ELPOLLTV

Div19042019

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dissabte, 22 Desembre 2018 12:41

Gran concert de Nadal de l'Escola de Música

Publicat per
L’Escola de Música de Llagostera ha ofert aquest dijous al vespre, el tradicional concert de Nadal. Enguany el concert ha servit també per commemorar els 25 anys de trajectòria de l’Escola on hi han participat alumnes, exalumnes, pares, mares professorat i exprofessorat de l’escola.
L’Ajuntament de Llagostera ha aprovat el pressupost municipal per a l’any 2019 que puja a 8 milions d’euros (9.300.000 si li sumem el pressupost del Patronat Residència Josep Baulida). Pel que fa a les inversions previstes en destaca la gespa artificial i l’enllumenat del camp de futbol, un pla de millores de les zones esportives municipals, una línia de subvencions per a l’obertura i modernització d’establiments comercials i la construcció d’un ascensor a l’Ajuntament. El pressupost s’ha aprovat aquest dimecres amb els vots en contra dels grups dos grups l’oposició.

El regidor d’Hisenda Ramon Soler ha qualificat el pressupost de “fiable, realista i que respon a les necessitats de la gent de Llagostera i permet complir els compromisos del nostre programa electoral, posant un èmfasi especial en el benestar de les persones de Llagostera”.

En aquest sentit soler ha explicat que l’àmbit social, es fa un esforç important per mantenir i consolidar els programes formatius i les accions socioeconòmiques que, sense tenir en compte el Pla de barris, s’incrementen un 10% respecte l’any 2018. En el seu conjunt pugen a 1.217.640 euros i suposen el 15% del pressupost total de l’ajuntament.

Com accions a destacar en el foment del comerç i l’emprenedoria, s’implementarà el pla de dinamització comercial que inclou una línia de subvencions per a l’obertura i modernització d’establiments comercials.

En l’àmbit esportiu es canviarà la gespa artificial i es renovarà l’enllumenat del camp municipal de futbol així com un pla de millores de les zones esportives.

També es preveu la redacció del projecte de la passarel·la per unir l’Avinguda Canigó amb el centre del poble i la renovació de l’enllumenat amb la instal·lació de llumeneres LED.

Pel que fa a la resta d’inversions es preveuen actuacions amb un import total de 757.010 € on en destaca l’aïllament tèrmic a les façanes exteriors de l’escola Lacustària, el reasfaltatge del carrer Maiena, ignifugar l’estructura de la coberta del Casino Llagosterenc i la posada en funcionament d’una nau a la deixalleria.

Divendres, 21 Desembre 2018 07:00

El Mobiat recull 943 € per a La Marató

Publicat per
El Mobiat, que el passat cap de setmana va portar el pessebre fins al Puig de les Cadiretes, ha recollit un total de 943€ per a La Marató de TV3.

Els organitzadors han comunicat la xifra avui i han agraït la col·laboració de tots els participants.

Han calgut 3 matins i una tarda, per recollir i netejar l’abocament de milers de cartutxos d’escopeta que un veí va localitzar, al mig del bosc, on hi havia hagut l’antic camp de tir de Llagostera. Des del primer moment que es va donar a conèixer la troballa, diversos membres de la Societat de Caçadors Sant Hubert de Llagostera, van oferir-se voluntaris per anar a recollir-los.

Alfons Pelegriana, un dels voluntaris i representant de la Societat de Caçadors ha explicat que “s’han omplert fins a 14 saques on hi han cabut uns 36 cubells carregats amb uns 400 cartutxos”. Així doncs es calcula que s’han retirat més de 201.000 cartutxos. Tots ells han estat transportats fins a la deixalleria per la Brigada Municipal.


La truita de camagrocs i alls tendres preparada per Judith Güell i Marc Gener, i la truita de patata, trompetes de la mort i cansalada de Josep Lluís Santamaria i Olga Güell han estat les guanyadores de la segona edició del concurs de truites "com et surti dels ous", organitzat per la Comissió de Festes i el Modoni.

Judith Güell i Marc Gener han rebut el premi del jurat professional, format per l’alcalde Fermí Santamaria, el regidor de Cultura Josep Aliu, el popular cuiner Monti i els Hereus i les Pubilles; mentre que Josep Lluís Santamaria i Olga Güell han rebut el premi de la votació popular.

Els guanyadors s'han endut dues ampolles de vi de Can Bufí i un pernil de Comercial Miquel-Valentí.

La Carnisseria Caballero ha guanyat el primer premi del Concurs d’aparadors de Nadal organitzat per l’Ajuntament de Llagostera. La Llibreria Sureda i la Farmàcia Joan Saurí, han estat premiats amb el segon i tercer premi respectivament. Aquest matí, l’alcalde Fermí Santamaria, acompanyat del regidor de Josep Aliu i de la regidora Pilar Aliu els hi ha lliurat el premi: Una panera, un pernil i una caixa de cava.
Dilluns, 17 Desembre 2018 09:22

2.685 € de Llagostera cap a la Marató de TV3

Publicat per
El Col·lectiu Pro Marató i l’Ajuntament de Llagostera han recollit aquest any, un total de 2.685 € per destinar-los íntegrament a la Fundació La Marató de TV3. 470 euros fan fer-se la setmana passada durant la quina celebrada al bar el Passeig, 715 euros amb el Tió Solidari i 1.500 euros gràcies a la recaptació feta dissabte durant el concert de les "The Sey Sisters". L’Ajuntament i el Col·lectiu Pro Marató han agraït a totes les persones i entitats que ho han fet possible.
Diumenge, 16 Desembre 2018 21:59

Bon ambient al Mercat de Nadal

Publicat per
La vint-i-dosena edició del Mercat de Nadal ha omplert d’activitats i parades el Plaça Catalunya de Llagostera. Durant tot el dia s’han pogut comprar tota mena d’ornaments, pessebres, torrons, flors i articles relacionats amb el Nadal. Algunes entitats i els centres educatius també han aprofitat l’ocasió per fer parada i recollir diners per a les seves activitats. El taller de pals de Tió i el Caga Tió solidari a benefici de La Marató ha estat una de les activitats familiars més concorregudes.
Diumenge, 16 Desembre 2018 12:26

Bon ambient al Mercat de Nadal

Publicat per
La vint-i-dosena edició del Mercat de Nadal ha omplert d’activitats i parades el Plaça Catalunya de Llagostera. Durant tot el dia s’han pogut comprar tota mena d’ornaments, pessebres, torrons, flors i articles relacionats amb el Nadal. Algunes entitats i els centres educatius també han aprofitat l’ocasió per fer parada i recollir diners per a les seves activitats.

El taller de pals de Tió i el Caga Tió solidari a benefici de La Marató ha estat una de les activitats familiars més concorregudes.

Llagostera, juntament amb 43 municipis catalans, ha estat una de les poblacions beneficiàries de l’ajut de 15.000 euros del programa WIFI4EU que pretén habilitar espais públics on poder connectar-se a internet. Només 44 municipis catalans hi han tingut accés d’un total de 504.

El regidor de Noves Tecnologies Robert Montiel ha explicat que "amb el programa WIFI4EU, la Comissió Europea vol promoure un accés de qualitat a Internet a través d'una xarxa WIFI oberta als ciutadans i transeünts en espais públics com a parcs, places, edificis oficials, biblioteques, centres de salut i museus de tota Europa mitjançant els ajuntaments i les mancomunitats".

Dins el conjunt de l’estat espanyol, hi ha hagut 218 municipis beneficiats. Aquesta dada suposa que només un 10% de les sol·licituds han estat beneficiades.

FACEBOOK

Estació Meteorològica