ELPOLLTV

Dis18052024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Divendres, 04 Maig 2018 07:17

Nova programació de cursos i tallers Llagostera 3.0

Publicat per

Aquest cap de setmana s’inicia la segona programació dels cursos i tallers Llagostera 3.0 al Centre de Recursos Tecnològics del municipi que compte amb la participació de LEGO Education ROBOTIX, l'Editorial Vicens Vives, Samsung, i la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya.

Una part de la programació està adreçada a pares, mares i docents on els participants coneixeran quines són les millors APPs educatives i de programació en robòtica per als seus fills i alumnes.

La programació inclou cursos i tallers per a nens i nenes a partir de 6 anys on els participants construiran els seus propis robots i s’endinsaran en el món de la programació per tal de fer-los funcionar amb diferents funcionalitats.

En total s'han programat 10 sessions, entre cursos, tallers que donen continuïtat o i complementen les els curos, tallers i capsules d'iniciació a la robòtica i a la programació iniciats el passat mes de novembre quan va entrar en funcionament el Centre de Recursos tecnològics ubicat a l’espai cultura de la Casa de les Vídues.

“La programació s'emmarca dins les actuacions del Pla de Barris i del projecte Llagostera 3.0, adreçat a les famílies del municipi, per tal de poder ampliar i/o perfeccionar els coneixements adquirits als centres educatius amb l'objectiu de trencar la dificultat d'accés a la tecnologia, ja sigui per motius de formació o econòmics”, tal i com ha explicat el regidor de l’Ajuntament de Llagostera Ramon Soler.

El centre està obert tots els divendres de 17 a 20 h i els dissabtes de 10 a 13:30 i de 16 a 19:30. L'accés és lliure i gratuït a partir dels 5 anys i els menors de 12 anys han d'anar acompanyats d'un adult.

Les inscripcions poden fer-se presencialment a les oficines de l’Ajuntament o bé des de www.casadelesvidues.cat/centre-de-recursos-tecnologics


Un somni, una xarxa! Amb aquest lema, els Castellers de les Gavarres han posat en marxa una campanya de Crowdfunding, a la plataforma de micromecenatge Verkami, per aconseguir 3.000 euros que destinaran a una xarxa de seguretat per a poder assajar amb major seguretat. Les donacions, a partir dels 10 euros i fins als 800, es poden fer des d’aquest enllaç. En funció de l’aportació els mecenes rebran diverses compensacions. Els Castellers de les Gavarres celebren enguany el tercer aniversari, amb la voluntat de seguir creixent. Actualment compten amb el suport institucional i econòmic dels Ajuntaments de Llagostera, Caldes de Malavella i Riudellots de la Selva.

Dimecres, 02 Maig 2018 15:03

Votacions per a Pubilla 2018

Publicat per

La llagosterenca Sònia Carreras Barnés i les germanes Alba i Clara Rusiñol són les candidates a Pubilla 2018. Per al títol d’Hereu només s’ha presentat una candidatura conjunta, la dels germans Albert i Marc Turon Pico. Per tant, enguany, les votacions es faran únicament per escollir pubilla.

El termini de votacions estarà obert fins al 13 de maig. Podeu accedir a la plataforma de votacions des d’aquí.


Nil Alarcon en la categoria de menys de 14 anys i Àlex Pérez en la categoria de majors de 14 anys són els guanyadors del quart campionat d’Scooters celebrat el passat cap de setmana a l'Skatepark de Llagostera. En segona i tercera posició van pujar al podi, Lucia Martín i Eloi Culebras i Andreu Graboleda i Eric Pérez, respectivament.
Dimecres, 02 Maig 2018 09:41

Jornada de portes obertes a les Llars d'Infants

Publicat per

El proper dissabte 5 de maig, de 10 a 12 h, tindrà lloc una jornada de portes obertes a les Llars d’Infants el Carrilet i el Niu de Llagostera. La setmana passada l’Ajuntament de Llagostera va fer públic el calendari de preinscripcions i matriculacions per al curs 2018-2019. Podeu consultar tota la informació des de llagostera.cat


Dijous, 26 abril 2018 11:12

Llagostera condemna els atacs als CDR

Publicat per

El Ple de l’Ajuntament de Llagostera ha manifestat unànimement condemnar els atacs i la criminalització als membres dels CDR de Catalunya. En un ple extraordinari celebrat ahir al vespre on es va llegir un manifest, tots els grups amb representació municipal també van denunciar la situació d'empresonament i exili en què es troben els representats polítics i de la societat civil, Òmnium Cultural i l’ANC. La sala de Plens va quedar petita. El Ple va finalitzar amb un llarg i emotiu aplaudiment massiu. Podeu llegir el manifest, signat pel CDR Llagostera, des d'aquí.

Dijous, 26 abril 2018 09:50

Nova edició de Matins d'Art a Llagostera

Publicat per

Un any més l’Escola Municipal d’Art Pere Mayol i COCU organitzen una nova edició dels Matins d’Art. Una activitat adreçada a nens i nenes que vol desenvolupar la creativitat per mitjà de l’experimentació de diferents disciplines artístiques. Matins d’Art es durà a terme del 25 de juny al 31 de juliol i del 3 al 7 de setembre de 2018. Les inscripcions es poden fer online fins al 13 de maig des d’aquest enllaç.


El consistori ha rebut el segell Infoparticipa amb el 100% de compliment dels 52 indicadors que avaluen la qualitat de la informació que es publica des del web municipal www.llagostera.cat.

Llagostera és juntament amb Cassà de la Selva, un dels dos únics municipis de la província de Girona que ha rebut el segell amb el compliment del 100% dels indicadors dels 19 municipis que l'han rebut a tot Catalunya.

L'acte de lliurament ha tingut lloc aquesta dimecres a la tarda a la Sala d'Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona i l'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria ha recollit el segell.

Tot i que l'Ajuntament de Llagostera ha rebut cada any la distinció del Segell Infoparticipa aquesta és la tercera vegada que ho fa amb un 100% dels indicadors complerts.

El Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir de les avaluacions que realitza el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (LPCCP) als webs municipals que publiquen una informació que facilita que qualsevol ciutadana o ciutadà tingui coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast. Es tracta d'una marca de qualitat que doni garanties de confiança i credibilitat a les ciutadanes i els ciutadans, i un incentiu pels responsables polítics i tècnics.


Amb el text de ficció, “D’un blau de plata”, Maria Dolors Portas Sesé ha guanyat el primer premi del XXIII Concurs literari de Sant Jordi de Llagostera, dotat en 600 euros i organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament. L’acte de lliurament de premis va tenir lloc dilluns a la tarda on també van lliurar-se els premis de les categories juvenils i infantils, així com els premis del 17è concurs de punts de llibre i del primer concurs de poesia visual.

La llista de guanyadors es pot consultar des del web llagostera.cat on també es poden llegir els treballs guanyadors.


Dimarts, 17 abril 2018 15:36

EDU mestre de l'art de viure

Publicat per
Unes 300 persones entre amics, companys de feina i familiars han omplert el teatre i el bar del Casino Llagosterenc per assistir a la presentació del llibre "Edu mestre de l'art de viure". El llibre ha estat finançat amb les aportacions dels mecenes que han participat en el Verkami "La cadira invisible". El trobareu a la Llibreria Sureda.