ELPOLLTV

Dil30032020

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

En el marc de les actuacions vinculades al Pla de Barris, l’Ajuntament de Llagostera va sol·licitar al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) dos perfils tècnics per afavorir la inserció sociolaboral de col·lectius amb dificultats i així reforçar l’Àrea de Promoció Econòmica per seguir impulsant la tasca que es dur a terme des de l’any 2016.

“Amb la incorporació d’aquestes dues persones, per primera vegada l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Llagostera disposarà de tres tècnics, que permetrà millorar el servei i l’atenció a les persones del municipi” tal i com ha destacat el regidor de Promoció Local i responsable del Pla de Barris, Eduard Diaz.

Així mateix properament s’incorporaran a l’Ajuntament un tècnic/a de participació ciutadana, 1 agent ambiental, 1 auxiliar administratiu/va d’atenció ciutadana, 1 informador/a turístic i 2 peons de manteniment a la brigada municipal, tots ells subvencionats també pel SOC amb un aportació de 70.384,6 €, que sumats a la subvenció de 70.391,84 € per a la contracció dels perfils tècnics de l’orientació i prospecció del mercat laboral, suposen un total de 140.776,44 €, xifra que representa un increment de 24.220,80 € (un 20,8% més) respecte la convocatòria anterior.

El Projecte de Treball als Barris posa a disposició de les entitats beneficiàries un conjunt d'accions en l'àmbit de l'ocupació i del desenvolupament local que deixen a iniciativa de cada municipi el disseny i la planificació sobre quines de les actuacions poden encaixar millor en el seu propi projecte, per tal de desenvolupar un entorn socioeconòmic que millori la qualitat de vida de les persones que resideixen en aquests barris i àrees urbanes.

Els contractes dels perfils tècnics de l’Àrea de Promoció Econòmica són de 12 mesos pel 2020 i la resta de 6 mesos.

L’equip de govern (ERC i CUP Alternativa per Llagostera) s’ha marcat com a objectiu mobilitzar el parc d'habitatges tancats existent a Llagostera. Per fer-ho s’han posat en marxa diverses mesures com l’actualització del Pla Local d'Habitatge, la modificació de les ordenances fiscals i la possibilitat d’accedir a subvencions per a rehabilitar habitatges, entre d’altres.

En aquest sentit, les noves ordenances fiscals pel 2020 preveuen bonificacions del 95% en l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) per als propietaris que posin els pisos al mercat de lloguer i increments del 50% de l’IBI per aquells habitatges desocupats de manera permanent. Per explicar totes aquestes mesures s’ha convocat una reunió participativa oberta a tots els propietaris d’habitatges tancats a Llagostera per conèixer en més detall les intencions i possibilitats dels propietaris de posar els habitatges al mercat de lloguer.

La reunió està prevista pel proper dijous 16 de gener a la Sala Polivalent del Centre Cultural Can Roig a les 19 h.

El regidor d’habitatge de l’Ajuntament de Llagostera, Enric Ramionet, ha explicat que s’han enviat més de 130 cartes als propietaris que disposen d’habitatges buits al municipi i que entre els avantatges de posar el pis a lloguer mitjançant la borsa d’habitatge local hi ha la garantia del cobrament del 100% del lloguer amb el fons de garantia municipal i l’avalloguer”.

L’Ajuntament de Llagostera i el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya han signat un conveni d’adhesió al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci.

L'objectiu del protocol és donar criteris operatius als professionals de la seguretat per establir les pautes d'actuació davant de les violències sexuals al municipi i poder actuar també en la importància de la sensibilització sobre aquest tipus de violència masclista tal i com ha explicat la regidora de Drets Socials i Feminismes, Anna Viñas, que serà la representant de l’Ajuntament a la Comissió de seguiment.

En aquest sentit es preveu adoptar les mesures necessàries per formar els professionals de la seguretat, els càrrecs electes i tècnics municipals, així com les diferents categories de personal que treballa en les activitats d’oci. Aquesta formació comprendrà l’àmbit de la violència masclista, les violències sexuals i el contingut del Protocol amb l’objectiu de sensibilitzar i capacitar tot el personal esmentat en aquesta matèria.

