís de xocolata, a més de vins, aigua i pa. El preu és de 19 euros.

La festa començarà a les 20:30 h.

 

CUP-Alternativa per Llagostera va dur a terme ahir a la nit una Assemblea Oberta al Local Social de Llagostera, la primera després de les eleccions municipals del passat 26 de maig, amb la voluntat de democratitzar la presa de decisions.

Durant l’Assemblea Oberta es va fer una valoració dels resultats obtinguts per la confluència en els comicis i es va agrair la confiança a les 796 persones que els van votar i els van empènyer a entrar amb 3 regidors a l’Ajuntament de Llagostera i a convertir-se en clau per la configuració del futur govern del municipi. També es van compartir els futurs escenaris possibles al consistori així com les prioritats de programa a tenir en compte de cares a les possibles negociacions amb la resta de formacions polítiques que també han aconseguit.

De moment ha transcendit que aquest passat cap de setmana s’han reunit els dirigents de la CUP Alternativa per Llagostera amb Junts per Llagostera i que avui està previst que ho facin amb ERC.


FACEBOOK

Estació Meteorològica