ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dissabte, 28 Novembre 2015 06:13

En marxa el Gran Recapte d'Aliments

Publicat per

El Gran Recapte d'Aliments va començar ahir en 2.500 punts de recollida, repartits per diversos municipis de Catalunya, entre ells Llagostera on hi participen la majoria de supermercats amb la col·laboració de diversos voluntaris. El Banc dels Aliments confia poder arribar a recollir 5.000 tones d’aliments per donar resposta a la gran demanada de famílies necessitades. L’any passat a Llagostera van recollir-se 4.490 quilos de menjar.

Aquest any s'han recaptat 4300 quilos d'aliments. La Gran Recapte d'Aliments a Llagostera ha estat possible gràcies a 15 voluntaris de Càritas Llagostera i voluntaris del poble que van voler col·laborar en la causa. (edició 30-11-15)

Divendres, 27 Novembre 2015 07:59

Ple ordinari del mes de novembre

Publicat per

Coincidint amb el dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, el ple ordinari del mes de novembre ha començat amb la lectura d’un manifest consensuat amb la Generalitat de Catalunya, les diputacions i les entitats municipalistes. La lectura ha anat a càrrec de la llagosterenca Montse Masdevall, en representació de l’entitat Dones d’Arreu. 

Dijous, 26 Novembre 2015 22:18

Els Tinars manté l'estrella Michelin

Publicat per
El Restaurant Els Tinars de Llagostera manté un any més la preuada estrella Michelin. A les comarques gironines la famosa guia gastronòmica distingeix un total de 13 restaurants on El Celler de Can Roca conserva la màxima qualificació amb tres estrelles seguit de Les Cols d’Olot i el restaurant Miramar de Llança amb dues estrelles. Enguany s’afegeix a la llista gironina d’estrelles l'Empòrium de Castelló d'Empúries i en surt Ca l'Arpa de Banyoles.

Amb motiu del Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones, l’Associació Dones d’Arreu ha impulsat una campanya de sensibilització en col·laboració amb els bars i restaurants del municipi. La idea és sacsejar les consciències i aconseguir que tota la societat s’impliqui en la lluita contra la violència de gènere, una xacra que cada any causa la mort de desenes de dones a Catalunya i a l’Estat espanyol. En l’anterior edició es va dur a terme un original muntatge d’art-denúncia, amb la col·laboració de la Unió de Botiguers, a través dels aparadors de diferents comerços del municipi amb imatges elaborades per autors locals denunciant la violència de gènere. I en aquesta ocasió s’ha volgut donar un pas més dins la línia de dur a terme campanyes impactants i molt visuals. Aquest any s’han repartit per la trentena de bars i restaurants de Llagostera 5.000 sotagots amb imatges d’autors locals i textos de denúncia contra la violència de gènere i amb el número de telèfon d’atenció a les víctimes de la violència masclista perquè durant tota aquesta setmana els tinguin als establiments a la vista dels clients. A més, s’han repartit entre els establiments que hi han col.laborat adhesius amb la frase: “Espai lliure de maltractadors”, a l’estil dels que prohibeixen fumar, perquè els bars i restaurants els pengin a la porta dels locals, en un lloc molt visible. Els autors de les imatges de denúncia són Alba Barceló i Norman Sánchez. Els actes que s’han organitzat amb motiu del 25 de novembre a Llagostera han començat aquest passat cap de setmana al local el Plan B amb una sessió de lectures dramatitzades sobre la violència de gènere, amb Eduard Montiel i Xènia Nogué, i un recital de cançons a càrrec de Rusó Sala. Dimecres el ple de l’Ajuntament de Llagostera farà la lectura del Manifest institucional.

Després d’una setmana, es repeteix la convocatòria per la mobilització ciutadana que tindrà lloc el proper diumenge 22 de novembre a les 12h. al passeig dels Til·lers del Parc de la Ciutadella.

Aquesta mobilització estava prevista per diumenge 15 de novembre, però el Secretariat Nacional, reunit a Vilanova i la Geltrú, va decidir ajornar-la en solidaritat amb les víctimes dels atacs terroristes de París.

