ELPOLLTV

Dic19012022

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Agents del cos de la Policia Nacional, amb la col·laboració de la Policia Local de Llagostera, han detingut aquest dilluns al matí un home de nacionalitat sèrbia, on se li han requisat a l’interior del seu domicili, un total de 660 plantes de marihuana i 13.000 € en efectiu.

L’operació s’ha realitzat a primera hora del matí, després de mesos d’investigació i un cop rebuda la corresponent autorització judicial per poder accedir al domicili ubicat a la urbanització Llagostera Residencial.

L’home ha estat posat a disposició judicial acusat d’un presumpte delicte contra la salut pública.


La Societat de Caçadors de Llagostera ha celebrat aquest cap de setmana el Campionat Local de caça menor amb gos. El guanyador ha estat Jordi Salas Vigo amb 3.250 punts seguit d'Àngel Martí Pla amb 3.150. Tots dos participaran al campionat provincial Faisà d’Or, previst pel pròxim 30 d’octubre a Vilopriu. Salas ho farà com a caçador i Martí com a jutge.

El Campionat Local ha tingut lloc a la zona de Cabra Penjada amb 8 participants que han caçat un total de 29 peces de les 40 que s’han alliberat. La regidora d’Esports, Silvia Fà, ha assistit al Campionat.

Des de la Societat de Caçadors Sant Hubert de Llagostera han explicat que aquest tipus de campionat té una vessant esportiva i que la tasca dels caçadors durant l’any va més enllà de la cacera. En aquest sentit han destacat que col·laboren amb l’administració per controlar i reduir les poblacions de senglars que castiguen fortament els conreus i que participen en tasquen de recuperació de camins i neteges de deixalles al bosc, entre d’altres.


Dissabte, 16 Octubre 2021 07:25

Carles Cereijo i Marc Sureda comparteixen la Mosca Grossa

Publicat per

Per primera vegada en els 33 anys d’història de les Mosques de la Informació que organitza el Col·legi de Perodistes de Catalunya, dos dels finalistes a rebre la Mosca Grossa han tingut el mateix nombre de vots. Són Carles Cereijo i el llagosterenc Marc Sureda.

La gala de lliurament dels guardons ha tingut lloc aquest divendres al vespre a la Casa de Cultura de Girona.

Les Mosques de la Informació d'aquest any han premiat també a Jordi Xargayó, exdirector del Diari de Girona, que ha rebut la Mosca del Col·legi per la seva llarga trajectòria de quasi mig segle vinculada sempre a aquest rotatiu; i als Marrecs de Salt, Mosca de Sant Narcís, que aquest 2021 han celebrat els seus 25 anys i són un referent de la cultura popular i un exemple claríssim d'acolliment i normalització. La Mosca Borda ha sigut per Quim Fernàndez, cap de premsa de la Subdelegació del Govern estatal.

En el seu discurs, Sureda va voler compartir aquest reconeixement amb els que han confiat en ell durant aquest anys com a cap de premsa a l’Ajuntament de Llagostera i de Riudellots de la Selva. 

La Mosca Grossa premia les persones o entitats que faciliten la tasca dels periodistes, mentre que la Mosca Borda s’entrega a qui l’obstaculitza.

 


La dotació anual és de 2.000 €, que assumeix íntegrament Aqualia a fons perdut.

Es tracta d'una mostra de com l'Ajuntament i l'empresa s'uneixen per lluitar contra la pobresa energètica al municipi.

L'Ajuntament de Llagostera i Aqualia, l'empresa gestora del cicle integral de l'aigua al municipi, han signat un conveni per crear un Fons Social per garantir l'accés a l'aigua potable i al clavegueram a tots els ciutadans que no poden fer-se càrrec del pagament de la factura de l'aigua. Aquesta mesura pretén donar cobertura econòmica i evitar el tall de subministrament d'aigua potable a les persones que es troben en una greu situació econòmica.

