ELPOLLTV

Div26042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

La Festa Major de Llagostera tindrà lloc del 26 al 30 de maig. Com cada any, s’ha apostat per una proposta variada i per a tots els públics amb actuacions musicals, activitats esportives i creatives i concursos de tota mena.

El dia 26 de maig el repic de campanes donarà pas al pregó que enguany serà a càrrec del Grup Lila de l’Espai Jove Ca La Viudi. També presentarem l’hereu i la pubilla 2023, podeu votar en aquest enllaç fins al 21 de maig. A partir de les 19h, república varanera i correvarans. I per tancar el primer dia, concert de Clima, Les que Faltaband i Campikipugui a l’edifici Polivalent. Us recordem que l’entrada és gratuïta.

Encetarem el dissabte amb el toreig del joc virus a plaça Catalunya. I es podran visitar l’exposició dels treballs de l’escola municipal d’art Pere Mayol, la dels cartells de Festa Major i l’exposició de Punta de Coixí.

A la tarda, començarem amb el 53è Concurs Infantil de Dibuix Ràpid. I després de l’èxit de l’any passat celebrarem la campanya Lacus de Festa Major. Podeu portar el vostre Lacus, la moneda dels infants de Llagostera, per comprar un munt de coses a la plaça Catalunya. Aquí podeu trobar tots els establiments adherits a la campanya.

Seguirem amb la cercavila de gegants que acabarà amb la baixada de pilotes de ping-pong al carrer Consellers. I ja de fosc, correfoc amb els Diables de l’Onyar. I a la nit, concert de l’Orquestra Maribel, la Masovera Barbuda i Dj Sendu.

Diumenge podrem gaudir de les sardanes a càrrec de la Principal de Cassà a la plaça Catalunya i del concert familiar amb el grup Xiula. Tancarem el dia amb el concert d’Akoblats. Entremig, 6è Llagosterpint, la competició de velocitat cronometrada.

L’endemà començarà el dia amb la clàssica pujada al campanar. I al migdia l’orquestra Maravella farà una mitja audició de sardanes. A més, durant tot el matí, hi ha una jornada de portes obertes de Can Caciques.

Durant la tarda, petits i grans s’ho passaran d’allò més bé amb l’Extrem Adrenaline Run, un circuit d’obstacles per sobre d’inflables, el bubble football i l’infable Baby Cosmic. A les 18h podrem gaudir d’una visita guiada per la mostra floral i patis. I acabarem amb el ball de gala de nou amb l’Orquestra Meravella a l’edifici Polivalent.

I l’últim dia de Festa Major el començarem amb taller per a grans i petit a la plaça del Castell. I a la tarda, Berenar-Ball de Festa Major amb Pinxo a la Llar de jubilats i pensionistes, i xocolatada al parc de la Torre. Hi haurà jocs de fusta gegants, activitats de pinta cares i un taller artístic de l’Escola Municipal d’Art Pere Mayol.

Finalment, tancarem la Festa Major amb l’obra “Festa Grossa” Amb Fel Faixedas i Carles Xuriguera, al Teatre Casino Llagosterenc. Podem comprar les entrades en aquest enllaç.

Podeu trobar tota la informació, horaris i espais al programa de la Festa Major 2023.

Dilluns, 15 Maig 2023 12:40

Més de 70 participants en el Trial Llagostera

Publicat per

Aquest diumenge s’ha celebrat el Trial Llagostera organitzat per A Roda Club Esportiu. Els guanyadors de cada una de les voltes, ubicades en diversos indrets del municipi, han estat Vinyet Estallo, Miquel Catasus, Manuel Iborra, Xavi Àvila, Francesc Garcia i Marçal Costa.

Van participar en el Trial més de 70 persones que han gaudit d’un excel·lent dia a Llagostera.

Podeu consultar totes les classificacions en aquest enllaç.

