ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Aquest dimarts ha tingut lloc a Barcelona la defensa de la tesi doctoral “Complexitat tècnica i socioeconòmica del model energètic. Una aproximació biomimètica a les xarxes de transmissió d’energia i informació smart grid” per part d’en Pep Salas i Prat

La tesi, realitzada dins l’Institut de Sostenibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya, planteja els reptes tecnològics, socials i econòmics de la transició de model energètic des dels combustibles fòssils als renovables. Una visió humanista de la qüestió energètica que va rebre un excel·lent cum laude, la màxima qualificació possible.

Durant la defensa es va referenciar el Mas Roig de Llagostera i es va donar l’agraïment, entre d’altres, al Dr. Sureda per la seva contribució conceptual i pràctica des del Centre d’Interpretació de la Sostenibilitat. Concretament, una part important de l’experimentació feta, així com la vessant més teòrica que fonamenta la tesi, s’han dut a terme en el Mas Roig durant els darrers anys a partir de casos pràctics d’aquest petit Centre d’Investigació “per reforçar la reflexió teòrica amb la força de l’experimentació, interioritzar els fluxos d’energia i aprendre a respectar-los i aprofitar-los dins els seus límits” va manifestar el ponent.

La tesi va concloure amb un explícit “El meu laboratori, el món” apel·lant a la complexitat de la qüestió i posant de relleu el paper cabdal del Paratge Natural del Mas Roig. “La recerca s’ha fet també en els boscos i en altres ecosistemes, observant-ne els fluxos d’energia i de materials. I també a casa, experimentant amb sistemes d’estalvi energètic actius i passius i amb aprofitament de l’energia solar (...) podent-ho explicar, d’aquesta manera, als meus fills, amb la seguretat que la seva generació viurà plenament la tensió derivada del canvi de model energètic. Sabem que no té un final escrit, però cal ser-ne conscients, poder transmetre’ls-hi el coneixement i, sobretot, facilitar que ells també ho experimentin per sí mateixos a nivell personal com a fet intransferible i de gran calat en la seva formació com a persones i ciutadans” i es aquí on el Mas Roig ha estat una eina de referència pel ja, nou doctor.

L’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria serà el vicepresident tercer de la Diputació de Girona i s’ocuparà de l’àrea de Cooperació Local. Avui tindrà lloc el Ple on s’aprovarà el nou cartipàs de la corporació on també s’aprovarà la reducció d’assessors i càrrecs de confiança i les retribucions.

Dimarts, 14 Juliol 2015 18:54

Vols ser casteller de Llagostera?

Publicat per
Un grup de joves de Llagostera té interès en crear una colla castellera local. Els interessats podeu dirigir-vos avui a les 20 h a la Plaça Catalunya i tots els dimarts de juliol i agost al mateix lloc i mateixa hora. La iniciativa compte amb el suport de l'Àrea de Cultura i l'Espai Jove Ca la Viudi de Llagostera.
Una dona que passejava amb el seu gos ha localitzat una bossa enterrada amb 13 tauletes de haixix de 100 grams cadascuna. Els fets van succeir ahir pels volts de les sis de la tarda, al camí de Can Fonollerons al veïnat de Ganix de Llagostera, quan el gos va començar a gratar el terra fins a posar al descobert una bossa que contenia la droga, en “molt mal estat de conservació”, segons fonts de la Policia Local de Llagostera. L’home de la dona va dirigir-se a les dependències policials locals per informar de la troballa. Fins al lloc dels fets s’hi van desplaçar una dotació de la Policia Local així com una patrulla dels Mossos d’Esquadra, que s’han fet càrrec de la custòdia de la droga i han obert les corresponents diligències.

