ELPOLLTV

Dis27042024

Back Estàs aquí:Inici Notícies

Notícies

Per vuitè any consecutiu "El Butlletí" de Llagostera organitza una nova edició dels Premis Culturals Butlletí, un acte que pretén premiar simbòlicament, totes aquelles entitats i persones que es mouen incansablement per promoure i potenciar la cultura al nostre poble. Els premis es divideixen en 5 categories i els nominats han estat proposats per les entitats de Llagostera. L'acte de lliurament de premis tindrà lloc el diumenge 30 d'abril al Teatre Casino Llagosterenc. Les votacions telemàtiques finalitzaran el diumenge 17 d'abril i el dia de Sant Jordi s'habilitarà una urna de votació a la plaça Catalunya. Per a participar-hi cal estar empadronat al municipi. Els llagosterencs no empadronats a Llagostera perquè viuen a l’estranger, també poden votar enviant les seves votacions juntament amb una còpia del seu DNI al correu Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. Podeu votar des d'aquí.


El divendres passat va tenir lloc a la sala polivalent del Centre Cultural Can Roig la presentació del conte “Les aventures del càncer” de Vanessa Nueda. El conte, amb il·lustracions de la llagosterenca Alba Barceló, explica la història de l’autora i de com va plantejar la malaltia als seus fills i va aconseguir que aquests passessin pels diferents processos entre rialles.

El llibre es pot comprar a Can Llirinós. La llibreria cedeix a l’Associació Dones d’Arreu un 10% dels beneficis de les vendes que pel projecte de l’autora. 


Divendres, 24 Març 2017 19:10

La Policia Local estrena radar mòbil

Publicat per
La Policia Local de Llagostera ha començat a utilitzar un nou radar mòbil. L’aparell està pensat per denunciar als conductors que superin el límits de velocitat a l’interior del nucli urbà, en especial a les entrades del municipi. El sergent de la Policia Local, Joan Linde, ha explicat que amb aquest nou aparell es pretén reduir l’elevada velocitat a la que molts vehicles entre al municipi, sobretot a la carretera de Tossa i a la zona de Casa Blanca. Linde ha recordat que en aquests trams la velocitat permesa és de 50 quilòmetres per hora. L’Ajuntament de Llagostera, ja dies que ha senyalitzat la utilització de radars en tot el nucli urbà.
Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes de 37 i 39 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Cassà de la Selva i Llagostera, com a presumptes autors de dos delictes de robatori amb violència i intimidació i tinença il·lícita d’armes. El primer robatori s’hauria produït el passat 13 de febrer en una benzinera de Llagostera on, cap a les nou del vespre, dues persones, que portaven un casc posat van intimidar al treballador amb una arma llarga.

Els lladres van fugir amb uns 90 euros i van produir danys materials a la caixa registradora.

El dia 26 del mateix mes de febrer, cap a un quart de dues del migdia, es va produir un altre robatori amb intimidació en un estanc de Riudellots de la Selva en el qual dues persones van intimidar la treballadora amb una escopeta de cacera. D’aquest assalt es van endur un terminal informàtic, una pantalla d’ordinador, una impressora i 1000 euros. Abans de marxar els delinqüents van realitzar un tret d’escopeta al terra, fet que va produir lesions de caràcter lleu a l’empleada de l’establiment, segons han informat els Mossos d’Esquadra.

Amb l’ajuda de diverses imatges i testimonis, els Mossos van identificar el vehicle amb el que els autors haurien fugit després de cometre cada robatori i van identificar un dels possibles autors, un veí de Llagostera.

Els detinguts, que tenen antecedents penals, han ingressat a presó després de passar a disposició judicial.

Dimecres, 22 Març 2017 12:49

Prohibició de fer foc al bosc

Publicat per

Un any més ha començat la prohibició de fer foc al bosc per reduir els riscos d’incendis als nostres massissos i zones boscoses.

Fins al 15 d’octubre no es pot encendre foc en terreny forestal. Aquesta prohibició recollida en el Decret 64/1995 té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals.

La norma regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat.

Especialment, no es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa del Departament d’Agricultura. Tampoc no es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura. Dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.


Dimecres, 22 Març 2017 12:11

Llagostera acull el Rodajoc

Publicat per

El proper divendres 24 de març es durà a terme a partir de dos quarts de deu el Rodajoc al Parc de l’Estació. El Rodajoc és un programa que recupera jocs tradicionals de diferents cultures, com a font d'intercanvi de valors i realitats i que pretén impulsar l’ús dels espais urbans per a l’esbarjo dels nens i nenes.

Enguany hi participen més de 200 alumnes de les escoles de Llagostera, Cassà de la Selva, Fornells de la Selva i Quart.


Dimecres, 22 Març 2017 10:11

Sortida a Almedinilla

Publicat per
Un grup de llagosterencs ha organitzat un sortida a Almedinilla, per Setmana Santa, del 12 al 17 d’abril. El preu de l’autobús és de 70 euros. Per a més informació us podeu dirigir al bar El Set (Carrer dels Almogàvers, 17 ) o a l’Oficina de l’Estació ( de 9 a 15 h).
Un total de 52 tractors antics han participat aquest diumenge a la novena edició de la tractorada de Llagostera, organitzada pel col·lectiu de segadors i segadores del municipi.

Divendres, 17 Març 2017 20:33

Signen el contracte d'obres de la Canyera

Publicat per

La Junta de Compensació del Pla Parcial de la Urbanització de la Canyera i l’empresa Aglomerats Girona S.A, han signat aquest dijous el contracte que permetrà començar les esperades obres d’aquest sector residencial. L’adjudicació de les obres, va ser aprovada amb un pressupost de 3.616.266,64 € més IVA, el passat mes de gener. Les obres tenen un termini d’execució de 18 mesos i es preveu que comencin en breu. L’acte de signatura del contracte ha tingut lloc a l’Ajuntament de Llagostera, on hi ha assistit l’alcalde Fermí Santamaria.


Dijous, 16 Març 2017 07:20

Borja Vilallonga nou director del setmanari El Temps

Publicat per

El llagosterenc Borja Vilallonga ha estat nomenat nou director del setmanari El Temps. La revista té redaccions a València, Barcelona i Palma. Al llarg dels seus 33 anys d’existència, s’ha convertit en el setmanari per excel·lència de política i cultura dels Països Catalans. Borja Vilallonga, ha estat articulista d’opinió regular al diari Ara durant els darrers 4 anys. Els seus temes se centren generalment en la intersecció entre història i política, amb un interès especial per les configuracions nacionals europees, l’impacte de la religió en les mentalitats i el paper de la ideologia al segle XXI.

Font: dbalears.cat