Notícies
L'Ajuntament de Llagostera pren mesures d'urgència davant de la manca de subministrament d'aigua a les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava
Publicat per Júlia ToledoJa fa uns dies que hi ha manca de subministrament d'aigua a les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava. L'Ajuntament de Llagostera davant aquest fet ha decidit prendre diverses mesures d'urgència.
Primer de tot ha requerit a l'empresa REC MADRAL COMPANYIA D'AIGÜES SA que amb la màxima urgència procedeixi a adoptar les mesures necessàries per restablir la prestació del servei de subministrament domiciliari d'aigua a tots els usuaris de les urbanitzacions de Font Bona i Selva Brava.
A l'espera de restablir el servei, l'Ajuntament ha acordat subministrar aigua mitjançant un camió cisterna que s'ubicarà demà dissabte 20 de juliol de 9 a 14 h a la rodona de les bústies de Font Bona.
Tots els veïns afectats poden utilitzar avui les dutxes del Pavelló d'Esports Municipal Josep Mir fins a les 21:30 h. Tanmateix, poden utilitzar durant el cap de setmana les dutxes de la piscina municipal de la zona esportiva, en el seu horari d'obertura.
Per altra banda, s'ha convocat una reunió d'urgència amb els serveis tècnics i jurídics municipals per tal d'estudiar la viabilitat de posar en marxa de forma provisional, la canonada que en aquests moments s'està acabant d'executar des del dipòsit de Can Pinet fins a les dues urbanitzacions per tal de poder omplir els dipòsits i restablir el servei.
Davant la gravetat i reiteració dels fets, l'Ajuntament ha traslladat a l'Agència Catalana d'Aigua i a l'Agència Catalana del Consum aquestes mesures adoptades, als efectes de què els esmentats organismes, en el marc de les competències que tenen legalment atribuïdes, puguin procedir a investigar els fets i a adoptar les accions i mesures adequades per a corregir aquesta situació i sancionar les infraccions en què hagi pogut incórrer REC MADRAL COMPANYIA D'AIGÜES SA derivades de la incorrecta gestió de l'aigua i del servei d'abastament.
Protecció intel·ligent per a la teva llar i negoci
En un món cada vegada més connectat, la seguretat de la llar és més important que mai. Per això, Informàtica Llagostera ofereix sistemes d'alarma Ajax, una solució intel·ligent i completa per protegir la teva llar i el teu negoci.
Què és Ajax?
Ajax és un sistema d'alarma sense fils que s'instal·la fàcilment i s'adapta a les necessitats de cada llar. Està format per una sèrie de dispositius que es comuniquen entre ells de manera ràpida i segura per a detectar qualsevol intrusió o emergència.
Sense quotes ni permanència.
Com funciona Ajax?
El sistema Ajax està format per una sèrie de dispositius que es comuniquen entre ells sense fils. Aquests dispositius poden ser:
- Detectors d'obertura: detecten l'obertura de portes i finestres.
- Detectors de moviment: detecten el moviment de persones o animals.
- Detectors de trencament de vidre: detecten la ruptura de vidres.
- Sirenes: alerten de la intrusió amb un so fort i dissuasiu.
- Teclats: permeten controlar el sistema d'alarma i desarmar-lo.
- Remots: permeten controlar el sistema d'alarma a distància.
Quins avantatges té Ajax?
Els sistemes d'alarma Ajax ofereixen una sèrie d'avantatges, com ara:
- Instal·lació fàcil i ràpida: els dispositius Ajax no necessiten cables ni obres per a la seva instal·lació.
- Control remot: pots controlar el sistema d'alarma des de qualsevol lloc del món amb el teu smartphone o tablet.
- Seguretat fiable: els dispositius Ajax són molt segurs i resistents a les manipulacions.
- Ampliabilitat: pots ampliar el sistema d'alarma amb nous dispositius en qualsevol moment.