Entre d’altres aspectes, el protocol estableix les actuacions operatives envers la víctima i l’agressor, com s’ha d’actuar per part dels cossos de seguretat quan l’assetjament sexual el produeix un menor d’edat o bé la necessitat d’establir punts d’informació i habilitar un espai confortable i segur per tal de poder atendre la víctima a càrrec de persones formades en matèria de violència masclista.

L’Ajuntament de Llagostera ha instal·lat recentment un equipament lúdic esportiu per practicar exercicis físics al parc Ramon Trias Fargas

Es tracta d’un conjunt d’elements per practicar la calistènia o l’anomenat street workout, dues modalitats esportives que consisteixen en l’entrenament personal mitjançant el pes corporal, valent-se de l’equilibri i el control del propi cos per al desenvolupament a nivell físic i mental, sense necessitat d’utilitzar màquines o aparells dels gimnasos convencionals.

La regidora d’Esports, Glòria Malagon ha explicat que properament hi ha previst organitzar una sessió pràctica per a la correcta utilització dels aparells.

El conjunt instal·lat consta d’una escala horitzontal, una “monkey bar”, una espatllera, steps i barres a diverses alçades per realitzar diversos exercicis. L’actuació ha suposat una inversió de 5.628,92 €.


El CAP de Llagostera ha tancat un nou grup del Programa Nen@s amb moviment amb bons resultats, segons informa l’equip de professionals responsables del programa a l’àrea bàsica de Cassà de la Selva. El grup, que s’ha dut a terme aquest últim quadrimestre de l’any, ha comptat amb la participació de sis alumnes de les escoles Puig de les Cadiretes i Lacustària, d’entre 6 i 9 anys. Al llarg d’onze sessions, els nens juntament amb els seus pares, conduits pels professionals de la salut del centre, han dut a terme un conjunt d’activitats dirigides a adquirir conceptes bàsics d’alimentació saludable, incrementar el temps que dediquen a l’activitat física i mantenir o augmentar l’autoestima per normalitzar-ne l’índex de massa corporal.

El programa Nen@s en moviment, impulsat l’Institut Català de la Salut a Girona i l’Institut d’Assistència Sanitària amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), té com a objectiu invertir la tendència de prevalença de l’obesitat mitjançant el foment d’una alimentació saludable i de la pràctica de l’activitat física per reduir així substancialment les altes taxes de morbiditat i mortalitat atribuïbles a les malalties no transmissibles.

Un dels principals problemes relacionats amb l’obesitat infantil és la repercussió que aquesta té en la qualitat de vida del menor. L’excés de pes tendeix a perpetuar-se fins a la vida adulta i això comporta un factor de risc de malalties que hi estan associades. Per aquest motiu, les estratègies d’intervenció inclouen un abordatge de la conducta i els hàbits dels infants, així com dels del seu entorn familiar, que implica canvis nutricionals, emocionals i d’estil de vida.

El programa, dirigit especialment als alumnes de 3è, 4rt i 5è d’educació primària, es caracteritza per la implicació en el seu desenvolupament dels pares, professors, monitors de lleure i professionals de la salut. El programa s’aproxima a l’espai natural de l’infant, al seu dia a dia, per tal de facilitar-li l’elecció de les opcions més sanes i tenint com a pilars fonamentals l'alimentació, l'exercici físic i les emocions.

Al llarg de les diferents sessions es duu a terme una teràpia en grup on infants i pares, paral·lelament, treballen amb temes relacionats amb la salut ─com ara alimentació saludable, publicitat enganyosa, autocontrol, imatge corporal, comunicació, resolució de conflictes, drets personals, autoestima, relaxació i activitat física─, amb l’objectiu que els participants hi puguin expressar les seves emocions en relació amb el tema del sobrepès, l'obesitat i les seves conseqüències. En alguns municipis, els ajuntaments hi col·laboren atorgant una beca esportiva a tots els infants que hi participen.