Ara, una setmana després, es decideix sortir al carrer, amb dos objectius molt clars: donar suport a les institucions catalanes escollides democràticament i demanar unitat als 72 diputats per concretar el nou govern abans del dia 27 de novembre, un govern que ens permetrà construir la nova República Catalana.

Dimecres, 18 Novembre 2015 08:03

Vols formar part de la comitiva reial?

Publicat per

Aquest dijous 19 de novembre hi ha convocada una reunió a les 21 hores a la Sala de Plens amb tots aquells que tinguin interès en col·laborar amb la preparació i col·laboració amb la comitiva reial al seu pas per Llagostera el dia 5 de gener de 2016.

Dimecres, 18 Novembre 2015 09:43

Elna 3CS un programa pioner i únic al nostre país

Publicat per

La Fundació ELNA per a la diversitat funcional posa en marxa el primer Programa de Salut a Catalunya i Espanya dirigit a prevenir malalties cròniques pròpies de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament ( DID).

Des de fa 15 anys hi ha evidència científica que aquests infants, joves i adults presenten una predisposició tres vegades més alta que la població general a patir un conjunt de malalties. Aquests fet no tant sols afecta la seva qualitat de vida, sinó que augmenta la sobrecarrega que de per sí viu la família a l’hora d’atendre les seves necessitats.

Desprès de dos anys, considerats com a proba pilot, es comencen a obtenir resultats positius en 30 persones de Girona i província. Una d’elles un llagosterenc.

Arriba el moment d’impulsar  aquests projecte i donar-lo a conèixer  per afavorir que se’n puguin aprofitar el màxim de joves. Cap ajut públic crea la necessitat d’endegar el projecte “Calendari Solidari Elna”

Una donació de 10€ per un calendari solidari ajudarà a consolidar i fer créixer aquests projecte. Aquests gest pot ajudar a anar equiparant les oportunitats d’aquests catalans a les persones amb DID d’arreu d’Europa i EUU.

Els calendaris es venen a la Llibreria Sureda, també es poden adquirir trucant al 696 64 67 62 o bé enviant un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Més informació a www.fundacioelna.org

Amb l’objectiu d’elaborar un pressupost adaptat a les necessitats i reptes del municipi es durà a terme un procés participatiu que permeti complementar els criteris polítics i tècnics amb la recollida de propostes ciutadanes. "A diferència dels darrers anys, enguany, el procés de pressupostos participatius incorpora una novetat important doncs els ciutadans podran decidir, de forma directa, a què és destinen 40.000€ del pressupost municipal” tal i com ha destacat el regidor de participació ciutadana, Sergi Miquel. Per tal de recollir propostes s’ha habilitat un formulari online accessible des de llagostera.cat on s’explica el procediment per participar. El formulari s’ha estructurat en 4 grans àmbits. Podeu accedir al formulari des d'aquí.

Per tal de fer arribar propostes també es podrà fer des de les bústies participatives ubicades al Casino Llagosterenc i a l’Ajuntament de Llagostera.

Dilluns, 16 Novembre 2015 07:31

Minut de silenci davant l'Ajuntament

Publicat per
L‘ajuntament de Llagostera ha convocat un minut de silenci per expressar el condol al poble francès i el rebuig de l‘atemptat terrorista a París. El minut de silenci tindrà lloc davant de l‘ajuntament a les 19h.

Diumenge, 15 Novembre 2015 18:11

340 corredors a la segona edició de la Llagostrail

Publicat per
Un total de 340 corredors han participat aquest diumenge a la segona edició de la Llagostrail. Organitzada per la secció trail del Grup Excursionista Bell Matí, la cursa comptava amb dos recorreguts, un de 27 quilòmetres i un de 12. El guanyador de la cursa llarga ha estat Ignasi Ferrer Nieto amb un temps de 2 hores 10 minuts 30 segons i el de la cursa curta Lluís Vall-Llosera Nogués amb un temps de 52 minuts i 48 segons. La cursa ha començat amb un minut de silenci en record a les víctimes del brutal atemptat terrorista de París. Per els més petits també hi ha hagut curses.