ELPOLLTV

Dij04032021

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Divendres, 22 Gener 2021 12:40

50 noves places d'aparcament públic al nucli antic

Publicat per
El nucli antic de Llagostera disposarà d'un nou espai d'aparcament que oferirà al voltant d'unes 50 places. A causa del dèficit de zones d'aparcament de vehicles que presenta aquesta zona del municipi, l'Ajuntament ha arribat a un acord de cessió temporal amb la propietat d'una finca situada entre els carrers Girona i Albertí, que es destinarà a l'aparcament de vehicles.

La proximitat de la finca amb el nucli antic permetrà deixar el vehicle molt a prop del mateix i fomentar-hi la visita a peu, amb la voluntat de disminuir la circulació de vehicles per la zona i pel seu entorn, així com la no proliferació de vehicles aparcats de forma irregular o prohibida en el mateix àmbit. "Tant per les seves característiques com per la seva ubicació, creiem que és una parcel·la idònia per incrementar considerablement l’aparcament de vehicles disponible a la zona", tal i com ha explicat l'alcalde Antoni Navarro.

Per tal de maximitzar el número de places l’entrada i sortida de vehicles es farà únicament pel carrer Albertí. Els vianants ho podran fer tant pel carrer Albertí com pel carrer Girona.

Ja s'han començat a portar a terme les actuacions de neteja, consolidació i adequació del terreny, que inclou la neteja i desbrossament de la capa superficial i retirada de brossa, l'enderrocament de part dels murs i atalussar els desnivells, l'aportació de material on calgui per al planatge i l'estesa i compactació del material, tallar i enderrocar part de la tanca de façana del carrer Albertí, assegurar i consolidar alguns dels elements constructius existents i garantir i adequar accessos, tant per a vehicles com per a vianants. Així mateix, s'està estudiant la instal·lació de l'enllumenat nocturn del sector.

L'aparcament serà d'ús públic i no hi podran accedir vehicles grans. El pressupost d’adequació de l’espai és d'11.178 € més IVA.

Dijous, 21 Gener 2021 17:31

6 llagosterencs a les llistes del 14F

Publicat per

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat les candidatures proclamades per la Junta Electoral Provincial de Girona per a les eleccions al Parlament de Catalunya previstes pel proper 14 de febrer. Entre els noms dels integrants de les llistes hi trobem 6 cares conegudes de la política local llagosterenca. L’alcalde Antoni Navarro ho fa com a suplent 6 de la llista d’ERC, Enric Ramionet com a número 15 per la CUP amb Ariadna Donate com tercera suplent, Montserrat Pla com a suplent 7 del PSC, i l’exalcalde Fermí Santamaria ho fa com a número 12 acompanyat de Sergi Miquel que tanca la llista com a suplent del PdeCat.


L'Oficina de l'Estació de l'Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Llagostera va atendre al llarg del 2020 més de 1.500 persones. Les principals consultes que s'hi van fer tenen a veure en gestions telemàtiques amb el SOC i el SEPE per part de persones en cerca de feina, així com en el seu assessorament. En el context de la pandèmia de la COVID-19, també s'han mostrat especial atenció a les empreses, sobretot pel que fa a les subvencions derivades dels tancaments de negoci i restriccions. Així mateix, i en menor mesura, s'han realitzat atencions relacionades amb el turisme.

Des de l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Llagostera ofereix un ampli ventall de serveis adreçats als veïns i veïnes i a les empreses: orientació i assessorament laboral i professional, formació d’accés a l’ocupació, formació tècnic-professional, assessorament empresarial, informació turística, suport al comerç i gestió del mercat. "Hem canviat l'enfocament de l'àrea per tal d'acostar-nos més als ciutadans i les empreses i poder dissenyar polítiques d'ocupació i de promoció local més efectives", ha explicat Eduard Díaz, regidor de Promoció Econòmica del consistori.

Com a novetat del 2020, s'ha promogut la cita prèvia en el moment de donar servei a les diferents consultes, així com obrir un canal de WhatsApp per a les persones usuàries de la borsa de treball. A més, s’han habilitat diferents perfils a les xarxes socials de l’Àrea i un canal de Telegram per fer arribar millor la informació a la ciutadania i a les empreses i ciutadania, amb la voluntat d’esdevenir un servei molt més proper.

Finalment, durant el 2020 l’Àrea va incorporar un perfil tècnic especialitzat en prospecció d’empreses per establir una intermediació integral en el mercat de treball a Llagostera. Comptar amb aquest tècnic ha permès tenir una borsa de treball consolidada i mantenir un contacte més proper i eficaç amb les empreses per gestionar les ofertes de llocs de treball.


Dimecres, 20 Gener 2021 10:08

Sorteig dels membres de les meses electorals

Publicat per
La suspensió cautelar per part del TSJC ha reactivat el calendari electoral i avui, l’Ajuntament de Llagostera ha convocat d’urgència el Ple per realitzar el sorteig dels membres, titulars i suplents que formaran part de les meses electorals en les eleccions al Parlament de Catalunya previstes pel dia 14 de febrer de 2021. Tindrà lloc a la Sala de Plens a les 14.00h.
Un total de 80 persones entre residents i personal de la Residència Josep Baulida de Llagostera han rebut la vacuna de la Covid-19. La vacunació va tenir lloc ahir al llarg de la tarda, sense cap indicència i a l’espera de poder rebre la segona dosi, prevista per d’aquí 21 dies.

