ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Aquest cap de setmana la Policia de Llagostera ha detingut a tres persones implicades en delictes de robatori i amenaces.

Per una banda, dues d’elles s’estan investigant per un delicte de robatori amb força a un domicili. Els assaltants, de 20 i 25 anys, tenien antecedents policials per als mateixos motius. Van passar a disposició judicial i ja es troben en llibertat amb càrrecs.

I, per altra banda, una persona ha estat detinguda per amenaces amb arma blanca. Tot sembla apuntar que es tractava d’un assumpte relacionat amb drogues. El detingut està en dependències dels Mossos d'Esquadra pendent de passar a disposició judicial.

A més, durant el cap de setmana, s'han obert diligències a dues persones, una per conduir sota els efectes de l’alcohol i una altra per negar-se a realitzar les proves d’alcoholèmia i test de drogues.


El projecte artístic de la llagosterenca Laura Bergillos ha sigut seleccionat en el programa d’Exposicions Viatgeres de la Diputació de Girona.

Del projecte «Tempo: moviment o pausa», el jurat ha valorat la proposta pel seu alt grau de sensibilitat, pel seu plantejament i la disposició de les peces a l'espai, i per l'elecció i el treball dels materials i els jocs i textures d'aquests amb la llum, que acaben configurant uns entorns expositius íntims que afavoreixen experiències sensitives.

Bergillos ha presentat un projecte basat en el temps i el ritme, elements vitals que l'artista contempla un instant, una idea d'intersecció de ritmes que creen encreuaments, contemplats com si fossin paisatge. D'aquí parteix la seva obra, de l'estat de realitat que s'obté després de la pràctica contemplativa. Aquest és un projecte no finalitzat que recull totes aquelles peces que s'inclouen en aquesta observació de l'instant i la concepció espaciotemporal, que generen el seu propi panorama temporal: finit, infinit, present, contemplatiu, meditatiu i fugaç. Unes peces elaborades amb teles, teixits i fils que componen espais íntims i de recolliment, on l'espectador queda envaït per sensacions íntimes i personals.

La Diputació de Girona també ha seleccionat juntament amb Bergillos el projecte «Phasmas», una proposta de l'artista d'origen argentí resident a Girona Andrés Siri, d’entre les catorze obres presentades.

La primera de les dues Exposicions Viatgeres s'inaugurarà aquest mes de setembre a la Casa de Cultura de Girona.

El programa Exposicions Viatgeres és un dels projectes més ben consolidats del conjunt d'activitats que organitza la Diputació de Girona en matèria cultural. Es tracta d'un cicle d'exposicions itinerants que funciona des de l'any 2004.

Dimarts, 09 Maig 2023 15:30

Engalanament de balcons per la Festa Major

Publicat per

Per la Festa Major de Llagostera es torna a animar a la ciutadania a engalanar el balcó del 26 al 30 de maig amb flors i plantes natural, artificials, de roba, de cartolina, de material reutilitzat...

Els balcons més bonics podran guanyar un àpat per a dues persones al Restaurant Ca la Maria, una caixa de cava i un premi especial de Llagostera en flor.

Amb tots aquests premis també us endureu 2 entrades per als espectacles de pagament de la Festa Major.

Per participar cal enviar un correu a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .">Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. . Cal indicar la direcció de l'habitatge i adjuntar-hi una fotografia del balcó engalanat.

La data límit és el dimecres 24 de maig.

Els balcons guanyadors rebran el premi durant l'acte de presentació de l'Hereu i la Pubilla el divendres 26 de maig a les 19.30h a la plaça Catalunya.

El PSC per Llagostera, de nou encapçalat per l'Àlex Maqueda, es presenta amb una llista renovada amb la totalitat de gent del municipi amb moltes ganes de treballant dur, amb molta empenta i força per donar una nova visió de la gestió municipal, de treball conjunt pel poble i la seva gent.

