ELPOLLTV

Dis27042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Una cinquantena de tractors d’època, han participat aquest diumenge a la VI tractorada de Llagostera, organitzada per l’Associació de Segadores i segadores del municipi. Entre els tractors s’han pogut veure els mítics Lanzs, Barreiros, Man i tampoc i han faltat els populars John Deere. La trobada ha tingut lloc a la zona esportiva on s’ha fet un dinar popular al local polivalent.

L’ADF de Llagostera s’ha desplaçat a primera hora d’aquesta tarda fins a Vall-llobrega per incorporar-se a les tasques d’extinció de l’incendi forestal que s’ha declarat poc després de la una del migdia. El foc afecta una zona forestal situada al sud de Sant Mateu de Vall-llobrega, a prop del paratge Mas Cabrer, pertanyent al Massís de les Gavarres. Els Bombers treballen intensament per poder controlar el foc el més aviat possible, encara que la forta tramuntana que bufa a la zona condiciona l’evolució de l’incendi. 30 dotacions terrestres i 5 mitjans aeris participen en les tasques d’extinció juntament amb diversos efectius d’ADF desplaçats fins al lloc del foc

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural informa que a partir del 15 de març, fins al 15 d’octubre no es pot encendre foc en terreny forestal. Aquesta prohibició recollida en el Decret 64/1995 té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals.

La norma regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat. Especialment, no es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa del Departament d’Agricultura. Tampoc no es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura. Dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

L’obtenció de permisos

Les sol·licituds de les autoritzacions en zona forestal i la franja de 500 metres que l’envolta en el període comprès entre el 15 de març i el 15 d’octubre, cal presentar-les a les oficines comarcals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

La normativa també preveu, només per a l’eliminació de restes vegetals i restes de poda procedents de treballs agrícoles (brancatge d’olivera i ametllers, vinya i restes vegetals procedents dels horts... ), la possibilitat de presentar les sol·licituds als ajuntaments. D’aquesta manera, els pagesos només han de fer un únic tràmit al seu ajuntament i s’estalvien desplaçaments posteriors a la capital de la comarca.

Aquest 2014, des de l’1 de gener fins avui, hi ha hagut a Catalunya 69 incendis forestals que han cremat 35 hectàrees forestals.

Aquest hivern s’ha implantat un nou sistema de gestió de les comunicacions de crema que cal presentar als ajuntaments per poder realitzar-ne durant el període comprès entre el 15 d’octubre i el 15 de març.

Aquest nou sistema utilitza la plataforma EACAT per a l’enregistrament de les dades dels titulars de les comunicacions a la sala central de comunicacions del Cos d’Agents Rurals. Des d’aquesta sala, en el cas de condicions meteorològiques adverses, es comunica la suspensió de les autoritzacions als seus titulars amb l’enviament de SMS.

Aquest sistema s’ha implantat a 869 municipis (94% del total) i ha facilitat la tramitació de 77.816 comunicacions de crema. La comarca que més comunicacions de crema ha realitzat entre el 15 d’octubre i avui és el Vallès Oriental, amb 6.385, seguida del Baix Ebre i el Bages. Per municipis, Tortosa és on més comunicacions s’han registrat seguit de Lliçà d’Amunt, el Perelló, Roquetes i Vallirana.

Aquesta nova modalitat d’obtenció del permís suposa una millora en la qualitat del servei alhora que garanteix el compliment de les condicions i mesures per evitar incendis forestals

 

 

 

 

 

 

El periodista llagosterenc Joan Ventura és el nou president de la junta de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. La nova junta està formada per Laura Fanals (vicepresidenta), Sílvia Planas (secretària), Jaume Serra (tresorer), i Xevi Masachs i Tània Tapia (vocals). Ho publica avui el diari El Punt Avui.

La Policia Local de Llagostera ha detingut una dona, de nacionalitat Romansa, amb domicili a Ciudad Real. Segons ha informat la Policia Local, la detenció s’ha produït aquest dimecres 12 de març a la tarda quan una patrulla que realitzava tasques de seguretat ciutadana va observar com una dona feia un gest evasiu per no se vista. Els agents van procedir a identificar la dona i van poder comprovar que li constava una ordre de recerca i detenció per part del Cos Nacional de Policia de Sagunto. Immediatament es va procedir a la seva detenció i va ser posada a disposició del Cos Nacional Policia. Una patrulla del Cos Nacional de la Policia de Girona es va traslladar fins a les dependències de la Policia Local de Llagostera per fer-se càrrec de la detinguda que ha estat posada a disposició judicial. 

