ELPOLLTV

Dij25042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dimecres, 20 Setembre 2017 20:16

Voluntariat per la lectura

Publicat per

La Biblioteca Julià Cutiller i l’Associació Dones d’Arreu proposen el Niu de lectura, una activitat de voluntariat per ajudar a la mainada a llegir.

L’activitat es durà a terme els dilluns i dimarts de 17h a 18h a la Biblioteca.

Per més informació o inscripcions podeu contactar amb Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. o acudir a la Biblioteca. 


L’Ajuntament de Llagostera ha fet una crida a la ciutadania per tal de defensar les institucions catalanes, després dels greus esdeveniments que s’estan vivim a Catalunya per tal d’impedir la celebració del referèndum convocat pel proper 1 d’octubre. En aquest sentit s’ha convocat una concentració a les 20 h davant de l’Ajuntament de Llagostera.
Dimecres, 20 Setembre 2017 14:58

Ajornada la xerrada sobre residus

Publicat per
Davant l‘estat d‘excepcionalitat que estem vivint en aquestes moments a Catalunya i per la impossibilitat d‘assistència del ponent principal, l'Ajuntament de Llagostera ha decidit ajornar la xerrada sobre el nou servei de recollida de residus, prevista per avui a les 19 h al Teatre Casino Llagosterenc.
Dimecres, 20 Setembre 2017 09:25

Per un futur sense amenaces

Publicat per

No fa gaire temps, estaven en qüestió algunes de les llibertats nacionals d'aquest país. Ara, ho estan totes. L'agressivitat de les institucions de l'Estat no es limita al Govern o el Parlament, sinó que a hores d'ara afecta la immensa majoria dels municipis catalans; els mitjans de comunicació que els desagraden, com és el cas de mitjans del nostre col·lectiu que han rebut requeriments perquè deixin de publicitar el referèndum i finalment, els drets cívics de tots els ciutadans, també els que tenen decidit –legítimament i cívicament- votar contra la independència. Catalunya sembla estar, de fet, sota un estat d'excepció decretat, però no declarat.


Tot plegat ha generat una situació insostenible, que només pot superar-se seguint per la via democràtica. És per això que els mitjans generalistes, temàtics i locals i territorials, els que estem més arran de carrer, demanem a la ciutadania que es mobilitzi el pròxim 1 d'Octubre, que manifesti el nivell de voluntat de sobirania d'aquest país i el desig de democràcia dels ciutadans. Cedir a la por seria incompatible amb un futur de dignitat democràtica.

Els mitjans de comunicació de proximitat mantindrem el nostre compromís amb el poble al qual ens adrecem. Informarem i donarem veu amb llibertat a una societat que vol estar informada i opinar. Hi som i hi serem, com ho hem fet sempre, com feu els nostres lectors.

Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC)


 

Dimecres, 20 Setembre 2017 08:02

Llagostera es lleva empaperada de cartells

Publicat per
Llagostera s’ha llevat empaperada de cartells a favor del referèndum, la llibertat d’expressió i la democràcia.

Fanals, arbres, bústies, cabines de telèfon, jardineres, bancs, pilones, senyals de trànsit i tota mena de mobiliari urbà ha servit de base per enganxar centenars de cartells amb el lema “Votem per ser lliures” a Llagostera. L’acció s’emmarca dins la campanya Empaperem que s’ha dut a terme a la majoria de municipis, barris i ciutats de Catalunya, com a resposta a l’acció repressiva i censuradora de la fiscalia i del govern de l’Estat espanyol. Un centenar de llagosterencs, mobilitzats a través de les xarxes socials, s’han trobat a la plaça Catalunya i s’han organitzat per repartir-se tots els carrers del municipi. L'¡acció s'ha pogut seguir en directe per Twitter amb l'etiqueta #empaperemllagostera.


