ELPOLLTV

Div19042019

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dilluns, 21 Gener 2019 15:46

Eclipsi total de Lluna des del Mas Roig II

Publicat per
Aquesta matinada ha tingut lloc una eclipsi total de Lluna conegut també com a lluna vermella o lluna de sang. El fenomen s’ha pogut veure a la perfecció des de diversos punts, entre ells el Mas Roig II de Llagostera on s’hi han desplaçat diversos membres de l’Astro Girona per contemplar i fotografiar l’eclipsi que no es repetirà fins al maig del 2021.

L’actor llagosterenc Eduard Alejandre continua recollint èxits amb el videoclip El chino protagonitzat pel seu personatge Paco Vera. Mentre Eduard Alejandre està en aquests moments centrat en el teatre amb l’obra Gross Indecency, Paco Vera continua fent riure a milers de persones a Youtube, sense que el vídeo perdi gens de vigència tres anys després de la seva aparició, el 2015, a la sèrie La lista tonta (Comedy Central). El chino -o En un chino hay de tó, com ho busca la major part de gent a Google- és un videoclip musical que parodia la compra de productes de consum en els establiments regentats per xinesos, a on es poden trobar a bon preu els productes més sorprenents i diversos.

Eduard Alejandre ha mostrat la seva satisfacció pel fet que el videoclip continuï essent un èxit tant de temps després. “La veritat és que és sorprenent, perquè em van dir que el vídeo havia passat dels dos milions i quan ho vaig anar a comprovar em vaig adonar que les visualitzacions creixien de forma molt ràpida, hi havia dies que pujaven 1.000 visites de cop”, explica.

Eduard Alejandre va néixer a Barcelona però va viure a Llagostera tota la seva infantesa i adolescència i és allà a on torna sempre des de Madrid per visitar a la seva família. Alejandre va començar a destacar com actor al teatre amb la Cubana, l’any 2007, en el muntatge Cómeme el coco negro, del que es van fer més de 600 funcions per tota Espanya.

Actualment és conegut per haver encarnat al personatge de Doroteo a la sèrie d’Antena 3 El secreto de Puente Viejo, una producció que li ha donat també popularitat a Itàlia, a on aquesta sèrie ha tingut molta audiència. L’actor també és molt estimat a les Illes Balears, a on se’l coneix sobretot pel personatge de Puput que va aparèixer a les 8 temporades de la sèrie d’IB3 Mossèn Capellà. A la televisió, Alejandre també ha donat vida al personatge Suarma de El chiringuito de Pepe (Telecinco), a Paco Vera a La lista tonta (Comedy Central) i ha participat en episodis d’altres sèries, entre elles Cuéntame, de TVE.

En els darrers temps, però, l’actor llagosterenc ha estat molt centrat en el teatre amb l’obra Gross indecendy que s’ha representat al Teatre Fernando Fernán Gómez de Madrid i que durant el 2019 estarà de gira per diverses ciutats espanyoles. L’obra, basada en un text de Moisès Kaufman, narra els tres judicis als que es va enfrontar Oscar Wilde a causa de la seva homosexualitat i que van acabar suposant la seva caiguda en desgràcia. Eduard Alejandre interpreta al Marquès de Queensberry, pare del jove amant d’Oscar Wilde.

Gross Indecency és un més dels treballs que Alejandre ha fet amb el director Gabriel Olivares, amb qui també ha treballat recentment a d’altres muntatges teatrals, com l’obra Ding Dong (Teatro Galileo), la comèdia Cuatro corazones con freno y marcha atrás (Teatro Maravillas/Teatro Galileo) y la producció Our Town (Teatro Fernán Gómez). D’altra banda, l’actor ha participat també en la pel·lícula El año de la plaga de Carlos Martín Ferrera que arribarà als cinemes aquest 2019 després d’haver passat pel festival de Cinema de Sitges.


Amb la voluntat de fomentar la participació de les persones estrangeres amb dret a vot a les properes eleccions municipals s'ha iniciat una campanya institucional d'informació a nivell de Catalunya. A Llagostera, a proposta de la CUP, el Ple de l’Ajuntament del mes de novembre va aprovar una moció presentada conjuntament pel PdeCat, ERC i Alternativa per Llagostera per al dret a vot de totes les persones residents.

Segons la formació independentista “a les properes eleccions municipals, hi haurà més de 900 residents a Llagostera que no podran exercir el dret de vot ja que es tracta del número de llagosterencs que no disposen de nacionalitat espanyola ni poden acollir-se als tractats internacionals de reciprocitat”. En aquest mateix sentit el cupaires també han volgut posar de relleu que hi ha 300 persones al municipi que sí que poden acollir-se els tractats de reciprocitat però que sovint tenen dificultats per poder votar per desconeixement i la complexitat dels tràmits administratius que cal realitzar en aquests casos.