Coincidint amb la celebració de la Nit Market, aquest dissabte s’ha realitzat el sorteig dels premis de la campanya ‘Barris Antics: Molt per descobrir, molt per oferir‘ on Llagostera hi ha participat juntament amb 29 municipis d’arreu de Catalunya. Durant tot el mes de juny els botiguers de Llagostera, han repartit butlletes entre els seus clients per entrar en el sorteig d’una trentena de premis preparats pels municipis que participen a la campanya amb l’objectiu de potenciar el comerç de proximitat. Sopars, dinars, visites guiades, lots de productes locals… són alguns dels premis sortejats. Els guanyadors poden consultar-se des del web oficial de l’Ajuntament

Diumenge, 12 Juliol 2015 08:51

Llagostera celebra el Sant Cristòfol

Publicat per

Llagostera ha celebrat aquest dissabte la tradicional festa de Sant Cristòfol, patró dels conductors. La rua de vehicles ha començat a l’Avinguda de l’Esport fins a la Plaça Catalunya on el mossèn Enric Plantés, els ha beneït. Tots els participants han rebut un obsequi commemoratiu. La celebració ha finalitzat al parc de l’Estació amb un sopar i ball organitzat pel Club Patinatge Llagostera

.
Dissabte, 11 Juliol 2015 10:37

Cap de setmana de promocions a Llagostera

Publicat per
Llagostera celebra aquest cap de setmana la segona edició de Llagostera² (Llagostera al quadrat). Es tracta d’una proposta de dinamització comercial organitzada per la Unió de Botiguers de Llagostera que ofereix descomptes, promocions, premis i activitats durant 3 dies. Els actes han començat aquest divendres amb la Nit Market a la Plaça Catalunya, on botiguers, restaurants i establiments han convertit el centre del municipi en un mercat a l’aire lliure on s’han pogut veure desfilades de moda, sessions de bodypaint, música en viu, comprar tota mena d’articles i fins i tot sopar. Per avui dissabte hi ha prevista una ruta de concerts i animacions per diversos bars del municipi i diumenge continuaran les activitats a la piscina municipal amb música i un dinar popular per col·laborar amb el Mulla’t per l’esclerosi múltiple.
La Policia Local de Llagostera ha detingut una dona de 45 anys que respon a les inicials de M.C.G, com a presumpte autora d’un delicte contra la salut pública. La detenció s’ha produït aquesta matinada pels volts de les 03:05 h, quan una patrulla de la Policia Local que realitzava servei de seguretat ciutadana, va observar una dona sola al costat del seu vehicle al carrer Ramal de Llagostera. La dona va mostrar-se nerviosa davant la presència dels agents i es va procedir a la seva identificació i escorcoll del vehicle on van ser localitzades diverses bosses que contenien presumptament 320 grams de substància estupefaent així com marihuana i la quantitat de 1.840 euros en efectiu. La dona va ser detinguda i posada a disposició del Mossos d’Esquadra de Girona juntament amb el material i diners comissats.

Dissabte, 04 Juliol 2015 11:40

Salven la vida a un nen a la piscina municipal

Publicat per
La ràpida actuació del socorrista de la piscina municipal de Llagostera juntament amb l'actuació de la Policia Local i el SEM van deixar en un ensurt el que podia haver acabat en tragèdia. Un nen de 3 anys va ser reanimat pel socorrista amb l'ajuda d'un agent de la Policia Local després de caure a la piscina i quedar inconscient. El pare del nen va aconseguir treure el seu fill del fons de l'aigua. El nen va ser traslladat fins a l'hospital Josep Trueta de Girona on ha passat la nit en observació. Segons ha pogut saber el polltv el nen està fora de perill i podria rebre l'alta en les properes hores. Els fets van passar ahir a un quart de vuit del vespre.

Divendres, 03 Juliol 2015 12:11

Antònia Coll Bueno guanya els 500€ de Calçats Llinàs

Publicat per

En motiu del 25è aniversari de Calçats Llinàs, durant els mesos de maig i juny i per cada 25 euros de compra, s’optava al premi  valorat en 500€ per bescanviar per productes de la mateixa botiga.

El passat dilluns 1 de juliol, es va fer el sorteig i un grup de nens van escollir un val dels molts que es van dipositar al terra de la botiga.

La propietària del val, Antònia Coll Bueno, està molt contenta de ser l’afortunada i vol repartir aquest premi amb la seva família.