ELPOLLTV

Dij04032021

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

La programació de Al Gironès Llegim! d’enguany, culminarà el 30 d’abril amb una actuació especial de Roger Mas a la Plaça del castell de Llagostera. Un concert compost de peces d’autors catalans, on l’entrada serà gratuïta amb reserva prèvia.

L’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Gironès ha presentat, la sisena edició de Al Gironès Llegim!, en una trobada telemàtica amb regidories de cultura del Gironès, biblioteques i mitjans de comunicació. Es tracta d’una edició plegada d’activitats culturals gratuïtes i obertes a tothom, i que aquest any combinarà, més que mai, activitats presencials amb tota la seguretat necessària, amb activitats virtuals.

A data d'avui hi ha programades unes 60 activitats. Enguany s’ha prescindit del llibret de mà i s’ha presentat una pàgina web més àmplia i més adaptada a la situació actual. El conseller comarcal de Cultura del Consell Comarcal del Gironès, Àdam Bertran, ha volgut destacar que “des del Consell Comarcal del Gironès i des de Al Gironès Llegim!, volem treballar per oferir més eines i més recursos amb una xarxa molt densa i participativa que arriba a tots els municipis de la comarca”. Alhora, ha declarat que la voluntat és que “els llibres continuïn estant presents a les nostres vides, però volem fomentar la interrelació social que s'ajunta al voltant d'aquests llibres”.

Trobareu tota la programació a www.algironesllegim.cat


La Biblioteca Julià Cutiller i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Llagostera han convocat el concurs literari Sant Jordi i el de punts de llibre.

En primer lloc, el concurs literari Sant Jordi 2021 consisteix en la creació d’una narració, conte o poesia, depenent de la categoria del participant: infantil, juvenil o adult. Per a cada una d’elles hi haurà un premi únic que es lliurarà durant els actes de celebració de la Diada de Sant Jordi. Les obres guanyadores seran publicades als espais web de l’Ajuntament de Llagostera i de la Biblioteca Julià Cutiller.

Pel que fa al concurs de punts de llibre, també es mantenen les tres categories principals: A per a nens i nenes de 1r i 2n de Primària, B per a 3r i 4t i C per a 5è i 6è. Les mides del punt de llibre han de ser 20 cm de llarg i 6 cm d’ample, la tècnica ha de ser dibuix i pintura i la temàtica és lliure. És molt important que a darrere del punt hi constin les dades dels participants. Els premis per als vencedors de cada categoria, un lot de llibres, s’entregaran també el dia de Sant Jordi.

El termini de presentació de treball en ambdós concursos és el divendres 5 de març. S’han de presentar presencialment a la Biblioteca Julià Cutiller. Les bases es poden consultar a la web de l’Ajuntament de Llagostera.

Dijous, 04 Febrer 2021 10:36

Crida a unir-se a l’Acord Contra el Càncer

Publicat per

Amb motiu del Dia Mundial Contra el Càncer que se celebra avui, dijous 4 de febrer, l’AECC de Girona fa una crida a la ciutadania a unir-se a l’Acord Contra el Càncer, que pretén eliminar la desigualtat entre les persones afectades de càncer. Segons l’associació, la població oncològica s’ha vist molt agreujada pel context de la pandèmia. Hi ha hagut un impacte emocional, augmentant de forma significativa la por i l’ansietat en aquestes persones; un impacte social, observant un augment de les dificultats econòmiques de les famílies amb càncer; i un impacte sanitari, a causa dels endarreriments en els diagnòstics i el canvi a l’assistència telemàtica.

Per aquest motiu, des de l’AECC es remarca la necessitat de garantir que tota la població tingui fàcil prendre decisions saludables que evitaran el 50% de casos de càncer, pugui accedir als programes de cribratge, rebi ajuda per a fer front a la por i solitud, no es vegin avesats a una situació de pobresa arran del diagnòstic, puguin ser diagnosticats malgrat la crisi i no es quedin sense accedir de forma equitativa als resultats de la investigació. En relació amb la recerca en càncer, és de vital importància duplicar els fons en investigació, així com incloure tots els tipus de càncer en aquesta.