El Carrer Sant Feliu és un dels carrers d’entrada al municipi, força transitat de cotxes, però també de vianants. Aquests es troben amb dificultats per passar per la vorera, a causa de l’estretor d’aquesta i dels cotxes aparcats. Ara, l’Ajuntament vol posar-hi remei impedint aparcar en un tram del carrer i eixamplant el tram de circulació de vianants. 

Dijous, 13 Març 2014 08:54

Cursos de català per a adults a Llagostera

Publicat per

Aquest últim mes s'han iniciat dos cursos de català al Casal Parroquial: un curs inicial, dimarts i dijous, de 10h a 12h, i un curs de nivell Bàsic 1, també dimarts i dijous, de 15h a 17h.

La procedència dels alumnes és molt variada: Bielorússia, Bolívia, Espanya, Gàmbia, Hondures, Mali, Marroc, Mauritània, Pakistan, Regne Unit, Ucraïna i Veneçuela.

El Consorci per a la Normalització Lingüística també ha posat en marxa al poble el programa Voluntariat per la llengua i el projecte Activa la llengua.

Per a més informació podeu adreçar-vos al Consell Comarcal del Gironès al  telèfon 972 21 32 62 o al correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ">Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Dimecres, 12 Març 2014 17:30

Els Golfus no oblidaran mai a Nil Marín

Publicat per

La Penya Els Golfus, seguidors incondicionals de la Unió Esportiva Llagostera, van aprofitar el partit d’aquest diumenge contra l’Olímpic de Xàtiva per retre homenatge a Nil Marín, l’exporter del Girona B mort en accident el dia abans del partit de la primera volta. En aquell encontre l’Olímpic no va guardar el minut de silenci demanat pel Llagostera. Els Golfus van desplegar una pancarta en record de Nil Marín que no oblidaran mai.

Els Mossos d’Esquadra van imputar el passat dilluns, 3 de març, un matrimoni de Barcelona format per un home, de 58 anys, de nacionalitat espanyola i una dona, de 48 anys, també de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors de deu delictes de falsificació documental.
 
Els fets es remunten al mes de juliol de 2008 quan el vehicle a nom de l’home imputat va ser captat per un radar del Servei Català de Trànsit (SCT) a Llagostera circulant a més velocitat de la permesa. Dies més tard, el mateix vehicle va cometre dos infraccions més de velocitat de caràcter greu a Puig-reig i, novament a Llagostera. D’altra banda, entre desembre de 2011 i setembre de 2013, un vehicle a nom de la dona imputada va ser captat i denunciat en set ocasions per circular amb excés de velocitat per Sant Just Desvern, Castell-Platja d’Aro i Caldes de Malavella. En aquest sentit, les set infraccions van ser de tipus greu per la gran diferència entre la velocitat del vehicle respecte a les velocitats màximes de les vies.
 
En total, els vehicles a nom de l’home i de la dona imputats van acumular deu infraccions per excés de velocitat. En tots els casos, el matrimoni va presentar recurs davant del Servei Català de Trànsit on al·legaven que qui conduïa era la mare de l’home imputat. Davant d’aquestes afirmacions, els agents van fer gestions per identificar i localitzar la presumpta infractora però van constatar que la data de defunció de la dona era anterior a la primera infracció de trànsit.
 
Davant d’aquets fets, els mossos van imputar el matrimoni pels deu delictes de falsedat documental i van reactivar els expedients sancionadors administratius els quals comporten multes econòmiques i la pèrdua de punts del carnet de conduir.
Dimecres, 12 Març 2014 08:47

Fleca Cafeteria La Tardor

Publicat per

A l’Avinguda Gironès, número 49 ha obert recentment la fleca La Tardor amb nova direcció.

Obert cada dia de 7.30h a 20h, el forn ofereix tots els productes de cafeteria i fleca de sempre, i també degustació de pizzes i entrepans innovadors. A més a més, ofereixen també una gran varietat de sucs de fruita natural, tals com suc de kiwi i poma o fruita de la passió i llimona.

Podeu descobrir-ne més al seu facebook: https://www.facebook.com/flecacafeterialatardor  o passant-hi a degustar alguna cosa!