ELPOLLTV

Dij25042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Jovent Republicà ha organitzat el seu acte de campanya a Llagostera, un acte que ha comptat amb la participació del cap de llista de l’agrupació, Biel Cursach (número 8 de la candidatura d'ERC per Barcelona al Congrés, la candidata de l’agrupació a Girona, Berta Guinó (número 5 de la candidatura d'ERC per Girona al Congrés), Miquel Montiel ( suplent de la candidatura d'ERC per Girona al Congrés) i la cap de llista d’ERC al Congrés per Girona, Montse Bassa.

Entre els temes als quals s’ha fet esment durant l’acte i que preocupen al Jovent Republicà hi ha el desplegament d’una llei d’habitatge que comporti la declaració immediata de les zones tensionades als Països Catalans, i per això reivindiquen la llei de la Generalitat que està reconeguda com a garantia d’aquest fet. La candidata del Jovent a la llista gironina, Berta Guinó, ha manifestat que “volem regular habitatge turístic i limitar la compra d'habitatge a estrangers no residents. Aquest PSOE que es diu progressista recorre les lleis que garanteixen la justícia social a Catalunya”.

Així mateix, Guinó també ha explicat que “apostem per un canvi de model turístic per garantir un creixement sostenible que no expulsi la gent dels seus pobles, per garantir drets laborals, sobretot del jovent que treballa en llocs de feina precaris i de temporada i per a la reducció de l’impacte medioambiental del turisme”.

Durant l’acte, el Jovent Republicà també ha parlat sobre la preocupació pel que fa a la transició energètica, defensant un model de producció energètica centrat en dos eixos: la producció sostenible i local, basat en un model energètic que prescindeixi dels combustibles fòssils i es basi en les energies renovables i de proximitat. En aquest sentit, el també candidat gironí, Miquel Montiel, ha reivindicat que “apostem per guanyar sobirania i trencar amb l'oligopoli elèctric del Règim del 78, que mercantilitza un recurs bàsic com és l'energia”. “Totes aquestes transformacions només seran una realitat si aconseguim la independència de Catalunya i de la resta dels Països Catalans”, ha conclòs Montiel.

Dimecres, 19 Juliol 2023 11:47

Mor el periodista Josep Maria Bartomeu

Publicat per

Ha mort Josep Maria Bartomeu a l’edat dels 78 anys. Va iniciar la seva carrera periodística a la dècada de 1970, tal i com ho recorden avui els seus companys Alfons Petit, Josep Callol i David Céspedes, a la contra del Diari de Girona. Va viure durant uns anys a Llagostera. 

Descansa en pau Barto. 


Dimarts, 18 Juliol 2023 08:44

Activat el nivell 2 del Pla Alfa al Gironès

Publicat per
Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha activat el nivell 2 del Pla Alfa a diverses comarques, entre elles el Gironès, per l'alt risc d’incendi forestal. Cal extremar les precaucions i limitar les activitats que puguin ocasionar un foc. Si veieu fum o conductes negligents truqueu de seguida al 112 o a la Policia Local, 972805580
Dimarts, 18 Juliol 2023 08:25

Comença l’enderroc de Casa Blanca

Publicat per
Aquest dilluns ha començat l’enderroc de Casa Blanca després de mesos d’espera per culpa de la companyia elèctrica. Mentre durin els treballs la zona s’ha senyalitzat. De moment l’espai quedarà aplanat pendent de decidir quina actuació s'hi realitza tenint en compte que a la zona hi ha projectada la reivindicada rotonda que hauria de posar fi en aquest punt negre d’accidents de trànsit.
Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’Alerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per calor molt intensa. Avui les temperatures podrien superar els 40 graus a la demarcació de Girona. Per mitigar els efectes de la calor intensa l’Ajuntament de Llagostera ha habilitat com a refugis climàtics la Llar de Jubilats, 9 a 13h i de 16 a 19h, i la Biblioteca Julià Cutiller, en horari ininterromput de 9 a 20h.

Llagostera Solidària, amb una subvenció de l’Ajuntament, i l’empresa llagosterenca Solar Casa Energy han participat en un projecte de cooperació internacional de la UdG, a la zona rural de Tanzània.

Com a socis actius del projecte, han contribuït a crear unes escoles sostenibles i que disposin d’energia neta per a poder realitzar les seves activitats.

Trobareu més informació sobre el projecte aquí.

Dilluns, 17 Juliol 2023 08:11

Cap de setmana d’Arrela't amb esmorzar i sopar

Publicat per

Aquest cap de setmana s’ha tancat la programació de l’Arrela't amb la tradicional demostració de batre i fer el paller a càrrec dels Segadors i segadores de Llagostera.