Podeu ampliar i llegir el text íntegre de la moció des del web de l’Ajuntament de Llagostera.


Llagostera acollirà, per segona vegada, el prestigiós Raid internacional “Le Centaure”, la prova més dura d’orientació nocturna a cavall que tindrà lloc del 8 al 10 de febrer de 2019.

Després de l’èxit de la prova disputada l’any 2015 a Llagostera, quan per primera vegada Le “Centaure” va sortir de territori francès, la Federació Internacional de Turisme Eqüestre ha confiat novament l’organització de l’esdeveniment al centre llagosterenc Cavall de Mar.

El recorregut de 100 quilòmetres transcorrerà pels boscos de les Gavarres i el massís de l’Ardenya per diversos indrets i municipis de la comarca del Gironès, La Selva i del Baix Empordà.

El traçat és completament secret i no se n’ha pogut donar detalls. Els participants tindran accés al traçat 3 hores abans de l’inici de la competició.

El Club esportiu Cavall de Mar Centre d’Equitació de Llagostera s’ocupa de l’organització d’aquesta prova internacional on hi ha prevista la participació d’equips amb genets de diversos països europeus entre ells Anglaterra, Rússia, França, Holanda i Espanya, entre d'altres.

Un any més la Federació Internacional de Turisme Eqüestre ha valorat la situació estratègica del municipi de Llagostera entre els massissos de les Gavarres, l’Ardenya Cadiretes i la Costa Brava, l’experiència de Cavall de Mar dins del TREC Catalunya i la bona acollida que va tenir la celebració de “Le Centaure” l’any 2015.

L’acte de presentació oficial de “Le Centaure” tindrà lloc el proper dijous 31 de gener a les 11 h a les instal·lacions de Cavall de Mar a Llagostera.

Le Centaure” compta amb col·laboració institucional de la Direcció General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, El Patronat de Turisme Costa Brava Girona, el Consell Comarcal del Gironès i del Baix Empordà, el Consell Esportiu del Gironès i els Ajuntaments de Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Tossa de Mar i Llagostera.


L’Ajuntament de Llagostera ha arranjat el camí que transcorre paral·lel a la Via Verda que connecta el final del carrer Pocafarina amb el carrer Gandhi i l’escola Puig de les Cadiretes.

Es tracta d’un camí de terra molt transitat que es malmet sovint a causa del gran volum de trànsit rodat de vehicles i de l’acció de l’aigua de pluja.

“Per solucionar aquest problema s’ha optat per un tractament superficial amb reg asfàltic i la formació de cunetes per desviar l’aigua pocedent del pati de l’Escola Puig de les Cadiretes” tal i com ha explicat l’alcalde de Llagostera Fermí Santamaria.

Els treballs van iniciar-se a finals de la setmana passada, amb un pressupost de 27.718 € i es preveu que finalitzin durant el transcurs de la present.


Llagostera presenta el llibre “La transformació del nucli antic de Llagostera - Pla de Barris 2009-2019” La Sala de Plens de l’Ajuntament de Llagostera ha acollit aquest divendres al vespre la presentació del llibre, “La transformació del nucli antic de Llagostera - Pla de Barris 2009-2019”.

El llibre de 174 pàgines il·lustrat amb fotografies, està estructurat en 4 grans apartats que inclouen la relació de les principals actuacions a nivell urbanístic i social que s’han dut a terme durant els darrers 10 anys al nucli antic de Llagostera.

Entre aquestes actuacions hi ha la remodelació de la muralla i la torre de la presó, la rehabilitació de més de 80 façanes, la reurbanització dels carrers Camprodon, Panedes, Sant Feliu, Joan Maragall, Onze de Setembre, Lacustària, Baixada de la Costa i Marina, la construcció del Centre d’Interpretació de la història de Llagostera Can Caciques i del Centre Cultural Casa de les Vídues, entre d’altres. "Cada un dels apartats inclou diverses entrevistes que recullen el testimoni, la valoració i la visió de les persones que hi han participat, entre ells polítics de diversos equips de govern, tècnics municipals i veïns", tal i com ha volgut destacar el regidor responsable del Pla de Barris de Llagostera, Ramon Soler.

Amb aquesta publicació l’Ajuntament de Llagostera vol deixar constància de la transformació viscuda en un dels espais més significatius i emblemàtics de Llagostera.

Els autors del llibre són els periodistes Sílvia Comas, Joan Ventura i Marc Sureda.