Persones amb diferents perfils per a tenir cobertes totes les necessitats, d'ara i del futur de Llagostera com: la Pilar Argelina, consultora financera i voluntària en entitats que vetllen pel benestar animal; el Kim Masas, llicenciat en dret i amb un llarg recorregut al món del turisme; la Júlia Peralta psicòloga, professora i Presidenta de la Fundació Xarxa; antics regidors socialistes com el Jesús Torrent i el Santi Masip, entre d'altres ( treballador social, veterinari, personal sanitari, personal de geriatria i un llarg etc que fa goig). I per tancar llistes, hem volgut fer un petit homenatge a tres dels històrics socialistes de Llagostera que varen treballar de valent per la democràcia i el benestar de la gent del nostre municipi: Montserrat Pla, Lluís Nuell i Josep Albà.

Cal molt a millorar a Llagostera, però no s'ha de deixar de banda la gestió del dia a dia. Per aquest motiu apostem per la bona gestió, on la neteja, el manteniment i la seguretat són pilars fonamentals per a la societat i una prioritat per a nosaltres. En aquestes línies ens centrarem en una breu descripció del projecte que portem per a Llagostera:

Som al costat de la gent gran, sobretot aquella que viu sola i necessita companyia, algú amb qui parlar, passar l'estona, fer una partida... per aquest motiu, apostem pel voluntariat i que aquest estigui degudament format. De la nova residència geriàtrica, fa massa anys que se'n parla i ha de ser ja una realitat, però sense deixar de banda l'actual; mentre es construeix la nova, millorarem l'actual. Les noves tecnologies són ja una realitat a totes les edats, però per a la gent gran hi ha moltes coses que els lcreen dificultats. Per aquesta raó, farem formació contínua en noves tecnologies (mòbil, whatsapp, facebook...).

Apostem per ampliar el parc d'habitatge públic, la masoveria urbana i el cohabitatge intergeneracional per resoldre una de les problemàtiques cada dia més freqüent; la manca d'un habitatge a un preu just.

Per a una Llagostera més sostenible instal·larem comunitats energètiques municipals, per reduir emissions de CO₂ i la despesa energètica en l'àmbit municipal i també particular.

Tenim problemes de mobilitat més que evidents en diversos carrers, la millorarem eixamplant voreres per donar prioritat als vianants i crearem carrils per a bicicletes per a una mobilitat més segura i sostenible.

Crearem nous horts municipals amb aprofitament d'aigües pluvials i compostadors naturals en zones verdes. I fomentarem els horts urbans, amb tallers, cursos i formació.

Apostem per l'esport inclusiu amb el marcatge de rutes per a persones amb mobilitat reduïda.

Més atenció als clubs esportius, entitats, joves, infants i totes les persones del teixit associatiu local.

Crearem línies d'ajuda per a casals i entitats de lleure i esport que necessitin vetlladores per a una millor atenció als infants amb discapacitat o risc d'exclusió social.

Dotarem d'un espai de trobada per a les entitats locals, on poder-se reunir i guardar material.

Apostem per l'emprenedoria i per això, crearem un espai de trobada, formació i assessorament, perquè les empreses també tenen el dret a néixer a Llagostera.

Donarem visibilitat al teixit comercial i industrial, amb campanyes i jornades perquè sigui conegut per a infants i joves.

Compactarem el mercat perquè no quedi amb espais tant buits i llunyans i en millorarem l'aparcament per evitar embassaments.

LLagostera té un atractiu que ha de ser conegut per a tothom i l'aposta pel turisme és clau perquè sigui una realitat, per això actualitzarem el catàleg d'instal·lacions i punts atractius del poble, ampliarem i millorarem els serveis de l'àrea de caravanes. Crearem una bike zone ( petit espai de manteniment per a bicicletes) apostant per un nou i millor servei, per a potenciar el turisme local.

