ELPOLLTV

Diu05042020

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

L’Ajuntament de Llagostera ha instal·lat recentment un equipament lúdic esportiu per practicar exercicis físics al parc Ramon Trias Fargas

Es tracta d’un conjunt d’elements per practicar la calistènia o l’anomenat street workout, dues modalitats esportives que consisteixen en l’entrenament personal mitjançant el pes corporal, valent-se de l’equilibri i el control del propi cos per al desenvolupament a nivell físic i mental, sense necessitat d’utilitzar màquines o aparells dels gimnasos convencionals.

La regidora d’Esports, Glòria Malagon ha explicat que properament hi ha previst organitzar una sessió pràctica per a la correcta utilització dels aparells.

El conjunt instal·lat consta d’una escala horitzontal, una “monkey bar”, una espatllera, steps i barres a diverses alçades per realitzar diversos exercicis. L’actuació ha suposat una inversió de 5.628,92 €.


El CAP de Llagostera ha tancat un nou grup del Programa Nen@s amb moviment amb bons resultats, segons informa l’equip de professionals responsables del programa a l’àrea bàsica de Cassà de la Selva. El grup, que s’ha dut a terme aquest últim quadrimestre de l’any, ha comptat amb la participació de sis alumnes de les escoles Puig de les Cadiretes i Lacustària, d’entre 6 i 9 anys. Al llarg d’onze sessions, els nens juntament amb els seus pares, conduits pels professionals de la salut del centre, han dut a terme un conjunt d’activitats dirigides a adquirir conceptes bàsics d’alimentació saludable, incrementar el temps que dediquen a l’activitat física i mantenir o augmentar l’autoestima per normalitzar-ne l’índex de massa corporal.

El programa Nen@s en moviment, impulsat l’Institut Català de la Salut a Girona i l’Institut d’Assistència Sanitària amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), té com a objectiu invertir la tendència de prevalença de l’obesitat mitjançant el foment d’una alimentació saludable i de la pràctica de l’activitat física per reduir així substancialment les altes taxes de morbiditat i mortalitat atribuïbles a les malalties no transmissibles.

Un dels principals problemes relacionats amb l’obesitat infantil és la repercussió que aquesta té en la qualitat de vida del menor. L’excés de pes tendeix a perpetuar-se fins a la vida adulta i això comporta un factor de risc de malalties que hi estan associades. Per aquest motiu, les estratègies d’intervenció inclouen un abordatge de la conducta i els hàbits dels infants, així com dels del seu entorn familiar, que implica canvis nutricionals, emocionals i d’estil de vida.

El programa, dirigit especialment als alumnes de 3è, 4rt i 5è d’educació primària, es caracteritza per la implicació en el seu desenvolupament dels pares, professors, monitors de lleure i professionals de la salut. El programa s’aproxima a l’espai natural de l’infant, al seu dia a dia, per tal de facilitar-li l’elecció de les opcions més sanes i tenint com a pilars fonamentals l'alimentació, l'exercici físic i les emocions.

Al llarg de les diferents sessions es duu a terme una teràpia en grup on infants i pares, paral·lelament, treballen amb temes relacionats amb la salut ─com ara alimentació saludable, publicitat enganyosa, autocontrol, imatge corporal, comunicació, resolució de conflictes, drets personals, autoestima, relaxació i activitat física─, amb l’objectiu que els participants hi puguin expressar les seves emocions en relació amb el tema del sobrepès, l'obesitat i les seves conseqüències. En alguns municipis, els ajuntaments hi col·laboren atorgant una beca esportiva a tots els infants que hi participen.

Les ultimes dades recollides del programa, desplegat a 25 municipis de les comarques gironines, evidenciaven que un 5,8% dels 380 nens que hi havien participat tenien un IMC considerat normal (normopès), un 34,4 % tenien sobrepès i un 59,8% presentaven obesitat. Les dades, al cap d’un any de finalitzar el programa, revelaven que un 13 % dels participants estava dins del pes normal, un 40 % tenia sobrepès i un 46,6 %, obesitat.

El programa Nen@s en moviment ha estat guardonat amb el Premi Estratègia NAOS, en l’àmbit sanitari del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, en el marc dels XI Premis Estratègia NAOS, edició 2017, i també va ser guardonat el novembre de 2016 amb el Premi a l’Àmbit Sanitari, atorgat pel Pla integral de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (PASS).

Font: IAS

El bar Can Nando de Llagostera ha venut per màquina part del segon premi de la Loteria del Nen amb el número 21816.

Aquest número s’ha venut a Girona, Lleida, Vic, Artés, Figueres i Llagostera.

El segon premi reparteix 750.000 euros per sèrie.

Dilluns, 06 Gener 2020 08:14

Nit màgica a Llagostera

Publicat per
Amb unes carrosses renovades els Tres Reis de l'Orient han arribat a Llagostera carregats de màgia i il·lusió. L’alcalde, Antoni Navarro, els hi ha lliurat la clau mestra de totes les llars de Llagostera amb el desig que puguin entrar a tot arreu. Durant la recepció a la Plaça Catalunya els Reis va repartir peluixos i contes, en substitució de les joguines que es venien regalant durant els darrers anys.