- Disseny modern: els dispositius Ajax tenen un disseny modern i elegant que s'integra perfectament amb la decoració de la teva llar.
A Informatica Llagostera t’informarán dels sistemes d'alarma Ajax. T'assessoraran i t'ajudaran a triar el sistema que millor s'adapti a les teves necessitats.
Contacta amb ells per a més informació:
- Telèfon: 972 830 770
- Correu electrònic: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
- Trobarás mes info: https://informaticallagostera.com/proteccio-per-la-teva-llar-i-el-teu-negoci/
Amb Ajax, la teva llar estarà sempre protegida.
El divendres 19 de juliol, el festival C-65 inaugurarà la seva tercera temporada al Jardí de Can Nadal de Cassà de la Selva.
El C-65 és un projecte musical conjuntament de Cassà i Llagostera que serveix com a eix d’enllaç entre les dues poblacions.
L’estrena del Festival anirà a càrrec d’Elixir-Mula. El bateria Pep Mula presentarà el seu tercer disc “Elixir”. Aquest músic barceloní encapçala un quintet de trajectòria notable que durant els darrers anys ha desenvolupat una sonoritat singular on destaquen grans dosis d’improvisació i melodies. En l’actuació l’acompanyaran Txema Riera al piano, Miguel “Pintxo” Villar al saxo tenor, Jordi Matas a la guitarra i Marc Cuevas al contrabaix.
La segona actuació anirà a càrrec de Jorge Rossy, reconegut internacionalment com un dels bateries més influents de la seva generació. En aquesta ocasió, Jorge Rossy es reuneix amb tres destacats músics catalans de reconeguda trajectòria: Horacio Fumero al contrabaix, Sergi Felipe al saxo tenor i Guillem Arnedo a la bateria.
El divendres 26 de juliol ens traslladem a la zona esportiva de La Canyera, on tindrà lloc el segon i últim dia de festival. Donarà el tret de sortida l’actuació de R4 Jazz Trio, una proposta emergent creada a partir de l’entusiasme de tres joves de les comarques gironines: Ferran Borrell a la guitarra, Jordi Morell a la bateria i Pau Cullell al saxo tenor i clarinet. Utilitzant el jazz com a punt de partida, vol allunyar-se de la solemnitat que sovint envolta aquest tipus de formacions, oferint-nos un espectacle polivalent i obert a tothom.
Finalment, l’actuació que donarà per finalitzada la tercera edició del C-65 serà la de White Pepper (Nito Figueras). Un viatge a través de dos dels àlbums més influents de la història: “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” i “White Album”. La música de The Beatles en tota la seva plenitud creativa, versionada i interpretada d’una forma original i sorprenent. Acompanyaran a en Nito la Laura Simó amb la seva veu, en Jordi Franco amb el baix, en Gim Garcia-Balasch amb el saxo i en David Simó amb la bateria.
Fins a un centenar de conductors van assistir a la Festa de Sant Cristòfol
Publicat per Júlia ToledoDurant el cap de setmana va tenir lloc la Festa de Sant Cristòfol que va acollir la concentració de cotxes, motos i camions, la cercavila de vehicles i un sopar i ball amb JMusic.
La trobada va comptar amb un centenar de conductors i va donar el tret de sortida el dissabte a les 19 h amb la concentració de cotxes, motos i camions. Es va recompensar amb un val per gastar en un taller mecànic de Llagostera al millor cotxe engalanat, camió engalanat, moto clàssica i cotxe clàssic.
Seguit va tenir lloc el recorregut que va donar el tret de sortida a l'av. De l'Esport, passant per pg. Romeu, pg. Tomàs Boada, pg. Pompeu Fabra, c. La Coma, c. Donzelles, pl. Barceloneta, c. Joan Maragall, c.Consellersi pl. Catalunya.
Un cop a plaça Catalunya va tenir lloc la benedicció dels vehicles, el lliurament del record de Sant Cristòfol i el lliurament dels vals als vehicles escollits.
