ELPOLLTV

Dij02052024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dissabte, 29 Juny 2013 06:37

Un quilo de ceba

Publicat per

El llagosterenc Jaume Castelló ha collit del seu hort una ceba de més d’un quilo. Concretament la planta herbàcia bulbosa fa un 1 kilo 233 grams. Ell mateix ens envia la foto per compartir-la.

Divendres, 28 Juny 2013 00:00

II Jornades Esportives a la Residència Josep Baulida

Publicat per

La Residència Josep Baulida de Llagostera ha celebrat les II Jornades Esportives. Durant el matí s’han disputat les competicions d’anelles, croquet i psicoestimulació i durant la tarda ha estat el torn de les competicions de bitlles. Les jornades han finalitzat amb el lliurament de diplomes. Els guanyadors en anelles han estat Joaquim Garcia, Dolores Fernández i Enric Viader. En Croquet els guanyadors han estat Josep Vila, Joan Bagudanch i Dolores Fernández i en Psicoestimulació, Lluïsa Bosch, Moisés Orti i Joan Bagudanch. Finalment en bitllets els guanyadors han estat Josep Vila, Lluïsa Bosch i Enric Viader. 

 

Aquest dimecres 26 s'ha realitzat el ple de l'Ajuntament de Llagostera corresponent al mes de juny. En el ple, David Parrón ha pres possessió del càrrec de regidor d’Alternativa per Llagostera en substitució de Lluís Postigo. Parrón ha promès el càrrec i s’ha estrenat com a regidor en un Ple que ha durat escassament 30 minuts.

Dimecres, 26 Juny 2013 00:00

112 coloms capturats a Llagostera

Publicat per

Des de l’Ajuntament de Llagostera fa un temps que s’ha començat una campanya per tal de capturar coloms davant la gran quantitat que n’hi havia pel poble, sobretot als voltants de la Plaça Catalunya. Per fer-ho, l’empresa Bitxos.net va instal·lar unes gàbies i fins al moment ja se n’han capturat 112. Bitxos.net és una empresa especialitzada en el control de plagues, tan de rates, com d’insectes o d’aus, entre d’altres. Per més información podeu consultar la seva página web des del següent enllaç

 

Divendres, 21 Juny 2013 11:45

L'empresa Dicanal canvia d'ubicació

Publicat per

L’empresa llagosterenca Dicanal ha canviat d’ubicació i s’ha traslladat al centre de la població, al carrer Consellers, número 21. L’activitat principal de Dicanal és la instal·lació de canals pluvials, tant d’alumini com de coure natural o zenc. L’empresa també instal·la dipòsits per a la recuperació de l’aigua de la pluja, a més de fabricar barrets de xemeneia, ja sigui d’alumini, de xapa galvanitzada o d’acer inoxidable. Com a activitat complementària, recentment han introduït la venda i instal·lació de tendals. Per contractar els seus serveis podeu trucar al 972 110 995.

 

Aquest dijous han finalitzat els treballs corresponents a la tercera i darrera fase del projecte de reparació d’un tram de la muralla de Llagostera.Les obres d’aquesta darrera fase han consistit en refer el paviment de la zona del mirador i tornar a col·locar els arbres i el mobiliari urbà retirat per a poder realitzar l’actuació de l’obra que ha consistit en la construcció d’un mur de formigó armat a la part interior de la muralla per tal de descarregar la pressió que el terreny exercia sobre la muralla.

Emmarcat dins la campanya “Llagostera, estalvia aigua i energia” aquest dimecres al vespre ha tingut lloc al local social de La Caixa una xerrada per promoure l’estalvi d’aigua i energia a les llars del municipi. Els assistents han rebut de regal una bombeta de baix consum i dos estalviadors d’aigua. En el mateix local social, tots els dissabtes que queden de juny es pot visitar l’exposició “El clima canvia, i tu?” sobre les causes, els efectes i les solucions de l’escalfament global. L’objectiu és mostrar d’una manera molt visual les evidències de l’escalfament global sobre el territori i la biodiversitat, i entendre les causes i les conseqüències d’un problema global, però sobretot promoure un canvi d’hàbits, mitjançant consells de mitigació i d’adaptació al canvi climàtic. Totes les persones que visitin l’exposició (de 11 a 14h i de 17 a 20h) rebran un kit d’estalivi d’energia i aigua. Per a més información podeu trucar al 972 83 17 07.

Dimarts, 18 Juny 2013 10:58

L’estrella de Llagostera

Publicat per

Un dels restaurants de més renom de Llagostera, Els Tinars, s’ha unit enguany a la nova etapa que ha iniciat l’Associació de Restaurants de Llagostera. A finals del 2008, el restaurant dirigit per Marc i Elena Gascons rebia el reconeixement per la bona feina feta amb una estrella Michelin que encara conserven a dia d’avui. 

Amb el lema ‘Portem el teu ajut a qui el necessita’, els treballadors de Correus a Catalunya recolliran aliments del 17 al 21 de juny per col·laborar amb la campanya ‘La fam no fa vacances’ que la Fundació Banc dels Aliments està duent a terme durant aquest mes de juny.  

Seguint les indicacions del Banc dels Aliments, es recolliran productes bàsics per a la nutrició i que siguin perdurables: arròs, pasta, llegums (seques o cuites), conserves (preferentment de peix), oli, llet, sucre i, especialment, alimentació infantil (llet de continuació i farinetes).

Els treballadors de la companyia han organitzat un recapte intern en els seus centres de treball, però també fan una crida a la participació dels ciutadans.

 

Correus transportarà i lliurarà el recapte de treballadors i ciutadans fet a cada província, al respectiu magatzem del Banc dels Aliments, en el cas de Llagostera serà donat a Girona. 

L’Ajuntament de Llagostera estudia la possibilitat de realitzar una campanya per tal de conscienciar als propietaris dels gossos sobre la importància de recollir les defecacions dels animals dels carrers.

En declaracions al Poll TV, l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, ha parlat sobre el greu problema que representen les defecacions de gossos als carrers, no només pel fet que “fan lleig” sinó que també representen un important focus d’infecció pels nens i nenes que juguen als parcs infantils i que se les poden trobar.  

Santamaria també ha recordat que els animals han d’estar censats i que el seny l’ha d’imposar l’amo, que té tot el dret a passejar pel poble amb el gos però que a la vegada té l’obligació de recollir-ne les defecacions perquè tothom pugui caminar tranquil·lament pels carrers.

Segons l’ordenança que regula aquest fet, l’Ajuntament pot posar sancions de fins a 300 euros als propietaris dels gossos que no recullin les defecacions dels animals.