ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquesta passada nit una dona de nacionalitat espanyola, de 64 anys i veïna de Sabadell, com a presumpte autora d’un delicte de conducció temerària, per conduir sota els efectes de l’alcohol i negar-se a fer-se les proves d’alcoholèmia.

Els fets van passar cap a dos quarts de deu de la nit quan els mossos van rebre l’avís que hi havia un vehicle que conduïa en sentit contrari per la carretera C-35 en sentit Llagostera.

Una patrulla, al cap de cinc minuts, va localitzar un accident de trànsit amb tres vehicles implicats a la C-65 al punt quilomètric 8,5 dins del terme municipal de Llagostera. Tant la conductora temerària com les altres dues persones implicades en l’accident no van patir ferides.

Un cop els serveis mèdics van atendre a les víctimes, els mossos van comprovar que la conductora que anava en sentit contrari presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de begudes alcohòliques.

Presumptament la conductora del vehicle que circulava en sentit contrari va conduir 16 quilòmetres, des de la sortida 9 de l’autopista AP-7 fins al lloc de l’accident.

Segons han informat els Mossos d’Esquadra la dona va negar-se diverses vegades a realitzar la prova d’alcoholèmia i els agents la van detenir per un delicte contra la seguretat del trànsit, un altre per conduir sota els efectes de l’alcohol i per la negativa a fer-se la prova d’alcoholèmia.

El col·lectiu Llagostera per la Independència ha organitzat dos autobusos per anar a la Via Catalana el proper 11 de setembre. El trajecte serà d’anada i tornada des de Llagostera (davant d’El Carril) fins al tram on els llagosterencs estant inscrits (tram 554). La primera sortida dels 2 autobusos serà a les 14.30 i arribarà fins el tram. La segona sortida serà aproximadament a les 15.00. És possible que degut al col·lapse de les carreteres aquest segon bus no puguin entrar a la N II i hagi de parar abans. En aquest cas, s’hauria de caminar uns 500 metres fins al lloc corresponent. Des de Llagostera per la independència, s’espera poder fer el transport amb prou celeritat com perquè això no passi i per això demana la màxima puntualitat.

Els tiquets per als autobusos estaran a la venda a la Llibreria Sureda a partir d’avui dimecres 28 d’agost a 4 € i amb places limitades.

Per a més informació i detalls pots consultar http://llagosteraperlaindependencia.blogspot.com 

Diumenge, 25 Agost 2013 09:56

Protecció Civil desactiva l'alerta del Pla INUNCAT

Publicat per

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha desactivat aquest matí la fase d’Alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT en base a les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya de millora de les condicions meteorològiques, i perquè no hi ha hagut incidències rellevants durant l’episodi. El pla INUNCAT, però, queda en situació de prealerta per la previsió vigent d’estat de la mar. La previsió per estat de la mar es manté igual que en comunicats anteriors, amb onades que poden ser superiors a 2,5 metres (maregassa) a l’Alt Empordà i Baix Empordà fins avui al migdia.

Dissabte, 24 Agost 2013 15:06

Incendi en una parcel·la del carrer Pocafarina

Publicat per

Aquest dissabte al migdia s'ha declarat un incendi en una parcel·la del carrer Pocafarina cantonada amb l'Avinguda Canigó. Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat dues dotacions del Bombers de la Generalitat. Segons han declarat els Bombers l'incendi pot haver estat provocat ja que sobre del terreny no hi passa cap línia elèctrica ni s'han trobat restes de vidres. L'incendi s'ha iniciat al mig de la parcel.la i gràcies a la col.laboracio dels veïns i la ràpida intervenció de la Policia Local i els Bombers, s'ha pogut apagar sense problemes. Els Bombers han destacat que "al ser una parcel·la desbrossada facilita molt la feina i redueix molt el risc que l'incendi es propagui". L'alcalde de Llagostera Fermi Santamaria, s'ha personat al lloc de l'incendi i ha destacat també la importància que les parcel.les estiguin netes i desbrossades ja que aixi s'eviten riscos i ha agraït als veïns, efectius policials i bombers la seva col.laboració.