Per finalitzar la festa es va celebrar el sopar i el ball amb JMusica càrrec dels Manaies de Llagostera.
La gestió del residu tèxtil recupera més de 10 tones de roba usada a Llagostera al primer semestre
Publicat per RedaccióLa recollida selectiva de roba impacta directament a l'economia circular i social del territori.
El 90% dels articles recuperats tenen una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge.
La gestió d'aquest residu tèxtil ha evitat l'emissió de 63 tones de CO2 i permet obtenir-ne recursos per a programes socials.
Més de 28.000 peces de roba recuperades al primer semestre han tingut una segona vida i no han acabat en un abocador. És el balanç que fa Humana Fundación Pueblo para Pueblo del servei de recollida selectiva de roba usada a Llagostera durant el primer semestre d’enguany. De la gestió d’aquest residu es deriven beneficis ambientals (63 tones de CO2 no emeses) i també socials (creació d’ocupació verda, execució de projectes de cooperació al desenvolupament i programes socials a Catalunya).
La gestió del tèxtil usat viu un moment clau, fruit de l’impuls que han donat l’Estratègia per a Tèxtils Circulars i Sostenibles de la UE i la Llei 7/2022 del 8 d’abril, de Residus i Sòls Contaminats per a una Economia Circular, que responen a la creixent sensibilitat de la ciutadania en relació a la sostenibilitat de la moda. Els 10.409 kg de residu tèxtil recollits de gener a juny impacten directament en l’economia circular i social de Llagostera.
El 90% de la roba de què es desfan els ciutadans i que recull l’entitat catalana tenen una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge, elements claus per a l’economia circular i la creació i manteniment de llocs de treball de qualitat. A més, la gestió d’aquest residu ha evitat al primer semestre l’emissió de 63 tones de CO2.
El residu tèxtil (la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no s’utilitzen) es diposita en els contenidors ubicats en llocs de fàcil accés, que es buiden periòdicament (entre un i dos cops per setmana) per a garantir-ne un bon servei. Posteriorment, es classifica a la planta de preparació per a la reutilització que Humana té a l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental).
“La recollida selectiva de roba té un gran potencial per a garantir-ne una segona vida: gairebé el 60% se’n pot reutilitzar i el 32%, reciclar. El primer objectiu sempre és la reutilització perquè la peça de roba més sostenible és la que ja s’ha fabricat i no té més costos ni impacte de producció. Per això és important que la roba de què ens desfem es dipositi en el contenidor corresponent, perquè malauradament gairebé el 90% del residu tèxtil no acaba en el punt de recollida adequat, sinó a la brossa”, assegura Rubén Fernández, promotor nacional d’Humana.
“Agraïm les donacions de la ciutadania. La recollida selectiva només té èxit amb la conjugació de dos factors: un compromís ambiental per part de l’administració local i un servei professional i transparent per part de l’entitat gestora”, afegeix el representant del ‘entitat.
Benefici ambiental i social
La gestió del tèxtil usat contribueix a la lluita contra el canvi climàtic: per cada kg de roba recuperada (i que no acaba en un abocador per a ser incinerat) s’hi evita l’emissió de 6,1 kg de CO2, segons un estudi de la Federació Humana People to People. Les més de 10 tones recuperades a Llagostera han evitat l’emissió de 63 tones de CO2.
A aquest benefici ambiental cal afegir-ne el social: la creació d’ocupació verda. L’entitat genera un lloc de treball a Catalunya per cada 18.000 kg de tèxtil recollit. A més, els recursos que se n’obtenen es destinen principalment als programes de desenvolupament que Humana du a terme als països del Sud de la mà de contraparts o socis locals. Per exemple, projectes de formació de professors de primària, d’agricultura sostenible o contra el VIH/SIDA o la tuberculosi.
