ELPOLLTV

Dim16042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dimecres, 21 Juny 2023 16:25

Nou accident a Casa Blanca

Publicat per
Aquest dimecres al migdia s’ha produït un nou accident a l’encreuament de Casa Blanca. L’accident s’ha produït entre un cotxe i una moto pels volts de les dotze del migdia. El motorista ha quedat ferit i l’han traslladat a l’Hospital Josep Trueta de Girona. Segons fons de la Policia Local de Llagostera el turisme s’ha saltat l’stop i ha impactat contra el motorista. A l’interior del cotxe hi viatjava un infant amb una sistema de retenció infantil no homologat, a més, el conductor del turisme ha estat denunciat per conduir amb la ITV caducada. Fins al lloc dels fets s’hi han traslladat dues dotacions del SEM, dues patrulles de la Policia Local, una dels Bombers i una dels Mossos d’Esquadra.
Dimecres, 21 Juny 2023 07:59

Mateu Ciurana presenta "Ava al paradís"

Publicat per
El periodista Mateu Ciurana ha presentat aquest dilluns la seva darrera novel·la, la tercera que escriu, a la biblioteca Julià Cutiller de Llagostera. Es tracta d’"Ava al paradís" centrat en el que va fer l’actriu americana, Ava Gardner, quan va desaparèixer durant 3 dies del rodatge del film “Pandora i l’holandès errant”, a Tossa de Mar, l’any 1951.

La novel·la, editada per Efadós, combina realitat i ficció, a partir de la investigació duta a terme pel també periodista Maurici Clapés arran de la detenció d’una dona que intenta entaforar les cendres d’un difunt a l’interior de l’estàtua de bronze d’Ava Gardner que hi ha a Tossa.

Trobareu “Ava al paradís" a la Llibreria Sureda.

Diumenge, 18 Juny 2023 12:24

Nova edició de la Festa del Segar

Publicat per
Llagostera ha celebrat aquest dissabte la Festa del Segar amb una demostració de sega tal i com es feia a principis del segle passat, una cantada d’havaneres i un sopar popular.

L’activitat, organitzada pel Col·lectiu de Segadors i Segadores del municipi s’ha inclòs dins la programació de l’Arrela’t, les jornades del segar i del batre impulsades per l’Ajuntament que enguany s’han centrat en la sobirania alimentària. Les activitats de l'Arrela't van iniciar-se amb una xerrada a Can Caciques a càrrec de Gustavo Duch i la projecció del documental “Collita pròpia: Sobirania alimentària, salut i sostenibilitat”. Amb protagonistes llagosterencs, el documental explora la producció i el consum de productes de proximitat des de la perspectiva de productors, botiguers, consumidors i restaurants locals. Seguidament va tenir lloc un col·loqui moderat per Quim Guabau, gerent del Consorci de les Gavarres. La programació de l’Arrela’t finalitzarà d’aquí un més, concretament el 15 de juliol, amb la Festa del Batre.

Dissabte, 17 Juny 2023 14:49

Narcís Llinàs ja és el nou alcalde de Llagostera

Publicat per
Narcís Llinàs Gavilan ha estat investit aquest dissabte alcalde de Llagostera. Ho ha fet amb el suport del grup municipal del PSC, amb qui ahir va formalitzar un pacte de govern pel mandat 2023-2027.

En el seu discurs Llinàs ha destacat que Llagostera podria superar els 10.000 habitants en els propers 2 anys i cal estar preparats comptant amb la complicitat dels altres grups, per consensuar els temes i projectes més rellevants pel municipi.

L’acte de presa de possessió ha tingut lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Llagostera plena de gom a gom on tots els càrrecs electes han pres possessió de l’acta de regidors.

En representació de Junts per Llagostera els regidors que acompanyaran a Llinàs en l’equip de govern són Pilar Aliu Bou, Adrià Guinó Turon, Jordi Mir i Frigola, Irene Miquel Valentí i María Carmen Flores Ruiz, juntament amb Àlex Maqueda del PSC.

Els regidors d’ERC a l’oposició són Eduard Diaz Capallera, Lorena Quiñones Quiñones, Daniel Daunis Llobet, Sílvia Fà Cateura i Aniol Vinyoles Bernatallada, i per part de la CUP-Alternativa, Jordi Casas.

Aquesta setmana s’estan ultimant els treballs d’eliminació de barreres arquitectòniques i arranjament de l'itinerari del mercat entre el carrer de la Coma, Music Aguiló i l’avinguda de l'Esport.

“L'objectiu d'aquestes obres és fer una via més accessible rebaixant les voreres, repintant els passos de vianants i instal·lant senyalització” tal i com ha explicat l’alcalde en funcions, Antoni Navarro.

Els treballs compten amb una subvenció del Servei Català de Trànsit en el marc de la convocatòria per a la concessió de subvencions als ens locals de Catalunya per al desenvolupament d'actuacions vinculades a la mobilitat segura i sostenible, intel·ligent, la pacificació del trànsit i la reducció de l'accidentalitat en l'àmbit urbà. L’actuació ha suposat una inversió de 13.649,05€.