Dilluns, 15 Maig 2023 09:51

Nova exposició temporal a Can Caciques

Publicat per
“El temps de les gran pedres, la cista de la roca d'Ivet i el megalitisme a Cadiretes” és el títol de la nova exposició temporal que es pot visitar a Can Caciques. Aquest diumenge s’ha inaugurat amb una magistral explicació de l’historiador i arqueòleg, Xavier Niell. L’any 2013 es va excavar aquesta cista, datada del III mil·lenni a.C., que no havia estat mai espoliada i per tant estava en perfecte estat de conservació.

De l’excavació d’aquest monument funerari se’n va desprendre que el difunt estava disposat sobre un enllosat de pedra que es va trobar intacte. L’aixovar funerari el formaven peces de collaret, ceràmica i cinc ganivets de sílex de grans dimensions. L’anàlisi del pol·len ha permès saber que el difunt va ser cobert amb una gran quantitat de flors d’estepa blanca. El monument estava envoltat i cobert per un túmul. Aquest monument serveix de pretext per descobrir el ric patrimoni d’època megalítica que es conserva a la serra de Cadiretes.

Les peces trobades en el jaciment es podran visitar durant 3 mesos i la resta d’exposició fins a finals d’any.


Diumenge, 14 Maig 2023 20:31

«Que no et venguin gat per llebre»

Publicat per

La Cup-Alternativa per Llagostera ha iniciat la campanya electoral amb la publicació de dos vídeos sota el títol «Que no et venguin gat per llebre». La formació d’esquerres explica que «som conscients que durant la precampanya i la campanya electoral hi ha qui té interès en simplificar les coses per alterar la percepció de la realitat. En aquest sentit, en els dos primers vídeos publicats a les xarxes socials, s’explica la feina que s’ha fet aquests darrers anys en relació a la problemàtica d'habitatge, què ha passat amb el complex de tractament de residus de Solius i quin ha estat el posicionament de la CUP-Alternativa.

Podeu veure els vídeos aquí.


Una setentena de persones han participat aquest matí a la primera caminada saludable organitzada per la Farmàcia Maria Dolors Coll. Amb aquesta iniciativa es pretenen fomentar els hàbits saludables entre els veïns de Llagostera.

Properament s’informarà de més activitats.

Esquerra Llagostera va presentar divendres, coincidint amb l’inici de la campanya electoral, un vídeo promocional de campanya, fet i produït per dos joves llagosterencs: Sergi Pozo i Guillem Ferrer. L’alcaldable, Eduard Díaz, s’ha mostrat molt satisfet amb el resultat i ha destacat l’enorme talent que hi ha entre la joventut de Llagostera.

En el vídeo es pot conèixer una mica més al candidat, als membres de la llista i també els principals eixos del programa electoral dels republicans pel municipi. La gent gran i la creació d’una residència geriàtrica pública, una campanya d’impuls a les entitats del poble, l’acompanyament als comerços locals, l’habitatge, la creació d’un gimnàs de gestió pública dins del pavelló, l’arranjament de camins o potenciar l’augment d’instal·lacions de plaques fotovoltaiques són alguns dels punts del programa electoral que apareixen en el vídeo de campanya.

L'Aniol Vinyoles, número 5 de la candidatura, afirma que: “El vídeo és una bona síntesi de les nostres polítiques. Aquests dies ens trobareu repartint a totes les bústies del poble el programa electoral perquè pugueu conèixer de primera mà tot allò que tenim pensat per Llagostera”.

El pròxim 15 de maig a les 8 del vespre, el grup d’Esquerra Llagostera presentarà el seu programa electoral a l’emissora municipal Llagostera Ràdio (105.7 FM).

Podeu consultar tota la informació de la candidatura i del programa d’Esquerra Llagostera a la seva pàgina web i a les seves xarxes socials (@esquerrallagostera). 


Divendres, 12 Maig 2023 16:51

Suspès el Festival Espurnes de Llagostera

Publicat per

La pluja i la previsió del cap de setmana obliguen a suspendre la sisena edició del festival, que havia de comptar amb artistes com Mazoni, Sergi Carbonell o Zetak.

