ELPOLLTV

Dil06072020

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Les llagosterenques Nati Serrano i Teresa Antonell, són les guanyadores dels 500 i 300, respectivament, de la campanya de Nadal de la Unió de Botiguers. Les butlletes guanyadores les va repartir la Peixateria Rosa i l’agència Nogué. Encara falta per sortir el premi de 200 €.

Rec Madral ha reparat aquesta tarda l’avaria que ha deixat més de 24 hroes sense servei d’aigua, els veïns de les urbanitzacions de Font Bona, Selva Brava i La Mata. L’alcalde, Antoni Navarro i els Serveis Tècnics Municipals estan fent seguiment dels treballs. Es preveu que es pugui recuperar el servei en les properes hores.
L’Ajuntament de Llagostera ha posat les dutxes del Pavelló d’Esports Josep Mir a disposició dels veïns afectats pel tall de subministrament d’aigua de l’empresa Rec Madral.

A l’espera de que l’empresa Rec Madral restableixi el subministrament d’aigua als veïns i veïnes de les urbanitzacions de la Mata, Selva Brava i Font Bona s’ha posat a disposició les dutxes i vestuaris del Pavelló Municipal. Segons ha informat l'Ajuntament, tots els veïns i veïnes que ho necessitin poden adreçar-se directament a les instal·lacions del Pavelló de les 8 a les 13 h moment en que no es realitzen activitats i entrenaments.

Amb motiu de l’avaria que des d’ahir ha deixat sense subministrament d’aigua als veïns de les urbanitzacions de la Mata, Selva Brava i Font Bona, l’Ajuntament de Llagostera ha emès un comunicat on, entre d’altres, insta de nou i públicament l’empresa Rec Madral a sol·licitar autorització per a restablir el més aviat possible el servei, amb el compromís de resoldre aquest tràmit administratiu immediatament. Així mateix des de l’Ajuntament s’ha requerit a l’empresa Rec Madral que adopti totes les mesures alternatives per garantir el servei als seus clients.

Podeu llegir el comunicat des d’aquí.

Dilluns, 27 Gener 2020 20:26

Sóc una paperera no un contenidor

Publicat per
Sóc una paperera, no un contenidor i sancions des de 400 euros, són els dos missatges que l’Àrea de Medi Ambient vol fer arribar a les persones incíviques que aboquen deixalles on no toca. Per fer-ho ha iniciat una campanya informativa a través d’adhesius enganxats a les papereres i als contenidors de vidre del nucli urbà on s'han detectat més freqüentment abocaments incorrectes.

Des de l’Ajuntament s’ha recordat que amb el sistema porta a porta de recollida d’escombraries, cada habitatge ha de dipositar els seus residus dins els cubells de recollida homologats i identificats amb xip, de manera que està totalment prohibit abandonar bosses als peus dels contenidors de vidre, a les cantonades i a les papereres. Fer-ho, abanda de perjudicar el medi ambient, comporta sancions econòmiques a parir de 400 euros.

Dilluns, 27 Gener 2020 13:08

11.093 kg de tèxtil usat recollits Llagostera

Publicat per
Humana Fundación Pueblo para Pueblo, organització que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori més proper, ha recollit 11.093 kg de tèxtil usat a Llagostera durant el 2019 per a donar-les una segona vida mitjançant la reutilització o el reciclatge. Aquest registre representa un augment del 2,87% respecte l’any anterior (10.783 kg).

Al 2019, els donants van dipositar la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzaven als contenidors de color verd de la Fundació. El servei de recollida selectiva del tèxtil és gratuït i representa un estalvi per als municipis adherits.

Les tones recuperades per la Fundació equivalen a 25.000 peces de roba la gestió de les quals implica un doble benefici: el primer és ambiental, perquè en redueix la generació de residus i contribueix a la lluita contra el canvi climàtic. La reutilització i el reciclatge del tèxtil durant l’any passat van representar un estalvi de 35 tones de CO2 a l’atmosfera. Un estudi de la Comissió Europea indica que per cada kg de roba recuperat i no incinerat es deixen d’emetre 3,169 kg de CO2.

