ELPOLLTV

Dij25042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Ivet Bayé Portillo i Nil Mas Labarta, alumnes de l’escola Puig de les Cadiretes de Llagostera, han resultat finalistes del Concurs Digital Infantil que organitza anualment Aqualia amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua. Les seves idees per reutilitzar les aigües residuals els han valgut per ser triades entre els 8.500 alumnes de l’estat espanyol, Portugal, Itàlia i la República Txeca, que han participat en el certamen.

L’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria acompanyat del delegat de Girona d’Aqualia, Manel Gómez i de la responsable de servei d'Aqualia a Llagostera, Marta Ferrer, han lliurat una càmera fotogràfica aquàtica a cadascun dels guanyadors.

En aquesta edició, sota el lema “Missió Depuració”, els nens i nenes de 3r i 4rt de Primària podien formar part d'un viatge sideral a través del meravellós món de la depuració i reutilització de l'aigua.

Tal com ha explicat el delegat d’Aqualia, “l'objectiu era aconseguir que els nens poguessin conèixer el recorregut que segueix l'aigua des que és usada en les nostres llars fins que es retorna al medi ambient una vegada depurada i com les aigües residuals es poden reutilitzar per a diversos usos”. Per a això havien de desplegar tota la seva creativitat i crear el seu propi planeta sostenible.

Per la seva banda, l’alcalde ha felicitat als joves guanyadors i ha agraït la implicació d’Aqualia i dels col·legis de Llagostera per fomentar l'ús responsable de l'aigua d'una forma educativa, divertida i creativa.


Dilluns, 13 Novembre 2017 10:51

Obertes les inscripcions als cursos de Llagostera 3.0

Publicat per

L’Ajuntament de Llagostera ha obert avui les inscripcions als cursos de Llagostera 3.0 que es duran a terme al Centre de Recursos Tecnològics ubicat a l’Espai Cultural de la Casa de les Vídues (Plaça Llibertat). La programació inclou cursos i tallers d’iniciació i aprofundiment que començaran aquest proper dissabte amb l’objectiu d’oferir una formació́ en habilitats digitals i robòtica per a tota la família a partir dels 5 anys. Les inscripcions poden fer-se a les oficines de l’Ajuntament o on line des d’aquí. Podeu consultar la progrmació de cursos des de www.llagostera.cat 


Després exhaurir les places dels dos autocars per anar a la manifestació de Barcelona convocada per aquest dissabte 11 de novembre des de Llagostera, els organitzadors han anunciat la disponibilitat d'un tercer autocar. Els tiquets poden comprar-se al preu de 10 euros a la Llibreria Sureda i sortiran puntuals a les 14 h des del davant de la Policia Local.
Dijous, 09 Novembre 2017 05:30

Molts llagosterencs participen a la tallada de l'Ap7

Publicat per
Diversos grups de llagosterencs van desplaçar-se ahir fins a Riudellots de la Selva i Borrassà per participar en el bloqueig de l’Autopista Ap-7 durant tot el dia. A Riudellots diverses unitats dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra van intentar sense èxit, desallotjar els manifestants, sense produir-se incidents. En aquest punt es va decidir obrir la circulació a les 17h. A Borrassà el tall es va allargar unes hores més on també van intervenir-hi diverses dotacions policials de la Brigada Móbil dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Nacional.

Dijous, 09 Novembre 2017 07:09

200 persones es concentren a Llagostera

Publicat per
Coincidint amb el dia de vaga general, ahir al vespre unes 200 persones van tornar a concentrar-se davant l’ajuntament de Llagostera per mostrar el seu rebuig a l’aplicació de l’article 155 i per exigir la llibertat dels presos polítics. L’acte va comptar amb els parlaments de l’alcalde, Fermí Santamaria i del regidor d’ERC, Antoni Navarro. Ambdós van fer una crida a la mobilització cívica i pacífica a la manifestació prevista per aquest dissabte 11 de novembre a Barcelona i a la participació a les eleccions convocades pel proper 21 de desembre. Els concentrats van acabar cantant i ballant l’Estaca de Lluís Llach.