La presentació ha anat a càrrec dels autors i de Joaquim Nadal, Director de l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural i ex conseller de la Generalitat de Catalunya, que s’ha ocupat de redactar el pròleg del llibre.

Versió digital interactiva

Per donar cabuda a tot el material gràfic i audiovisual el llibre tindrà una versió digital interactiva que permetrà fer comparatives dels diversos espais remodelats així com accedir a visites virtuals.

Dimarts, 08 Gener 2019 07:26

35 propostes culturals pel primer semestre del 2019

Publicat per
L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Llagostera ha presentat la programació de teatre, música i cinema prevista pel primer semestre del 2019.

La programació inclou un total de 35 propostes, que començaran el proper 19 de gener amb la projecció de curtmetratges de Veinàlia produccions.

Entre la programació destaca el concert final de la gira del grup musical Sotrac (23 de febrer) i la segona edició del Festival Espurnes (18 de maig). També hi ha programades les actuacions de diverses companyies i actors de renom com ara Eduard Farelo amb l’obra ‘Una Ilíada’, Roger Pera amb l’espectacle “Quina Feinada” dirigit per Ventura Pons, i el darrer projecte de Marta Montiel i Elies Barberà “No m’oblideu mai”.

Dins les propostes teatrals també hi ha dos espectacles de companyies i actors locals, “Fem tertúlia amb...” dels Amics del Teatre de Llagostera, i “Fuita” dirigida per Encarnita Gonzalez.

Com a novetat important, dins la programació s’hi han inclòs tres sortides a Barcelona amb autobús al teatre Poliorama, al Teatre Nacional de Catalunya i al Gran Teatre del Liceu.

Cal destacar també que l’Ajuntament de Llagostera segueix per la seva aposta cinematogràfica amb al Cicle Gaudí, el circuit estable de cinema català impulsat per l’Acadèmia del Cinema Català.

Podeu consultar el detall de la programació, horaris i preus des de llagostera.cat.

Dilluns, 07 Gener 2019 19:21

Ha mort Juan Millán García

Publicat per
Ha mort Juan Millán García de 75 anys, casat amb Remedios Guirado Gutiérrez. La cerimònia religiosa serà el 8 de gener a les 10 del matí, al Tanatori de Llagostera.
Diumenge, 06 Gener 2019 08:35

Nit màgica a Llagostera

Publicat per
Els carrers de Llagostera s’han omplert de màgia amb l’arribada dels Reis d’Orient. La comitiva reial ha desfilat des de l'Avinguda de l'Esport fins a la plaça la Catalunya on ha tingut lloc la recepció reial, en els Reis han estrenat tendals, gràcies a la Comissió de Festes.

La cavalcada de Reis està organitzada per l'Ajuntament de Llagostera i la Comissió de Reis amb la col·laboració de la Unió de Botiguers, la Comissió de Festes, Llagostera en Flor i els membres de la Comissió de la Festa Sant Antoni. Els Reis han llançat més de 400 kg de caramels sense gluten i repartit regals per a tots els nens i nenes de Llagostera.

Quan encara falten 20 dies per a finalitzar el termini de recollida de propostes ciutadanes per incloure al pressupost municipal de l’Ajuntament de Llagostera, ja s’han comptabilitzat 33 propostes que han fet arribar els veïns telemàticament.

El termini per fer arribar propostes finalitzarà el proper 18 de gener a les 23:59 h. Les propostes poden fer-se arribar telemàticament des del web llagostera.cat/participa o bé fent ús de les butlletes que s’han fet arribar a tots els domicilis del municipi.

Un any més l’Ajuntament de Llagostera ha reservat una partida de 40.000 € del capítol d’inversions del pressupost municipal, on els ciutadans decidiran a què destinar-los.

Totes les propostes seran validades política i tècnicament i es sotmetran a votació popular, les que passin a la fase final de votació.

El regidor de participació ciutadana, Robert Montiel, ha explicat que “sovint hi ha propostes que excedeixen el límit dels 40.000 euros de pressupost fixat o bé que no són competència de l’Ajuntament i per tant queden descartades de la fase de votació”.

El regidor ha explicat també, que després de la bona acollida de l’any passat, enguany es tornarà a obrir el procés participatiu als joves que actualment estan estudiant l’ESO a l’Institut amb la voluntat d’involucrar-los en les dinàmiques de participació.

Del 18 al 25 gener de 2019 es durà a terme la fase de validació de les propostes i del 26 de gener al 25 de febrer de 2019 es farà la votació popular on els majors de 16 anys podran votar.

El procés de participació ciutadana, compte el suport de la Diputació de Girona.


FACEBOOK

Estació Meteorològica