ELPOLLTV

Div26042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Els Mossos d'Esquadra han donat per desarticulada l'organització criminal a qui atribueixen fins a 30 assalts i robatoris violents a diverses poblacions del Baix Empordà i Gironès, entre elles Llagostera i Cassà de la Selva. El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha detallat que el grup estava perfectament "jerarquitzat" i que cadascun dels seus membres tenia un rol definit. Els setze detinguts tenen entre 25 i 40 anys. Entre ells hi ha el líder de la banda, els lladres que actuaven sota les seves ordres i fins a quatre confidents. L'operatiu policial que ha permès desarticular la banda culmina set mesos d'investigació dels Mossos d'Esquadra.

El regidor de joventut de l'Ajuntament de Llagostera, Sergi Miquel ha participat aquest dilluns en la presentació del projecte Innovation Lab, desenvolupat per professorat i alumnat d’Elisava, l’Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona. A l’acte hi ha assistit també el director general de Joventut, Toni Reig, l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, el director acadèmic d’Elisava, Ricardo Guasch, el cap d’Estudis del Grau en Disseny, Albert Fuster, i la coordinadora territorial de Joventut a Girona, Anna Prior, a banda dels alumnes i tutors del projecte. El projecte Innovation Lab ha desenvolupat un nou model d’equipament per a joves, incloent tant el disseny de l’espai físic com la formulació dels seus continguts, que s’aplicarà al municipi gironí de Llagostera i que pot servir de base per a futurs espais juvenils de Catalunya. L’Ajuntament de Llagostera, en col·laboració amb la Direcció General de Joventut, va encarregar l’any passat a Elisava aquest projecte pioner en la disciplina del disseny de serveis. Innovation Lab ha tingut en compte les demandes i necessitats dels mateixos joves de Llagostera, que hi han pres part en un procés participatiu (amb entrevistes i en la fase de cocreació). A banda d’aquesta metodologia innovadora, el projecte destaca per la col·laboració entre les dues administracions públiques i el centre universitari. L’Espai per a joves resultant ha reformulat les 3 plantes de què consta l’equipament de Ca la Viudi, situat al nucli antic de Llagostera. A la planta baixa s’hi troba el pati, el cor de l’Espai Jove, que s’ha disposat com un espai flexible i multifuncional per donar cabuda a esdeveniments diversos. En la conceptualització dels continguts que oferirà l’equipament s’ha treballat no només en un disseny atractiu, sinó també en la flexibilitat dels seus usos i serveis per adaptar-se a les necessitats de la comunitat.

Dilluns, 05 Maig 2014 10:26

Ple ordinari del mes d'abril

Publicat per

Alex Puig no ha pogut prendre possessió del càrrec de regidor d’Esquerra Republicana en substitució d’Eugènia Comas, a l’espera que la Junta Electoral faci arribar a l’Ajuntament la credencial del nou regidor. Puig ha seguit la sessió plenària des de la zona de públic acompanyat de diversos membres de la seva llista. 

El Ple de l’Ajuntament de Llagostera ha acordat, amb l'abstenció del grup d'Alternativa per Llagostera, assignar al pavelló municipal d’esports el nom de Josep Mir. Josep Mir, popularment conegut com “El barber”, estretament vinculat a les entitats socials i esportives de Llagostera va ser regidor d’Esports entre el 1987 i 1991. En Josep Mir va ser una persona molt implicada, tant en l’àmbit esportiu com en l’associatiu, ja que sempre participava i col·laborava amb les entitats del poble com el Casino Llagosterenc, el Casal Parroquial, la Comissió de Festes, la Penya Barcelonista i sobretot, la U.E. Llagostera, entitat de la qual va ser vicepresident 1r entre el 2004 i el 2008. Josep Mir era un apassionat del futbol i, si bé li agradaven tots els esports, el futbol estava per sobre de tots ells i els diumenges no faltava mai al Camp Municipal. Aquests darrers anys va gaudir molt amb el Primer Equip que el va veure ascendir de Segona Categoria Territorial fins Segona Divisió “B”. Va ser Regidor d’esports entre el 1987 i el 1991, formant part d’una llista de CiU en el primer govern de la segona etapa de Narcís Casas com a alcalde. En aquest període que va ser Regidor d’esports, a part de donar suport al futbol i a la U.E. Llagostera que va passar per una etapa molt difícil a finals dels anys 80, destaca per sobre de tot el seu treball incansable per portar a terme la construcció del Pavelló Poliesportiu Municipal. Un edifici tan necessari ja que el nombre de practicants d’esports d’equip era cada vegada més gran, coincidint amb el ressorgiment del Patronat Municipal d’Esport del que en Josep Mir en va ser també peça cabdal juntament amb el Sr. Lluís Vilaplana que n’era el president, i la gran col·laboració i implicació de l’ajuntament i de l’alcalde, Narcís Casas. En Josep seguia el dia a dia de les obres de construcció del Pavelló i no se li escapava cap detall de tot el que s’hi feia. Posats a fer, volia un Pavelló de categoria, però sobretot que fos pràctic i funcional com així va ser. Encara avui la gent que visita aquest edifici per primera vegada en destaca la seva excel·lència i els operaris que fan el manteniment del parquet en destaquen la qualitat del material que s’hi va posar. Finalment, en Josep Mir va veure culminada la seva gran obra el 16 de febrer de 1991, data en que es va inaugurar el Pavelló Poliesportiu Municipal de Llagostera.