Durant el matí, el Comitè local de Defensa de la República va organitzar diversos tallers a la plaça on es van fer pancartes reivindicatives. Molts llagosterencs es van desplaçar a Borrassa i a Riudellots de la Selva per participar en el tall de circulació de l’autopista Ap7.

Dimecres, 08 Novembre 2017 08:27

Ens unim a l'aturada de país

Publicat per
El PollTV s'uneix a l’aturada de país prevista per avui 8 de novembre. Durant el dia d’avui no s’actualitzarà el portal de notícies. Recordeu que a les 12 h hi ha convocada una concentració davant la delegació de la Generalitat a Girona i, a les 18 h, davant de l’Ajuntament de Llagostera, per mostrar el rebuig a les agressions que el poble de Catalunya pateix per part de l’Estat espanyol i reclamar la llibertat immediata dels presos polítics.

Aquesta tarda ha mort un home de 48 anys de nacionalitat espanyola i veí de Llagostera a causa d’un accident laboral en una empresa de gestió i reciclatge de residus del municipi.

Els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís quan faltaven pocs minuts per les 16h i els companys de la víctima han explicat que els fets han passat quan es trobava entre unes columnes de bales de paper, una de les quals li ha caigut a sobre i malgrat la ràpida actuació dels testimonis per retirar la bala de paper, d’una tona de pes, amb un carretó elevador no s’ha pogut fer res per salvar-li la vida.

Al lloc dels fets s’hi han traslladat dues patrulles de Mossos d’Esquadra, diverses dotacions de la Policia Local de Llagostera, el Sistema d’Emergències Mèdiques i tres dotacions de Bombers de la Generalitat.


 

Dimarts, 07 Novembre 2017 08:05

Aprendre a emprendre amb Sergi Miquel i Eduard Díaz

Publicat per
Els alumnes de 4t d’ESO de l’institut de Llagostera han participat aquest dilluns, en el projecte que s’ha batejat amb el nom d’Aprendre a emprendre. Es tracta d’apropar als joves del municipi casos i experiències emprenedores de llagosterencs que han obtingut èxit en el seu àmbit professional. En aquesta ocasió els ponents han estat el jove diputat del Pdecat Sergi Miquel, que ha explicat la seva experiència en l’àmbit polític i el llagosterenc Eduard Díaz creador de la pàgina web Actualapp. La trobada ha tingut lloc a l’Espai Jove Ca la Viudi.

El Banc dels Aliments de les Comarques de Girona fa un any més una crida per aconseguir al voltant de 4.500 voluntaris per cobrir els prop de 400 punts de recollida de menjar que hi haurà a la demarcació durant el Gran Recapte d’aliments 2017 que se celebrarà els dies 1 i 2 de desembre. Durant aquesta edició, que porta per lema Tones de voluntat, l’objectiu principal és recollir aliments nutritius de llarga durada com llet, oli i conserves de peix i verdura, i també farina i sucre.

Totes aquelles persones que vulguin fer de voluntàries o coordinadores s’han d’inscriure a través del web http://www.bancdelsalimentsgirona.org/, on a través d’un formulari podran triar el punt de recollida i el torn més adient a la disponibilitat de cadascú. També poden escollir si en comptes de fer de voluntari en algun supermercat o botiga prefereixen anar al magatzem del Banc dels Aliments a Girona per ajudar en la classificació del menjar recollit divendres, dissabte o dilluns 4.


Dilluns, 06 Novembre 2017 15:05

Dinar dels nascuts l’any 1943

Publicat per

Aquest cap de setmana llagosterencs nascuts l’any 1943 han celebrat el seu 74è aniversari al restaurant Siloc de Quart.