La pluja dels últims dies i la previsió meteorològica per al cap de setmana han obligat a suspendre la sisena edició del Festival Espurnes, que s’havia de celebrar aquest dissabte 13 de maig a Llagostera. La logística del festival requeria d’un muntatge que havia d’arrencar el dijous al Parc de l’Estació de Llagostera i, per culpa de la pluja, no s’ha pogut iniciar amb seguretat ni el mateix dijous ni el divendres al matí. Davant aquesta situació, i davant la previsió que segueix donant possibilitat de precipitacions durant tot el divendres i el dissabte, dia que s’havia de celebrar el festival, l’organització s’ha vist obligada a prendre la decisió de suspendre l’esdeveniment.

Donada la complexitat del festival resulta impossible trobar un espai alternatiu a cobert o buscar una nova data, amb la qual cosa, el festival es veu obligat a emplaçar el públic al maig de 2024 per viure la setena edició de l’Espurnes.

Aquí podeu accedir al comunicat.

El PSC per Llagostera lamenta profundament que ERC i CUP hagin signat el document de l'ANC. Que a Llagostera s'intenti fer un cordó sanitari contra el PSC és un fet que fa mal a la nostra democràcia i que ens porta a un discurs obsolet de confrontació i odi completament caduc.

Sembla evident que es tracta d'una estratègia més de l'equip de govern de Llagostera per crear una nova cortina de fum en entrar a campanya i així haver d'evitar admetre els darrers quatre anys de mala gestió a Llagostera. Però el moment actual no és el de fa quatre anys i avui el debat ha de girar completament sobre la gestió municipal, com sempre hem defensat el PSC de Llagostera.

Una legislatura sencera, quatre anys perduts on continuem amb les mateixes problemàtiques, calen mesures, accions polítiques reals pels problemes reals de Llagostera; com les humitats als veïns i veïnes del carrer Girona, les problemàtiques amb les canonades del Carrer Concepció, una nova residència geriàtrica a l'espera des de fa massa temps, el poble està descuidat, deixat, obres inacabades, una policia inestable i un llarg etcètera.

En diverses ocasions han reconegut el gran volum de feina que té el personal públic, desbordat i el problema segueix quatre anys més tard, per què?, per una mala gestió.

No han sigut capaços de prioritzar, ni dotar de recursos al personal sinó tot el contrari, acumular més feina per no avançar.

Però el que més ens entristeix de tot plegat, és el fet de deixar de banda una part de Llagostera , llagosterencs i llagosterenques que decideixen democràticament que no comparteixen les seves polítiques. Cal recordar que quan es governa, es governa per tots i per totes, sense diferenciar independentistes i no independentistes. Només amb el concurs de tots i totes Llagostera podrà sortir d'aquest estat d'aturada en el que tristament l'han instal·lat ERC i la CUP.

La política ha de servir per crear consensos, per trobar solucions de forma conjunta a les problemàtiques reals de la ciutadania, la gestió del dia a dia, crear ponts, crear sinergies entre tots i totes, per una Llagostera millor.

No acceptarem que sigui l'ANC qui decideixi qui pot governar amb qui a Llagostera, només els ciutadans amb els seus vots i les majories que es puguin conformar després del 28 de maig, lliurement, amb el millor per Llagostera al cap, sense coaccions de tipus externes a la nostra vil·la han de ser vàlides pels llagosterencs i llagosterenques.

Llagostera necessita un govern amb els peus a terra, i que es deixi de divagacions, municipalista, coneixedor de la realitat de Llagostera, perquè si estimen de debò Llagostera, s'estima a tothom pensi com pensi, vingui d'on vingui o sigui qui sigui; perquè la riquesa de Llagostera és la d'un poble plural.

Llagostera ha de tornar a la normalitat democràtica i no deixar-la en mans d'una entitat que l'únic que pretén és crear murs entre uns i els altres.

