ELPOLLTV

Dis20042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Rafael Balaguer (president de l’Associació Astronòmica de Girona), el Casino Llagosterenc i el Carbó Ardenya són els tres nominats a obtenir el premi Ou de Reig 2015, que anualment atorga l’Ajuntament de Llagostera, en el marc de la celebració de la Fira del Bolet. Les votacions estaran obertes fins al dia 10 d‘octubre des de llagostera.cat. El guanyador es farà públic el dia 11 d’octubre a partir de les 21 hores a la Plaça Catalunya, on hi ha previst un sopar i el mapping inaugural de la XIII edició de la Fira del Bolet. Podeu votar des d’aquí.

Dimarts, 06 Octubre 2015 14:03

50 anys 50 cims

Publicat per

Per celebrar el 50è aniversari del grup excursionista, el Bell-Matí es va proposar un gran repte: pujar 50 cims en un sol dia, el dissabte 3 d’octubre. Amb una participació extraordinària, es va assolir el repte on més de 300 persones hi varen participar. Els participants varen portar a tots els cims la bandera commemorativa del 50è aniversari així com unes pedretes pintades a mà molt especials. 

Aquest dijous 8 d’octubre, comença la tretzena edició de la campanya gastronòmica de la Cuina del Bolet on hi participen un total de 9 restaurants de Llagostera. La campanya està organitzada conjuntament per l’Àrea de Promoció Local de l’Ajuntament de Llagostera i l’Associació de Restaurants del municipi. Els restaurants que hi participen són: El Tinars, Ca la Maria, Mas Roure, Can Cassoles, El Carril, Can Dader, Ca l’Artau, Cal Degollat i la Taverna d’en Pou. Els preus dels menús, per a totes les butxaques, oscil·len entre els 22 i els 70 euros i es podran fer fins al 8 de novembre. “La Cuina del Bolet s’emmarca i complementa la programació i oferta gastronòmica de la Fira del Bolet que tindrà lloc el proper 12 d’octubre, durant tot el dia al nucli antic del municipi” tal i com ha explicat el regidor de promoció local Ramon Soler.

Podeu veure el tríptic amb els menús i programació de la Fira del Bolet des de www.firabolet.com

Dimarts, 06 Octubre 2015 11:32

L'ACA millora l'estat de les rieres a Llagostera

Publicat per
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha finalitzat recentment, diversos treballs de manteniment i conservació de lleres en diversos cursos fluvials que transcorren pel terme municipal de Llagostera. Concretament, s’ha treballat en 2,2 quilòmetres de llera de les rieres de Banyaloques, Can Cateura i Rieró. Els treballs, finançats íntegrament per l’ACA i executats per l’empresa pública Forestal Catalana SA, s’han concentrat en tres trams: el primer, de 650 metres de longitud de la llera de la riera del Rieró, el segon, de 800 metres de longitud de la riera Banyaloques, i el tercer, de 650 metres de la riera de Can Cateura. Les esmentades actuacions s’han dut a terme en la confluència d’aquests cursos fluvials amb la carretera C-65z, segons ha informat l'ACA. Les mesures dutes a terme s’ha centrat en la retirada de vegetació emergent (canyes) i l’eliminació d’acumulacions de material vegetal (arbres i material arrossegat). Amb aquests treballs es recupera el lliure pas de cabals en aquestes rieres i es minimitzen els riscos davant de possibles riuades.
Dilluns, 05 Octubre 2015 07:12

Enquesta socioeconòmica als veïns de Llagostera

Publicat per
L’ajuntament de Llagostera durà a terme, durant el mes d’octubre, una enquesta sobre la realitat socioeconòmica de la població del municipi. L’enquesta s’emmarca dins l’observatori sobre la realitat socioeconòmica de Llagostera, que es va crear l’any 2012. “L’objectiu d’aquesta enquesta és conèixer amb detall quina és l’evolució, la situació i l’estat de la qüestió en matèria social, econòmica i laboral de les persones de Llagostera per tal de poder elaborar polítiques actives d’ocupació i de lluita contra l’exclusió social”, tal i com ha explicat el regidor de promoció local Ramon Soler. Tal i com es va fer l’any 2012 s’entrevistarà telefònicament a una mostra de 381 persones del municipi que sigui representativa i significativa des del punt de vista estadístic amb un marge d’error del + - 5% i un nivell de confiança del 95,5%.

Caldes de Malavella ha inaugurat aquest diumenge les obres de condicionament, protecció i adequació de les Termes Romanes, un dels edificis romans més ben conservats de les comarques gironines. Els Manaies de Llagostera han fet una vistosa desfilada pel municipi on també hi ha asistit, el vicepresident tercer de la Diputació de Girona, Fermí Santamaría, que ha destacat la riquesa patrimonial del municipi de Caldes de Malavella.

