ELPOLLTV

Dij02072020

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

El grup comença una campanya per informar els llagosterencs sobre els efectes de la pujada de més de 45 impostos, taxes i preus públics.

El passat 23 d'octubre el ple municipal, amb els vots a favor d'ERC i CUP-ALL, va aprovar les ordenances fiscals de l'any 2020 amb la pujada més gran dels darreres dotze anys. L'increment afecta pràcticament la totalitat d'impostos, taxes i preus públics del consistori.

En un comunicat, el grup de Junts per Llagostera ha manifestat que no veu amb bons ulls, per exemple, l'increment previst del 4,5% de l'IBI, ja que suposa un increment de 45 vegades el valor de l’IPC i trenca una línia de contenció fiscal que ha permès a moltes famílies de Llagostera suportar millor els efectes de la crisi econòmica que encara perduren. Amb això es trenca un consens, que semblava assumit per tots els partits presents al consistori.

L'increment de la taxa d'escombraries o l'augment de preus de la Llar d'infants municipal són també motiu de denúncia per part de la portaveu de Junts per Llagostera, Pilar Aliu qui assegura que "els anteriors governs municipals van aconseguir donar solucions sense incrementar la pressió fiscal dels llagosterencs". Segons la portaveu aquestes ordenances són fruit d'una improvisació per part del govern municipal perquè no responen a criteris racionals i encara no s'ha presentat un pla de govern que defineixi on es destinaran aquests recursos. Aliu ha fet aquestes declaracions en resposta a les paraules del regidor d'hisenda que ha publicat una carta anunciant que els incompliments de la Generalitat o la lluita contra la vespa asiàtica són alguns dels motius per justificar aquest increment. En la campanya impulsada pel grup municipal de Junts per Llagostera el grup té previst repartir fins a 3000 tríptics informatius informant de les conseqüències d'aquesta pujada.


Dimecres, 06 Novembre 2019 08:09

La CUP defensa la desobediència ciutadana institucional

Publicat per
Aquest dimarts al vespre la campanya de la CUP ha arribat a Llagostera per presentar la candidatura a unes eleccions generals a les que es presenten de manera excepcional davant l’excepcionalitat del moment polític per evitar un pacte neoautonòmic.

L’acte ha tingut lloc al local Social de La Caixa presentat per la cupaire i regidora llagosterenca Anna Viñas, on hi han participat el cap de llista gironí de la formació Non Casadevall i la número 6 Marta Guillaumes.

Segons han explicat els canidats l’objectiu cupaire a Madrid és evitar que es tanqui per dalt amb un pacte neoautonòmic allò que la ciutadania ha obert per baix. En aquest sentit, Non Casadevall va manifestar “que no comptin amb nosaltres per fer president a Sánchez, que no comptin amb nosaltres per fer-nos empassar un mal menor que no és tal. No hem d’oblidar que des de que governa el PSOE tenim 29 presoners polítics més”.

Així mateix, Marta Guillaumes va aprofundir en els arguments de la formació per a presentar-se a aquestes eleccions defensant que “en un Estat on pots acabar a la presó per ser independentista, tenir un compte a twitter o ser un cantant de rap…però on els falangistes poden fer apologia i exaltació del franquisme, definitivament no és una democràcia consolidada. Per això anem a tensar i aprofundir en la crisi d’un Estat que ens nega drets, llibertats i la possibilitat de governar-nos. Ens presentem perquè només a través d’una crisi profunda de l’Estat és possible una sortida democràtica i justa per al poble català”.

L’acte va iniciar-se amb la projecció del vídeo de campanya electoral i va finalitzar amb la lectura dels noms de tots els presos polítics catalans recordant la jornada antirepressiva conocada pel proper dissabte 9 a Llagostera organitzada pel col·lectiu “Pau et volem a casa” de suport al jove llagosterenc empresonat arran de les mobilitzacions contra la sentència.


Els alcaldes de Llagostera, Cassà de la Selva, Llambilles, Quart i l’alcaldessa de Santa Cristina d’Aro s’han reunit aquest dilluns a l’Ajuntament de Llagostera amb la voluntat de millorar el servei d’autobús entre les respectives poblacions i l’Hospital Santa Caterina. Tot i no poder assistir a la reunió per raons d'agenda, l'ajuntament de Sant Feliu de Guíxols s'afegeix a aquesta petició.

