ELPOLLTV

Dim16042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dissabte, 02 abril 2016 10:01

El Camí de la Papallona deixa empremta a Llagostera

Publicat per

El relat en primera persona de l’experiència d’autosuperació de la Noe Gaya, no ha deixat indiferent a les prop de 200 persones que han omplert la platea del Teatre del Casino Llagosterenc. La protagonista d’aquesta història és la Noe, una noia de l’Espluga de Francolí, que l’any 2000 va patir un greu accident de cotxe que li va provocar una paràlisi gairebé total. Les seves ganes de viure i de tirar endavant l’han portat a escriure El camí de la Papallona, amb la voluntat d’ajudar a d’altres persones que passen per situacions difícils i sobretot, per fer-nos veure que cal relativitzar els problemes i ser feliços davant la vida.

L’acte, conduit per la llagosterenca Encarnita González, ha comptat amb la participació de la Raquel Castillo (filla de l'Encarnita) que ha explicat la seva experiència personal i com la Noe l’ha ajudat a seguir endavant tot i les adversitats que s’ha trobat per superar un càncer.

L’actriu i presentadora Txe Arana, ha participat també durant la presentació, posant veu a la Noe, acompanyada dels seus pares i un amic de la família.

El Grup Excursionista Bell Bell-Matí, Dones d’Arreu i Llagostera en Flor s’han implicat en la presentació i la divulgació de la història de superació de la Noe i li han fet entrega de diversos regals. Durant l’acte s’han projectat dos audiovisuals dedicats a la Noe i s’ha presentat l’aplicació Up Stone, una app gratuïta per a mòbils disponible per a IOS i Android que permet seguir tota l’actualitat de la Noe i geolocalitzar les més de 6.000 pedres viatgeres pintades per la Noe que excursionistes, corredors i escaladors... han repartit per tot el món. El camí de la Papallona, editat per l’editorial Stendhal, pot comprar-se a la llibreria Sureda i també online des de la web de hstendhalbooks.com


El Ple de l’Ajuntament de Llagostera ha aprovat una moció conjunta dels grups de CiU, ERC i Alternativa per Llagostera per mostrar el rebuig a l’acord entre la Unió Europea i Turquia per fer front a la crisi dels refugiats. El regidor i portaveu d'Alternativa per Llagostera, David Parron, va ser l'encarregat d'exposar i defensar la moció que, entre d'altres acords contempla, demanar al Congrés que exigeixi al Govern en funcions, que bloquegi l‘acord entre la Unió Europea i Turquia que permetrà tornar a territori turc als refugiats que han arribat a Grècia. Podeu consultar el text íntegre de la moció des del web de l'Ajuntament de Llagostera.


Dijous, 31 Març 2016 10:58

Llagostera al mundial de dansa DWC

Publicat per

2 grups de l´Escola de Dansa Far Away aconsegueixen el podi al campionat d´Espanya Dance World Cup 2016

Del 24 al 27 de març es va celebrar a Sitges la DWCSPAIN 2016. La DWC, es el campionat de dansa més important a nivell estatal, que contempla tots els estils de dansa, i dóna accés a la Final mundial.

L´Escola de Dansa del nostre poble FAR AWAY, ja fa 4 anys que presenta un grup de joves al concurs. Aquest any també s´ha presentat aquest grup, concretament en la modalitat de “Senior Group Song and Dance”, però a més a més s´hi ha inscrit un segon grup de nenes d´entre 6 i 9 anys en la modalitat de “Mini Group Modern or Contemporany (Any Style).

La sorpresa, ha estat majúscula, ja que si fins enguany, en prou feines s’havia aconseguit acostar-se al podi, enguany han estat tots 2 grups que han aconseguit quedar subcampiones d´Espanya, el grup Senior ha aconseguit la medalla de Bronze (quedant segones doncs, la medalla d’or va quedar deserta) i el grup Mini la Medalla de Plata. A més a més, el grup de les petites, amb la puntuació necessària per disputar la final Mundial del DWC del 24 de juny al 3 de Juliol que se celebra a Jersey. Les Seniors, tot i quedar subcampiones d´Espanya, es van quedar a les portes.

Diem sorpresa majúscula, ja que a la DWC, aquest any mateix, sense anar més lluny, hi participaven més de 65 escoles d’arreu del territori espanyol, moltes elles de llarga trajectòria, i molt reconegudes. Com el Jove Ballet de Catalunya, Madó, Ítaca, Galicia en Danza, Esperanza de Madrid… Es van representar 1013 coreografies diferents, i 1341 participants. A més, són escoles amb centenars d´alumnes, on molts dediquen 3 hores al dia i 4 o 5 dies a la setmana als assajos.

