ELPOLLTV

Dis20042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Un veí ha localitzat un niu de vespa asiàtica a Llagostera. La troballa ha estat posada en coneixement de la Policia Local i dels Agents Rurals i aquesta nit està previst que pugui ser retirat.

El niu d'aquesta espècie invasora, ha estat trobat dalt d'un arbre situat en uns camps dins del nucli urbà. És la primera vegada que es localitza un niu de vespa asiàtica al municipi.


El jove llagosterenc  Eudald Romo i Grau ha format part de l’equip del MIT (Massachusetts Institute of Technology) -Princenton que ha participat a la competició internacional Amazon Robotics Challenge. Aquesta competició ha tingut lloc a Nagoya (Japó).

La competició es dividia en tres tasques: guardar objectes d’una capsa al teu sistema d’emmagatzematge, seleccionar una sèrie d’objectes del sistema d’emmagatzematge i posar-los en capses d’Amazon, i finalment executar les dues tasques consecutivament. L’equip del MIT es va endur el premi de la primera tasca amb una dotació econòmica de 20.000$, a la que hi van sumar 10.000$ per passar a la final. A diferencia dels altres equips el del MIT-Princeton té un sistema de visió que “aprèn” a agafar objectes en general, independent de la identitat.

Aquest jove estudiant del CFIS (Centre de Formació Superior Interdisciplinar) ha fet estada en aquest curs al MIT per realitzar el treball final de grau de la doble titulació de Matemàtiques i Enginyeria Física de la UPC.

Des del Poll TV felicitem a l’Eudald i li desitgem molts èxits!


Dimarts, 01 Agost 2017 06:50

3.840 quilos de Roba Amiga a Llagostera

Publicat per

Durant el primer semestre del 2017 s’han recollit a Llagostera un total de 3.840 quilos de roba mitjançant els 5 contenidors de la Cooperativa Roba Amiga que hi ha distribuïts a diversos punts del municipi. Des de l web robaamiga.cat trobareu recomanacions sobre com donar en condicions la roba i conèixer el projecte d’aquesta cooperativa.


Diumenge, 30 Juliol 2017 09:29

Dues persones ferides en un xoc frontal a Llagostera

Publicat per
Dues persones, una noia i un noi, han resultat ferides, de diversa consideració, en un accident a la carretera C65 al seu pas pel terme municipal de Llagostera. En l’accident s’hi han vist implicats dos turismes que per causes que s’estan investigant, han xocat frontalment. Un dels vehicles ha quedat bolcat al voral de la carretera. Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra, Policia Local de Llagostera, Bombers i SEM que s’han ocupat d’evacuar els ferits i traslladar-los fins als centres hospitalaris Josep Trueta de Girona i Santa Catarina de Salt, on han quedat ingressats.
Divendres, 28 Juliol 2017 20:25

Les aventures de Guifré el Pelat a Matins d'Art

Publicat per
Les aventures de Guifré el Pelat han protagonitzat l’espectacle del casal d’estiu de Matins d’Art a Llagostera. L’acte ha omplert el teatre Casino Llagosterenc de pares, amics i familiars dels participants al casal que ha combinat diverses disciplines artístiques com la pintura, la música, la dansa i el teatre entre d’altres. Us deixem amb alguns dels millors moments de l’espectacle.
Dilluns, 07 Agost 2017 15:14

Segona edició del Holi Festival Llagostera

Publicat per

Llagostera es prepara per celebrar la segona edició del Holi Festival que tindrà lloc el 12 d’agost, a partir de les sis de la tarda, al parc de la Torre.

Organitzat per la colla carnavalesca “No hi som per festes”, el Holi Festival comptarà amb música, servei de bar i sopar com a novetat. Les entrades anticipades amb descompte es poden comprar a la Llibreria Sureda i al Plan B i a la Cafeteria Avi Manel de Cassà de la Selva. El preu de l’entrada inclou dos bosses de pols de colors. El Holi, també conegut com a festival dels colors i la festa de l'amor, s’inspira en antiga festa religiosa hindú que s'ha tornat molt popular entre els no hindús en moltes parts del món. Per a més informació podeu consultar el Facebook dels organitzadors.