Tot i les dificultats mencionades, l’AECC de Girona ha continuat oferint els serveis a les persones que estan passant per un procés oncològic i les seves famílies, de forma adaptada i gratuïta, per tal de donar cobertura a les seves necessitats: atenció psicològica, atenció i orientació social, fisioteràpia, logopèdia, assessorament mèdic-sanitari, voluntariat d’acompanyament telefònic, activitats grupals, entre d’altres.

Us podeu unir a l’Acord Contra el Càncer des de l’espai web www.acuerdocontraelcancer.com.

Dimecres, 03 Febrer 2021 10:12

Club de lectura infantil

Publicat per

El pròxim dilluns, 8 de febrer, nova sessió del club de lectura per a infants de 8 a 12 anys a la Biblioteca Julià Cutiller de Llagostera. El llibre del qual giraran les activitats que es proposaran serà L’Illa de l’Abel, de William Steig. Amb aquesta dinamització, es pretén que els infants gaudeixin de la lectura i adquireixin uns hàbits lectors per a tota la vida.

Pel context derivat de la pandèmia, la sessió serà virtual. Per participar-hi, us heu de posar en contacte amb la Biblioteca. Ho podeu fer trucant al 972 83 00 08 o enviant un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

Dijous, 04 Febrer 2021 13:17

Ja és aquí l’Anuari de Llagostera

Publicat per

Arriba una nova publicació: l’Anuari de Llagostera! Amb l’objectiu que perdurin en el temps i en el record de tots nosaltres, l’Anuari recull els moments més significatius de la vida social, cultural i esportiva que han passat al llarg del 2020 en el nostre municipi. Neix en temps de pandèmia, després d’un any marcat per la COVID-19 i per la manera com el coronavirus ha alterat el dia a dia de les nostres vides.

L’Anuari s’editarà any rere any, estructurat per mesos i amb un recull de fotografies dels fets més rellevants, alguns d'ells acompanyats d'un codi QR que permet visualitzar un vídeo. El número 1 surt a la venda amb un preu de 3 € i es podrà adquirir a la Llibreria Sureda a partir de la setmana vinent.

Des d’El Poll TV us desitgem una plàcida lectura i us animen a enviar els vostres comentaris, suggeriments i crítiques a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

L’Institut de Religioses de Sant Josep de Girona, institució fundada el 1870 per la llagosterenca María Gay Tibau, ha engegat una campanya per obtenir la Creu de Sant Jordi, distinció que concedeix la Generalitat de Catalunya a persones i entitats que han prestat destacats serveis en territori català.

Podeu trobar la sol·licitud a la pàgina web de l’Institut, traduïda en quatre idiomes (català, italià, francès i espanyol). Es poden emplenar a títol individual o col·lectiu i llavors s’han d’enviar a l’adreça de correu que s’indica a la pàgina web del centre.

L’Institut de Religioses de Sant Josep de Girona és una institució catòlica que actualment està present a 13 països, amb 50 comunitats i 22 centres propis. Col·labora amb altres entitats i porta a terme projecte d’ajuda al desenvolupament econòmic i social.

La jornada electoral es farà al Polivalent

Amb l’objectiu d'evitar aglomeracions a les eleccions al Parlament de Catalunya previstes pel diumenge 14 de febrer, l’Ajuntament de Llagostera ha habilitat un senzill espai web en la qual es pot veure quina mesa i quin color els toca votar als llagosterencs i llagosterenques.

Per consultar-ho, els electors només han d’introduir el número del DNI a aquesta pàgina web i automàticament els apareix el seu número i color de mesa.

Des del consistori també es recorda que la sol·licitud del vot per correu finalitza aquest divendres, 5 de febrer, a les 14 h. Com a novetat, es pot demanar per via telemàtica, així com presencialment a qualsevol oficina de Correus.


