ELPOLLTV

Dis19102019

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

La Policia Local de Llagostera ha tingut coneixement d’un grup de persones que es dedica a fer visites a domicilis particulars del municipi fent-se passar per venedors duna empresa de matalassos.

El modus operandi dels estafadors consisteix en trucar el timbre de les cases presentant-se com a comercials d’una empresa de matalassos oferint el canvi del matalàs amb unes condicions molt avantatjoses, on es demana una paga i senyal de 80 euros.

Els estafadors, de complexitat corpulenta, es desplacen amb una furgoneta Renault Kangoo de color blanc.

En les darrers hores, la Policia Local ha rebut dues denúncies de dos veïns, a un d’ells els estafadors van aconseguir els 80 euros.

La Policia Local recomana que en cas de dubte no s’obri la porta a ningú, no es deixi entrar a cap desconegut a casa i que es posi immediatament en coneixement de la Policia qualsevol sospita d’estafa trucant al 972 80 55 80.

S’han substituït per ampolles i gots de vidre i/o cartró amb menor impacte ambiental

Amb la voluntat de reduir els envasos d’un sol ús, el nou equip de govern de l’Ajuntament de Llagostera ha decidit deixar d’utilitzar ampolles i gots de plàstic a les dependències municipals, que fins ara es feien servir a les sessions plenàries, juntes i reunions.

El regidor de Medi Ambient, David Parron ha explicat que la mesura va encaminada a reduir els residus de plàstic municipals i a començar a “predicar amb l’exemple més enllà de les paraules i les normatives”. En aquest sentit ha avançat que també es substituiran els gots de plàstics dels dispensadors d’aigua existents per uns de cartró i que la mesura es farà extensiva a totes les dependències i equipaments municipals.

La mesura ja s’ha començat a implementar des del passat 5 de juliol quan va tenir lloc la primera sessió plenària del nou govern municipal.

Diumenge, 14 Juliol 2019 10:09

25 anys de caminada a la llum de la Lluna

Publicat per
Un total 170 persones han participat a la vint-i-cinquena edició de la Caminada a la Llum de la Lluna, organitzada pel Bell-Matí. La caminada ha finalitzat amb una banyada a la piscina municipal.
Dilluns, 15 Juliol 2019 09:49

Nova edició del Cabaret Eròtico Literari

Publicat per
El Parc de l’Estació ha estat l’escenari aquest diumenge a la nit, d’una nova edició del Cabaret Eròtico Literari, on diversos actors i actrius han realitzat lectures de textos i interpretacions pujades de to acompanyats amb la música de Iogui Trio. Com a novetat, enguany el Cabaret Eròtico Literari ha comptat amb una exposició de 8 fotografies del fotògraf Sergi Oriola, exposades al Plan B, al Swing, a la Biblioteca, a Cal Negre, al Modoni, al Casino, a l’Enrenou i a Ca la Viudi.
Diumenge, 14 Juliol 2019 09:50

Dotzena edició de la Fira del Batre

Publicat per
Llagostera ha celebrat aquest dissabte la dotzena edició de la Fira del Batre. Els actes han començat amb una demostració de fer el paller, a càrrec del col·lectiu de segadors i segadores de Llagostera.

Les activitats han seguit durant tota la tarda i han finalitzat amb un sopar popular i concert al Parc de l’Estació.

Anna Viñas, regidora de la CUP-Alternativa per Llagostera, formarà part dels cinc consellers cupaires amb representació al Consell Comarcal del Gironès. Viñas seurà al plenari de l’ens comarcal al costat de Pitu Bartis (Celrà), Albert López (Celrà), Cris Sibina (Salt) i Dolors Serra (Girona). Viñas ha explicat que el seu pas pel Consell Comarcal serà compartit amb en Enric Ramionet. Amb Anna Viñas, seran tres els regidors llagosterencs que seran consellers comarcals. Els altres dos son Pilar Aliu de Junts per Llagostera i Àlex Maqueda del PSC. Aquest dijous tindrà lloc el ple de constitució, on tots ells prendran possessió dels respectius càrrecs.
Dilluns, 08 Juliol 2019 14:45

Festa de Sant Cristòfol

Publicat per

Un centenar de vehicles, entre ells una vintena de cotxes clàssics, van desfilar dissabte pels carrers de Llagostera per celebrar la tradicional festa de Sant Cristòfol, patró dels conductors. La celebració va iniciar-se amb una concentració dels vehicles participants abans d’iniciar la ruta fins a la plaça Catalunya i va finalitzar amb un sopar popular organitzat pel Club Patinatge Llagostera. Tots els participans van rebre un regal commemoratiu.