Dimecres, 30 abril 2014 13:28

Treballs de millora al carrer Sant Feliu

Publicat per

Dilluns passat varen començar els treballs de col•locació de pilones i jardineres  i eixamplament d’un tram de la vorera al carrer Sant Feliu, un cop ha quedat habilitada la zona d’aparcament situada al solar entre els números 18 i 22 del carrer. Els treballs duraran aproximadament 15 dies.
No obstant, aquesta actuació és provisional a l’espera de poder executar la remodelació prevista al projecte del Pla de Barris que permetrà millorar la mobilitat tant de vehicles com de vianants.

A partir d’avui i fins el proper 9 de maig es duran a terme a la C-65 al seu pas per Cassà de la Selva obres de millora del ferm. Els treballs de millora afectaran el tram entre la rotonda de la carretera de Riudellots i la de sortida de Cassà, en direcció a Llagostera.
Les obres requeriran l’ocupació d’un dels dos carrils de la calçada de manera que es donarà pas alternadament als cotxes pel carril lliure. Aquestes afectacions es produiran els dies laborables, entre les vuit del matí i les set de la tarda i els caps de setmana i els festius no es treballarà.


Font: El Punt Avui i Premsa Gencat

 

Dimarts, 29 abril 2014 12:26

Llagostera s’adhereix al Clean-Up Day

Publicat per

El proper 10 de maig es durà a terme a Llagostera la celebració de l’European Clean-Up Day. L'European Clean up Day consisteix en la realització d’operacions de neteja en espais naturals per part dels ciutadans. Els actes consistiran en una recollida de deixalles al bosc organitzada per l’Associació de caçadors del municipi. Totes les deixalles que es recullin es portaran a la deixalleria municipal degudament classificades.
 

Els nens de la Creu Roja Llagostera-Cassà han superat el repte del Trailwalker amb un gust agredolç. L'equip, format pels joves Gerard Orellana, Nil Fürst, Xabi Arrojeria i Pau Galeote amb el suport d'Eva Tarrés i Anna Maria Johé no ha pogut arribar íntegrament a Sant Feliu ja que Nil Fürts s'ha vist obligat a abandonar per unes molèsties físiques. 

El Projecte Carbó Ardenya-Gavarres de la Cooperativa Idària ha rebut el premi especial de la cinquena edició dels Premis Culturals Butlletí 2014. El projecte estava nominat juntament amb Carme Ferrer, per la seva dedicació al Grup de Puntaires de Llagostera, Kim Planella per la direcció del programa “Quan ve la nit” de Llagostera Ràdio i per tants anys de dedicació al món de les arts escèniques, Enric Ramionet: per la seva implicació en nombrosos actes i esdeveniments locals, i també pels seus escrits, Joaquim Aiguabella per la dedicació al món del teatre, Francesc Pujadas pare pel seu treball i dedicació al món del teatre local i l’Associació per la recuperació de la memòria històrica de Llagostera, per mantenir viva la memòria del nostre poble. Ricard Grabulosa ha recollit el premi en representació de la Cooperativa.

L’actor i humorista llagosterenc Oriol Cortés ha estat guardonat amb el Premi Cultural Butlletí 2014 com a millor artista local de l’any per les grans dosis d’humor que aporta a tots els papers que representa. Cortés estava nominat juntament amb la ballarina i professora de dansa, Iris Teixidó, l’artista Norman Sánchez, el pintor Tino Lloveras, la il·lustradora Montse Mayol, l’actor i director de teatre Francesc Pujadas JR, el cantant de rap i beatbox Marc Ortín i l’actriu Marta Montiel.