L'alcalde de Llagostera, Antoni Navarro, i el regidor de Sobiranies, Enric Ramionet, han explicat que "és coneguda la incapacitat que tenen algunes persones o famílies de municipi per poder pagar els subministraments bàsics, com l'aigua. Malauradament, aquesta situació està present al municipi i s'han incrementat en els últims anys, com a conseqüència directa del desfavorable context econòmic que estem vivint. La signatura d'aquest conveni és una mostra de com ajuntament i empresa poden anar de la mà per lluitar contra la pobresa energètica i pal·liar aquestes situacions tan difícils per a moltes famílies " La dotació anual d'aquest Fons serà de 2.000 euros i anirà a càrrec d'Aqualia a fons perdut, sense que aquest import afecti el balanç de la concessió ni als ciutadans. En aquest sentit, el delegat de Barcelona i Girona d'Aqualia, Manel Gómez, ha manifestat que "més enllà de gestionar el Servei Municipal d'Aigua amb totes les garanties de qualitat i oferint les millors respostes tècniques per a la sostenibilitat econòmica i mediambiental, el nostre paper com a empresa especialitzada en la gestió de l'aigua també és garantir la sostenibilitat social i aconseguir que cap ciutadà quedi privat del servei domèstic d'aigua per raons econòmiques ".

Aquest fons beneficiarà de forma puntual a les famílies que no puguin fer front al pagament de la factura de l'aigua. Per a la seva aplicació i gestió, s'elaborarà un protocol per gestionar els diferents casos possibles, validat per totes les parts involucrades en el procés: l'Ajuntament, com a titular de el Servei Municipal d'Aigües i Aqualia, com a entitat responsable de la gestió del servei.

El grup polític CUP-Alternativa per Llagostera ha presentat una publicació on fa balanç de les accions impulsades durant els dos últims anys de legislatura. Tot i que la pandèmia ha subratllat les complexitats de l'administració local, el partit segueix amb la "convicció que des del govern municipal es poden impulsar polítiques transformadores que afectin les condicions de la vida de la gent".

La CUP-Alternativa per Llagostera finalitza el balanç assegurant que continuaran treballant per un programa per a la ciutadania. Sempre comptant amb la participació d'aquesta en els actes i reunions que van programant mensualment. Recorden també que fa menys d'una setmana van inaugurar un nou local anomenat Espai Isabel Vila.

Consulta la publicació amb el detall de les actuacions dutes a verme des d'aquí.

Després de l’aturada de l’any passat, amb motiu de les restriccions en el marc de la Covid-19, Llagostera ha pogut recuperar el Mercat del Bolet ambientat a principis del segle passat amb parades repartides pels carrers i places del nucli antic, activitats, demostracions d'oficis antics, tallers exposicions i gastronomia relacionada amb el món del bolet.

Cap a una trentena de persones vam sortir diumenge, 10 d’octubre, de la plaça Catalunya per fer la XXII Caminada Memorial Isabel Vila fins al peu de Puig d’Arques, punt de trobada amb gent de la Bisbal i de Calonge, encara que finalment no va pujar ningú de la vila on va néixer la pedagoga i sindicalista Isabel Vila Pujol (Calonge, 1843 – Sabadell, 1896). Entre els caminants hi havia gent de Llagostera, Cassà, Girona, Torroella de Montgrí i, fins i tot, una parella de Begues (Baix Llobregat) que es van aixecar a les 5 del matí per poder-nos acompanyar.

Una de les causes de la poca assistència era la contra programació que ens vam fer des del poble mateix, ja que es va convocar la sortida boletaire familiar a can Crispins dins els actes de la Fira del Bolet. És cert, que hi ha gent per tot, però també sap greu que una tradició que es va encetar just al tombant de segle, gràcies a l’historiador i polític Francesc Ferrer Gironès, passi a un segon pla. La caminada per rememorar la gesta dels llagosterencs liderats per Isabel Vila que van anar a la Bisbal, per donar suport a la República Democràtica Federal, travessant a peu les Gavarres es celebrava cada primer diumenge d’octubre. Va sorgir l’Oncotrail, sens dubte una bona causa, però es va posar el mateix dia i, fins i tot, alguns dels històrics de la caminada hi col·laboren, i llavors es va decidir passar-la al segon diumenge. Enguany ha coincidit amb el pont dedicat a la Fira del Bolet, i aquest anys els caminants també vam poder collir reigs i siurenys a peu de camí.