Zona segura a l’escola Lacustària i l’institut

Amb la voluntat de millorar l’accés de les famílies i alumnes de a l’Escola Lacustària s’ha habilitat un itinerari segur pintat a terra i degudament senyalitzat. Així mateix a la zona de l’Institut s’ha habilitat una zona d’aparcament d’autobusos i s’ha pintat un pas de vianants a la porta d’accés principal de l’institut.

L’alcaldable de Junts, Narcís Llinàs i el cap de llista del PSC, Àlex Maqueda, han formalitzat aquets matí el pacte de govern pel mandat 2023-2027. “Amb aquest acord volem constituir un govern fort i estable amb un programa comú que fixa les accions i objectius del govern al llarg del proper mandat”, han destacat Llinàs i Maqueda.

En aquest sentit han explicat que el pacte s’ha treballat conjuntament a partir dels programes electorals que ambdues formacions van concórrer a les darreres eleccions municipals. "Amb aquest pacte, Junts per Llagostera i el PSC es comprometen a treballar des de la política del pacte, la generació de grans consensos i el respecte en la discrepància". Tots dos grups s’han compromès a rendir comptes del compliment de l’acord a la meitat del mandat.

Podeu consultar el pacte i les línies programàtiques des d’aquí.

Demà, dissabte 17 de juny, a les 12 del migdia tindrà lloc el Ple de Constitució del nou ajuntament de Llagostera on Llinàs serà investit nou alcalde de Llagostera.


Amb la xerrada «El moment de la sobirania alimentària», a càrrec de Gustavo Duch, aquest dijous s’ha donat el tret de sortida a la programació de l’Arrela’t. Aquesta nova edició pretén generar un espai de debat i reflexió al voltant del concepte de sobirania alimentària, és a dir, el dret de cada poble a mantenir i desenvolupar els seus aliments, a partir d’estratègies i polítiques sostenibles de producció, distribució i consum d’aliments. La xerrada ha tingut lloc al pati de Can Caciques.

La programació de l’Arrela’t seguirà avui, divendres, amb la projeció del documental “Collita pròpia: Sobirania alimentària, salut i sostenibilitat”. Amb protagonistes llagosterencs, el documental explora la producció i el consum de productes de proximitat des de la perspectiva de productors, botiguers, consumidors i restaurants. Seguidament hi haurà un col·loqui moderat per Quim Guabau, gerent del Consorci de les Gavarres. Dissabte tindrà lloc la Festa del Segar amb els segadors i segadores de Llagostera. La programació finalitzarà el 15 de juliol amb la celebració de Festa del Batre.

Podeu consultar el detall de la programació des d’aquí.

Aquest divendres 16 de juny a les 19.30h al Teatre Casino Llagosterenc es projectarà el documental “Collita pròpia: Sobirania alimentària, salut i sostenibilitat”. Aquí podeu consultar el tràiler. 

Es tracta d'un documental amb protagonistes llagosterencs que explora la producció i el consum de productes de proximitat des de la perspectiva de productors, botiguers, consumidors i restauradors. Sense deixar de ser un audiovisual local, les converses van derivant cap a temes ambientals i de gestió de la terra que afecten el planeta. Fruit de la globalització, la pagesia pren un paper primordial en la transformació de la nostra relació amb el medi, ja que és la baula fonamental de la gestió del medi natural.

Un cop projectat, s’obrirà una taula rodona amb els protagonistes del documental moderat per Quim Gubau, gerent del Consorci de les Gavarres.

Amb aquest document, publicat al seu web, la formació agraeix els suports rebuts i felicita públicament els grups de Junts ─com a guanyador─ i d’ERC ─que ha sumat un regidor─ pels seus resultats. Alhora, valora els propis (passen de 3 a 1 regidor) com a “clarament negatius per a la candidatura i el projecte polític” que representen. Hi expliquen que aquests dies de reflexió, anàlisi i debat intern els han servit per fer una primera lectura dels motius pels quals han perdut representació. Així, apunten a elements com l’abstencionisme o la concentració de vot entre ERC (que ha ostentat l’alcaldia) i Junts (com a principal grup opositor), però també als discursos reaccionaris propiciats per les polítiques transformadores que la formació ha dut a terme des del govern. Concretament, expressen que “avenços socials clars (i aprovats i reconeguts unànimement en el discurs públic per tots els partits) han estat per altra banda fortament blasmats mitjançant el boca-orella, especialment per relacionar-los i confondre’ls amb problemes d’ordre públic (i una tolerància inexistent cap a aquests), conseqüències igualment falses per a l’economia de la institució o l’afavoriment de col·lectius segons procedència (acusació, tristament, tan falsa i xenòfoba com també comuna)”. En aquest sentit, destaca l’autocrítica de no haver estat prou capaços, tot i els esforços comunicatius i de campanya, de combatre aquest fet amb èxit.

