ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

La llagosterenca Gemma Miquel Caballero, del Centre d’Equitació Cavall de Mar, ha rebut la Ferradura d’Or 2017 de l‘Associació de Centres Eqüestres de la província de Girona (ACEEGI). Es tracta del màxim guardó que anualment atorga l’entitat en reconeixement als mèrits esportius i bons resultats en la modalitat de TREC, on Gemma Miquel ha obtingut molt bons resultats durant el 2016. L’acte de lliurament va tenir lloc el passat 28 de gener en transcurs de la tercera gala de l’ACEEGI celebrada a l’Hotel Palau Bellavista.
L'Ajuntament de Llagostera ha incorporat quatre persones per a desenvolupar tasques dins el programa Treball i Formació del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Aquestes persones han estat contractades pel Consell Comarcal del Gironès i desenvoluparan la seva jornada laboral durant els propers 6 mesos.

El programa Treball i Formació del Servei d'Ocupació de Catalunya, proposa dues línies de treball. La primera adreçada a persones demandants d'ocupació majors de 45 anys, no ocupades i que no rebin prestació i la segona per a persones beneficiàries de la Renda Mínima d'Inserció (RMI). Concretament, segosn ha informat l'Ajuntament, s'han incorporat 2 agents cívics per a la millora de la recollida de residus i de la convivència ciutadana i 2 persones de suport a la neteja d'espais municipals.

'Durant el període de contractació de 6 mesos, els participants al programa rebran formació en riscos laborals i formació en competències d'accés a l'ocupació', tal i com ha explicat l'alcalde de Llagostera Fermí Santamaria.


Dimecres, 01 Febrer 2017 21:12

Cáritas obre "El Rober" a Llagostera

Publicat per

Cáritas Llagostera ha posat en marxa, un nou servei per garantir l'entrega social de roba a persones amb mancances socioeconòmiques del municipi. Es tracte del “Rober”, un espai de reciclatge i aprofitament de roba gestionat per l’entitat social amb el suport de l’Ajuntament de Llagostera.


La llagosterenca Esther Ramírez, alumna de quart d'ESO de l’Institut de Llagostera, ha aconseguit una beca Amancio Ortega per cursar el primer de batxillerat al Canadà. Amb aquesta beca, la Fundació del magnat de la indústria del tèxtil, pretén promoure l’aprenentatge de la llengua anglesa i el desenvolupament personal dels Joves en un nou entorn, convivint amb una família d'acollida durant l'any escolar al país de destinació. És el quart any que un alumne de l’Institut de Llagostera obté aquesta beca.
Dimecres, 01 Febrer 2017 08:07

Botiga "Rober": Nou servei de Cáritas a Llagostera

Publicat per
Cáritas Llagostera posa en marxa avui, un nou servei per garantir l'entrega social de roba a persones amb mancances socioeconòmiques del municipi. Es tracte de la botiga “Rober”, un espai de reciclatge i aprofitament de roba gestionat per l’entitat social amb el suport de l’Ajuntament de Llagostera. El Rober està situat al magatzem del fons de l’aparcament de Can Gandol (entrada per la rampa del carrer Santiago Rusiñol) i estarà obert al públic tots els dimecres, de 15 a 18.00 hores. Actualment a Girona hi ha diversos robers de Cáritas que funcionen com a botigues, on es proporciona roba a canvi d’un import simbòlic, fet que normalitza i dignifica el lliurament de la roba de segona mà. La presidenta de Cáritas Llagostera, Pilar Sancho, ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament així com “la generositat de l’empresa Hurre Ibèrica que ens ha donat els panells i al Sr Josep Puig de Can Montaner, per les lleixes donades que han permès poder adequar l’espai.
Robert Montiel Molina ha pres possessió del càrrec de regidor de l’equip de govern (CiU) a l’Ajuntament de Llagostera, en substitució de Sergi Miquel Valentí que va renunciar al càrrec el passat mes de desembre. Montiel de 27 anys, és Enginyer tècnic agrícola i s’ocuparà de Joventut, Participació i Noves Tecnologies.
El Ple de l’Ajuntament de Llagostera, celebrat aquest dimecres 25 de gener, ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups, iniciar l’expedient d’assignació del nom d’Eugeni Gurnés a un espai públic del municipi.