En aquest sentit els 6 ajuntaments han acordat demanar formalment al Consorci del Transport públic de l’Àrea de Girona, Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM) la modificació d’alguns traçats de les actuals línies de transport regular per tal que facin parada a l’Hospital Santa Caterina, ubicat al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt.

L’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro, ha explicat que són molts els veïns i veïnes que diàriament tenen la necessitat de desplaçar-se fins a l’Hospital Santa Caterina sense poder-ho fer "amb condicions raonables de temps i espera amb el transport públic actual".

Està previst que properament els municipis facin arribar aquesta demanda als responsables de l’Autoritat Territorial de Mobilitat de Girona.


L'Audiència de Girona va confirmar ahir l'arxivament de la causa contra l'exalcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, per la querella interposada per la companyia d'aigües Rec Madral pels canvis en el subministrament a la urbanització La Canyera. Segons publica avui el Diari de Girona, la nova interlocutòria confirma l'arxivament definitiu de la causa, i considera que els fets denunciats per la companyia «no són constitutius d'infracció penal», i que responen a la voluntat d'aquesta «d'utilitzar la jurisdicció penal per ventilar un conflicte que és contenciós administratiu».

El mes d'abril el Jutjat d'Instrucció núm. 1 de Girona va dictar el sobreseïment lliure de les diligències en les quals, a banda del batlle Fermí Santamaria, també s'investigava l'aleshores secretari municipal, alguns responsables de la Junta de Compensació i representants de les empreses FCC Aqualia i Aglomerats Girona.

Pel que fa a les costes, la Sala manté la seva imposició a la companyia perquè considera que «estem clarament davant d'una querella temerària per un servei del qual la denunciant gaudia de facto des de feia molts anys i n'obtenia un gaudi infinit», però que el seu «legítim malestar no l'autoritza a implicar en aquesta croada personal la jurisdicció penal».


Dimarts, 05 Novembre 2019 07:40

Castanyada a la Residència Josep Baulida

Publicat per
Un any més gràcies a la col·laboració del personal, familiars i del Grup Excursionista Bell-Matí, els residents de l’hospital Josep Baulida han pogut celebrar la castanyada. L'activitat va tenir lloc el passat 31 d'octubre on tots plegats van passar una bona estona.
Divendres, 01 Novembre 2019 11:26

Diada de Tots Sants musical al cementiri municipal

Publicat per
Un any més, amb motiu de la diada de Tots Sants, durant tot el matí hi ha hagut una ambientació músical en directe al cementiri municipal. Molts llagosterencs han aprofitat el dia per visitar les seves persones estimades que reposen al cementiri.
S’hi han destinat 10.000 euros que han suposat una inversió induïda de més de 110.000 euros i han motivat la creació de 9 llocs de treball

​L’Ajuntament de Llagostera ha resolt la línia d’ajuts per a l’establiment de noves activitats econòmiques en locals físics i per a la millora de locals a Llagostera per a l’any 2019.

Es tracta d’una línia d’ajudes dotada en 10.000 euros amb la voluntat de dinamitzar l’activitat econòmica, millorar la cohesió de la trama urbana i enfortir els sectors prioritaris del Pla Estratègic de Llagostera, entre ells el comerç, la restauració i el turisme, tal i com ha explicat el regidor de Promoció Econòmica Eduard Diaz.

La línia anava de destinada a activitats econòmiques en funcionament i a l’establiment de nous negocis a Llagostera que contribueixin a crear llocs de treball, dinamitzar l’eix comercial de Llagostera, en especial les seves zones emblemàtiques o fomentar l’establiment de negocis en sectors amb poca activitat econòmica.

Dels 10.000 euros s’han atorgat un total de 9.973,56 € a fons perdut a 10 empreses i/o emprenedors per a realització d’inversions en mesures d’eficiència energètica, en material o accés a noves tecnologies i a la modernització dels negocis.

Aquesta actuació ha suposat una inversió privada al municipi de 111.582,87 € segons consta en els projectes presentats i la creació de 9 llocs de treball.

Segons ha informat l'Ajuntament, el 70% de les sol·licituds corresponien a noves obertures de negocis en locals buits del municipi, i el 30% restant, s’ha destinat a la modernització de locals ja existents.

