ELPOLLTV

Div19042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Per tercer any consecutiu l’Ajuntament de Llagostera ha decidit destinar a finalitats socials els beneficis obtinguts de la barra solidària organitzada amb motiu de la Festa Major del municipi. Un cop fet el recompte i descomptades les despeses d’explotació el resultat obtingut és de 6.249,70 euros que es repartiran i destinaran íntegrament a parts iguals entre Càritas Llagostera i l’entitat local Llagostera Solidària per a projectes i actuacions socials al municipi.

La barra solidària ha estat gestionada i organitzada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Llagostera, la Comissió de Festes i Llagostera Solidària.


La gastronomia de Llagostera, de la mà de l'Associació de restaurants del municipi, serà present els dies 11, 12 i 13 de juliol al Firatast d'Estiu Girona 2014. En motiu de la celebració del Festival per reivindicar que Catalunya vol viure en llibertat i amb dignitat, organitzat pel Punt Avui, també s'organitza un Firatast Estiu, amb l'objectiu d'ampliar l'oferta gastronòmica del festival, com també per oferir una activitat gastronòmica a la ciutat de Girona per les persones que visiten la ciutat aquests dies. Firatast es basa en la promoció del plats i productes d’alimentació a través del tast i ho vincula amb el turisme als municipis, buscant un motiu més, per acostar-los al seu potencial turístic, patrimonial i cultural. El Firatast té lloc al Palau de Fires de Girona (divendres de 18 a 24 h i dissabte i diumenge de 12 a 24 h).

Un centenar de persones han visitat aquest darrer cap de setmana les instal·lacions del Centre d´Interpretació de la Sostenibilitat del Mas Roig de Llagostera interessades en les activitats de caire científiques, tecnològiques, mediambientals i astronòmiques. Entre els visitants hi havia representants de la Societat Catalana d’Educació Ambiental que van tenir l'oportunitat de passejar pel paratge i veure la segona edició del Museu dels Residus, dedicada a la neteja dels boscos i dels espais naturals. La visita va acabar amb un dinar de germanor a l’àrea de pícnic i una visita al telescopi instal·lat a la cúpula de l'Observatori Astronòmic del Mas Roig II.
Seguidament va ser el torn de la visita dels membres de l’Agrupació Astronòmica de Girona (AAG) que va comptar amb diverses activitats lúdiques pels més petits, entre elles un concurs de “coets d’aigua” a càrrec del professor Jordi Arnella.
La visita va acabar amb la ja tradicional “astrobarbacoa”, un sopar a l’aire lliure, amenitzat amb música que va finalitzar a mitjanit amb observacions astronòmiques amb diferents telescopis. Rafael Balaguer, president de l’AAG, va reunir un grup important de participants a l’aula polivalent del Mas Roig II per explicar en primícia les darreres troballes d’objectes de l’espai a Llagostera, que properament es faran públiques.
Les explicacions i les visites guiades varen anar a càrrec del Dr. Francesc Sureda responsable del Centre d’Interpretació de la Sostenibilitat del Mas Roig de Llagostera.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert la licitació de les obres de millora i d’integració a la trama urbana de la travessera de l’antiga C-65 a Llagostera (C-65z), per un import de 2,6 MEUR. Aquesta actuació s’emmarca en el procés de traspàs de la Generalitat a l’Ajuntament de la travessera, que ha perdut la seva condició de carretera, per l’existència de la variant de la C-65, i forma part de la xarxa viària municipal. Es preveu que els treballs s’iniciïn la tardor vinent. El tram on s’actuarà té una longitud d’1,2 quilòmetres, des de la sortida de l’enllaç est de la variant de Llagostera fins a la intersecció amb la C-253a. Les obres tenen un termini d’execució de nou mesos. L'Ajuntament de Llagostera ha convocat una reunió informativa amb els veïns, oberta a tothom, pel proper dijous 17 de juliol a les 20 hores a la Sala de Plens.

