ELPOLLTV

Div13122019

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dilluns, 28 Octubre 2019 16:31

Nova matinal de neteja amb el Bell-Matí

Publicat per
Com cada darrer dissabte de mes, el Grup Excursionista Bell-Matí ha organitzat una matinal de recollida d'escombraries pels volts de Llagostera. En aquesta ocasió s'ha actuat des del pont de la carretera C35 a l'alçada del cementiri fins al camí que baixa a Ridaura darrera de materials Sais.
El regidor del PSC a l’Ajuntament de Llagostera, Àlex Maqueda, ha presentat una moció en la qual reclama la redacció d’un Pla de mobilitat per a Llagostera i també un nou Pla local de seguretat viària. Segons Maqueda en els darrers anys hi ha hagut un increment del nombre de vehicles que circulen per la població i que, a més, hi ha hagut canvis importants en l’àmbit comercial que influeixen en el trànsit.

En aqust el regidor socialista ha explicat que “hi ha molts carrers al poble pels quals és complex transitar, alguns perquè són carrers estrets i de doble sentit, tot i que no poden passar dos cotxes alhora, i altres perquè a més de ser estrets i de doble sentit també tenen habilitat aparcament a totes dues bandes”. A més d’això, Maqueda considera que s’hauria d’aconseguir una simplificació dels itineraris. “A Llagostera és molt fàcil entrar amb un vehicle, però és molt complicat sortir i hauríem d’aconseguir millorar aquest aspecte”, ha manifestat.

En la moció s’argumenta que el Pla local de seguretat viària de Llagostera es va aprovar l’any 2013 i que, per tant, caldria fer-ne un de nou. Segons ha explicat el regidor socialista, “ja han passat més de cinc anys i la vigència aconsellada d’aquests instruments és de caràcter bianual, per adaptar-se a les circumstàncies canviants del municipi, dels seus habitants i de la mobilitat”. El text de la moció explica que cal tenir en compte que l’any 2013 el municipi tenia un parc de 6.542 vehicles i ara n’hi ha 7.149, “el que sense cap mena de dubte suposa un increment en la mobilitat interna del municipi i per tant cal adaptar els diferents plans de mobilitat a les noves circumstàncies”. D’altra banda, també s’explica que “a la zona de Plaça de Catalunya s’hi han instal·lat amb posterioritat a la redacció del Pla de seguretat viària noves superfícies comercials, fet que comporta un increment substancial de les persones i vehicles del municipi, però també dels que venen d’altres poblacions”.

En concret, la moció, que s’haurà de debatre en el proper Ple del dia 30 d’octubre, demana que el pla de mobilitat estableixi, entre altres aspectes, “els volums de trànsit, velocitats i distribució modal” i que s’integri dins de un nou pla de seguretat viària. També demana que per la redacció d’aquests dos plans “es constitueixi una comissió d’estudis formada per tècnics del Consistori, amb un representant de cadascun dels grups municipals, així com del teixit associatiu de Llagostera”.


L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Llagostera ha presentat aquest diumenge les darreres aportacions a la col·lecció etnològica local. Es tracta de 9 màquines de la fàbrica de taps de Josep Blanch, que la família ha cedit a l’Ajuntament.

La presentació ha tingut lloc a la plaça de Can Caciques on hi han assistit un nombrós grup de persones, entre ells membres de la família que han explicat com es treballava amb la maquinària i els llagosterencs Joan Sàbat i Narcís Amat, les dues persones voluntàries que han restaurat les màquines.

Diumenge, 27 Octubre 2019 13:09

Vermut per la Llibertat en suport a Pau Sánchez

Publicat per
El Vermut per la Llibertat organitzat pel grup de suport a Pau Sánchez, el jove llagosterenc detingut i empresonat provisionalment i sense fiança la setmana passada durant els aldarulls a Girona, ha desbordat totes les previsions i ha omplert la Plaça Catalunya de Llagostera.

Els grups musicals The Hobos Band, Benisfri i Daltons Revenge han actuat durant tot el matí i diversos voluntaris i membres del CDR Llagosterenc han muntat una barra per recollir fons per destinar-los a la defensa jurídica del jove llagosterenc.

També s’han venut samarretes de suport i recollit diners amb unes guardioles.