El comunicat també fa referència a l’escenari de pactes postelectoral i a les converses anunciades per part de Junts per a formalitzar coalició amb el PSC. Segons explica la CUP-Alternativa, la setmana passada es van reunir amb Junts per Llagostera i els van fer extensiu que, amb els resultats a la mà, creien que no els pertocava de fer cap proposta de pacte, però que estudiarien qualsevol possibilitat que com a grup amb responsabilitat de formar govern els fessin arribar. I que no havent estat així i malgrat no “es puguin fer els sorpresos” (expliquen que en campanya ja va quedar clar que Junts pensava en el PSC com a soci prioritari), es ratifiquen en “la convicció que des de l’independentisme i en l’actual context, no té cap sentit incloure al govern” aquest partit. “Especialment en un poble molt majoritàriament independentista com el nostre i sense que constatem ─almenys d’entrada i sobre el paper─ cap diferència programàtica insalvable entre Junts, ERC i/o nosaltres per, com a mínim, explorar possibilitats si el grup guanyador així ho hagués volgut”, reblen.

Finalment, i reivindicant-se un grup consolidat, amb tota l’energia per continuar sent un actor rellevant al poble i que aspira a tornar a ser força de govern en un futur, es comprometen a fer “una oposició constructiva, però activa i atenta, de defensa del programa propi i de les herències valuoses del darrer mandat.”

Podeu llegir el comunicat de la CUP-Alterantiva per Llagostera des d'aquí.


Junts per Llagostera vol agrair un cop més a les 1.375 persones que ens van fer l’opció més votada a les eleccions del passat 28 de maig. Tot i el descens de la participació, vam ser l’única candidatura que va guanyar vots respecte a les eleccions del 2019. Aquests resultats ens encomanen doncs a liderar el procés de confecció del nou govern municipal. En un exercici de transparència, hem decidit compartir amb la ciutadania de Llagostera quins han estat els continguts i els resultats de les diferents reunions mantingudes els darrers dies amb les altres forces polítiques amb representació al ple.

En primer lloc, volem agrair la bona predisposició mostrada per tots els grups, que ha permès desenvolupar aquestes trobades amb gran cordialitat i entesa. La nova correlació de forces i l’entrada de cares noves al ple municipal ens obliga a reafirmar un pacte implícit que ha contribuït a crear un clima positiu i que beneficia sobretot al conjunt del municipi. És per això que hem volgut compartir amb Esquerra, CUP-Alternativa i PSC tres compromisos pel proper mandat.

Primer, volem generar i treballar des dels màxims consensos aquelles propostes que es considerin estratègiques. Tenim al davant grans reptes com a poble, com el nou geriàtric, la promoció de noves oportunitats pels joves o l’habitatge. També cal donar continuïtat als diferents plans estratègics aprovats per unanimitat durant el darrer mandat, com el pla Educació 360 o el d’Igualtat.

Segon, cal reafirmar la política del pacte, respecte i bon ambient polític. Govern i oposició hem de treballar des de la lleialtat, i fer-ho en positiu també des de la discrepància.

I tercer, volem treballar un bon traspàs en les funcions del govern. És essencial conèixer tota la informació que més enllà de les diferents taules tècniques, s’està treballant a nivell polític.

No teníem cap dubte que aquests són uns objectius assumibles i compartits amb totes les forces polítiques, i el resultat de les converses així ho han corroborat. Durant aquestes trobades, hem pogut iniciar també contactes per a la confecció del nou govern. Tenim clara la nostra aposta: volem un govern estable, cohesionat i fort. I volem també que la decisió sigui presa pel conjunt de la candidatura, igual com hem estat treballant els darrers mesos. Un cop debatudes les diferents opcions, des de Junts per Llagostera volem manifestar que la proposta de pacte rebuda per part d’Esquerra no ens és assumible i creiem que no respon als resultats de les eleccions. Compartir l’alcaldia, un repartiment igualitari de les regidories, la creació d’una copresidència de la Residència Josep Baulida o el repartiment de les dedicacions sense ni tan sols saber com quedarien les atribucions, són condicions que considerem totalment fora de lloc tenint en compte que entre Junts i Esquerra ens separa 1 regidor i 289 vots. Per respecte a tots els votants, teníem clar que aquesta reunió s’havia de produir. Volem recordar que no va ser així el 2019, quan després que Junts guanyés les eleccions, des del grup d’Esquerra es va refusar reunir-nos ni escoltar cap mena de proposta.

També veiem molt difícil a nivell programàtic un pacte amb la CUP-Alternativa. Si bé és cert que hem pogut compartir posicionaments en molts aspectes, és evident que també n’hi ha d’altres en què ens trobem en posicions oposades.

En una decisió conjunta dels membres de la candidatura de Junts per Llagostera, hem decidit iniciar formalment la negociació per signar un pacte de govern estable amb el PSC, que respongui a la voluntat de canvi de la majoria de llagosterencs i llagosterenques. Un pacte municipalista, de Llagostera i per Llagostera, i que respectarà com no podria ser d’altra manera els posicionaments nacionals de cada formació. La majoria independentista del ple està assegurada, Llagostera continuarà essent un municipi compromès amb l’alliberament nacional de Catalunya. En les properes setmanes farem públic el pacte de govern, seguint el nostre ferm compromís de transparència.

Junts per Llagostera