Diumenge, 31 Gener 2021 17:41

La consellera Teresa Jordà visita Llagostera

Publicat per
El passat divendres la candidata d’Esquerra Republicana per la província de Girona, i actual Consellera d’Agricultura, Teresa Jordà acompanyada de Laia Cañigueral, número 5 de la llista, va visitar Llagostera per donar el tret de sortida a les eleccions al Parlament del proper 14 de febrer.

Durant la visita la candidata Jordà va ser rebuda per l’alcalde Antoni Navarro, que també va a la llista dels republicans, el regidor de promoció econòmica Eduard Diaz i diferents membres de la secció local.

Degut a les restriccions a causa de la pandèmia no es va realitzar cap acte obert al públic. La consellera, juntament amb l’alcalde, van donar el tret de sortida a l’encartallament del municipi col·locant els primers cartells a la Plaça Catalunya.

A continuació les candidates i els dos membres del govern de l’ajuntament van realitzar una visita a l’empresa Massachs Obres i Paisatge que acaba d’instal·lar-se al municipi aquest mateix mes de gener. En la trobada amb el director Josep Massachs van poder visitar les noves oficines i debatre sobre emprenedoria, obra pública i la necessitat de planificar amb mirada llarga el futur del municipi i del país.

Tant la Consellera com l’Alcalde animen a tota la població a omplir les urnes aquest 14 de febrer, i es mostren convençuts que Esquerra Republicana és la millor opció per combatre els efectes de la pandèmia, rellançar el país i dirigir-lo cap a un futur amb llibertat.


Divendres, 29 Gener 2021 12:16

5.865 llagosterencs estan cridats a les urnes el 14F

Publicat per

Comença la campanya d’unes eleccions catalanes atípiques, marcades per la pandèmia de la COVID-19 i per la incertesa de si, finalment, s’acabaran celebrant en la data prevista. Per ara, un total de 5.865 llagosterencs i llagosterenques podran exercir el seu dret a vot el 14 de febrer, en un col·legi electoral que estarà ubicat, de manera excepcional, al Local Polivalent.

Entre les principals controvèrsies d’aquestes eleccions són les franges horàries distribuïdes per als votants. Quan obrin els punts de votació, a les 9 h, podran votar els col·lectius de risc fins a les 12 h. A partir de llavors i fins a les 19 h, serà el torn pels votants no pertanyents ni als col·lectius de risc ni en quarantena. Finalment, de 19 a 20 h, quan tanquin els col·legis electorals, podran fer-ho el col·lectiu de persones en quarantena, és a dir, contagiats, contactes estrets i sospitosos.

Des de la Generalitat es recomana el vot per correu, que fins al moment ha superat les sol·licituds de les eleccions del 2017, i en el punt de votació s’aconsella dur el vot preparat de casa amb l’objectiu de minimitzar el temps d’estada dins el local electoral.

A les candidatures electorals per a la demarcació de Girona hi podem trobar sis llagosterencs. Podeu consultar-les en el següent enllaç.


Aquest diumenge, 31 de gener, havia de tenir lloc al Teatre Casino Llagosterenc la representació de Calma! de Guillem Albà. L’espectacle ha quedat ajornat i des de l’Àrea de Cultura ja s’ha anunciat una nova data: el dissabte 8 de maig, a les 20.30 h.

Per aquells qui ja havien comprat l’entrada, aquestes serviran per al nou dia de la funció, però també poden sol·licitar la devolució de l’import de l'entrada si ho prefereixen. Qui va comprar les entrades per Internet, se li retornarà l’import automàticament a la targeta de crèdit des d’on es va fer la compra. Qui les va comprar al Servei d’Atenció Ciutadana, caldrà que vagin durant la setmana que ve a les oficines ubicades al passeig Romeu número 6 i sol·licitin la devolució de l’import.

FACEBOOK