La seguretat és una prioritat per a nosaltres i dotarem de noves càmeres als "punts negres" del municipi, dialogarem amb la policia local per trobar una solució conjunta a la inestabilitat d'agents.

No podem entendre una Llagostera millor, sense vetllar pel benestar animal i tenim clar que calen polítiques animalistes en les quals sumem projectes: creant una zona d'emergència per a control d'animals de carrer amb zona de cures; declararem Llagostera "Animal Friendly", creant un distintiu pels comerços que acceptin l'entrada a animals de companyia. Realitzarem campanyes de conscienciació pel coneixement de l'adopció, formacions d'atenció, cures i educació.

Per una Llagostera ben gestionada, neta, segura, justa, feminista, animalista:PSC per Llagostera.

PSC per Llagostera


L'Ajuntament de Llagostera ha emès un comunicat sobre el manteniment i posada en marxa de les piscines municipals de Llagostera.

El podeu consultar aquí.


Dimarts, 09 Maig 2023 10:21

Arriba el 41è Aplec de Panedes

Publicat per

El G.E. Bell Matí torna a organitzar l’Aplec de Panedes el pròxim 21 de maig a Llagostera. Per qui vulgui pujar a peu, la trobada serà a les 8h a l'Aparcament del Bon Preu. A 2/4 de 10 a la plaça de l'ermita, es farà el pregó de benvinguda i la convocatòria del concurs de flors boscanes. Hi haurà dues categories: de rams i centres.

Seguidament, missa solemne cantada amb la participació del gran cor dels "Cantaires de Sant Ampèlit". A les 11h al lloc de l'Aplec es farà el 2n Cros infantil "Entre Alzines", els jocs de cucanya i el 14è Campionat mundial de llançament de rabassa.

A les 14h arrossada popular. El menú portarà amanida, arròs, pa, got de vi i postres. I des de les 14h s’anirà fent la recollida de rams i centres del concurs de flors. A les 17h, començaran les sardanes amb Cobla Foment del Montgrí. Durant l'audició, es lliuraran els premis del concurs de flora i la Gran Rifa.

Finalment, a les 19h es farà el comiat i cant dels adeus. Hi haurà servei de bar, bosses i bidons per a les deixalles. Cal que tothom es porti cadires, taules i coberts. Seguint les normes, no es podrà fer cap mena de foc. Es poden aconseguir els tiquets a la llibreria Sureda a 14€. La data límit de compra de tiquets és el 19 de maig.

Més informació: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

La candidatura va presentar el “Compromís per Llagostera” amb un acte que va aplegar un centenar de persones a la plaça Catalunya.

Aquest diumenge va tenir lloc un acte, conduït per la periodista local Cristina Gironès, que va servir per presentar el Compromís per Llagostera, un decàleg programàtic amb què la CUP-Alternativa es compromet per al nou mandat. Entre les persones que han donat suport públic al document, 65 fins el moment de la presentació i totes vinculades al poble, hi ha Joan Ventura (periodista i activista sociocultural), Samira El Jaghnouni (filòloga i mediadora), Lluís Postigo (advocat i exalcalde), Elena Roget (física, professora i investigadora), Àngel Oliveras (químic, activista i dinamitzador de l’excursionisme local), Eva Grabuleda (artista i educadora) i Janot Carbonell (actor, professor i director de teatre). El decàleg i les adhesions, que continuen obertes a noves incorporacions, es poden consultar al web de la formació.

Algunes de les propostes que destaca el Compromís per Llagostera, que en gran mesura busquen consolidar i donar continuïtat a polítiques ja endegades des del govern (la CUP-ALL ha governat aquest darrer mandat en coalició amb ERC), són les de garantir una nova residència per a gent gran 100% pública, el desenvolupament del projecte de Comunitat Local d’Energia (cobrint amb plaques fotovoltaiques el pavelló i l’escola Lacustària), continuar les polítiques actives d’habitatge i desenvolupar un projecte de lloguer per a gent jove, elaborar i aplicar un Pacte Local per la Llengua, continuar amb l’aposta per la remunicipalització de serveis o garantir un govern compromès amb l’alliberament nacional i social.

