ELPOLLTV

Diu20092020

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Anul·lar la zona blava, reduir la taxa d’escombraries als establiments tancats, reduir la taxa de terrasses a bars i restaurants, ajornar el pagament d’impostos no domiciliats, no cobrar la taxa i serveis de les Llar Infants, no cobrar la taxa del Servei de dia a la Residència Josep Baulida i reduir la taxa als marxants del mercat que no puguin parar, són les mesures d’àmbit local que l’equip de govern de l’Ajuntament de Llagostera ha adoptat avui, dimecres 18 de març. L'alcalde ho ha explicat amb un vídeo publicat a www.llagostera.cat i a les xarxes socials de l'Ajuntament.

 


Dimecres, 18 Març 2020 13:40

Recomanacions per a les famílies amb mainada

Publicat per

Des del Servei d’Educació de l’Ajuntament de Llagostera s’ha elaborat una llista de recursos per a les famílies amb criatures, amb l’objectiu de gestionar aquests dies a casa els quals estem sota mesures de restriccions d’activitats i de circulació per frenar el contagi del coronavirus.

Des del consistori es recomana combinar exercici físic, activitats educatives, activitats amb la família i jocs, així com involucrar la mainada amb les feines domèstiques. També es recomana fer ús de les noves tecnologies, ja que permeten aprofundir sobre temes que poden interessar als nens i joves.

Així, des del Servei d’Educació es comparteixen recursos pedagògicament interessants per als infants

-       80 Recursos educatius per aprendre des de casa

-       21 idees creatives (i educatives) per fer amb els nens i nenes a casa

-       Aprendre jugant (App per treballar continguts de primària)

-       Manualitats per a nens

-       Conte La Rosa contra el virus (per a infants de 4 a 10 anys)

-       Conte narrat per ajudar els més petits a entendre el coronavirus i el confinament

-       5 sèries per veure amb la canalla

Finalment, també s’enllacen dos articles que poden ser útils per als pares per tractar tot tipus d’informació adaptada pels més petits sobre el coronavirus:

-       Com parlem del coronavirus a les criatures

-       Com explicar als infants els motius de l'aïllament o quarantena pel coronavirus

Dimarts, 17 Març 2020 21:44

Què puc fer i què no?

Publicat per

El Centre de Coordinació operativa de Catalunya (CECAT) ha publicat un nou document de preguntes i respostes sobre les restriccions d’activitats pel COVID-19 a Catalunya.

Podeu consultar-lo des d'aquí.


Davant una situació excepcional com la que estem vivint, moltes persones i famílies vulnerables no podran rebre l’ajuda a la qual estan acostumats habitualment. Per pal·liar aquesta situació, l’Ajuntament de Llagostera ha organitzat una borsa de voluntaris que puguin donar un cop de mà durant els dies de confinament. En el comunicat d’ahir diumenge 15, l’alcalde de Llagostera Antoni Navarro ja anunciava la voluntat de crear la borsa i s’indicava que hi havia gent que ja s’havia ofert com a voluntari.

Així, des del consistori s’han habilitat dos formularis. En primer lloc, un per a aquells qui no puguin cobrir necessitats com anar a fer la compra, treure a passejar animals de companyia, fer de cangur a infants o, simplement, que necessitin companyia via xerrades telefòniques. En segon lloc, hi ha un formulari per a aquells qui estan a disposició d’oferir suport i ajuda a altres persones del poble durant els dies de confinament.Davant la situació generada pel COVID-19 i la restricció de moviments imposada per les autoritats, Aqualia ha procedit al tancament provisional de les oficines d'atenció al ciutadà fins que la situació actual que vivim recobri la normalitat.
La companyia continua amb la implantació del Pla de Contingències llançat divendres amb l'objectiu de garantir la prestació dels serveis de l'aigua i mantindrà l'atenció als seus clients pels canals telefònics o internet que es vénen utilitzant normalment.