El benefici social consisteix en la creació de llocs de treball inclusius, estables i de qualitat: Humana genera un lloc de feina indefinit per cada 36.000 kg de tèxtil recollits. D’altra banda, els recursos obtinguts es destinen a projectes socials: amb més de tres dècades d’activitat, 2,5 milions de persones s’han vist involucrades als programes de desenvolupament als països del Sud de la mà de contraparts o socis locals. Durant aquest període, la Fundació ha destinat més de 31 milions d’euros per a la formació de professors de primària, l’impuls de l’agricultura sostenible o la lluita contra el VIH/SIDA, entre d’altres accions de cooperació.

Dijous, 23 Gener 2020 20:30

3 dies de temporal Gloria a Llagostera

Publicat per
Després de la tempesta arriba la calma. Tot i que hi ha molts municipis que encara pateixen els efectes del temporal Gloria, a Llagostera la situació s’ha normalitat aquest dijous al matí. Han estat tres dies de temporal que va iniciar-se dilluns amb una nevada per sobre dels 400 metres, vents de 80 quilòmetres per hora al centre del poble i l’acumulació d’uns 200 litres de pluja. Tres intensos dies que obligat a tancar els centres educatius seguint les directius de Protecció Oficial de la Generalitat de Catalunya, on a Llagostera no s’han hagut de lamentar danys personals.

Seguint les directius de Protecció Civil i del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Llagostera ha acordat mantenir el tancament dels centres educatius del municipi dijous 23 de gener a l’espera de la millora de les condicions meteorològiques.

Protecció Civil manté activat en fase d’emergència el pla INUNCAT per l'arribada d'un nou front de pluges durant les properes hores. Des de l'Ajuntament es recomana evitar desplaçaments innecessaris, NO creuar ni apropar-se a rieres i rius i seguir les indicacions i recomanacions de Protecció Civil des del compte @emergenciescat.

Com a mesura preventiva es recomana no aparcar el vehicle a les zones baixes del poble (Zona Carril, Passeig Romeu i aparcament de Can Cassoles).

Dimecres, 22 Gener 2020 11:16

Arribada d'un nou front de pluges aquesta tarda

Publicat per
Protecció Civil ha pujat el Pla INUNCAT a fase d'emergència per l'arribada d'un nou front de pluges aquesta tarda.

Aquest nou episodi de pluges entrarà pel litoral i s’estendrà fins al nord-est de Catalunya. Aquestes precipitacions es trobaran un territori que ja acumula molta aigua i ha començat a patir desbordaments dels rius a la zona de Girona.

Segons ha informat l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), el riu Ter s’ha desbordat al seu pas pel municipi de Bescanó. En general el cabal dels rius a la demarcació de Girona és molt elevat i es fa seguiment, dels rius Onyar i Daró.

Protecció Civil aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada. No deixeu tampoc els cotxes aparcats en zones inundables o torrents, encara que estiguin secs.

A Llagostera es mantenen tancats els centres educatius i diversos camins rurals per on creuen rieres.

Seguint les indicacions i recomanacions de Protecció Civil i del Departament d’Interior de la Generalitat, i un cop avaluada la situació a Llagostera, s’ha acordat mantenir el tancament dels centres educatius pel dia de demà dimecres 22 de gener.

Protecció Civil manté activats els plans INUNCAT I VENTAT i NEUCAT a l’espera de l’evolució de les previsions meteorològiques.

La Policia Local i la Brigada Municipal mantenen tancats els parcs de la torre i la zona arbrada del Puig del General així con els accessos a camins que creuen rieres.

Com a mesura preventiva es recomana no aparcar el vehicle a les zones baixes del poble (Zona Carril i Passeig Romeu).

FACEBOOK