Potser en lloc de sorpresa, primer de tot hauríem de dir gràcies a les ballarines per la seva entrega i energia durant els entrenaments i per donar-ho tot dalt de l’escenari. Per últim podríem parlar de professió, vocació, i dedicació dels professors i equip tècnic de l´Escola, i en concret la seva coreògrafa Iris Teixidó. Ja que el seu caràcter exigent i perseverant, i alhora la seva manera alegre d’ensenyar i fer que el grup sigui en tot moment partícips de les coreografies, fa que les alumnes vagin al assaig amb il·lusió, i evolucionin molt ràpidament. Si no és així, no s´explica que en tan sols 4 anys, 2 grups del FAR AWAY hagin arribat tan amunt.

Gràcies FAR AWAY.

Felicitats a les Campiones!!!

Miquel Casanovas

-NOMS I COGNOMS DE TOTES LES QUE FORMEN CADA GRUP

MINI

Jana Morales Crescenti

 Isona Morales Crescenti

Laura Mañach Canamases

 Nidia Carbonell Luque

 Laia Oller Roura

 Jana Lloveras Palmada

 Élia Garcia Dalmau

Ona Gómez Mallorquí

SENIOR

Júlia Casanovas Lloveras

Cristina Puig Moreno

Mireia Benítez Molla

Jana Font Rissech

Júlia Mont Darley

Claudia Martí Fernandez


Dissabte, 26 Març 2016 14:31

Setmana Santa a Llagostera

Publicat per
Un any més, Llagostera ha escenificat diversos quadres de la Passió de Jesús, que segons els evangelis van succeir entre el Sant Sopar i la mort de Jesús.
Divendres, 25 Març 2016 01:18

La Passió de Jesús

Publicat per
Un any més Llagostera ha escenificat la Passió de Jesús, que segons els evangelis va succeir entre el Sant Sopar i la mort de Jesús. Envoltats de Manaies la Plaça del Castell, s’ha convertit en l’escenari de diverses escenes dramatitzades on s’hi ha representat el Sant Sopar, la captura de Jesús, el judici d’Herodes, la negació de Pere i el judici de Pilat. Demà es donarà continuïtat a les escenes amb la celebració de la Processó de Divendres Sant que finalitzarà amb la crucifixió de Jesús.


Divendres, 25 Març 2016 01:07

Els Manaies lliuren el penó a Antonio Ribes Mari

Publicat per
El llagosterenc Antonio Ribes Mari, s’ha convertit en el penonista d’enguany. Els Manaies de Llagostera li han fet entrega del penó aquest dijous al vespre, després de desfilar pels carrers del municipi fins al domicili de l’escollit.
Els dos gossos pitbull que van atacar i ferir de gravetat un home el passat 11 de març ja no són a Llagostera. La propietària dels animals, a instàncies de l’Ajuntament, ha decidit endur-se’ls. Així ho ha confirmat l’alcalde Fermí Santamaria a l’espera de que el jutjat que porta el cas, es pronunciï i dictamini quin ha de der el destí dels gossos. Durant aquests dies de Setmana Santa, la Policia Local vigilarà la parcel·la del carrer Aiguafina per assegurar-se que els 'pitbull' no hi tornen, tal i com ha explicat el sergent Joan Linde.


Dimecres, 23 Març 2016 18:50

Minut de silenci a Llagostera

Publicat per

Amb motiu dels atemptats de Brussel•les, aquest migdia s’ha fet un minut de silenci davant l’Ajuntament de Llagostera. Les banderes onejaran a mitja asta fins a les 24:00 hores del dia 24 de març de 2016.


Dimarts, 22 Març 2016 21:16

La Volta Ciclista a Catalunya passa per Llagostera

Publicat per
Aquest migdia La Volta Ciclista a Catalunya, ha creuat el terme municipal de Llagostera. El corredor francès Nacer Bouhanni, de l'equip Cofidis, ha repetit víctoria. La cursa enllaçarà demà, Girona amb La Molina, fent un recorregut de 172 quilòmetres.

Dimarts, 22 Març 2016 18:53

Minut de silenci davant de l'Ajuntament

Publicat per
L‘Ajuntament de Llagostera s‘afegeix a les mostres de rebuig i condol pels atemptats de Brussel·les amb la convocatòria d’un minut de silenci davant de l’ajuntament que tindrà lloc demà dimecres 23 de març a les 13 h.