ELPOLLTV

Diu14072024

Back Estàs aquí:Inici Agenda Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

La sala d’exposicions Can Roure de Llagostera ha quedat petita aquest diumenge per visitar l’exposició "Vides arxivades. La memòria dels llagosterencs". En el seus darrers dies d’obertura l’àrea de cultura de l’Ajuntament n’ha organitzat una visita guiada per recórrer i entendre el rastre documental que cada persona deixa al llarg de la seva vida, des del seu naixement fins a la seva mort. L’exposició ha estat possible gràcies a la documentació que custodia l'Arxiu Municipal que és ple de documents de diferents procedències, fons patrimonials, personals, d'empreses, d'associacions i entitats al darrera dels quals hi trobem protagonistes i una història per explicar.

La majoria dels documents exposats són fruit de donacions, veïns que varen decidir dipositar a l'Arxiu Municipal els documents que havien guardat durant anys per assegurar-ne la custodia i conservació. L'exposició també vol ser un agraïment a tothom qui ha fet aquest gest de generositat cap a la col·lectivitat.

L’exposició es va inaugurar el passat 9 de setembre i es podrà visitar fins al 14 d’octubre.

Llagostera ha celebrat aquest dissabte la tercera edició de l’activitat “Bolets en família”, dins la programació de la XXI Fira del Bolet, prevista pel pròxim 12 d’octubre. Una quarantena de persones s’han desplaçat fins la capella de Sant Llorenç guiats pel Grup Excursionista Bell-Mati. El col·lectiu de Segadors i Segadores s’ha ocupat de l’esmorzar boletaire, l’Associació Micològica Joaquim Codina de la xerrada divulgativa amb consells sobre el món dels bolets i l’Esplai Papu-Tisores ha dinamitzat una gimcana pels més menuts.

La programació seguirà dimecres amb el concurs de caçar bolets, la demostració de cuina a càrrec dels avis i àvies de Llagostera i el lliurament dels premis Ou de Reig i d’aparadors. Dijous, 12 d’octubre el nucli antic del municipi s'omplirà d'activitats al voltant d'un Mercat del Bolet ambientat a principis del segle passat amb parades, demostracions d'oficis, la recreació d'un bosc, tallers exposicions i gastronomia relacionada amb el món del bolet.

Podeu consultar la programació a llagostera.cat

Llagostera ho té tot a punt per celebrar la XXI edició de la Fira del Bolet prevista pel proper 12 d'octubre. Un any més, el nucli antic del municipi s'omplirà d'activitats al voltant d'un Mercat del Bolet ambientat a principis del segle passat amb parades, demostracions d'oficis, la recreació d'un bosc, tallers exposicions i gastronomia relacionada amb el món del bolet.

Tot i que el gruix de les activitats tindrà lloc el dia 12, la programació s'iniciarà el dia 7 amb l'exitosa activitat de "Bolets en família" iniciada fa tres anys que inclou una caminada fins a la capella de Sant Llorenç, un esmorzar i els consells dels experts micòlegs per buscar i menjar bolets i una gimcana. Pel dia 11 hi ha previst el concurs de caçar bolets previst, un showcooking on les àvies i avis de Llagostera cuinaran en directe receptes boletaires tradicionals de la cuina llagosterenca i l'entrega de premis del concurs d'aparadors, el cistell de plata de la Unió de Botiguers i l'Ou de Reig 2023.

Campanya gastronòmica "La Cuina del Bolet"

Del 6 d'octubre al 29 d'octubre, l'Associació de Restaurants de Llagostera participa en la campanya gastronòmica de la Cuina del Bolet on un total de 7 restaurants ofereixen menús amb el Bolet com a principal ingredient.

Els restaurants que hi participen són: Els Tinars, Ca la Maria, Mas Roure, Can Cassoles, El Carril 9, Ca l'Artau i Cal Degollat. Els preus dels menús oscil·len entre els 29,50 i els 75 euros.