Diumenge, 04 Octubre 2015 18:53

Comença la tercera fase de les obres de la carretera

Publicat per
Aquest dilluns 5 d’octubre s’iniciarà la tercera fase de les obres de la carretera. Aquesta fase comprèn el tram entre el carrer de la Pau i el carrer Gavarres (zona benzinera) i té una durada prevista d’un mes. L’execució d’aquests treballs suposarà la supressió de l’actual pas provisional entre el carrer Baixada de la Costa i el carrer Sant Feliu. Segons ha informat l’Ajuntament, per tal de minimitzar les molèsties i garantir la mobilitat es mantindrà l’accés a l’aparcament de Can Badosa des del carrer Baixada de la Costa i es mantindrà la connexió entre el carrer Gavarres i el carrer Sant Feliu.

L'exposició 'Enric Marquès: Retrat i paisatge', ha obert les portes al públic, aquest dissabte al vespre. La inauguració, ha anat a càrrec de l’historiador i director de l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, Joaquim Nadal i es podrà visitar fins l’1 de novembre, tots els caps de setmana i festius d’11 a 14 h i de 17 a 20 h, al local social de La Caixa.

L'exposició fa un recorregut per la trajectòria del pintor, centrant-se en els retrats i els paisatges de la vila de Llagostera, que va plasmar durant la seva estada a Llagostera a partir de l'any 1975, on va instal·lar-s'hi definitivament.

Les obres formen part del fons cedit a l'Ajuntament de Girona després de l'acord entre la família d'Enric Marquès i l'Ajuntament per dipositar el llegat del pintor al Museu d'Història de Girona. El fons consta de més de 800 pintures, dibuixos i gravats, que ara permetran conservar, estudiar i difondre l'obra d'un dels artistes gironins amb més talent i originalitat de la segona meitat del segle XX.

Divendres, 02 Octubre 2015 18:55

Ple ordinari del mes de setembre

Publicat per

El plenari municipal ha reprès l’activitat després de l’aturada del mes d’agost, amb la celebració d’un ple que s’ha allargat prop de 3 hores. 

Aqualia, l'empresa que gestiona el Servei Municipal d'Aigua de Llagostera,  està utilitzant aquests dies un nou sistema de control de les xarxes d'abastament d'aigua potable i sanejament. Es tracta d'un equip d'inspecció televisualitzada que inclou una càmera que circula per les canonades per detectar i prevenir possibles anomalies.

L'equip està instal·lat en una furgoneta condicionada amb tots els elements necessaris per realitzar el seu treball de forma autònoma. Les seves aplicacions permeten recollir informació vital per al posterior control de les xarxes de sanejament i abastament, millorant la fiabilitat d'aquestes, i suposa un important avanç tecnològic que permetrà realitzar un control exhaustiu de les xarxes de sanejament i, per tant millorar la gestió del servei.

Aquesta unitat d'inspecció a distància disposa d'una càmera incorporada per recollir imatges, i entre les seves especificacions també inclou un rang de moviment automàtic de 360º, il·luminació integrada i un emissor làser diagonal que utilitza el programari per determinar el diàmetre per un mètode de triangulació.

L'equip d'inspecció televisualitzada serveix per aconseguir informació sobre l'estat de la xarxa existent, prevenir problemes i localitzar embussos, filtracions, trencaments i altres possibles anomalies, prevenir i localitzar danys a altres serveis, inspeccionar i detectar escomeses i controlar la qualitat de noves obres. A més, permet conèixer si els habitatges estan o no connectades a la xarxa de clavegueram, ja que n'existeixen molts que no disposen de registre en la façana. Sense aquest sistema seria impossible saber si disposen o no de connexió.

Neteja preventiva abans de les pluges de la tardor

Paral·lelament, aqualia està portant a terme les tasques de neteja dels 40 km de xarxa de clavegueram municipal.

Els treballs consisteixen en l'eliminació manual  de la brutícia, fulles i papers que s'acumulen en el seu interior i que podrien dificultar la recollida d'aigua els dies de pluja i provocar inundacions. Es dissenya una ruta a seguir pels operaris, tenint en compte la situació dels embornals i els sentits de circulació dels carrers.

Aquestes tasques estan incloses en la campanya anual que realitza cada any al municipi per eliminar la brutícia, fulles i papers que s'acumulen en el seu interior i que dificulten la recollida d'aigua els dies de pluja. A més de les canonades generals, també es netegen els principals registres o estacions de bombament d'aigües residuals del municipi.

aqualia recorda que, a més d'aquestes tasques de neteja preventiva que realitza, els ciutadans poder contribuir al manteniment de les instal·lacions evitant tirar brutícia que provoqui obstruccions i males olors als carrers. A més, aconsella no utilitzar el WC com a paperera per evitar problemes en el clavegueram i en els processos biològics de depuració.