ELPOLLTV

Div19042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dimecres, 10 Juny 2015 12:51

Una avaria deixa Llagostera sense llum

Publicat per
Una avaria en el subministrament elèctric ha deixat diverses zones del terme municipal de Llagostera sense llum. Segons fonts de la companyia s’està treballant per tal de resoldre el problema i es preveu solucionar-ho cap a les dues del migdia. El tall de subministrament elèctric ha començat quan faltaven pocs minuts per a un quart de 12 del migdia.

 

 

La biblioteca Julià Cutiller ha posat en marxar el servei EBiblio Catalunya. Un servei del Sistema de Lectura Pública de Catalunya que fa possible el préstec de continguts digitals a tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques catalanes. Es pot accedir a aquests continguts a través de diferents dispositius: ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents. 

El servei l'ha promogut el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona compte amb una col·lecció inicial de més de 1.900 títols d’obres de ficció i no ficció de diferents gèneres i temàtiques, amb fons en català i castellà i 41.730 llicències. S’estima que es podran fer més d’un milió de préstecs digitals.

El servei està disponible a l’adreça http://catalunya.ebiblio.cat.També s’hi pot accedir descarregant l’aplicació eBiblio Catalunya, disponible per a  Android.

Amb la voluntat de donar a conèixer els serveis que s’ofereixen des de la Residencia Josep Baulida de Llagostera, s’ha posat en marxa una nova web amb tota la informació. Accessible des de www.residenciajosepbaulida.cat el web conté diversos apartats dedicats a la residència, als serveis, els espais, les notícies i les activitats que s'hi desenvolupen. Des del web s’hi pot consultar també la revista que s’edita anualment així com una galeria de fotografies. També es pot consultar el menú mensual del servei de menjador, entre d’altres. La Residència Josep Baulida, és una entitat sense ànim de lucre, que té com a objectiu facilitar als residents un entorn substitutiu de la llar, adequat i adaptat a les necessitats d’assistència i afavorir la recuperació o el manteniment del màxim grau d’autonomia personal i social. Aquest objectiu es pot acomplir a través del servei de Residència Assistida o de Centre de Dia. Actualment la Residència Josep Baulida disposa de 58 places de Residència (41 de públiques i 17 de privades) i 10 de centre de dia (4 de públiques i 6 de privades). És centre col·laborador del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat. Podeu visitar la web des d’aquí.


 

 

Diversos efectius de l’ADF Llagostera s’han desplaçat a primera hora d’aquesta tarda, per participar en les tasques d’extinció de l’incendi forestal que s’ha declarat a la població veïna de Caldes de Malavella. Els Bombers de la Generalitat hi han destinat una quinzena de dotacions terrestres i 6 mitjans aeris (dos helicòpters i quatre avions de vigilància i atac). El foc ha afectat una zona boscosa d'unes 15 hectàrees, coneguda com el Bosc d’en Gimferrer, a prop de la carretera N-II a l’alçada del punt quilomètric 698,5.


 

 

Després de l’èxit de la primera edició de la Fira del Llibre prohibit, nascuda a Llagostera el passat mes de setembre de la mà de Can Toni de les Eugues, avui comença a Barcelona, la Setmana del Llibre Prohibit. Del 3 a l’11 de juny el Born Centre Cultural acull una àmplia programació amb bibliotecaris, llibreters, editors, periodistes, professor i lectors per debatre i reflexionar sobre la prohibició, la censura i la persecució de textos al llarg de la història. Aquest matí ha tingut lloc a Barcelona la presentació oficial.

 

 

Dimarts, 02 Juny 2015 11:48

Gran Recapte d‘Aliments

Publicat per

El Banc dels Aliments de les Comarques de Girona fa una crida a participar en el recapte especial que ha organitzat per divendres i dissabte d’aquesta setmana i que comptarà amb la participació de 130 establiments de més d’una trentena de municipis, entre ells Llagostera. El que es demana principalment és oli, llet, conserves, farina, sucre i cacau en pols. 

En el següent enllaç es pot veure la llista d’establiments de les diferents poblacions que participen en la campanya de divendres i dissabte

Aquest recapte forma part de la campanya La fam no fa vacances que per tercer any han organitzat els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya per garantir un estoc d’aliments bàsics durant l’estiu. La campanya es duu a terme gràcies a la col·laboració de tot tipus d’organitzacions que coordinades pels Bancs dels Aliments realitzen activitats de tota mena per recollir aliments a favor d’una entitat benèfica propera que és la que s’encarregarà de repartir-los. 

Dilluns, 01 Juny 2015 10:08

L'entrevista: "Fermí Santamaria"

Publicat per

El resultat de les eleccions municipals fou una mica diferent al de fa quatre anys però Convergència i Unió va obtenir altre vegada la majoria absoluta. A l'espai de "L'entrevista" preguntem a Fermí Santamaria com es sent després de tornar a rebre el suport del poble i quins reptes té pels propers 4 anys. 

Llagostera participa, juntament amb 29 municipis més d’arreu de Catalunya, a la campanya conjunta per potenciar el comerç de proximitat i premiar els clients sota el lema “Barris Antics: Molt per descobrir, molt per oferir”

Durant el mes de juny totes les persones que comprin als comerços adherits a la campanya opten a guanyar un premi aportat per cadascun dels barris participants.  

A Llagostera la campanya s’ha dinamitzat des de l’Àrea de promoció econòmica i Pla de Barris i la Unió de Botiguers del municipi.

Aquesta és la cinquena edició de la campanya que compta amb la col·laboració de més de 1.400 comerços de Catalunya. La campanya forma part de la Xarxa de Barris amb Projectes, dins el Pla de barris que impulsa la Generalitat de Catalunya

Del 29 de juny al 21 d’agost es durà a terme una nova edició del Casal d’Estiu del Casal Parroquial Llagosterenc, pensat per a nens i nenes i joves de 4 a 16 anys. Les inscripcions poden realitzar-se de l’1 al 5 de juny, de dos quarts de sis a vuit a de la tarda, a les instal·lacions del Casal, situades a la carretera de Tossa s/n. Les places són limitades. A partir del dia 8 de juny, si encara queden places, es podran deixar les inscripcions a la Perruqueria i estètica Comas (Can Miquel) al carrer Joan Maragall, 36.

Convergència i Unió ha estat la força més votada amb un total de 1946 vots. Aquest resultat equival a 9 regidors. La segona formació més votada ha estat Esquerra Republicana amb 587 vots equivalents a 3 regidors. Seguint a Esquera, Alternativa per Llagostera ha obtingut 315 vots i per tant tindrà 1 regidor a la Sala de Plens. El partit amb menys vots ha estat el Partit Popular que ha obtingut 119 vots i per tant no tindrà cap regidor.