ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Horòscop Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Llagostera ha tancat aquest divendres la segona edició del cicle de Jazz C-65 organitzat conjuntament per les àrees de cultura dels ajuntaments de Llagostera i Cassà de la Selva. Després de la bona acollida de l’any passat el projecte entre els dos municipis ha crescut amb el doble de formacions musicals programades.

La nit jazzística a Llagostera ha comptat les actuacions de la cantant madrilenya Carmen Lancho acompanyada per Rai Paz a la guitarra; Ernest Pipó i el seu sextet de músics presentant el seu darrer disc “Outside the Church”. Es tracta de l’últim disc d’Ernest Pipó com a líder, gravat a Underpool amb cinc joves músics de l’escena del jazz i del free de Barcelona. La nit ha finalitzat amb una jam session oberta amb Lacus Music. El festival es va iniciar el passat 14 de juliol a Cassà de la Selva.

Dimecres, 19 Juliol 2023 11:47

Mor el periodista Josep Maria Bartomeu

Ha mort Josep Maria Bartomeu a l’edat dels 78 anys. Va iniciar la seva carrera periodística a la dècada de 1970, tal i com ho recorden avui els seus companys Alfons Petit, Josep Callol i David Céspedes, a la contra del Diari de Girona. Va viure durant uns anys a Llagostera. 

Descansa en pau Barto. 


Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha activat el nivell 2 del Pla Alfa a diverses comarques, entre elles el Gironès, per l'alt risc d’incendi forestal. Cal extremar les precaucions i limitar les activitats que puguin ocasionar un foc. Si veieu fum o conductes negligents truqueu de seguida al 112 o a la Policia Local, 972805580
Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’Alerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per calor molt intensa. Avui les temperatures podrien superar els 40 graus a la demarcació de Girona. Per mitigar els efectes de la calor intensa l’Ajuntament de Llagostera ha habilitat com a refugis climàtics la Llar de Jubilats, 9 a 13h i de 16 a 19h, i la Biblioteca Julià Cutiller, en horari ininterromput de 9 a 20h.

Llagostera Solidària, amb una subvenció de l’Ajuntament, i l’empresa llagosterenca Solar Casa Energy han participat en un projecte de cooperació internacional de la UdG, a la zona rural de Tanzània.

Com a socis actius del projecte, han contribuït a crear unes escoles sostenibles i que disposin d’energia neta per a poder realitzar les seves activitats.

Trobareu més informació sobre el projecte aquí.

Aquest cap de setmana s’ha tancat la programació de l’Arrela't amb la tradicional demostració de batre i fer el paller a càrrec dels Segadors i segadores de Llagostera.

Els actes s’han iniciat a primera hora del matí de dissabte amb un esmorzar amenitzat pel músic i divulgador de la cultura popular Ramon Redorta i una trobada de puntaires que n’ha aplegat una vuitantena. La festa ha finalitzat al vespre amb un sopar i música al parc de l’estació amb elss grups musical Grana i Moscatell i Coi Els Montgrons, que han ofert repertori de versions de cançons tradicionals catalanes i temes de taverna.

El conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano, ha visitat aquest migdia l’edifici de cohabitatge que la Fundació Privada Patronat Santa Creu de la Selva ha construït al carrer Roser de Llagostera. L’alcalde, Narcís Llinàs i la regidora d’Acció Social, Maria Carmen Flores i l’excalde, Antoni Navarro, han acompanyat al conseller durant la seva visita, amb els responsables de la fundació. Els habitatges de protecció oficial estan destinats a persones de més de 60 anys, plenament autònomes amb règim de lloguer assequible.
Els veïns de la urbanització Selva Brava i Font Bona han recuperat el subministrament d’aigua, després de casi 6 dies sense servei. Els primers en veure sortir aigua de les aixetes de casa seva van ser els veïns de Font Bona, ahir al matí i els de Selva Brava unes hores més tard.

Ahir l’Ajuntament de Llagostera va seguir posant a disposició dels veïns afectats les dutxes del pavelló esportiu Josep Mir, l’accés gratuït a la piscina municipal de la Canyera i el repartiment d’aigua amb un camió cisterna. Avui, la companyia Rec Madral, ha anunciat amb un comunicat que aquesta nit i possiblement demà matí, caldrà tancar provisionalment l’aigua per tal d’omplir el nou dipòsit i poder restablir el subministrament a tots els seus clients.


En plena onada de calor els veïns de Selva Brava i Font Bona s’han tornat a quedar sense aigua per una nova avaria a la xarxa gestionada per Rec Madral. A l’espera que la companyia restableixi el servei, l’Ajuntament de Llagostera ha adoptat un seguit de mesures d’urgència repartint aigua amb un camió cisterna, posant a disposició dels veïns les dutxes del pavelló i l’accés gratuït a la piscina de la Canyera, a les hores de màxima insolació.

L’avaria es va produir dissabte i aquesta mitjanit els veïns de Selva Brava han començat a recuperar el servei, però els veïns de Font Bona segueixen sense aigua a les seves aixetes. L’alcalde de Llagostera, Narcís Llinàs, acompanyat de la regidora Pilar Aliu i del regidor Adrià Guinó, s’han desplaçat fins a Font Bona. La Brigada Municipal també s’hi ha desplaçat per portar aigua embotellada i repartir-la entre els veïns.


El Club Base Llagostera ha tancat la temporada 22-23 fent una valoració molt positiva. L’acte ha tingut lloc al Teatre Casino Llagosterenc on també s’ha presentar la nova temporada. Durant l’acte l’alcalde de Llagostera, Narcís Llinàs, ha felicitat al Club i ha lliurat la copa de campions de Lliga a l’equip Aleví.

El club de futbol llagosterenc també ha homenatjat a l’exentrenador Edu Fernàndez pels seus anys de dedicació i ha agraït la feina i suport de l’equip tècnic, jugadors, famílies i patrocinadors.