Dijous, 27 Juliol 2017 07:08

Llagostera i Almedinilla s'agermanen

Publicat per
Llagostera i Almedinilla, són des d’ahir, municipis agermanats. Així ho va aprovar per unanimitat, el Ple de l’Ajuntament de Llagostera celebrat ahir al vespre. L’alcalde Fermí Santamaria, va explicar que amb aquest agermanament s’oficialitza una voluntat expressada de fa molts anys i enforteix els nexes entre ambdues poblacions.L’any 1951 va arribar a Llagostera el primer almedinillenc i des d’aleshores fins als anys 70, Llagostera ha estat destí de moltes famílies d’aquesta localitat cordovesa per fer la seva vida i formar una família.

L’any 1993, quan va tenir lloc el viatge d’una representació de Llagostera a Almedinilla, en el padró municipal hi havia un 12 % d’habitants nascuts o descendents d’Almedinilla. Actualment consten en el padró d’habitants 138 persones nascudes a Almedinilla.

Les relacions d’amistat que uneixen els municipis d’Almedinilla i de Llagostera s’han materialitzat en unes trobades sòcioculturals, la primera l’any 1985, la segona l’any 1992, una altra l’any 1993 i la darrera aquest mateix any, durant la qual els representants dels dos consistoris, varen acordar donar formalitat d’agermanament a aquesta relació històrica.


Aproximadament 200 quilòmetres i gairebé 5.000 metres de desnivell acumulat. Aquest és el repte que el proper 21 d’octubre els espera a Josep Salvatella, Albert Saiz, Albert Rissech, Eduard Fugarolas, Robert Tena i Pol Figueras. Es tracta de la segona edició de l’Oncobike organitzada per la Fundació Oncolliga de Girona, un esdeveniment esportiu i solidari que transcorre pels camins i les pistes de la Vall de Llémena. Els sis components de l’equip s’endinsaran en aquesta nova aventura sota el nom d’Els Gregaris d’en Fuga, una nomenclatura que, lluny de la seriositat i el rigor de la competició, vol expressar el caràcter lúdic i divertit de l’equip i del repte.

Per participar, cada equip ha de fer un donatiu de 500 euros que aniran dedicats a fins solidaris. Els diners que es recaptin en l’edició d’enguany es destinaran a finançar millores en dos pisos-residència que la Fundació té molt a prop de l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona per, d’aquesta manera, poder acollir a famílies dels malalts oncològics que preveuen una llarga hospitalització.

El recorregut de l’Oncobike té com a punt de sortida i d’arribada el poble de Sant Gregori i recorre els paratges més singulars i harmònics de la Vall de Llémena. L’itinerari està dividit en vuit trams i en cada un dels segments hi ha d’haver en ruta dos membres de l’equip com a mínim. A més, cada equip disposarà del track oficial però haurà de navegar via GPS, el que augmenta el dinamisme i l’emoció de la cursa.

Amb l’objectiu d’involucrar la màxima gent del poble possible, Els Gregaris d’en Fuga busquen patrocinadors per poder finançar el donatiu. Per aquest motiu han obert una pàgina de Facebook

on hi publicaran tots els patrocinadors que els ajudin –entre d’altres accions d’agraïment, així com hi presentaran els membres de l’equip i hi difondran els entrenaments que facin per preparar-se per la marxa. A més, cada equip consta d’una pàgina

on qualsevol persona pot fer el seu donatiu.

.
Diumenge, 23 Juliol 2017 20:22

El Festival'ERA ho peta

Publicat per
Amb Manel com a cap de cartell i un públic completament entregat, el Moritz Festival'ERA ha omplert de bon ambient l'entorn de la masia Can Gascons de Llagostera. Han estat 12 d'hores de concerts, de gran i petit format, amb una dotzena d'artistes nacionals i internacionals, que han iniciat les actuacions a partir de les cinc de tarda i s'han allargat fins ben entrada la matinada.
Dimarts, 18 Juliol 2017 18:41

Localitzen 1.230 plantes de marihuana a Llagostera

Publicat per
Els Mossos d’Esquadra, amb el suport de la Policia Local han intervingut un total de 1.230 plantes de marihuana a Llagostera. Els fets van tenir lloc ahir a la tarda a l’interior de l’antic restaurant Mas Tarrè, ubicat al veïnat de Pocafarina. Segons han informat fonts de la Policia Local, al lloc s’hi han trobat diversos aparells d’aire condicionat, làmpades, ventiladors i un home de 60 anys de nacionalitat espanyola.