ELPOLLTV

Dim22092020

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Divendres, 13 Març 2020 21:16

Tancament de parcs infantils i pistes esportives

Publicat per
L’Ajuntament de Llagostera ha acordat el tancament de tots els parcs infantils del municipi i les pistes esportives. La mesura s’afegeix al tancament dels equipaments municipals esportius (Pavelló Josep Mir i Camp de Futbol) i centres educatius seguint les resolucions del Govern de la Generalitat de Catalunya per fer front a la propagació del coronavirus.

Protecció Civil manté activada l’Emergència 1 del Pla PROCICAT i demà 14 de març entrarà en vigor l’Estat d’Alarma decretat pel govern de l’Estat Espanyol.

Des de l’Ajuntament es continua amatent a l’evolució dels esdeveniments i dels protocols que activin les administracions competents. Qualsevol novetat es comunicarà a través dels mitjans oficials: llagostera.cat, Facebook, Twitter i Telegram de l’Ajuntament de Llagostera.


Divendres, 13 Març 2020 16:47

Declarat l’Estat d’Alarma Nacional durant 15 dies

Publicat per

El Govern espanyol ha declarat l’Estat d’Alarma Nacional durant 15 dies per fer front a l’estat d’emergència sanitària provocada pel coronavirus. Entrarà en vigor a partir d’aquesta mitjanit però les mesures especifiques no s’explicaran fins demà.
Així mateix, el Govern de la Generalitat de Catalunya manté activada la fase d’emergència 1 del pla PROCICAT adoptant noves mesures com el cessament d’activitats en locals d’oci, àrees comercials, gimnasos i estacions d’esquí durant almenys 15 dies també.

L’objectiu principal d’aquestes mesures és la contenció i evitar la possible propagació del coronavirus arreu del país.

L’Ajuntament de Llagostera recomana a les persones majors de 65 anys i col·lectius més vulnerables, no abandonar la seva llar o residència excepte en cas d'extrema necessitat i que s'evitin els espais de concurrència pública i seguir en tot moment les indicacions i recomanacions del Departament de Salut i de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya.

Recordeu que és important no fer circular rumors ni informacions no contrastades.


Davant la situació per tal d'evitar la propagació del coronavirus-Covid19, i seguint les mesures indicades per les autoritats civils i sanitàries, des del Bisbat de Girona es recomana que les persones grans, afeblides o amb risc potencial, i els qui conviuen amb elles o en tenen cura, s’abstinguin en el possible d’acudir a la celebració de les misses dominicals. Durant aquest període inusual i extraordinari, s'aconsella que aquestes persones, si els és possible, segueixin la retransmissió de la missa a través de la televisió i/o ràdio o a través d'internet.
Divendres, 13 Març 2020 09:52

Suspesos el MICFootball i el MICBasketball 2020

Publicat per

La direcció del MIC ha decidit anul·lar les edicions del MICFootball i el MICBasketball que estaven previstes per aquesta Setmana Santa. Es tracta d’una mesura preventiva que l’organització ha pres seguint les directrius que li van arribar de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, recomanant la conveniència de no celebrar els tornejos amb l’objectiu de minimitzar el contagi del coronavirus.

Des de l’organització del MIC s’ha lamentat profundament no poder celebrar les competicions previstes del 7 al 12 d’abril, però també s’ha remarcat que estem davant d’una situació de caràcter excepcional i imprevisible i que s’ha de prioritzar el benestar i la salut de tots els participants: equips, familiars, voluntaris,... En total eren més de 360 els equips participants provinents de tot el món, repartits en nou categories.

Llagostera i el Camp Municipal tornava a ser per a aquesta edició 2020 una de les seus del MICFootball. En total eren 900 partits els que s’havien de disputar a un total de 35 pobles de la demarcació. Els tornejos MIC no són les úniques competicions anul·lades pel coronavirus a nivell regional. A les últimes hores també s’han fet públiques les suspensions de l’històric Rally Costa Brava o la Volta Ciclista a Catalunya, la qual tenia una etapa íntegra al Pla de l’Estany.

Es tanca el Centre de Dia i es suspenen les visites de familiars i amics a la Residència Josep Baulida

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha activat la fase d’emergència 1 del Pla PROCICAT, establint noves mesures preventives, d’obligat compliment, per evitar la propagació del Coronavirus.

