ELPOLLTV

Dij28032024

Error
  • JUser: :_load: No es pot carregar a l'usuari amb id: 46

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

L‘Àrea de Medi Ambient de l‘Ajuntament de Llagostera ha finalitzat aquesta setmana l’actuació de millora a diverses àrees de recollida selectiva de residus al municipi.

En aquest sentit s’han realitzat obres d’adequació a l’àrea situada a la urbanització Selva Brava on s’ha pavimentat i construït un mur i un tancament. Així mateix  s’han realitzat diverses millores a l’àrea ubicada a la urbanització La Canyera i a l’àrea d’emergència del carrer Migjorn.

Entre les millores s’ha renovat la senyalització i els tancaments perimetrals, s’han pintat i canviat els contenidors, s’han millorat els sistemes de videovigilància i s’ha millorat la imatge i l’accés als contenidors per tal que als veïns els sigui més fàcil i senzill reciclar els seus residus, tal com destaca el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llagostera, Xavier Vilella.

Cal recordar que l’àrea d’emergència situada davant la deixalleria municipal és l’única àrea de contenidors del nucli urbà ja que a Llagostera es realitza la recollida d’escombraries porta a porta al 75% dels habitatges del municipi.

Els Mossos d’Esquadra amb la col·laboració de la Policia Local de Llagostera van detenir el passat 5 de març tres persones, d’edats compreses entre els 36 i 51 anys, veïnes de Girona, Bescanó i Cassà de la Selva respectivament, com a presumptes autores d’un delicte de tinença il·lícita d’armes i explosius.
 
Els fets van succeir al voltant de dos quarts de sis de la tarda del mateix dia a Llagostera quan una patrulla de mossos de paisà, que efectuava tasques de seguretat ciutadana per les urbanitzacions, va detectar un cotxe que circulava molt lentament per diversos carrers.
 
Els mossos van fer un discret seguiment del vehicle i es van adonar que anava passant per les diverses urbanitzacions, com si els ocupants fessin algun tipus de vigilància a les cases.
 
Davant aquesta sospitosa actitud, els mossos, juntament amb una patrulla de la polica local van aturar el cotxe per identificar els tres ocupants, dos homes i una dona. A la part posterior del turisme van localitzar un revòlver del calibre 22 i quaranta-vuit cartutxos de munició.
 
Cap dels tres ocupants va justificar la procedència de l’arma per la qual cosa van quedar detinguts per tinença il·lícita d’armes.
 
Els detinguts, dos d’ells amb antecedents, van quedar en llibertat i passaran a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona quan siguin requerits per l’autoritat judicial.

Isabel Tarragó, presidenta de la UE Llagostera i membre de la Federació Catalana de Futbol, ha llegit aquest divendres a la tarda la declaració institucional del Govern del Dia Internacional de les Dones. L’acte ha comptat amb el suport de la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Girona, que han estat representats pel president de la Diputació, Joan Giraut; el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, i l’alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont. La lectura ha tingut lloc a l’Auditori Josep Irla de la Generalitat, on també s’ha celebrat, aquesta tarda, la I Jornada Dona i Esport: Girona, que ha analitzat la situació de l’esport femení a la demarcació de Girona, amb l’objectiu d’establir estratègies i maneres diferents de treballar per assolir una major activitat de les dones per tal d’evolucionar cap a la plena igualtat de sexes. La inauguració de la jornada ha estat a càrrec d’Ivan Tibau, secretari general de l’Esport; Isabel Muradàs, regidora d’Esports de l’Ajuntament de Girona, i Xavier Soy, vicepresident de la Diputació de Girona. La jornada ha inclòs una taula rodona i dues conferències (a càrrec, respectivament, de Susana Pallarès, professora de psicologia a la Universitat Autònoma de Catalunya, i d’Alexandra Panayotou, atleta d’ultrafons). 

L’Ajuntament de Llagostera ha organitzat aquest dissabte 1 de març la presentació del llibre i la inauguració de l’exposició sobre el fotògraf llagosterenc Ricard Solà.

L'exposició es podrà visitar al Local Social de La Caixa els dissabtes, diumenges i festius des de l’1 de març al 27 d’abril. 

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i el fundador del moviment Slow Food i president d’Slow Food Internacional, Carlo Petrini, han participat avui en l’acte de lliurament del distintiu km0 Slow Food a 46 restaurants d’arreu de Catalunya, entre ells el Restaurant Ca la Maria de Llagostera. L’acte ha estat conduit per Josep Sucarrats, director de la revista Cuina. En la seva intervenció, el conseller Puig ha citat la frase de Josep Pla “la cuina és el paisatge posat a la cassola” per definir el concepte Km0 i ha destacat que “el segell Slow Food no és només un reconeixement a la qualitat i l’exigència sinó també a un model sostenible amb l’economia local i a un compromís amb la comunitat”. Puig també s’ha referit a la importància del turisme gastronòmic català i ha declarat que “si Catalunya es troba al capdavant de la gastronomia mundial és gràcies a la gran feina que duen a terme els restaurants lligats al territori” i, en aquest sentit, ha agraït als cuiners allí presents la seva labor a favor de la gastronomia catalana. Per la seva banda, Petrini ha volgut remarcar “la importància de donar valor al menjar i a l’economia local”, i ha destacat que “a Catalunya o a qualsevol part del món el moviment Slow Food defensarà la biodiversitat i els productes de cada territori, però per fer això la unió entre el camp i el cuiner es estratègica”. En aquest sentit, Petrini s’ha referit als cuiners i restaurants com a “comunicadors, educadors i transmissors de la cultura a través de la gastronomia i del territori”.