Dades globals a Catalunya
A Catalunya, cada persona genera uns 22 kg de residus tèxtils anualment i només 2,3 kg es recullen selectivament per un gestor autoritzat com ara Humana: és l’11%,. A la majoria de les llars d’Espanya i Catalunya, els tèxtils es llencen encara dins la fracció rebuig, la qual cosa es tradueix en una xifra global de 147.000 tones de residus tèxtils llençats sense retorn, segons l’Agència de Residus de Catalunya.
Sobre Humana Fundación Pueblo para Pueblo
Humana Fundación Pueblo para Pueblo és una organització de l’economia social que promou des del 1987 la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i du a terme programes de cooperació a l’Àfrica, l’Amèrica Llatina i l’Àsia així com d’ajuda local, sensibilització i agricultura urbana al territori més proper. La seu central és a l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental): a la delegació de Catalunya treballa un equip de 250 persones, formats en un 75% per dones. Disposa de delegacions a Madrid, Andalusia, Astúries, Comunitat Valenciana i Galícia. L’entitat genera un lloc de treball indefinit a temps complet per cada 18.000 kg de tèxtil recollits a Catalunya.
Forma part de la Coordinadora Catalana de Fundacions, l’Asociación Española de Fundaciones, la Federación Española de la Recuperación y el Reciclaje, i la Federació Humana People to People. També és membre del Pacte per a la Moda Circular de Catalunya, l’Associació de Centres i Serveis de Reutilització de Catalunya, i del Clúster de residus.
Humana exemplifica els valors i principis de l'economia social en combinar la recerca del benefici social amb la gestió eficient i responsable dels recursos. El seu compromís amb la sostenibilitat, la solidaritat i la inclusió la converteixen en un actor clau en el panorama de l'economia social, demostrant que és possible generar un impacte positiu en la societat a través de models de negoci ètics i sostenibles.
Mor la menor que va resultar ferida crítica en l'accident entre un cotxe i un camió a Santa Cristina d'Aro
Publicat per ACNEn el sinistre, que va obligar a tallar la via en sentit Llagostera, hi van treballar vuit dotacions dels Bombers que van haver de fer tasques d'excarceració, cinc unitats terrestres, vuit patrulles dels Mossos d'Esquadra i l'helicòpter del SEM.
Amb aquesta víctima, ja són 69 les persones que han perdut la vida en accidents de trànsit enguany a la xarxa interurbana de Catalunya.
Quatre ferits en un accident entre un camió i un turisme a Santa Cristina d'Aro
Publicat per ACNL'accident ha obligat a tallar la via i ha provocat diversos quilòmetres de retencions, tot i que s'ha obert un carril de circulació en sentit Llagostera.
Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat vuit dotacions dels Bombers, que han hagut d'excarcerar una de les ocupants del turisme. També hi han actuat sis patrulles dels Mossos d'Esquadra, cinc ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i l'helicòpter medicalitzat.
ERC Llagostera prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi
Publicat per RedaccióEl passat divendres 28 de juny, Esquerra Llagostera va organitzar un homenatge a les llevadores del municipi per fer un reconeixement a la valuosa tasca d’aquest col·lectiu al conjunt de la població. L’acte, celebrat al Parc de la Torre, va comptar amb la participació de Rosa Maria Massana, infermera jubilada i autora de "Breu història de la infermeria a Llagostera", i Marta Sagué, llevadora actual del CAP de Llagostera.
Durant la celebració, el portaveu d’Esquerra Llagostera, Eduard Diaz, va explicar que amb l’objectiu de dignificar la memòria de les llevadores, el grup municipal presentarà una moció proposant canviar el nom del carrer José Canalejas pel Carrer de les Llevadores, “un gest simbòlic per reconèixer de manera permanent la seva contribució a la salut i el benestar de la comunitat”.
"Estic convençut que aquesta proposta serà ben rebuda per tots els grups del consistori. És cosa de tots protegir i conservar el patrimoni immaterial del nostre municipi, i la tasca de les llevadores va tenir, i segueix tenint, una gran transcendència en la vida de les dones de Llagostera", va declarar Diaz.