Dissabte, 24 Agost 2013 06:49

Protecció Civil posa en Alerta el Pla INUNCAT

Publicat per

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha posat en Alerta el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT). Per dissabte s’esperen ruixats a la meitat nord del país i resta del sector central del litoral i prelitoral a partir de migdia. A partir del vespre es restringiran al sector central del litoral i prelitoral i interior del quadrant nord-est del país. La previsió, és que l’episodi s’allargui fins diumenge al matí, afectant les comarques centrals del país del litoral i pre- litoral. Tots els dies, es preveu la superació del llindar d’intensitat de 20 litres en 30 minuts. Els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra. 

Divendres, 23 Agost 2013 08:00

Llagostera disposa d'una nova plaça

Publicat per

D’aquí a un mes s’acabaran les obres del centre d’interpretació de Can Caciques, però la plaça que hi dona accés ja està enllestida. Està previst que la nova infraestructura, de 180 metres quadrats, s’equipi amb dos bancs i tres jardineres.  La nova plaça, que  ocupa l’espai de l’antic magatzem de la brigada de la policia, s’utilitzarà per a petits concerts i obres de teatre. L’equip de govern vol batejar la plaça amb el nom d’algun personatge rellevant de la història de Llagostera, tot i que, de moment, no està decidit.   

L’incident ha tingut lloc cap a dos quarts d’una del migdia a l’anomenada rotonda d’en Navarro, que enllaça la C-65z amb la C-65. Per causes que de moment es desconeixen el conductor ha perdut el control del vehicle i ha quedat atrapat dins la cabina. Fins al llocs dels fets s’hi han desplaçat els Bombers, que han rescatat al conductor de dins la cabina, la Policia Local de Llagostera i el Servei d’Emergències Mèdiques. El conductor ha patit ferides lleus en una mà, fet que ha comportat el seu trasllat al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt.

Un any més el Grup Excursionista Bell-Matí ha organitzat el campament social d'estiu. Enguany l’indret escollit ha estat el municipi de Bossòst a la Vall d'Aran on hi han participat 13 persones que han pogut gaudir dels paratges del Salt deth Pish, la Vall d'Oo, el circ de Colomers o el Montgarri i ascendir varis cims com el Molleres (3010 m) o al Malh des Pois (Forcanada, 2871 m i 2881 m). 

Divendres, 16 Agost 2013 17:48

Segona gran subhasta d'art a Llagostera

Publicat per

Per molts segurament no és el millor moment, econòmicament parlant, però el món no s’atura i per segon any consecutiu Llagostera ha acollit la segona gran subhasta d’art. 

L’Ajuntament de Llagostera amb la col·laboració dels Bombers de la Generalitat de Catalunya, els Agents Rurals i els Mossos d’Esquadra han dissenyat i senyalitzat tres vies d’evacuació en cas d’emergència a la urbanització Font Bona. La senyalització és fruit d’un estudi realitzat entre els tres cossos de seguretat i s’ha tingut en compte l’experiència de l’incendi forestal del març del 2012 on precisament va caldre desallotjar la urbanització com a  mesura preventiva per la proximitat de les flames.La senyalització consta d’unes plaques metàl·liques que indiquen clarament que es tracta d’un “camí d’evacuació”, amb la corresponent numeració i la direcció a seguir. El sergent de la Policia Local de Llagostera, Joan Linde ha destacat que “aquestes vies senyalitzades no només són útils per la població si no també pels propis cossos de seguretat que poden intervenir per exemple en un incendi forestal i poden no conèixer la zona si venen d’altres punts del territori”. Aquest dimecres, l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria ha visitat la urbanització acompanyat per la Policia Local i els Bombers de la Generalitat de Catalunya. Un cop més l'alcalde, ha volgut destacar la bona relació i coordinació entre els diversos cossos de seguretat i l'Ajuntament de Llagostera.