Eugeni Gurnés Bou, va ser alcalde de Llagostera del novembre de 1936 al març de 1937 i primer tinent d’alcalde fins el 10 de maig de 1938. Gurnés, anarcosindicalista, va formar part del Comitè de Milícies Antifeixistes. L'any 1938, va ser cridat al front, destinat al cos de Transports de l’Exèrcit Republicà. El febrer de l'any 1939 va passar la frontera i va ingressar al camp de concentració de Barcarés, després a Rivesaltes i finalment a Tornay.

L’agost de 1939 va ingressar malalt a l’hospital de Thouars on, un cop recuperat, va fer d’infermer al mateix hospital. L’agost de 1940, va intentar passar la frontera per Irún per tornar a casa. Va ser capturat i enviat al camp de concentració de Miranda de Ebro. Empresonat, primer a Madrid i més tard a Girona.

El novembre de 1940 va començar el procediment sumaríssim, que tres anys més tard, el 7 de maig de 1943, acabaria amb el seu afusellament al cementeri de Girona, acusat injustament de la mort dels mossens de Llagostera.


Dijous, 26 Gener 2017 12:12

“El 6F ens jutgen a tots”

Publicat per

Llagostera i Cassà per la independència han organitzat un autobús per desplaçar-se a Barcelona i donar suport a l’expresident Mas i les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega.

El dilluns 6 de febrer a partir de les 8.15h tindrà lloc el judici contra Mas, Rigau i Ortega per haver permès la votació del 9 de novembre del 2014 i és per això que les entitats sobiranistes promouen una mobilització “massiva” a l’entrada del tribunal, ja sigui a la seu del TSJC o a la Ciutat de la Justícia. L’espai on es farà el judici encara no s’ha anunciat.

L’autobús que s’ha organitzat des de les entitats pro independència sortirà a les 6h des de l’aparcament del supermercat “Maxidia” de Cassà de la Selva (C. Del Castell, nº 23). El preu del trajecte és de 12€ a pagar al moment d’entrar al vehicle. Podeu reservar plaça enviant un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. indicant el nom complet i un telèfon de contacte i us podeu inscriure a la concentració des de la següent pàgina https://9nsomtots.cat/


La compra de robots pedagògics per a les escoles Puig de les Cadires i Lacustària, la programació setmanal de sardanes per als mesos d'estiu, condicionar la vorera del carrer Ramal fins al carrer Panedes, il·luminar el tram del carril bici entre el Parc de l'Estació i la cruïlla de la carretera de Sant Llorenç, il·luminar el corriol entre la plaça Mas Sec i el carrer Donzelles, millorar el cablejat elèctric del carrer Barcelona i crear un eslògan per a Llagostera són les set propostes que l'Ajuntament de Llagostera sotmet a votació popular.

Les votacions es poden fer presencialment amb la utilització d'unes butlletes que es repartiran properament casa a casa, o bé telemàticament, des de l'espai de participació ciutadana de llagostera.cat.

Per votar és necessari estar empadronat a Llagostera i tenir 16 anys en endavant. Les votacions es podran fer fins al proper 20 de febrer a les 15 h. Durant el procés de participació ciutadana, que va iniciar-se el passat mes de novembre, van recollir-se un total de 40 propostes, 14 de les quals van repetir-se i 15 van ser descartades, ja sigui perquè accedien dels 40.000 euros de pressupost, per no se competència municipal o bé perquè ja estan previstes d'incloure's al pressupost municipal. 'Les propostes acceptades han estat prioritzades inicialment, pels mateixos ciutadans que van participar en el taller participatiu a finals d'any i validades posteriorment, políticament i tècnicament, des de l'Ajuntament' tal i com ha explicat el regidor d'hisenda Ramon Soler. Podeu votar des d'aquest enllaç.


Dimarts, 24 Gener 2017 09:03

Adjudicades les obres de la urbanització La Canyera

Publicat per
La Junta de Compensació del Pla Parcial de la Urbanització de la Canyera, ha acordat adjudicar les obres a l’empresa Aglomerats Girona S.A. L’acord va prendre’s durant la celebració de la darrera assemblea de propietaris celebrada el passat 14 de gener al Teatre Casino Llagosterenc. A la reunió van assistir un total de 159 propietaris, xifra que representa un 65,5 % del conjunt de persones amb dret a vot. L’adjudicació va ser aprovada amb els vots de 155 propietaris, un sol únic vot en contra i 3 vots en blanc. Les obres amb un pressupost de 3.616.266,64 € més IVA permetran solucionar totes les deficiències urbanístiques d’aquest sector residencial. Les obres tenen un termini d’execució de 18 mesos.