Així mateix, Esquerra Llagostera demanarà dignificar l’espai dedicat a la llevadora Manuela Izquierdo i sol·licitarà a l’ajuntament la creació d’una exposició sobre la història de les llevadores, per tal de preservar i difondre aquest llegat. En el transcurs de l’acte, Rosa Massana va destacar la valuosa tasca de les llevadores en una època on els recursos mèdics i de mobilitat eren escassos, subratllant el paper fonamental d’aquestes professionals com a suport físic i emocional per a les dones que donaven a llum. També va compartir nombroses anècdotes que ha anat recollint arreu de la demarcació de Girona, a través de converses amb llevadores de diverses èpoques.
Per la seva banda, Marta Sagué va explicar la feina que realitzen avui dia les llevadores tant als hospitals com als centres d’atenció primària, posant èmfasi en la importància de cuidar l’estat emocional de les mares i acompanyar-les en una de les experiències més significatives de la seva vida. Però també va recordar tots els serveis que realitzen més enllà dels embarassos i parts i va recordar a totes les assistents la importància de les revisions periòdiques. Finalment, les membres del grup llagosterenc de Dones (S)Àvies van compartir anècdotes i experiències personals en un ambient distès i emotiu, afegint un toc especial a l’acte.
Un any més, la Unió de Botiguers, va organitzar la Nit Blanca de Llagostera.
Una jornada que va tenir lloc el dissabte 29 de juny a Plaça Catalunya on a partir de les 21 h del vespre, llagosterencs i llagosterenques es van vestir de blanc per assistir a la celebració.
La nit comptava amb un servei de bar, entrepans calents i tapes de peix fresc, i amb el tiquet de l'entrepà t'entrava un got de cremat.
L'acte va ser amenitzat pel Dj Albert Coll.
L'edició d'enguany ha estat tot un èxit i la Plaça Catalunya vestia de gala amb tots els assistents vestits de blanc.
Llagostera acull la sisena edició del cicle de xerrades «Debats a plaça»
Publicat per RedaccióLa primera de les convocatòries és el dijous 4 de juliol a les 19:30h i al Parc de l’Estació, sota el títol «Fem memòria: de l'aeròdrom de Panedes a la línia d'alta tensió». Tractarà algunes de les mobilitzacions més importants en clau d'activisme ecologista des dels anys setanta fins als inicis del segle vint-i-u. Comptarà amb el testimoni de Lluís Postigo, exalcalde de Llagostera; Joan Ventura, periodista; Dolors Grau, historiadora i arxivera; i Dani Boix, biòleg i professor universitari.
La segona de les xerrades serà dijous 18 de juliol, també a les 19:30h però al Parc de la Torre. Sota el nom «Amenaces actuals i moviments de resistència», s’analitzaran les principals agressions que comprometen el territori. L'abocador de Solius i el riu Ridaura, el paratge del Mas Roig i el seu Centre d'Interpretació de la Sostenibilitat o la gestió dels purins són alguns dels aspectes que centraran el contingut del col·loqui. Els ponents es confirmaran en un programa que s’està acabant de tancar i que es donarà a conèixer els pròxims dies. En cas de mal temps, les xerrades es traslladaran al Centre Cultural de Can Roig, ubicat al mateix edifici que la biblioteca. Un cop més, la voluntat del col·lectiu organitzador és aprofitar les vesprades d'estiu i espais públics com són els parcs i les places del poble, per generar espais oberts i participatius de reflexió i debat al voltant de qüestions que són d'actualitat política, buscant sempre l'equilibri imprescindible entre el pensament global i l'actuació local.
Els i les integrants de l’assemblea de la CUP-ALL animen a participar d’aquestes xerrades per fer conjuntament un exercici de memòria i reflexió col·lectives.