L'empresa continuarà atenent als ciutadans a través dels diferents canals que ja venien funcionant normalment:

-Atenció telefònica client: 900 81 40 81 (de dilluns a divendres de 8 a 20h).
-Avaries: 900 81 40 82 (Servei 24 hores)
- Aplicació mòbil (app) gratuïta “aqualia contact”, disponible en Google Play i App Store.
- Oficina virtual des de www.aqualia.com
- Perfil Twitter d'atenció al client: @aqualiacontactDiumenge, 15 Març 2020 12:21

Confirmat el primer positiu de coronavirus a Llagostera

Publicat per

L’alcalde de Llagostera Antoni Navarro, s’ha dirigit a la població aquest matí mitjançant un vídeo per informar de les darreres novetats en la gestió de l’emergència sanitària per el Coronavirus a Llagostera. L’alcalde ha informat d’un primer cas positiu d’una persona d’edat avançada a Llagostera.

La persona en qüestió està ingressada en un centre hospitalari de Girona i s’han aplicat tots els protocols d’acció i seguiment a l’entorn familiar i d’amistat amb qui hagi tingut contacte. L’alcalde ha demanat seguir les indicacions i restriccions en tot moment anunciades per les autoritats competents. Després de la compareixença del President de l’Estat Espanyol i de la publicació al BOE del Reial Decret de l’Estat l’alarma, aquest matí l’alcalde ha signat un BAN amb les noves mesures adoptades.

Podeu llegir el BAN i consultar el document de preguntes i respostes de Protecció Civil des de llagostera.cat.

La Creu Roja interpel·la a la corresponsabilitat de tots i cadascun dels membres de la societat per tal de protegir les persones grans, amb malaltia crònica o fragilitat davant de l’exposició del COVID-19. Per això, demana que tant les famílies, amistats i persones que hi tinguin relació directa restringeixin tant com puguin l’accés als domicilis de persones grans, accentuïn les normes higièniques i evitin de fer visites que no siguin estrictament imprescindibles.

Aquesta demanda és per tal d’evitar el risc de contagis entre la gent gran, un col·lectiu de risc davant del coronavirus i que presenta majors complicacions. En cas que convingui fer-los arribar aliments, cal tenir cura de les mesures higièniques recomanades, com ara rentar-se les mans sovint durant 20 segons, mantenir una distància mínima de 2 metres i cobrir-se amb l’anvers del colze en cas d’estossegar o esternudar en presència de persones grans.

Amb tot, la Creu Roja ha engegat un Pla de Contingència enfront del COVID-19 per contribuir a la contenció i evitar la propagació del coronavirus, reforçant les capacitats dels equips i recursos disponibles a tot el territori i promovent accions de prevenció i sensibilització a la ciutadania, especialment de les persones i grups més vulnerables.

Per portar-lo a terme, ha apel·lat a la implicació del voluntariat de la Creu Roja amb les persones més vulnerables, en funció de l'evolució de la situació i dels escenaris, i sempre a la disposició de les demandes de les autoritats sanitàries, de Protecció Civil, dels serveis socials dels Ajuntaments i de la població en general.

En concret, actualment la Creu Roja vol promoure el voluntariat per a la realització de trucades a la població vulnerable (seguiment telefònic per informar, ajudar i detectar necessitats), i per al repartiment d'articles bàsics, com ara aliments, kits d'higiene i medicaments a persones en exclusió i sense xarxa familiar o de contactes.


Dissabte, 14 Març 2020 17:56

Botigues tancades a Llagostera

Publicat per

Algunes de les botigues que formen part de la Unió de Botiguers de Llagostera han decidit baixar la persiana per responsabilitat col·lectiva i solidaritat.

Els establiments han penjat un cartell on demanen als clients que un cop hagi passat tot es recordin del petit comerç ja que aquesta situació els afectarà de valent.

Els supermercats, botigues d'alimentació, farmàcies i altres comerços, menys bars i restaurants, es poden mantenir oberts amb l’expressa indicació de respectar la separació entre persones.

El Departament de Salut recomana entre 1 i 2 metres entre persones.


Dissabte, 14 Març 2020 13:07

Suspeses les misses a la parròquia

Publicat per

La Parròquia de Llagostera anuncia que se suspenen les misses fins a nova ordre per evitar la propagació del coronavirus.