L’església de Llagostera ha quedat petita per acollir el concert de Cap d’Any on han actuat la Coral Cantaires de Caldes i la Jove Orquestra de Cassà.
Diumenge, 29 Desembre 2019 07:56

Èxit de la Gran Quina del Club Futbol Llagostera

Publicat per
Més de 300 persones van assistir dissabte a la Gran Quina del Club Futbol Base Llagostera que va tenir lloc al local polivalent. La Quina va finalitzar amb música del DJ Santa.
Dimecres, 25 Desembre 2019 10:04

Ja a la venda el número 4 d'El Butlletí

Publicat per
El passat 20 de desembre va tenir lloc la presentació del número 4 de la revista El Butlletí de Llagostera. La presentació va tenir lloc a la sala polivalent del Centre Cultura de Can Roig, on van assistir-hi una setantena llarga de persones. Mireia Codina, membre del col·lectiu de coordinació, va ocupar-se de l'explicació tant del contingut com del procés de gestació del que és el quart número d'aquesta cinquena etapa d'El Butlletí, centrat en la gent gran al poble com a temàtica principal. En aquesta ocasió la imatge de portada és obra de Xevi Casas i es continua cedint la contraportada, gratuïtament, a Òmnium Cultural. La presentació va comptar amb una taula rodona sota el títol “La nostra gent gran: reptes i projectes” amb la participació de l'alcalde de Llagostera Antoni Navarro, la regidora de Drets Socials Anna Viñas, la treballadora social Anna Solés i el periodista Joan Ventura. El col·loqui va ser moderat per la periodista Cristina Gironès.

Si bé no es va poder entrar a fons sobre cap qüestió, el sol fet de posar damunt la taula les problemàtiques i les necessitats que afecten la nostra gent gran, va demostrar que hi ha molta feina a fer i que el reptes són majúsculs. En aquest sentit es va parlar del nou geriàtric, de l'envelliment actiu, de l'atenció domiciliària, i de la llar dels jubilats, entre d’altres.

La presentació va cloure amb dues lectures a càrrec de Llorenç Ventura i Dolors Bou de l’entitat Amics del Teatre de Llagostera. Trobareu El Butlletí de Llagostera a la Llibreria Sureda, a la dietètica Natura i a Can Madí.

Diumenge, 29 Desembre 2019 23:19

El Casal dedica Els Pastorets a l'Esteve de la Citroën

Publicat per
Com molts de vosaltres sabeu, la setmana passada ens va deixar un gran company i gran amant del teatre. Tots el coneixíem com l’Esteve de la Citroën, un home dels que solem dir que deixen petjada. Durant molts anys col·laborador del Casal, com també el seu fill Gerard que havia interpretat papers en aquests Pastorets juntament amb alguns dels que encara som aquí. Ja sabem que en aquesta vida estem de pas, però com ja he dit abans hi ha gent que deixa petjada i l'Esteve era un d´aquests i per tant, Els Pastorets d´enguany, van dedicats a ell. En nom del Casal donem el nostre condol a la seva dona Carme, als seus fills Gerard i Carles i a tota la seva família.

Amb aquestes paraules, seguides d’un gran aplaudiment, s’han iniciat les dues representacions d’Els Pastorets que han omplert de gom a gom el Teatre del Casal. Ho han fet com a l’Esteve de la Citroën li agradava, amb alegria, il·lusió i satisfacció. Un més que merescut homenatge a qui la mort ha precipitat la tancada del teló a l’edat de 72 anys plens de vida i dedicació a la feina i a la família.

Bon camí Josep.

L’Ajuntament de Llagostera ha sol·licitat a la Generalitat de Catalunya una subvenció de 12.500.000 euros per finançar el projecte de reconstrucció de la línia del Carrilet entre Llagostera i Sant Feliu de Guíxols. Segons ha explicat l’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro, amb aquesta inversió es pretén recuperar l’històric tren, dinamitzar el territori i reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera donant compliment a la directiva europea 1999/94/CE que obliga els ajuntaments a posar fi a les emissions d’efecte hivernacle. En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient, David Parron, ha explicat que el tren serà 100% elèctric i que funcionarà amb energia fotovoltaica.

Està previst que l’ajuntament de Cassà segueixi les passes de l’Ajuntament de Llagostera i sol·liciti també la subvenció per poder finançar la connexió amb la ciutat de Girona. Les obres podrien començar el primer trimestre de l’any vinent, segons ha pogut saber ElpollTV.


Divendres, 27 Desembre 2019 10:06

La Policia Local alerta d'una possible estafa a Llagostera

Publicat per
La Policia Local ha tingut coneixent d’una possible estafa a Llagostera mitjançant la trucada d’un suposat comercial de la companyia de gas que pretén concertar una visita per realitzar la revisió de la caldera.

FACEBOOK