Les ultimes dades recollides del programa, desplegat a 25 municipis de les comarques gironines, evidenciaven que un 5,8% dels 380 nens que hi havien participat tenien un IMC considerat normal (normopès), un 34,4 % tenien sobrepès i un 59,8% presentaven obesitat. Les dades, al cap d’un any de finalitzar el programa, revelaven que un 13 % dels participants estava dins del pes normal, un 40 % tenia sobrepès i un 46,6 %, obesitat.

El programa Nen@s en moviment ha estat guardonat amb el Premi Estratègia NAOS, en l’àmbit sanitari del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, en el marc dels XI Premis Estratègia NAOS, edició 2017, i també va ser guardonat el novembre de 2016 amb el Premi a l’Àmbit Sanitari, atorgat pel Pla integral de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (PASS).

Font: IAS

El bar Can Nando de Llagostera ha venut per màquina part del segon premi de la Loteria del Nen amb el número 21816.

Aquest número s’ha venut a Girona, Lleida, Vic, Artés, Figueres i Llagostera.

El segon premi reparteix 750.000 euros per sèrie.

Dilluns, 06 Gener 2020 08:14

Nit màgica a Llagostera

Publicat per
Amb unes carrosses renovades els Tres Reis de l'Orient han arribat a Llagostera carregats de màgia i il·lusió. L’alcalde, Antoni Navarro, els hi ha lliurat la clau mestra de totes les llars de Llagostera amb el desig que puguin entrar a tot arreu. Durant la recepció a la Plaça Catalunya els Reis va repartir peluixos i contes, en substitució de les joguines que es venien regalant durant els darrers anys.

L’església de Llagostera ha quedat petita per acollir el concert de Cap d’Any on han actuat la Coral Cantaires de Caldes i la Jove Orquestra de Cassà.
Diumenge, 29 Desembre 2019 07:56

Èxit de la Gran Quina del Club Futbol Llagostera

Publicat per
Més de 300 persones van assistir dissabte a la Gran Quina del Club Futbol Base Llagostera que va tenir lloc al local polivalent. La Quina va finalitzar amb música del DJ Santa.
Dimecres, 25 Desembre 2019 10:04

Ja a la venda el número 4 d'El Butlletí

Publicat per
El passat 20 de desembre va tenir lloc la presentació del número 4 de la revista El Butlletí de Llagostera. La presentació va tenir lloc a la sala polivalent del Centre Cultura de Can Roig, on van assistir-hi una setantena llarga de persones. Mireia Codina, membre del col·lectiu de coordinació, va ocupar-se de l'explicació tant del contingut com del procés de gestació del que és el quart número d'aquesta cinquena etapa d'El Butlletí, centrat en la gent gran al poble com a temàtica principal. En aquesta ocasió la imatge de portada és obra de Xevi Casas i es continua cedint la contraportada, gratuïtament, a Òmnium Cultural. La presentació va comptar amb una taula rodona sota el títol “La nostra gent gran: reptes i projectes” amb la participació de l'alcalde de Llagostera Antoni Navarro, la regidora de Drets Socials Anna Viñas, la treballadora social Anna Solés i el periodista Joan Ventura. El col·loqui va ser moderat per la periodista Cristina Gironès.

Si bé no es va poder entrar a fons sobre cap qüestió, el sol fet de posar damunt la taula les problemàtiques i les necessitats que afecten la nostra gent gran, va demostrar que hi ha molta feina a fer i que el reptes són majúsculs. En aquest sentit es va parlar del nou geriàtric, de l'envelliment actiu, de l'atenció domiciliària, i de la llar dels jubilats, entre d’altres.

La presentació va cloure amb dues lectures a càrrec de Llorenç Ventura i Dolors Bou de l’entitat Amics del Teatre de Llagostera. Trobareu El Butlletí de Llagostera a la Llibreria Sureda, a la dietètica Natura i a Can Madí.

FACEBOOK