Entre les noves mesures hi ha el tancament dels centres educatius de Catalunya a partir de demà DIVENDRES 13 de MARÇ. A Llagostera aquest tancament afecta l’Escola Puig de les Cadiretes, l’Escola Lacustària, l’Institut, les llars d’infants El Niu i El Carrilet, l’Escola de Belles Arts i tots els serveis formatius de la Casa de les Vídues i de Promoció Econòmica.

Davant d'aquesta situació i seguint les directrius del Govern de la Generalitat de Catalunya l’Ajuntament de Llagostera ha decidit suspendre i/o ajornar totes les activitats socials, culturals i esportives previstes per als propers dies al municipi.

Des del consistori s'ha informat que les oficines de l’Ajuntament, la Biblioteca Julià Cutiller, l’Arxiu Municipal, Can Caciques, l’Espai Jove, el Centre Cultural Casa de les Vídues, l'Oficina de l'Estació, l'Oficina de Medi Ambient, la sala d’exposicions Can Roure, el servei de Recaptació i Serveis Socials treballaran a porta tancada dins d’horari normal de cada servei. El registre telemàtic i l’atenció telefònica funcionaran amb normalitat.

Pel que fa a la Residència Josep Baulida s’ha acordat tancar el Centre de Dia i suspendre les visites de familiars i amics al centre. Només es permetran les visites en casos d’urgència justificada. Aquesta mesura s’aplicarà de moment durant 15 dies.

El Pavelló d’Esports Josep Mir, el Camp de Municipal de Futbol i la Llar d’avis, romandran tancats.

Des de l’Ajuntament es continuarà amatent a l’evolució dels esdeveniments i dels protocols que activi la Generalitat de Catalunya. Qualsevol novetat es comunicarà a través dels mitjans oficials: llagostera.cat, Facebook, Twitter i Telegram de l’Ajuntament de Llagostera.


Els clubs esportius llagosterencs han començat a reaccionar davant les mesures cada cop més severes que s’estan prenent per combatre la propagació del coronavirus. Si a escala global s’estan suspenent competicions de màxim nivell o es decideix jugar partits a porta tancada, a Llagostera les entitats esportives, seguint les recomanacions de les federacions a les quals pertanyen, estan prenent el seu propi paquet de mesures.

Per una banda, la Federació Catalana de Futbol ha decidit suspendre totes les competicions per a les properes dues setmanes, així com la Real Federación Española de Futbol també ho ha fet per a les competicions d’àmbit estatal, com és la Segona B. Així, la Unió Esportiva Llagostera no jugarà els partits previstos pel 14 de març contra l’Andorra i pel 22 contra l’Ebro. A més, tant la Unió Esportiva com el Base han decidit suspendre tots els entrenaments i activitats relacionats amb la pràctica del futbol, argumentant que no té sentit entrenar quan des de les institucions es recomana la suspensió de l’activitat física. El camp romandrà tancat les dues pròximes setmanes.

Pel que fa al bàsquet, la Federació Catalana de Basquetbol va emetre un comunicat ahir a la tarda en què es suspenia tota activitat federativa a partir d’avui dijous 12, amb una vigència de quinze dies. Així doncs, tots els equips del Club Bàsquet Llagostera no jugaran en les properes dues setmanes i tampoc s'entrenaran. Des del CBLL s’havia establert un protocol de prevenció del coronavirus en el que es decretava, per exemple, rentar-se les mans abans i després de cada entrenament, evitar compartir menjar, ampolles d'aigua, tovalloles, mocadors i altres objectes sense netejar-los degudament o dur els cabells recollits durant els entrenaments.

Altres activitats també s'han vist afectades, com ara la sortida infantil organitzada pel Bell Matí al Castell de St. Iscle d’aquest diumenge, anul·lada seguint les recomanacions de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

Les autoritats demanen sentit comú, evitar alarmismes innecessaris, no difondre informacions falses i seguir les recomanacions i informacions dels canals oficials. Per a més informació podeu accedir al web de Canal Salut de la Generalitat de Catalunya.


El Foraster arriba a Llagostera. Però no ho farà per estar-hi 48 hores i conèixer els indrets més bonics del poble, sinó pel seu espectacle Bona Gent. Així, el proper 2 de juny, en el marc de les activitats programades per la Festa Major 2020, Quim Masferrer portarà el seu show més conegut a Llagostera, on esperem ser tan bona gent com a la majoria de pobles de Catalunya que l'actor ha visitat. 

