ELPOLLTV

Dis30092023

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’Alerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per calor molt intensa.

Per mitigar els efectes de la calor intensa l'Ajuntament de Llagostera ha habilitat com a refugis climàtics la Llar de Jubilats, 9 a 13h i de 16 a 19h, i la Biblioteca Julià Cutiller, de 14 a 20h.

Davant d'aquesta situació us recomanem seguir els consells de Protecció Civil que podeu consultar aquí.

Dilluns, 14 Agost 2023 08:55

Els Manaies omplen el parc de l'Estació

Publicat per
Més de 300 persones han participat aquest dissabte a la sardinada organitzada pels Manaies de Llagostera. La festa ha tingut lloc al parc de l’Estació amb havaneres a càrrec dels Pescadors de l’Escala i ha acabat amb cremat per tothom.
Dimecres, 09 Agost 2023 21:19

En record de Joel Ribera Torrejón

Publicat per
En record de Joel Ribera Torrejón s’han plantat dos arbustos en el punt on va perdre la vida aquest jove llagosterenc de 18 anys. Des del passat 1 d’octubre, dia del tràgic accident de moto que li va costar la vida, els seus amics han estat dipositant diàriament flors i objectes de record. Aquest fet va molestar alguns veïns de Llagostera Residencial fins al punt de demanar per escrit a l’Ajuntament que es netegés la zona i es retiressin els esmentats objectes. D’acord amb els amics i la família i en col·laboració amb la Brigada Municipal aquest dijous es va procedir a netejar la zona i a plantar els arbustos.
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat a la Generalitat de Catalunya el tancament immediat de tot el complex i instal·lacions del centre de tractament de residus de Solius. El TSJC ha advertit que si la Generalitat o el Consorci de Solius no ho fan, s'enfrontaran a multes o responsabilitats penals. La Generalitat ja ha anunciat que hi presentarà recurs.

Des del passat 12 de febrer el complex funciona com a centre de transferència de residus i manté l’activitat de la planta però amb l’abocador tancat, en compliment de la sentència del Tribunal Superior de Justícia.

Els veïns de les urbanitzacions de Selva Brava i Font Bona estan en peu de guerra. Tal i com van anunciar, avui han tallat durant dues hores la carretera c-35. Ha estat una acció, amb autorització dels Mossos d’Esquadra, per reivindicar els seus drets com a ciutadans i en contra de l’empresa de subministrament d’aigua, Rec Madral. Tot i que el conflicte i les reivindicacions fa anys que duren, la gota que ha fet bassar el got, són les continues interrupcions en el servei d’aigua potable per culpa de les pèssimes condicions de la xarxa que acumulen innumerables avaries i la pèrdua de milers de litres d’aigua, en plena emergència per sequera.

Uns 200 veïns han tallat pacíficament la principal carretera que enllaça la Costa Brava amb l’autopista A-7, en direcció Barcelona. A la manifestació hi han assistit també representants de tots els partits polítics de l’Ajuntament de Llagostera, que s’han solidaritzat amb els veïns afectats. La manifestació ha provocat retencions de fins a 16 km. Amb aquesta acció es vol pressionar a les administracions competents que preguin consciència de la situació de vulnerabilitat que viuen els veïns d’aquests dues urbanitzacions i preguin mesures.

L’Ajuntament de Llagostera va requerir la setmana passada a Rec Madral que procedís a adoptar les mesures necessàries per a restablir la prestació del servei d’aigua i va instar a l’Agència Catalana de l’Aigua i l’Agència Catalana del Consum a investigar els fets i adoptar les accions i sancions derivades de la incorrecta gestió de l’aigua i del servei d’abastament. Els veïns no descarten repetir aquesta o altres accions en les properes setmanes.

Els republicans estan amoïnats perquè en cas que sorgeixi qualsevol imprevist fins a finals de desembre (augment del preu de serveis, desperfectes per temporals, etc.), només es disposaria de 40.000 euros per fer-hi front.

Esquerra Llagostera ha mostrat la seva preocupació per la gestió econòmica del nou govern format per Junts i PSC, tan sols un mes i mig després que aquests hagin pres possessió del càrrec. Després del primer ple ordinari d’aquest mandat, en el qual s’ha fet una modificació de crèdit, els republicans es mostren amoïnats perquè el nou govern ja s’ha gastat el 95% del romanent que havia deixat l’antic equip de govern (ERC i CUP) per imprevistos i suplementar partides pel conjunt del 2023.