Pel dia 9 de novembre s’han anunciat noves activitats, entre elles un mercat solidari de segona de mà.


Amb la voluntat de recollir diners per fer font a la defensa jurídica del llagosterenc Pau Sánchez, empresonat preventivament des del passat 20 d’octubre després de ser detingut a Girona durant la manifestació de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, s’han repartit per diversos establiments comercials de Llagostera unes guardioles solidàries on poder fer donacions.

Els establiments on poder col·laborar són Can Cassoles, Plan B, Llibreria Sureda, Llar del Pensionista, Llibreria Frigola, Enrenou, Modoni, Can Madí, Carnisseria Can Gascons, Gestrònica, la Nova Barberia, La Tardor, Gabinet terapèutic Renart Pont i Can Panedes


Dimecres, 23 Octubre 2019 07:10

Alerta per la crescuda de la riera Gotarra

Publicat per
El temporal de pluja segueix actiu a bona part de Catalunya. A Llagostera ja s’han superat els 100 litres de pluja acumulada, 60 dels quals aquesta nit, on s’han registrat inundacions a la zona del Carril, Can Cassoles, Tomas Boada i la rotonda de Llagostera Residencial, segons ha informat la Policia Local.

L'Agència Catalana de l'Aigua ha informat de l’increment del cabal de la riera de Gotarra i s’ha demanat extremar les precaucions.

Des de l’Ajuntament es demana a la població seguir els consells de Protecció Civil.


Dimecres, 23 Octubre 2019 06:33

Es manté activat el Pla INUNCAT

Publicat per

Protecció Civil de la Generalitat manté el Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT activat, pel temporal de pluges, vent i mala mar que afecta Catalunya.

Des de l'Ajuntament es demana extremar les precaucions i seguir els consells de Protecció Civil.


Dimarts, 22 Octubre 2019 10:04

Autocars per anar a la manifestació de Barcelona

Publicat per
Pels interessats en assistir a la manifestació contra la sentència convocada a Barcelona per aquest dissabte 26 d’octubre, Llagostera per la independència ha organitzat un servei d’autocars. El preu és de 12 euros, 2 euros dels quals es destinaran a la caixa de solidaritat. Els autocars sortiran a les 14h des de davant de la Policia Local. Els tiquets poden comprar-se a la Llibreria Sureda.
Dilluns, 21 Octubre 2019 10:07

Nova programació de cursos i tallers ocupacionals

Publicat per

Utilitzar el telèfon mòbil com a eina efectiva per a la recerca de feina, conèixer les expressions angleses i franceses més utilitzades en hostaleria, aprendre a parar taula són alguns dels objectius dels nous cursos i tallers ocupacionals organitzats per l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Llagostera pel darrer trimestre del 2019.

Entre la nova oferta formativa hi ha també cursos d’informàtica bàsica, de manteniment d'instal·lacions elèctriques i d’aigua, d'Auxiliar Administratiu i de monitor de menjador.

En total s’han programat una desena de cursos i tallers i sessions d’orientació laboral.

“Com a novetat s’ha ampliat l’horari i s’ofereixen les formacions en horari de tardes en modalitat de càpsula ràpida de coneixement”, tal i com a destacat el regidor de Promoció Econòmica, Eduard Diaz.

Els cursos estan adreçats a tothom, amb preferència a les persones empadronades a Llagostera en situació d’atur i inscrits a la borsa de treball local.

Les inscripcions es podran realitzar de 10 a 14 h a l‘Oficina de l‘Estació.

Podeu consultar l’oferta formativa des de www.llagostera.cat

Dilluns, 21 Octubre 2019 07:38

726 € per a la Fundació Josep Carreras

Publicat per
L’obra de teatre Fuita, dirigida per la llagosterenca Encarnita González ha recaptat aquest diumenge 726 €, que es destinaran a la Fundació Josep Carreras. L’obra, interpretada per Joel Duran, Anna Oliva, Julià Xirgu, Manel Enguídanos i Maria Antònia Garcia ha tingut lloc aquest diumenge al Teatre Casino.

És la tercera vegada que l’obra es representa aquest any a Llagostera, en les dues darreres es van recaptar prop de 5.000 euros per destinar-los íntegrament a la Fundació Oncolliga Girona

FACEBOOK

Estació Meteorològica