Les entrades ja estan a la venda i es poden adquirir a la Llibreria Sureda, al Casino Llagosterenc o a la web de Guerrilla. No us ho perdeu! 


Les noves mesures decretades ahir per la Generalitat de Catalunya per combatre la propagació de Coronavirus comencen a fer-se notar a Llagostera.

L’Ajuntament ha decidit ajornar els tallers de memòria i els cursos d’informàtica per a gent gran. En l’àmbit esportiu de moment s’han suspès tots els partits de Bàsquet durant els propers 15 dies i les dues properes jornades de futbol de Segona B. L'institut de Llagostera també ha suspès la jornada de portes obertes prevista per aquest diumenge.

Les autoritats demanen sentit comú, evitar alarmismes innecessaris, no difondre informacions falses i seguir les recomanacions i informacions dels canals oficials. Per a més informació podeu accedir al web de Canal Salut de la Generalitat de Catalunya.


El Patronat Santa Creu de la Selva i l’Ajuntament de Llagostera han acordat la construcció d’un edifici de protecció oficial de 16 habitatges, 20 aparcaments i 8 trasters destinats a persones de més de 60 anys, que siguin plenament autònomes i que tinguin ganes de fer vida en comunitat. L’edifici d’obra nova serà gestionat directament per la fundació en règim de lloguer assequible i el consistori hi aplicarà una bonificació del 95% de l’ICIO per facilitar-ne la construcció, ja que “es tracta d’un projecte d’especial interès i d’utilitat municipal amb finalitats socials”, tal com ho ha explicat Enric Ramionet, regidor d’habitatge de l’Ajuntament de Llagostera.

I és que el valor afegit de la iniciativa rau a tractar-se d’una proposta de cohabitatge sènior que vol fomentar la convivència entre els llogaters. Els habitatges col·laboratius són una tendència àmpliament estesa i acceptada als països del centre i nord d’Europa, ja que combina perfectament l’habitatge d’ús privat i les zones comunes on els veïns poden compartir i desenvolupar activitats conjuntes. El que es busca és, doncs, un equilibri entre la vida privada de cadascú i la convivència activa del col·lectiu. Per aquest fet, es remarca que els destinataris d’aquest projecte han de ser persones predisposades a la participació i a la tolerància vers a perfils i interessos diversos.

El nou edifici, que es preveu que la seva promoció estigui finalitzada la tardor del 2022, comptarà amb un total de 16 habitatges d’entre una i dues habitacions, dues sales comunes de 100 metres quadrats, equipades cadascuna amb cuina, menjador, sala d’estar i llar de foc, a més d’àmplies terrasses exteriors i jardí comunitari.

Segons Ramionet, el Patronat Santa Creu de la selva, fundació privada que té com a activitat principal la promoció d'edificis plurifamiliars d'obra nova a la província de Girona, “va demanar la bonificació establerta del 95% de l'impost sobre instal·lacions construccions i obres que preveu les ordenances fiscals i el que el Ple de l'Ajuntament ho va aprovar per unanimitat”.

Dilluns, 09 Març 2020 08:32

10 anys de la gran nevada del 2010

Publicat per
El 8 de març de 2010 una gran nevada va deixar gruixos de més de 40 centímetres a bona part de Catalunya i en especial a les comarques gironines on el temporal va provocar la caiguda de desenes torres elèctriques deixant diversos municipis, entre ells Llagostera, sense llum.

Tot i que els serveis meteorològics havien alertat de la possibilitat de nevades extenses i a cotes baixes la magnitud de la nevada va agafar per sorpresa a molta gent. Carreteres tallades, conductors atrapats sense poder arribar a casa, centres escolars tancats i fins a 6 dies en alguns casos sense llum, van ser algunes de les conseqüències de la gran nevada. Per commemorar els 10 anys de la gran nevada hem fet un recull de fotografies gràcies a la col.laboració de molts lectors que han volgut compartir-les amb tots vosaltres. Les fotos són de Guillem Nadal, Wilfried Jean Salzgeber, Tere Galceran, Jordi Soler, Marc Gassó i Marc Sureda.

Moltes gràcies.

FACEBOOK