Dels 800.000 euros que s’havien deixat de romanent per contratemps, com per exemple fer front a increments que hi pugui haver en el preu de l’electricitat i subministres diversos, o possibles desperfectes per accidents o temporals, el nou govern s’ha gastat 760.000 euros en despeses que ara mateix no son urgents i que podrien esperar a l’aprovació del nou pressupost a finals d’any.

Pel portaveu d’Esquerra, Eduard Diaz, “entenem que el nou equip de govern vulgui començar a desplegar les seves pròpies polítiques, però després de les situacions que hem viscut els últims anys amb la pandèmia i diversos temporals, creiem que és molt important tenir un romanent per imprevistos, que permeti fer front a les possibles necessitats de la ciutadania llagosterenca i ajudar en casos d’emergència”.


L’Ajuntament de Llagostera ha requerit per escrit a l’empresa REC MADRAL COMPANYIA D’AIGÜES SA perquè amb la màxima urgència procedeixi a adoptar les mesures necessàries per a restablir la prestació del servei de subministrament domiciliari d’aigua a tots els usuaris de les urbanitzacions de Font Bona i Selva Brava.

Així mateix es demana a l’empresa que un cop restablert el servei es procedeixi a reparar les diverses pèrdues que presenten les xarxes de subministrament que gestiona i que informi als seus clients amb l’anticipació adequada, de qualsevol tall que es pugui derivar de l’execució dels treballs de reparació de la xarxa.

Mitjançant un comunicat l'Ajuntament ha explicat que en el requeriment signat per l’alcalde, Narcís Llinàs, s’informa a Rec Madral que "degut a la gravetat de les afectacions detectades i les queixes que han estat traslladades a l’Ajuntament per part dels usuaris, i demés informació obtinguda pels serveis tècnics municipals serà posada en coneixement de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) així com de l’Agència Catalana del Consum (ACC), als efectes de que els esmentats organismes, en el marc de les competències que tenen legalment atribuïdes, puguin procedir a investigar els fets i a adoptar les accions i mesures adequades per a corregir aquesta situació i sancionar les infraccions en que hagi pogut incórrer REC MADRAL COMPANYIA D’AIGÜES S.A derivades de la incorrecta gestió de l’aigua i del servei d’abastament." En el mateix comunicat s'informa que l’Ajuntament de Llagostera assistirà el proper diumenge 30 de juliol a la manifestació convocada per un grup de veïns de les urbanitzacions Selva Brava i Font. La manifestació preveu tallar un dels carrils de carretera c-35 en direcció Barcelona a partir de les 19.00h, sota l’autorització i supervisió dels Mossos d’Esquadra.


El Ple del Consell Comarcal del Gironès ha aprovat aquest dimecres, 26 de juliol, el nou cartipàs per al mandat 2023-2027, que reedita un govern de Junts-CM i ERC-AM. La regidora llagosterenca Pilar Aliu serà la responsable política de l’àrea de Medi Ambient i Energia.

En el Ple s’ha realitzat la constitució dels grups polítics comarcals: Junts-Compromís Municipal, Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal, Alternativa municipalista - CUP amunt, Partit dels socialistes de Catalunya-Candidatura de progrés (PSC-CP) i Vox; amb els portaveus Robert Mundet, Marc Puigtió, Gerard Prat, Beatriz Esporrín i Francisco Javier Domínguez respectivament.

Cansats dels reiterats talls en el subministrament d’aigua per part de l’empresa Rec Madral, els veïns de les urbanitzacions de Selva Brava i Font Bona es manifestaran el proper diumenge 30 de juliol tallant la carretera C-35, en plena operació sortida i tornada de vacances. El tall compta amb l’autorització dels Mossos d’Esquadra i està previst per a les 19h. Els convocants animen a tots els veïns i veïnes de les urbanitzacions a manifestar-se contra Rec Madral i per exigir a les administracions com l’ACA, que es pronunciïn.

El PSC, amb 1038 vots, ha estat la força més votada a Llagostera en les eleccions generals al Congrés dels Diputats, seguit de Junts, amb 814 vots (22,26%) i d’ERC amb 613 vots (16,76%). La quarta força més votada amb 397 vots ha estat SUMAR-ECP seguit del PP amb 285 vots i VOX amb 245 vots per davant dels 140 de la CUP, dels 46 del PACMA i dels 42 del PDeCAT-E-CIU. A Llagostera la participació s’ha quedat al 59,59%, 9,51 punts inferior al de les eleccions generals del 2019.

Podeu consultar el detall dels resultats aquí.