ELPOLLTV

Dic24042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

La Llibreria Sureda de Llagostera s'ha adherit a la campanya "I tu, jugues en català?". El conveni d'adhesió a la comapnaya té com a objectiu promoure les joguines en català i fomentar-ne l'ús i la compra. Amb la signatura de l'acord d'adhesió la botiga es compromet a fer visibles els jocs i les joguines en català i exposar el material en un espai preferent de l'establiment.

Ja fa uns mesos que la Cooperativa Idària de Llagostera ha posat en marxa el projecte Carbó d’Ardenya i Gavarres el qual té una doble missió: crear ocupació al territori i estassar el sotabosc per evitar incendis. Després d’aconseguir aportacions arran del micromecenatge, a l’ajuda de les administracions, de l’Ajuntament de Llagostera i de Llagostera Solidària, el projecte ha aconseguit finançament sense interessos de dues fundacions privades que obrien convocatòries de finançament a l’emprenedoria. 

D’una banda, el passat dilluns 2 de desembre es va fer entrega dels premis d’ASCA (Acció Solidària Contra l’Atur) en un acte a la seu de l’entitat a Barcelona. El projecte ‘Carbó d’Ardenya i Gavarres’ va ser un dels 4 projectes premiats dels 21 que es van presentar a la convocatòria. 

D’altra banda, aquesta setmana la Fundació Hope Projects de Mataró ha publicat com a únic guanyador de la convocatòria 2013 el projecte liderat per Annaïs Pascual i Ricard Grabulosa, d’entre 27 propostes presentades. 

Actualment el projecte ja ha aconseguit donar feina a 5 persones a mitja jornada. Des d’Idària continuen treballant per tal d’aconseguir fer sostenible el projecte i construir la carbonera carrossada que els permetrà treballar al bosc. Podeu veure el vídeo que els responsables del projecte han penjat a Youtube i en el qual n’expliquen el seu estat actual. 

 

El Papa de Roma ha reconegut les “virtuts heroiques” de Maria Gay Tibau, nascuda a Llagostera l’any 1813. Aquest, és un nou pas cap a la beatificació de la fundadora de la Congregació de les Religioses de Sant Josep de Girona. Des del Vaticà s’ha informat que a Maria Gay se li atorga a partir d’ara el títol de “venerable”.

Dimarts, 10 Desembre 2013 06:44

Joguines a canvi de futbol

Publicat per

La Unió Esportiva Llagostera ha posat en marxa una campanya solidària de recollida de joguines a canvi d’una entrada per veure el partit que enfrontarà el primer equip amb el Levante B, el proper diumenge dia 15 de desembre. Totes les joguines recollides seran lliurades a Creu Roja. Les joguines poden dur-se de dimarts a divendres de 17:30 a 20 h i el dissabte de 10 a 13 h a les oficines del Club situades al Camp Municipal.

Dilluns, 09 Desembre 2013 10:58

Crema un camió a la C-65

Publicat per

Aquest matí, a les 9.36 hores, s’ha declarat un petit incendi a un camió de combustible que circulava per la C-65 al seu pas per Llagostera. L’incendi s’ha iniciat per un curtcircuit a la cabina del conductor, que s’ha extingit ràpidament per quatre dotacions dels Bombers sense afectar a la càrrega del vehicle ni causar ferits.

El trànsit s’ha hagut de desviar durant 30 minuts, per això fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat també els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Cassà de la Selva. 

Dilluns, 09 Desembre 2013 08:51

Taller gratuït d’electroestimulació

Publicat per

La farmàcia Saurí C.B organitza pel proper dimecres 11 de desembre un clínic gratuït d’aplicació d’electroestimulació al MTB, ciclisme i triatló.

El taller serà molt útil per aquells que desconeixen els efectes beneficiosos dels aparells d’electroestimulació. D’altra banda, els usuaris que ja tenen Compex podran aprendre noves utilitats d’aquest producte tant innovador.

L’acte es durà a terme a partir de les 21h al Pavelló Municipal de Llagostera.

Per més informació podeu dirigir-vos al carrer Pau Casals número 13, o bé podeu trucar al 972 80 55 99.

Divendres, 06 Desembre 2013 22:03

Estelada i Pessebre del Bell-Matí a Finestres

Publicat per

El Grup Excursionista Bell-Matí ha portat aquest divendres, una estelada i un pessebre fins a Finestres, elaborats pels més petits del grup. Els 28 participants han pogut gaudir d’unes excel·lents vistes. La propera sortida està prevista pel 17 de gener de 2014, per cales de la Costa Brava.

En motiu del seu traspàs, l’escola Puig de les Cadiretes ha organitzat un homenatge a la poetessa que tant ha estimat els nens i les nenes del nostre país. 

A l’hora del pati, reunits els alumnes d’educació infantil i primària a la pista esportiva i l’equip docent del centre, han recordat la poetessa que ha dedicat part de la seva creació literària a les poesies i els contes dedicats als infants i joves, mitjançant la lectura d’una de les seves poesies “El secret” per part de dos alumnes de sisè nivell.

Dimecres, 04 Desembre 2013 07:18

Reconeixement transitori a l'oli de l'Empordà

Publicat per

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya ha publicat, aquest dilluns al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, l’Ordre per la qual s’aprova el reconeixement transitori i el Reglament de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Oli de l’Empordà, així com la relació de municipis de la zona de producció i elaboració, entre els que figura Llagostera. 

El Consell Regulador de la DOP Oli de l'Empordà vetllarà pel foment de les varietats autòctones de la zona, i podrà proposar al DAAM l'autorització de noves varietats de les quals es comprovi, amb els assaigs i experiències previs, que produeix olis de qualitat, que puguin ser assimilats als olis tradicionals de la zona. I la presentació es realitzarà de manera que permeti que el producte tingui un transport i una manipulació que n'assegurin l'arribada al lloc de destinació en condicions satisfactòries.

Dimarts, 03 Desembre 2013 17:53

La Joieria Català celebra el seu 25è aniversari

Publicat per

La Joieria Català celebra aquest mes de desembre el seu 25è aniversari amb una gran promoció: 25% de descompte per tots els articles d’import superior als 400€. 

Els clients que gaudeixin d’aquest descompte també entraran al sorteig d’una joia exclusivament dissenyada per l’ocasió valorada en 1.250€. 

A més a més, també es sortejarà un regal exclusiu valorat en 250€ entre tots els compradors d’aquest mes. El sorteig es celebrarà el dia de Reis i els guanyadors seran anunciats a El Poll TV.