Llagostera per la independència ha convocat totes les entitats del poble a una reunió informativa referent a la carta de compromís amb la qual es pretén que les entitats locals donin suport a les institucions catalanes que han de fer la convocatòria de la consulta del 9N. La convocatòria de la consulta sobre la independència del 9 de novembre pot ser impugnada i suspesa per ordre dels tribunals espanyols. Davant d'aquesta hipòtesi ben probable, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) fa una crida a les entitats de tot Catalunya a signar un compromís de suport a les institucions catalanes que hauran de convocar la consulta. L’acte tindrà lloc aquest dijous 10 de juliol a les 21 hores a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Llagostera.

Dilluns, 07 Juliol 2014 17:48

Pujada a Becivers

Publicat per

Un total de 12 excursionistes han participat aquest cap de setmana a la sortida organitzada pel Bell-Matí. El bon temps no ha acompanyat i després de fer el cim de Becivers els excursionistes van decidir deixar el Bastiments per a una altra ocasió.

La Biblioteca Julià Cutiller ha organitzat pel proper divendres 11 de juliol una sessió de contes per a adults a la fresca. La sessió, que començarà a les 21h al pati de la Biblioteca, porta per títol El sexe no beneït. Contes de capellans. La vetllada anirà a càrrec d’Albert Estengre i girarà al voltant dels contes i anècdotes que expliquen com se les empescaven, alguns mossens, per practicar allò que havien promès no tastar mai: el sexe. Està adreçada a tots aquells que creuen que riure és una de les millors teràpies que hi ha per viure millor.

Albert Estengre va néixer a Arenys de Mar i, des de 1995, es dedica a explicar contes per a tots els públics: infantil, familiar i adult. El seu repertori està ple de contes de tradició oral, d’aquelles històries que fa tant temps que s’expliquen perquè s’adapten a les orelles dels que les escolten i s’enriqueixen amb l’experiència del que les narra. 

La sessió és gratuïta i no cal inscripció, però l’aforament és limitat. Hi haurà un petit tastet peccata minuta.

L’Ajuntament de Llagostera iniciarà un procés participatiu obert a la ciutadania per escollir el disseny de la bandera oficial del municipi. Segons ha informat l'Ajuntament, les dues opcions de disseny que es plantegen han estat proposades per l’assessor d’heràldica i genealogia, Armand de Fluvià, del Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya. Ambdues propostes combinen un element vermell sobre fons blanc. La primera opció és la llagosta vermella, senyal principal, original i identificatiu de l’escut. La segona opció converteix el mateix senyal en peça i la llagosta queda esquematitzada en forma de pal central de color vermell. Les votacions es podran fer de forma electrònica des de www.llagostera.cat mitjançant un sistema de validació per DNI, on podran participar-hi totes les persones majors de 16 anys empadronades al municipi. També es podrà votar físicament des de les oficines de l’Ajuntament. El termini de votacions començarà el proper dilluns 7 de juliol fins al 21 de juliol a les 15 h. El resultat de les votacions serà vinculant i es donarà a conèixer el dia 22 de juliol, moment en què s’iniciarà el procediment administratiu perquè el Departament de Governació i Relacions Institucionals oficialitzi la bandera. Pots votar des d'aquí.

Dimarts, 01 Juliol 2014 08:47

El resultat d'una feina ben feta

Publicat per

Enguany, 355 alumnes entre ESO i Batxillerat han estudiat a l’Institut de Llagostera, centre en el qual la feina de l’equip docent està orientada a la tutorització i a l’orientació de l’alumnat. En aquest petit reportatge volem explicar alguns dels mèrits aconseguits pels alumnes i professors de l’Institut de Llagostera durant aquest curs 2013-2014. 

Per tal de poder donar servei al total de 120 alumnes admesos durant el període de preinscripcions i matriculacions, el proper curs 2014-2015 s’obrirà la llar d’Infants El Niu, tancada durant el curs 2013-2014 per manca de demanada.
El Niu, acollirà P1 en horari de 9 a 12 i de 15 a 18 h. Al Carrilet l’horari serà el mateix, però hi haurà servei opcional de bon dia (s’obre ½ hora abans de les 9) i servei de menjador (de 12 a 15 h).
Així doncs, durant el curs 2014-2015 l’Ajuntament de Llagostera posarà en funcionament les dues llars d’infants municipals.