Els actes s’han iniciat a primera hora del matí de dissabte amb un esmorzar amenitzat pel músic i divulgador de la cultura popular Ramon Redorta i una trobada de puntaires que n’ha aplegat una vuitantena. La festa ha finalitzat al vespre amb un sopar i música al parc de l’estació amb elss grups musical Grana i Moscatell i Coi Els Montgrons, que han ofert repertori de versions de cançons tradicionals catalanes i temes de taverna.

El conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano, ha visitat aquest migdia l’edifici de cohabitatge que la Fundació Privada Patronat Santa Creu de la Selva ha construït al carrer Roser de Llagostera. L’alcalde, Narcís Llinàs i la regidora d’Acció Social, Maria Carmen Flores i l’excalde, Antoni Navarro, han acompanyat al conseller durant la seva visita, amb els responsables de la fundació. Els habitatges de protecció oficial estan destinats a persones de més de 60 anys, plenament autònomes amb règim de lloguer assequible.
Els veïns de la urbanització Selva Brava i Font Bona han recuperat el subministrament d’aigua, després de casi 6 dies sense servei. Els primers en veure sortir aigua de les aixetes de casa seva van ser els veïns de Font Bona, ahir al matí i els de Selva Brava unes hores més tard.

Ahir l’Ajuntament de Llagostera va seguir posant a disposició dels veïns afectats les dutxes del pavelló esportiu Josep Mir, l’accés gratuït a la piscina municipal de la Canyera i el repartiment d’aigua amb un camió cisterna. Avui, la companyia Rec Madral, ha anunciat amb un comunicat que aquesta nit i possiblement demà matí, caldrà tancar provisionalment l’aigua per tal d’omplir el nou dipòsit i poder restablir el subministrament a tots els seus clients.


El festival tindrà lloc del 29 d’agost al 2 de setembre

Campllong ha presentat aquest dimecres la programació de la vintena edició del Musicant. Ho ha fet als entorns de l’església amb l’actuació de les joves cantants Queralt Bosch i Mar Carrera que van versionar diferents temes en català. Les ha acompanyat al piano Antoni Mas que ha aprofitat per interpretar una de les peces del musical Isabel “Cinc Hores” inclòs en el cartell d’enguany.

El Musical “Cinc hores” és una producció local amb un format que s’allunya del clàssic musical. Comptarà amb una posada en escena on els músics, les veus acompanyants i la cantant protagonista es col·locaran en format concert sobre l'escenari. Isabel Vila, la primera sindicalista catalana ja de gran, recordarà els moments més importants de la seva vida, com també les seves lluites per garantir els drets dels treballadors. Bosch i Carrera van interpretar de forma inèdita una cançó del musical inspirada en les Gavarres, lloc on es desenvolupa tota la història.

Durant la presentació es va poder visitar una exposició dels cartells de totes les edicions del Musicant celebrats des del 2004. I finalment, després de diversos parlaments per part de la comissió organitzativa del Festival, es va presentar un vídeo resum del vintè aniversari. En aquest hi va aparèixer artistes que han passat pel Musicant al llarg dels anys o que vindran enguany. Tots han coincidit en subratllar la gran tasca del Festival per la música i la cultura catalana. Han sortit artistes com Marina Rossell, Lluís Llach, Indira Ferrer, Adrià Bauzó, Neus Mar i figures polítiques com Carles Puigdemont i Roger Torrent.

L’acte va acabar amb un piscolabis per a tots els presents a l’idíl·lic entorn de l’església de Campllong, escenari del Festival.

L’alcalde de Campllong, Lluís Freixas va apuntar que “amb aquesta celebració de presentació volem agrair la confiança de tots aquells que venen fins al nostre municipi a gaudir de la millor música del país” i va afegir “vint anys de festival ens avalen com una proposta diferent, propera i de qualitat”.

Des del passat 1 de juliol que ja es poden comprar les entrades per al festival que tindrà lloc del 29 d’agost al 2 de setembre a Campllong. Obrirà el festival el musical d’Isabel “Cinc hores”, el seguirà el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, l’endemà farà parada la Gira 30 anys de Quico el Célio, el noi i el mut de ferreries, llavors serà el torn de Neus Mar i el seu homenatge “Dones de sal” i, finalment, tancarà el Musicant Marc Parrot.

Les entrades dels concerts tenen un preu de 12€ si s’adquireix l’entrada anticipada en línia en aquest enllaç i de 15€ si es compra a taquilla. També s’ofereix un pack especial per poder anar a veure els 5 concerts per 50€.