L’acte, en format de vermut-presentació, va comptar amb les intervencions de Jordi Casas (alcaldable de la formació), Enric Ramionet (cap de llista en les anteriors eleccions), tres candidats de Guanyem Girona (Sergi Cot, Queralt Vila i Xavier Corominas) i la lectura del document per part de cinc dels firmants. També, amb les actuacions musicals a càrrec dels músics locals Agnès Algueró, Artur Comas i Olga Zoet, Andreu Domènech i els Grallers de la Verneda.

Des de la CUP-Alternativa valoren molt positivament l’acte i les adhesions al Compromís per Llagostera que, segons ells, demostren que surten amb la força i la convicció necessàries per ser l’opció guanyadora el proper 28-M.


Dilluns, 08 Maig 2023 21:56

Narcís Llinàs: “Hi ha moltes ganes de canvi”

Publicat per
Junts per Llagostera continua amb les trobades sectorials de presentació del programa electoral.

Després d’una primera trobada amb joves del municipi, durant els darrers caps de setmana s’han organitzat trobades amb gent gran i amb veïns i veïnes de les urbanitzacions La Canyera, La Mata i Mont-rei, Selva Brava i Font Bona. L’objectiu d’aquestes reunions és poder explicar de manera directa les propostes concretes que els afecten més. Pel que fa a gent gran, es va parlar dels 3 eixos sobre els quals es treballarà: ment desperta, cos actiu i no estar sol. La programació d’activitats i cursos adaptats a tots els nivells, o la revitalització de la llar dels jubilats van ser algunes de les propostes que van despertar més interès.

Per altra banda, a les diferents trobades amb residents de les urbanitzacions, es va destacar la creació de la regidoria d’urbanitzacions, que s’ocuparà de les problemàtiques concretes que els afecten, o el desenvolupament d’un pla específic de neteja i manteniment per a cada una d’elles.

Segons Llinàs “han estat unes trobades molt profitoses. Mai s’havien fet aquest tipus d’actes i n’estem molt satisfets. La resposta de la gent és molt engrescadora, hem vist que hi ha moltes ganes de canvi, de lideratge polític i que les promeses es converteixin en realitats”. Aquest seguit de reunions sectorials seguiran el proper divendres amb una trobada amb veïns i veïnes de Llagostera Residencial i finalitzaran el 19 de maig amb el tradicional acte de presentació del programa electoral al teatre del Casino Llagosterenc.

A més, els dijous 11, 18 i 25 de maig trobareu els membres de la candidatura a la carpa del mercat per atendre qualsevol dubte, suggeriment o comentari que se’ls vulgui fer arribar.


Eva Estragués, Ivette Sabarí, Laura Viñas, Joan Ramírez, Pau Monterosa i Roger Puig són els candidats a pubilla i hereu 2023 de Llagostera.

Des d’avui i fins al 21 de maig podeu votar-los des d’aquí.

Només cal identificar-se amb el DNI, tenir 16 o més anys i estar empadronat a Llagostera.

Divendres 26 de maig, després del pregó de la Festa Major coneixerem els guanyadors.

Tenim l'estiu a tocar i l'Ajuntament de Llagostera ja ha anunciat els detalls de la temporada d'estiu 2023 a les piscines de Llagostera. Per una banda, el pròxim 12 de juny obrirà al públic la piscina municipal de la zona esportiva. I, per altra banda, el dia 1 de juliol la de la Canyera.

Els caps de setmana de juny la piscina de la Zona Esportiva obrirà de 10 a 20h.

Els abonaments es podran comprar a la piscina municipal de la zona esportiva a partir del 12 de juny. Cal portar el carnet de l'any passat per reactivar-lo.

Podeu consultar els preus, els descomptes i els horaris aquí i les normes d'ús aquí.