ELPOLLTV

Dij25042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Davant la suspensió de la consulta del 9N per part del Tribunal Constitucional, l’Ajuntament de Llagostera s’uneix a la convocatòria feta per Òmnium Cultural i l’ANC per concentrar-se aquest dimarts 30 a les 19:00h davant de tots els ajuntaments catalans. Es demana a tots els participants que vestiu de groc

Dilluns, 29 Setembre 2014 10:04

Avís: Augment del cabal de la riera Gotarra

Publicat per

Les pluges acumulades a la conca del Baix Ter han provocat un augment destacable del cabal del rius. S’espera que aquesta situació es mantingui durant les properes hores. Segons ha informat l‘ACA, el cabal podrà augmentar a la llera principal, sobretot en la riera Gotarra, riu Onyar i riu Ter en tot el tram baix del riu fins a la desembocadura.

Es recomana evitar els accessos a la llera, punts baixos, guals i creuaments de riu a nivell. Es recomana seguir els avisos, els consells i l‘evolució de la previsió meteorològica.


Unes dues-centes persones han participat a la XI Trobada d’Associacions Astronòmiques de Girona celebrada a Llagostera aquest cap de setmana. Durant el matí, els més petits van poder gaudir de diverses activitats i tallers, com sentir-se astronautes per un dia en un divertit photocall, enlairar coets d’aigua, simular cràters i galàxies, endinsar-se en el més profund del cel a l’interior d’un fantàstic planetari inflable, observar en directe el Sol i les seves taques i protuberàncies, i fins i tot observar al microscopi i tocar una impressionant mostra de meteorits de la mà del Dr. Josep Maria Trigo, un dels màxim experts mundials en aquest camp. A la tarda, la sala d’Actes del Centre Cultural Can Roig es va omplir per assistir a les xerrades que Astrogirona, els amfitrions i organitzadors, havien programat.
Divendres, 26 Setembre 2014 11:35

Llagostera estrena aparcabicicletes

Publicat per

Coincidint amb la Setmana de la mobilitat Sostenible l’Ajuntament ha instal•lat 6 nous aparcabicicletes, la majoria d’ells al nucli antic.
Aquesta actuació està subvencionada pel Pla de Barris i s’emmarca també dins les accions del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible de Llagostera (PAES).
Els aparcabicicletes s’han instal•lat al Plaça del Castell, a la Plaça del Mercat, a la Plaça Llibertat, a l’entrada del carrer Olivereta, molt a prop del Centre d’Interpretació de Can Caciques, a l’Oficina de Turisme situada al Parc de l’Estació i al costat de la llar d’infants El Carrilet. 


Divendres, 26 Setembre 2014 11:35

Ple extraordinari i ordinari del mes de setembre

Publicat per

 Després de la pausa del mes d’agost, l’activitat plenària de l’Ajuntament de Llagostera s’ha reprès aquest mes de setembre amb la convocatòria de dos plens. Un primer d’extraordinari, per tractar la moció de suport a la convocatòria de la consulta sobre el futur polític de Catalunya i un segon, d’ordinari, que ha servit per aprovar, entre d’altres, el reglament del consell social municipal.

El dijous 25 de setembre l’escriptora Assumpta Montellà va presentar a la Biblioteca Julià Cutiller el seu llibre ‘El silenci dels telers’. El llibre recull una vintena de testimonis de dones de diferents generacions que van viure en les colònies tèxtils de Catalunya. La historiadora i escriptora va explicar al públic assistent com va sorgir la idea de fer el llibre, i com el va anar configurant. També va relatar anècdotes durant l’elaboració de les entrevistes que li van servir de base.
L’acte, centrat en la dona i el treball fou organitzat per les entitats Dones d’Arreu, Alternativa per Llagostera, La Memòria històrica i Llagostera Solidària en col•laboració amb la Biblioteca.


El ple de l’Ajuntament de Llagostera ha aprovat unànimement la moció de suport a la convocatòria de consulta sobre el futur polític de Catalunya. 

Tots els regidors amb representació municipal (CiU, ERC i AxLL) hi han votat favorablement. 

D’aquesta manera l’Ajuntament de Llagostera s’uneix a la moció pactada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

El Ple ha tingut lloc aquest dimecres al vespre i ha comptat amb un nombrós públic que ha aplaudit la iniciativa.
Dilluns, 22 Setembre 2014 22:33

El Bell-Matí visita la Serra de l'Obac

Publicat per

El passat diumenge 21 de setembre el Grup Excursionista Bell-Matí va anar d’excursió per la Serra de l’Obac al parc natural de Sant Llorenç del Munt. El grup, format per 14 persones, va pujar pel coll de les Tres Creus fins al cim més alt, Collsapera on hi ha una vista molt bonica. La ruta va continuar per la Casa Vella de l’Obac on el grup va parar a esmorzar. El recorregut va passar per la Font de la Portella, que no raja i d’altres punts molt interessants fins arribar a la Font de la Pola per dinar. Fou una bona excursió.

L'Ajuntament de Llagostera donarà suport a la convocatòria de la consulta sobre el futur polític de Catalunya. Aquest proper dimecres 24 hi ha convocat un Ple extraordinari a 2/4 de 9 del vespre on tots els grups amb representació municipal aprovaran unànimement la moció proposada per l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis. D’aquesta manera Llagostera s’uneix als més de 600 ajuntaments de Catalunya que han donat o donaran suport a la consulta. Des del col·lectiu de Llagostera per la Independència i l’ANC Llagostera s’ha fet una crida a la població per assistir al Ple i mostrar també el seu suport.
Diumenge, 21 Setembre 2014 08:32

Sopar anual de col·laboradors

Publicat per
Unes 300 persones, la majoria membres d’entitats i voluntariat de Llagostera, han participat aquest dissabte al sopar anual de col·laboradors, organitzat per l'Ajuntament de Llagostera, en agraïment a la seva implicació en l’organització de les diverses festes i fires que es realitzen a Llagostera al llarg de l’any. El regidor de Cultura, Josep Aliu i l’alcalde de Llagostera Fermí Santamaria, van donar les gràcies a tothom, destacant "la gran feina de les entitats i comissions organitzatives" que treballen pel poble de Llagostera. La trobada va tenir lloc al local polivalent.