S'inclouen dues mesures en matèria d’habitatge per incentivar la mobilització dels habitatges buits

Amb els vots favorables de l’equip de govern format per ERC i CUP-Alternativa per Llagostera i els vots contraris de Junts per Llagostera i el PSC, el ple de l’Ajuntament ha aprovat la modificació de les ordenances fiscals per a l’any 2020.

El regidor d’Hisenda David Parron, ha explicat que “amb l’aprovació de les noves ordenances fiscals es pretén, a més de garantir un nivell d’ingressos suficient pel bon funcionament dels serveis municipals, consolidar el foment de polítiques mediambientals destinades a la reducció de residus i es proposen mesures encaminades a la mobilització del parc d’habitatges buits del municipi”.

En aquest sentit s’ha acordat una puja del 4,55% de l’IBI en immobles urbans i del 3,85% en immobles rústics, augmentant però, les bonificacions per aquelles persones i famílies amb menys recursos.

La modificació de les ordenances fiscals inclou dues mesures en matèria d’habitatge per incentivar la mobilització dels habitatges buits. D’una banda s’amplia fins al 95% la bonificació de la quota per posar el pis a la borsa de lloguer social municipal, i d’altra banda s’estableix un recàrrec del 50% de la quota per a aquells habitatges que es trobin permanentment desocupats.

Pel que fa a la taxa d’escombraries s’ha aprovat una pujada en termes generals del 5%, i d’un 10% per a aquelles activitats que produeixen més residus, com ara les grans superfícies comercials i els restaurants. Aquesta puja es pot veure compensada amb bonificacions de fins al 40% de la quota per a aquelles persones que facin una correcta recollida selectiva i, com a novetat, també per a les persones i comerços que realitzin polítiques de minimització de residus en aplicar criteris de prevenció d’envasos i polítiques de residu zero.

Aquestes bonificacions seran aplicables a totes les zones de recollida del municipi amb la voluntat d’avançar cap al residu zero reduint així el nombre de tones de rebuig que anualment acaben a l’abocador de Solius, on l’Agència de Residus de Catalunya augmenta any rere any el cànon per al seu tractament, en aquest cas un 14% per a l’any 2020, tal i com ha recordat Parron.

Una altra de les novetats destacades és que per primer cop s’aplicarà una taxa de 1.000 euros anuals pels caixers automàtics d’entitats financeres que es trobin en les façanes dels immobles amb accés directe des de la via pública.

Finalment s’aplicarà un increment d’entre el 6 i al 9% en alguns conceptes de la prestació del servei de llars d’infants per al curs escolar 2020-21 i es rebaixaran les quotes d’aquelles famílies que porten els nens i nenes només al matí o a la tarda.

Per als propers cursos la voluntat de l’equip de govern és mantenir les dues llars d’infants obertes i començar a aplicar la tarifació social al més aviat possible.

Podeu consultar el conjunt i el detall de les modificacions de les ordenances des de llagostera.cat


Amb la voluntat de promoure un espai de trobada per als aficionats als jocs de taula s’ha creat l’Associació Meeple Llagostera. La nova entitat ha iniciat la seva activitat aquest cap de setmana al Casino Llagosterenc, gràcies a un acord de col·laboració entre ambdues entitats que preveu la utilització dels espais del Casino com a lloc de trobada i reunions.

La propera convocatòria està prevista pel dijous 31 d’octubre a les 20 h on es jugarà al Mysterium, un joc semi-cooperatiu de deducció, que admet de dos a 7 jugadors amb l'objectiu de descobrir la veritable identitat del culpable d’un crim.

Per a més informació i fer-se soci de Meeple Llagostera podeu contactar amb els seus responsables des del Facebook o Instragram.


Dilluns, 28 Octubre 2019 16:31

Nova matinal de neteja amb el Bell-Matí

Publicat per
Com cada darrer dissabte de mes, el Grup Excursionista Bell-Matí ha organitzat una matinal de recollida d'escombraries pels volts de Llagostera. En aquesta ocasió s'ha actuat des del pont de la carretera C35 a l'alçada del cementiri fins al camí que baixa a Ridaura darrera de materials Sais.

FACEBOOK