Dimarts, 19 Setembre 2017 19:07

Localitzen una granada a l'interior d'una casa en obres

Publicat per
Els paletes que treballen en la reforma d’una casa al nucli antic de Llagostera han trobat una granada de mà, molt possiblement de la Guerra Civil. La troballa ha tingut lloc aquest tarda, quan faltaven pocs minuts per a les 5 de la tarda, al número 5 del carrer Santa Anna. Fins al lloc dels fets s’hi ha desplaçat una patrulla de la Policia Local, que s’ha ocupat d’acordonar la zona i d’avisar a la unitat dels Tedax dels Mossos d’Esquadra. La granada ha estat retirada pels agents seguint el protocol habitual.
Dimarts, 19 Setembre 2017 11:14

En marxa la reforma de 6 carrers de Llagostera

Publicat per
L’Ajuntament de Llagostera ha adjudicat les obres de re-urbanització dels carrers Joan Maragall, 11 de setembre, Sant Feliu, Lacustària, Marina, Baixa de la Costa, Les obres, amb un pressupost total de 1.027814,3 €, estan subvencionades en un 75% per la Generalitat de Catalunya mitjançant el Projecte d’Intervenció Integral del Centre Històric de Llagostera (Pla de Barris).

Les obres s’han adjudicat a 3 empreses diferents. Mirfer S.A, s’ocuparà de la reforma dels carrers Joan Margall i 11 de setembre amb un termini d’execució de 5 mesos. Les obres s’han adjudicat per 338.950,68 € i està previst que comencin aquest mateix mes de setembre.

Les obres del carrer Sant Feliu s’han adjudicat a l’empresa Aglomerats Girona per un import de 247.863,62 €, amb un termini d’execució de 5 mesos. Està previst que les obres comencin a principis d’octubre.

Finalment les obres dels carrers Lacustària, marina i Baixada de la Costa aniran a càrrec de l’emrpesa Argon Informtàtica S.A. Els treballs tenen un pressupost de 441.000 € amb un termini d’execució de 7 mesos i està previst que comencin també a principis d’octubre.

Els projectes preveuen la reordenació de la calçada, les voreres i els aparcaments així com la renovació de les xarxes de serveis i la substitució de la totalitat dels paviments.

“Les actuacions representaran una gran millora, ja que es substituiran xarxes de servei obsoletes, i permetran disposar de voreres accessibles d’acord amb la normativa actual”, tal i com ha destacat l’alcalde de Llagostera Fermí Santamaria.

Les obres es portaran a terme de manera simultània per poder complir els terminis establerts pel Pla de Barris.

Aquest dimarts al vespre ha tingut una reunió informativa amb els veïns i comerços del Carrer Sant Feliu, Joan Maragall i 11 de setembre per tal d’explicar els detalls de l’actuació. Està previst que properament es faci reunió amb els veïns dels altres carrers afectats, segons ha explicat l'arquitecte municipal, Carles Soler.


Dimarts, 19 Setembre 2017 06:21

Portes obertes a Cavall de Mar

Publicat per
Un centenar de persones s’han apropat aquest aquest cap de setmana, fins a les instal·lacions de Cavall de Mar a Llagostera, en el marc del Dia a Cavall, organitzat i promogut per Adrinoc a les comarques de Girona i Osona. L’objectiu del Dia a Cavall, és apropar el món del cavall a la població en general, mitjançant una jornada lúdica i festiva oberta a tothom on hi ha participat un total de 18 centres eqüestres, obrint les seves portes de manera gratuïta. A Cavall de Mar, durant tot el matí s’han realitzat diverses activitats, entre elles poder muntar i passejar a cavall.
Dimarts, 19 Setembre 2017 08:04

#Empaperem Llagostera

Publicat per

“Si la policia prohibeix que s'enganxin cartells, empaperem els carrers. La resistència col·lectiva és imparable”. Aquest és el lema de la campanya #Empaperem i aquesta nit és el que precisament s’ha fet a Llagostera. Per aquest dimarts 19 hi ha convocada una segona emparedada. a les 21:30 h a la Plaça Catalunya per enganxar cartells a favor del referèndum! Els cartells es poden descarregar des de www.empaperem.cat


Diumenge, 17 Setembre 2017 18:30

L'Hereu i la Pubilla Gold Edition s'estrenen a Llagostera

Publicat per
En Xico de Cal Degollat i la Maria Roget han estat escollits aquesta passada nit com a Hereu i Pubilla Gold Edition de Llagostera. En el marc de la Festa Petita, organitzada per la Comissió de Festes de Llagostera la flamant parella competia entre 6 pubilles i 3 hereus de més de 70 anys que havien presentat la seva candidatura. El nomenament ha tingut lloc al local polivalent en el transcurs del sopar on hi han participat unes dues centes persones.

Els organitzadors han valorat molt positivament aquesta primera edició de la Festa Petita i ja han començat a treballar en l’edició de l’any vinent.