PSC per Llagostera, Maig 2023


Esquerra Llagostera ja ho té tot a punt per iniciar la campanya electoral, que començarà la matinada del pròxim divendres 12 de maig. En aquest sentit, l’equip ja ha fet públic el calendari d’actes programats pels pròxims dies, així com una fotografia en la qual hi surten els membres de la candidatura acompanyats per veïns i veïnes que els donen suport. En total, més de 150 persones recolzant el projecte dels republicans a Llagostera.

Pel que fa al calendari de campanya, el dilluns 15 de maig a les 20h, Esquerra Llagostera participarà en un programa de Llagostera Ràdio en el qual explicaran el seu projecte i els principals reptes per la pròxima legislatura. El dijous 18 de maig, les persones que formen part de la candidatura presentaran públicament el programa electoral, explicant detalladament les principals propostes. L’acte tindrà lloc a les 20h, al Teatre del Casino. Finalment, el dimecres 24 de maig se celebrarà el debat d’alcaldables al Teatre del Casino. Serà un bon moment per comparar els projectes de tots els partits polítics i també començar a flairar possibles pactes i aliances post-electorals.

A falta de poques hores perquè comenci oficialment la campanya, el candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Llagostera, Eduard Diaz, ha volgut agrair el suport dels que està rebent tot l’equip per part de llagosterencs i llagosterenques: “rebre suport només ens dona més empenta a seguir treballant pel municipi i tirar endavant el nostre projecte que posa, per sobre de tot, les persones al centre de les polítiques”. Aquest recolzament també s’ha vist reflectit en forma d’imatge, i és que el passat 4 de març, el grup d’Esquerra Llagostera va reunir més de 150 persones al Parc de l’Estació per realitzar una fotografia de suport al grup.

Des d’Esquerra Llagostera conviden a tota la ciutadania públicament a assistir a tots els actes de campanya i a preguntar als membres de la candidatura qualsevol dubte o proposta que es tingui.


Els caps de llista d’ERC i la CUP-Alternativa per Llagostera a les properes eleccions municipals han signat aquest dimarts al vespre el document de compromís que l’Assemblea Territorial de l’ANC i Llagostera per la Independència, va fer arribar als tots els grups polítics independentistes que concorreran a les eleccions del proper 28 de maig.

Junts per Llagostera, va demanar poder signar el document sense els dos primers punts que impedirien un possible pacte amb el PSC. Els responsables de les entitats independentistes van manifestar que la seva proposta de compromís estava pensada per signar-se en la seva totalitat i finalment Junts per Llagostera va declinar signar el document, tot i mostrar el seu compromís amb la independència de Catalunya.

El document signat per Eduard Diaz, cap de llista d’ERC i Jordi Casas, alcaldacble de la CUP-Alternativa per Llagostera inclou els 9 punts següents:

Compromís de facilitar la formació d’un govern municipal independentista.

Compromís de no donar suport a candidats ni formar govern amb partits implicats en l’aplicació de l’art 155 de la constitució espanyola Compromís d'adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI)

Defensar la llengua catalana en tots els àmbits municipals.

Fer complir la normativa de retolació dels comerços tal com ho determinen la Llei de política lingüística i la Llei del Codi de consum: els cartells/rètols de caràcters fix i rètols de preus dels productes han de figurar com a mínim en català.

Posar els serveis jurídics a disposició de les direccions de centres educatius i d’aquelles famílies que s’enfrontin als tribunals contra la imposició del 25% en castellà.

Rebuig de qualsevol acte de la monarquia espanyola dins l’àmbit municipal.

Impuls a la sobirania fiscal. Sempre que sigui possible, fer efectiu el pagament d’impostos municipals a través de l’Agència Tributària de Catalunya.

Reconeixement de la validesa del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre de 2017 i del seu resultat favorable a la independència de Catalunya.

L'acte de signatura ha tingut lloc al Casino Llagosterenc.