(versió 15/03/2020 9:00h)

1.Es pot entrar o sortir dels municipis?
La mobilitat es limita a determinades activitats: adquisició d’aliments, productes farmacèutics de primera necessitat, entitats financeres i assegurances, desplaçament al lloc de treball, retorn a residència habitual, atenció i cura a menors d’edat, gent gran i altres persones especialment vulnerables. Qualsevol altra activitat anàloga es farà individualment excepte l’acompanyament a persones amb discapacitat o altra causa justificada.
A més es manté vigent el confinament a Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí on hi ha controls per no entrar ni sortir, excepte els serveis essencials

2.Estaran obertes les botigues d’aliments, supermercats i similars?
Sí, com a servei essencial

3.Els subministraments a botigues d’aliments i supermercats estan assegurats?
Sí, la distribució alimentària està considerada un servei essencial i es coordina amb les plataformes de distribució l’arribada de productes bàsics.

4.La gent pot sortir al carrer i comprar?
Només per les compres habituals i evitant aglomeracions. L’estada dins l’establiment serà el mínim i imprescindible per realitzar la compra necessària. El Departament de Salut recomana mantenir entre 1 i 2 metres de distància entre persones.

5.Puc quedar amb gent al carrer?
No. La sortida al carrer es limita a les activitats descrites que no inclou les trobades.

6.Puc portar els infants al parc?
No

7.Puc anar a veure el meu familiar/amic/veí a casa seva?
Només en els casos de persones vulnerables o dependents. També per la recollida de menors d’edat en els domicilis dels progenitors/tutors, inclòs règim de custòdia compartida o similar.

8.Puc visitar els meus familiars dependents?
Sí, per garantir l’atenció que necessitin.

9.Sóc persona depenent. La persona que m’assisteix podrà venir?
Sí, forma part dels serveis essencials que es permeten.

10.Puc anar a sales de vetlla al tanatori?
Sí, respectant les mesures previstes per evitar aglomeracions i mantenint les distàncies. No es permet en cas que el difunt sigui a causa de la COVID-19.

11.Puc treure a passejar la meva mascota?
De forma individual cada persona

12.Puc anar a bars i restaurants?
Estan tancats durant els propers 15 dies

13.Puc anar al cine o teatre?
Estan tancats durant els propers 15 dies

14.Puc anar al gimnàs o instal·lacions esportives?
Estan tancats tots els centres esportius i gimnasos i s’han cancel·lat els esdeveniments esportius durant els propers 15 dies

15.La biblioteca/museus/centres cívics estan oberts? Hi puc anar?
Estan tancats durant 15 dies

16.Els centres comercials estaran oberts?
Estan tancats durant 15 dies

17.Les botigues en general que no es trobin en la situació que exposa el punt anterior poden obrir?
Només les d’alimentació, begudes, farmàcies, metges, òptiques i productes ortopèdics, productes higiènics, perruqueries, premsa i papereria, benzineres, tabacs, equips tecnològics i de telecomunicacions, aliments d’animals de companyia, comerç per internet, telefònic o correspondència, tintoreries i bugaderies

18.Tinc una cita mèdica. Hi puc anar?
S’estan posposant totes les no urgents.

19.Tinc una cita per rehabilitació. Hi puc anar?
S’estan posposant totes les no urgents.

20.Funciona el transport públic?
Sí, però amb afectacions al servei i la seva ocupació segons tipologia amb l’objectiu d’evitar aglomeracions. Consulteu detalladament en el gestor del servei.

21.Puc anar a fer gestions a l’ajuntament (multes, impostos...)?
Consulteu amb l’Ajuntament si podeu fer els tràmits telemàtics o posposar-los. S’ha suspès els terminis de tramitació administrativa (els propers 15 dies no compten dins dels terminis disponibles pels tràmits administratius)

22.Hi ha un telèfon d’informació centralitzat?
D’informació el 012, per simptomatologia el 061. El 112 només per emergències i en cap cas per informació.

23.Estan assegurats els moviments dels serveis d’emergència?
Sí.

24.Què es considera un servei essencial?
Seguretat i emergències, salut, serveis penitenciaris, serveis socials i residencials, serveis funeraris, electricitat, aigua potable, aigües residuals, serveis de depuració d’aigües, combustibles, gas, telecomunicacions, residus urbans i industrials, residus sanitaris, subministraments sanitaris i de farmàcia, distribució alimentària humana i per a granges i centres d’animals, animals vius (transport i veterinaris) i escorxadors

25.Quins són els grups de major risc?
Salut indica que els grups de major risc són les persones d'edat avançada i les persones amb malalties cròniques, com són les cardiovasculars, diabetis, cardíaques o pulmonars, o amb problemes al sistema immunològic.


FACEBOOK