ELPOLLTV

Div03052024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Divendres, 17 Gener 2014 17:53

Obres d’adequació a la Plaça Catalunya

Publicat per

Aquesta setmana han començat a la plaça Catalunya unes obres per substituir part dels panots de la zona ajardinada fent un pas per travessar per tal de millorar els problemes de mobilitat. Així mateix, s’aprofiten  les obres per fer un tancament al parc infantil de la plaça. Aquesta actuació és fruit de les propostes ciutadanes recollides durant els processos participatius impulsats des de l'Ajuntament.  

L’Ajuntament de Llagostera s’ha adherit a la xarxa Rescat de la Generalitat de Catalunya. La signatura ha tingut lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Llagostera. La incorporació a la xarxa Rescat, permetrà millorà l’eficàcia operativa del cos de la Policia Local de Llagostera. En aquest sentit l’alcalde de Llagostera ha destacat que “la incorporació de la Policia Local a la xarxa Rescat significa una important millora per a la feina i la coordinació de la Policia Local i la resta de cossos de seguretat i emergències que operen a Llagostera”.

El Diari El Punt Avui, publica avui una informació sobre el nou radar que afectarà les carreteres llagosterenques. El lector de matrícules no només multarà aquells vehicles que superin el límit de velocitat establert, sinó que també podrà sancionar els vehicles que no tinguin la ITV al dia.

Podeu llegir la notícia sencera  aquí: http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/24-puntdivers/4-divers/709019-el-radar-llagostera-cassa-a-punt.html?cca=1

Les obres de Font Bona i Selva Brava tornen a estar aturades per raons econòmiques en la seva darrera fase d’execució. En aquest espai de l’alcalde al dia, Fermí Santamaria explica en quin estat es troben les urbanitzacions i les solucions que s’estan duent a terme al respecte. 

Aprofitant les dates de festes, Girofoc va sortejar a través de la seva pàgina de Facebook un kit compost per dos detectors de fums inalàmbrics i un extintor. L’afortunada ha estat Roser Diaz, de la Perruqueria Roser de Llagostera, que va rebre el premi amb molta il·lusió.

Fiscalia, defensa i acusació particular han pactat una pena de 2 anys i mig de presó per a Mohamed Ouhnine, l'home que va intentar matar-ne un altre disparant-li un tret a la cara amb un revòlver en una benzinera de Llagostera el 6 de maig del 2012. Ouhnine s'enfrontava a 8 anys i mig de presó per un delicte d'intent d'homicidi i un altre de tinença il·lícita d'armes. Li han rebaixat la pena perquè es va entregar a les autoritats i va confessar els fets i, a més, ha reparat el dany a la víctima amb un acord extrajudicial que es va fer al país d'origen, al Marroc. L'advocat de la defensa, Carles Monguilod, demana que surti en llibertat perquè ja ha estat 1 any i 8 mesos en presó provisional.

Font: ACN

El passat diumenge 12 de gener, el grup excursionista del G.E. Bell-Matí va realitzar una sortida d’uns deu quilòmetres per la Costa Brava. Els caminants van resseguir el camí de Ronda passant per Cala Margarita, La Fosca, Cala Salguer, la Platja de Castell, el Poblat Ibèric, La Foradada, Cala Estreta i Cala del Crit. Els nens més atrevits es van remullar a Cala Estreta. El camí de tornada fou per un paratge més muntanyós passant per la barrada d’en Dalí. La caminada va durar aproximadament quatre hores. 

El perruquer llagosterenc Kennetth Garcia, ha estat l’afortunat del televisior de 46 polzades que els equips llagosterencs que enguany participaran a la Trailwalker han sortejat aquest Nadal, per recaptar fons. Ahir al vespre, es va fer el lliurament del premi a la Perruqueria Mir que actualment regenta Kenneth Garcia. Tots els diners aconseguits amb la venda de butlletes del soteig aniran íntegrament a Intermón Oxfam mitjançant la participació a la Trailwalker, que tindrà lloc els propers dies 26 i 27 d’abril. Els dos equips llagosterencs són Llagostera Solidària i Els nens de la Creu Roja Llagostera- Cassà. Properament es farà una presentació pública dels equips.

El projecte Euronet 50/50 s’emmarca dins el Pacte d’alcaldes, una iniciativa de la Comissió Europea, que té com a objectiu reduir un 20%, abans de l’any 2020, les emissions de CO2 i de gasos d’efecte hivernacle.

Durant el curs, l'escola ha creat un equip energètic que s'ha encarregat de sensibilitzar sobre el canvi climàtic i l'ús de l'energia a l'escola, ha après a utilitzar diversos aparells de mesura i ha proposat un conjunt de bones pràctiques ambientals per tal d'aconseguir un estalvi econòmic i una reducció d'emissions de diòxid de carboni.

Aquesta proposta educativa, coordinada des del Consell Comarcal del Gironès, premia econòmicament als responsables d’aplicar les mesures d’eficiència energètica, tan a l’escola com als gestors del equipament (l’ajuntament), amb el propi estalvi aconseguit.

Gràcies a la aplicació de les bones pràctiques per a l’eficiència energètica i contra el canvi climàtic d’aquest projecte europeu, durant el curs 2012/13 l’escola ha aconseguit estalviar 23.251 kWh en electricitat i calefacció, equivalent a la reducció de 4,62 tones de emissions de CO2, que correspon a un estalvi econòmic de 2.202,29€. Aquest import es distribuirà de forma equitativa entre l’escola i l’ajuntament, invertint-se en millores energètiques a les instal·lacions de l’escola.

Aquest curs 2013/14 l’escola continua el projecte Euronet 50/50 amb noves mesures, a més de les bones pràctiques ambientals que fa anys que aplica com a Escola verda.

L’escola també participa aquest curs en el Premi Medi Ambient CILMA 2013/14, com a candidata a ser una de les millors escoles en estalvi i eficiència energètica de les comarques de Girona.

 

 

 

 

Can Caciques esdevindrà el Centre d’Interpretació de la Història de Llagostera i serà el lloc on llagosterencs i turistes podran conèixer com vivien els nostres avantpassats al poble. En aquest espai de l’alcalde al dia, Fermí Santamaria ens explica molts detalls de com es dinamitzarà el nucli antic amb aquesta nova instal·lació.