La vacuna contra la COVID-19 és el punt final d’un llarg procés científic. Durant aquests darrers mesos, més de 250 grups científics i de recerca a escala global han participat coordinadament per desenvolupar la vacuna contra la COVID-19. Aquesta, com qualsevol altra, pretén generar anticossos a la persona a qui s’administra, per protegir-la del virus i de la seva malaltia.

La vacunació també té com a objectiu arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia; quan una part de la població ja té els anticossos proporcionats per la vacuna, el virus queda bloquejat i disminueixen la seva propagació i els contagis fins a un nombre residual.


L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha informat d'un sisme de magnitut 3 i profunditat 7 km amb epicentre al Gironès, entre Llagostera i Cassà de la Selva.
El sisme s'ha originat a les 12.40h i diversos veïns de Llagostera, Cassà de la Selva, Tossa de Mar i Sant Feliu l'han percebut i han compartit la seva experiència a les xarxes.

Si vosaltres també l'heu notat, podeu respondre el qüestionari de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya aquí.

Per a més informació, podeu consultar-ne les dades aquí.


Dijous, 14 Gener 2021 07:38

XXXV Festa de Sant Antoni Abat

Publicat per
Les restriccions per contenir la propagació de la Covid-19 impedeixen la celebració de la tradicional Festa de Sant Antoni Abat, prevista per aquest proper cap de setmana. La Comissió organitzadora ha preparat un festa virtual amb un recull d’imatges de les darreres 34 edicions, tot donant les gràcies als col·laboradors, patrocinadors i participants que cada any fan possible aquesta gran festa a Llagostera. A tots ells moltes gràcies desitjant poder retrobar-nos ben aviat! Salut i animals per tothom!
Dimecres, 13 Gener 2021 20:27

L'Ajuntament promou el lloguer d'habitatges buits

Publicat per
Llagostera té actualment més de 300 habitatges buits. L'Ajuntament de Llagostera ofereix diversos incentius per promoure que els seus propietaris posin aquests habitatges a la Borsa de Lloguer Municipal. Entre els avantatges hi ha una bonificació del 95% de l'IBI, la cobertura per danys i jurídica amb dues assegurances i la possibilitat d'accedir a subvencions per a la rehabilitació. El regidor d'habitatge, Enric Ramionet, ho explica en aquest vídeo.

Degut a les restriccions per la pandèmia de la Covid-19, enguany la Festa del Pelegrí que celebra Tossa de Mar serà diferent. El pelegrinatge es farà però en la més estricta intimitat seguint les instruccions que ha donat el Procicat al respecte.

El trajecte de Tossa de Mar a Santa Coloma de Farners el farà el Pare Pelegrí acompanyat únicament per 5 persones que ha escollit el pare pelegrí.

És per això que es demana que no es creïn aglomeracions esperant la seva arribada o acompanyant-lo.

A partir de la setmana vinent es donarà cita prèvia per assistir a la missa a Tossa de Mar on, si les mesures no canvien, es limitarà l’aforament al 30% (unes 100 persones aproximadament).

Per a més informació podeu consultar les explicacions del síndic del Pelegrí, Joan Antoni Hervías en aquest enllaç.

Dimarts, 12 Gener 2021 07:45

Llagostera acollirà la Mobile Week Catalunya 2021

Publicat per
La tercera edició de la Mobile Week Catalunya farà parada a Llagostera. La iniciativa impulsada per Mobile World Capital Barcelona i la Generalitat de Catalunya ha escollit Llagostera com una de les divuit seus pel Mobile Week Catalunya 2021, que enguany se celebrarà entre els mesos de juny i juliol si la situació derivada de la pandèmia ho permet. A la demarcació de Girona, Llagostera compartirà seu amb Girona, Figueres i Riudellots de la Selva.

La Mobile Week Catalunya té com a objectiu apropar la tecnologia a la ciutadania i ser un espai de reflexió i debat obert a tothom per impulsar l’empoderament digital a tots els nivells de la població. Aquesta edició girarà al voltant de tres temàtiques: la protecció de la nostra privacitat i dades a Internet, les habilitats professionals digitals que està demanant el mercat i el paper que desenvolupa la tecnologia durant les crisis.

“Per a Llagostera és un orgull ser seu de la Mobile Week Catalunya. Plantejarem una programació basada en espais de reflexió, debats integradors i activitats participatives obertes a tothom”, ha explicat el regidor de Noves Tecnologies, Eduard Díaz.

Per convertir-se en seu de la Mobile Week Catalunya, les ciutats i els municipis van haver de presentar un avantprojecte amb un breu plantejament de format, contingut i durada de l’esdeveniment, d’entre 1 i 3 dies. Experts del MWCapital i del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat van valorar cada una de les propostes i van atorgar els emplaçaments d’aquesta tercera edició.

La recomanació del MWCapital als diferents territoris ha estat incloure propostes híbrides que contemplin activitats en format virtual i presencial. En les pròximes setmanes s’anunciarà la programació per la jornada Mobile Week a Llagostera que es durà a terme durant la setmana del 5 a l'11 de juliol de 2021.

FACEBOOK