Dels 46 restaurants Km0 Slow Food de Catalunya, cinc tenen estrella Michelin. Respecte l’any anterior, s’han afegit 12 restaurants Slow Food a Catalunya. A més dels cuiners representants d’aquests establiments, a l’acte també han assistit productors catalans que han tingut l’oportunitat de mostrar els seus productes en un mercat que s’ha organitzat als Jardinets del Palau Robert. Slow Food és una associació internacional sense ànim de lucre nascuda a Itàlia el 1986 com a resposta a l’expansió de la moda del menjar ràpid i per contrarestar l’anomenada fast life. Actualment, agrupa més de 100.000 associats de més de 150 països dels cinc continents amb l’objectiu de promoure i redescobrir, entre d’altres valors, la riquesa i el gust dels aliments i de la cuina del territori.

La deixalleria municipal de Llagostera ha gestionat durant l’any 2013 un total de 857 tones de residus sòlids urbans. Pel que fa al percentatge de valorització de tots els residus generats al conjunt del municipi durant l’any 2013, “Llagostera es situa molt per sobre de la mitjana catalana amb un 61,4%, quan el promig a Catalunya es situa per sota del 40%”, tal com destaca el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llagostera, Xavier Vilella.

Segons dades facilitades per l'Ajuntament de Llagostera, cal destacar que durant l’any 2013 s’han realitzat un total de 363 bonificacions de la taxa d’escombraries a totes aquelles famílies que han fet bon ús de la deixalleria durant l’any fent un mínim de 10 visites per aportar algun tipus de residu. Aquesta bonificació ha suposat un 10% de reducció a la corresponent taxa d’escombraries.

Així mateix des de l’Àrea de Media Ambient de l’Ajuntament de Llagostera es destaca que actualment hi ha registrades un total de 143 famílies llagosterenques que fan compostatge des de casa seva.

Dijous, 27 Febrer 2014 19:12

Ple ordinari del mes de febrer

Publicat per

El Ple de l’Ajuntament de Llagostera ha aprovat retirar el títol de fill adoptiu del municipi a Luis Mazo Mendo, qui havia estat governador civil de Girona entre els anys entre els anys 1945 o 1956. La moció presentada pel grup Llagostera per la Independència va ser aprovada amb els vots a favor de tots els grups...

Dimecres, 26 Febrer 2014 10:34

L'alcalde al dia: "Gestió de la zona blava a Llagostera"

Publicat per

A partir d’aquest mes de febrer la zona blava de Llagostera ha passat a ser gestionada per una altra empresa. En aquest espai de l’Alcalde al dia, Fermí Santamaria ens explica els motius pels quals s’ha canviat d’empresa.

Dimecres, 26 Febrer 2014 06:45

Bacanal literària

Publicat per

El periodista Joan Ventura dedica "La Galeria" d'avui publicada a El PuntAvui a la Bacanal literària organitzada per l'entitat local Can Toni de les Eugues i l'Espai Jove Ca la Viudi de Llagostera. Podeu llegir l'article des d'aquí.

El Gremi de carnissers i xarcuters artesans de les comarques gironines calcula que enguany es vendran poc més de 30.000 kg. de botifarra d’ou coincidint amb la diada de dijous gras, que marca l’inici de la celebració del carnaval. Els carnissers i xarcuters artesans només elaboren la botifarra d’ou en aquestes dates, en un període que pot anar entre les quatre i les sis setmanes. Es  calcula que a tot Catalunya aquesta quantitat pot pujar fins els 480.000 kg per que en determinades comarques s’elabora tot l’any.

El president del Gremi de Carnissers i Xarcuters artesans de les comarques gironines, Ricard Josep, ha explicat que 'una de les característiques del nostre gremi és que som capaços d’ajuntar tradició i innovació en els nostres productes. El cas de la botifarra d’ou n’és un exemple: els carnissers i xarcuters artesans elaborem un producte tradicional de forma artesanal però incorporant tècniques i procediments innovadors.  Això ens permet oferir un producte d’alta qualitat i adaptar-nos a les demandes dels consumidors  en aspectes com la quantitat de sal, que l’hem reduït, o altres qualitats organolèptiques, tot i mantenint el seu valor nutricional'.

Enguany, el Gremi de carnissers i xarcuters artesans de les comarques gironines, juntament amb la Federació de gremis han repartit entre els seus agremiats uns fulards grocs i uns cartells identificadors de la festa i organitzen un concurs d’aparadors entre els seus associats. ‘Convidem a tothom qui ho vulgui a passar per les carnisseries i xarcuteries de les comarques gironines per poder fer un tastet de botifarra d’ou’, ha explicat.

 La botifarra d’ou forma part de les tradicions gastronòmiques associades al Carnaval i, precisament s’elaborava per ser menjada únicament el dijous llarder o dijous gras, juntament amb la carn de porc, els ous, les botifarres, les truites i les coques de greixons o llardons. La botifarra d’ou ha esdevingut el símbol representatiu dels embotits elaborats per la diada de dijous gras i se sol menjar en àpats que inclouen ou i carn i les coques de greixons.