En fi, tinc el convenciment que el nou format del memorial: un punt d’encontre al mig de les Gavarres entre tres dels pobles que més van tenir a veure amb els fets del 6 d’octubre de 1869, acabarà consolidant-se com una imprescindible trobada anual, sobretot si els ajuntaments corresponents, es posen d’acord amb el Consorci de les Gavarres i fan la feina de coordinació perquè la iniciativa arribi a tothom que hagi d’arribar, ja que fins ara la Caminada Isabel Vila funciona gràcies al voluntariat de tres o quatre persones que vetllen perquè cada any es pugui dur a terme, però aquests pilars s’han d’apuntalar.

La travessa que surt de Llagostera a 2/4 de 8 arriba al punt de trobada, entre el Puig d’Aiguabona i el Puig de la Gavarra, cap a les 11. Uns 14 quilometres amb una parada de concentració al Mas del Rocatal, on molts ja van fer la queixalada. Al peu de Puig d’Arques el músic Antoni Mas a l’acordió i el lutier Xavier Ruiz al violí van interpretar tres peces, evocant els històrics músics sense solfa. No hi va faltar la cançó popular dedicada a la Isabel Vila: No hi ha dones al món / com les de Llagostera / que pels republicans / varen portar bandera. / No hi ha dones al món / com la Isabel Cinc Hores / que pels republicans / va caminar vuit hores. / Oi-dà, oi-dà, / com la Isabel no n’hi ha. / Oi-dà, oi-dà / com la Isabel no n’hi ha.


Dimarts, 12 Octubre 2021 06:57

Showcooking boletaire 100% vegetal

Publicat per
Els cuiners Òscar Bigas del restaurant Integral de Figueres i Martí Rosàs del restaurant Ca la Maria de Llagostera han ofert una demostració de cuina boletaire amb ingredients 100% vegetals. Ambdòs cuiners formen part del moviment SlowFood Catalunya que promou els productes locals i de KM0 prioritzem la pagesia propera i ecològica, amb la utilització d’aliments de temporada i evitant l’ús de transgènics. L’acte conduit per la llagosterenca Anna Ramírez, ha tingut lloc al Teatre Casino on posteriorment ha tingut lloc la gala d’entrega dels premis bolet 2021.
Dimarts, 12 Octubre 2021 06:43

Guanyadors del Concurs de buscar bolets

Publicat per
Emili Moncosí, Joan Bayé i Roser Alay són els guanyadors del concurs de buscar bolets, organitzat per l’Ajuntament de Llagostera. Emili Moncosí ha guanyat la categoria de bolet més estrany amb un Neoboletus Junquilleus, un curiós bolet que figura en les llistes vermelles de molts països, segons el jurat format per micòlegs de l’Associació Micològica Joaquim Codina. El premi al cistell més variat ha estat per Joan Bayé i el premi al bolet més gros per la llagosterenca Roser Alay. Els bolets es poden veure a la Sala de Plens de l’Ajuntament durant la Fira del Bolet.
El grup de voluntaris de la Festa de la gent gran ha rebut el premi Ou de Reig 2021, que anualment s’atorga per votació popular en el marc de la Fira del Bolet de Llagostera. Amb aquest guardó l’Ajuntament de Llagostera reconeix la tasca realitzada per persones o entitats que contribueixen a promocionar i dinamitzar el municipi. El guardó quedarà exposat a la seu de la Llar de jubilats. L’acte de lliurament del premi ha tingut lloc aquest dilluns al vespre al teatre Casino Llagostrenc, a càrrec de l’alcalde, Antoni Navarro i del regidor de promoció econòmica, Eduard Diaz.