Dilluns, 08 Juliol 2019 14:09

Nit blanca amb la Unió de Botiguers

Publicat per

Un any més la Unió de Botiguers ha tenyit de blanc la Plaça Catalunya per celebrar una nova edició de la Nit Blanca. La Música, el menjar, el beure i sobretot el bon ambient han estat els protagonistes de la consolidada nit festiva organitzada pels botiguers de Llagostera. A la festa no hi ha faltat ni el cremat ni el ball.

El plenari rebutja de forma clara i contundent la recent detenció de l’activista Carola Rackete

 

L’Ajuntament de Llagostera ha aprovat per unanimitat, una moció impulsada des de les entitats locals Dones d’Arreu i Llagostera Solidària, en desacord a la política d'acollida de refugiats de la Unió Europea, l'Estat espanyol i de condemna al govern italià per la seva actual política envers les ONG's que salven vides al mar mediterrani.

La moció ha estat aprovada per tots els grups amb representació municipal (ERC, CUP-Alternativa per Llagostera, Junts per Llagostera i PSC) aquest divendres al vespre.

Podeu llegir el text de la moció des d'aquí.

Aquest divendres al vespre el Ple de l’Ajuntament ha informat dels decrets d’alcaldia referents al cartipàs municipal. L’alcalde Antoni Navarro ha explicat que properament es donarà a conèixer públicament el pla de govern pactat entre ambdues formacions pel mandat 2019-2023.

El nou equip de govern estarà format per 7 regidors, 4 d’ERC i 3 de la CUP - Alternativa per Llagostera, fruit de l’acord formalitzat després de les eleccions municipals del 26 de maig.

Pel que fa al cartipàs, l’alcalde, Antoni Navarro (ERC) s’ocuparà directament d’urbanisme, de la Residència Josep Baulida, de la seguretat ciutadana i protecció civil, així com del manteniment d’edificis, de les llicències d’activitats i del Jutjat de pau.

Enric Ramionet (CUP-ALL) serà el regidor de cultura, comunicació́, habitatge i sobiranies i assumirà la primer tinença d’alcaldia. Entre les seves atribucions hi haurà la relació amb les entitats, la Biblioteca, la memòria històrica, els serveis externalitzats, el patrimoni municipal del sòl i els recursos humans.

Silvia Fa (ERC) serà la regidora d’educació i joventut i la segona tinenta d’alcalde ocupant-se també de de l’Escola de música, l’àrea de joventut i el mercat municipal.

Anna Viñas (CUP-ALL) assumeix la regidoria de drets socials i feminismes i serà la tercera tinenta d’alcalde ocupant-se dels aspectes d’acció social, igualtat, polítiques LGTBIQ , cooperació i ciutadania.

Glòria Malagón (ERC) s’ocuparà de la regidoria d’esports i salut i la quarta tinenta d’alcalde assumint també les responsabilitats de la brigada municipal, el mobiliari urbà, la neteja viària i el control de plagues i animals de companyia.

David Parron (CUP-ALL) serà el regidor d’hisenda, medi ambient i medi rural i forestal ocupant-se de la recollida i tractament de residus, de l’ADF i de lapProtecció dels animals.

Eduard Díaz (ERC) serà el responsable de noves tecnologies, turisme, festes, promoció econòmica, participació i transparència així com responsable de la promoció del sòl industrial, el Pla de barris, la tercera edat i la relació amb les entitats.

Dedicacions i retribucions L’alcalde no s’ha assignat cap sou i només cobrarà indemnitzacions per assistències així com la resta de regidors a excepció d’Eduard Díaz que tindrà una dedicació parcial mínima de 30 hores a la setmana amb una retribució anual bruta de 23.400 euros.

Les indemnitzacions per assistències quedaran topades anualment per un màxim de 11.400 €, en el cas dels regidors de l’equip de govern i de 3.300 € anuals pels regidors de l’oposició.

El cost anual de retribucions i indemnitzacions respecte el mandat anterior s’ha reduït lleugerament en uns 1.500 €, tal i com ha explicat el regior d'Hisenda, David Parron.

FACEBOOK

Estació Meteorològica