Premi Ou de Reig i concurs d'aparadors

Toni Guerrero, la Llibreria Sureda, la Comissió de Reis, l'Àngel Grabulosa, Jordi Soler i el tàndem Joan Sàbat i Narcís Amat són els nominats d'enguany a rebre el Premi Ou de Reig 2023. Amb aquest guardó honorífic, l'Ajuntament de Llagostera, mitjançant votació popular, reconeix anualment a personalitats, empreses o entitats que contribuït a la promoció i/o millora del municipi de Llagostera.

Pel que fa al concurs d'Aparadors de la Fira del Bolet, enguany els establiments que hi participen són: Joieria Català, Nova Barberia, Piscines Sant Feliu, Gestrònica, Paula Noell Fotografia, Comercial Casals i Farmàcia Soto & Gruart.

Sobre la Fira del Bolet

La Fira del Bolet està organitzada per l'Àrea de Llagostera Activa de l'Ajuntament, amb la col·laboració de bona part de les entitats del municipi, la Unió de Botiguers i l'Associació de Restaurants del municipi.

La Fira del Bolet de Llagostera és pionera a la zona i es recolza en la gran tradició boletaire arrelada durant segles en aquestes contrades entre els massissos de les Gavarres i l'Ardenya.

La Fira va néixer a Llagostera l'any 2003 amb la vocació d'instaurar-se com a fira anual per projectar el municipi i la comarca del Gironès cap a l'exterior. Aquest objectiu s'ha assolit amb els més de 15.000 visitants que cada any visiten la fira.

Podeu consultar la programació aquí.

Amb la voluntat de donar a conèixer els serveis i les línies d’actuació del nou govern de l’Ajuntament de Llagostera, l’alcalde Narcís Llinàs i el regidor de Llagostera Activa, Àlex Maqueda, han iniciat aquesta setmana una ronda de visites per entrevistar-se amb els responsables de les principals empreses del municipi.

Aquestes trobades també han de servir per conèixer de primera mà les inquietuds i necessitats empresarials i d’ocupació i completar el cens d’empreses que s’està duent a terme des de l’Àrea de Promoció Econòmica així com potenciar-ne la seva coneixença i relació amb d’altres agents del territori.

La primera de les visites ha tingut lloc aquest dimarts al migdia a l’empresa Can Companyó Cat, S.L. (CCCat), una empresa familiar que combina la tradició dels treballs del camp amb les noves tecnologies per obtenir un oli d'oliva verge extra de gran qualitat. Fibra òptica

Bona part d’aquestes empreses estan ubicades a l’extra radi del nucli urbà o fora del polígon industrial i tenen limitat als serveis de telecomunicacions, com ara la fibra òptica. En aquest sentit l’Ajuntament de Llagostera està treballant per poder fer arribar aquest servei a aquestes empreses i disseminats del municipi mitjançant un acord amb empreses operadores, tal com s’ha fet recentment a Riudellots de la Selva.

Llagostera Activa és un servei de promoció de l’activitat econòmica del municipi que gira al voltant de temàtiques complementàries com ara l’ocupació, la intermediació laboral, la formació, la creació i dinamització d’empreses, les fires i mercats, el turisme i el comerç.

Dilluns, 02 Octubre 2023 07:53

Commemoració de l'1 d'octubre

Amb la lectura de diversos manifestos per part de les partits polítics i entitats independentistes aquest diumenge s’ha commemorat l’1 d’octubre del 2017. L’acte ha tingut lloc al Parc de l’U d’octubre sota un radiant Sol i l’acompanyament musical d'Anna Pérez i Cristian Salguera.
Dilluns, 02 Octubre 2023 07:48

Homenatge a Isabel Vila

Prop d’un centenar de persones han participat aquest diumenge en la XXIV Caminada Memorial Isabel Vila. Amb aquesta caminada els municipis de Llagostera, Calonge i la Bisbal, reten homenatge cada any a Isabel Vila, considerada la primera sindicalista catalana coneguda per la seva lluita social i laboral on va reivindicar les cinc hores en la jornada de treball infantil.

Isabel Vila també va prendre part el 6 d’octubre de 1869 en el Foc de la Bisbal, la revolta per defensar la República Democràtica Federal contra el governador militar de Girona, per la qual cosa va haver de travessar les Gavarres amb un nombrós grup de republicans des de Llagostera. Els participants han sortit en columnes de caminants des de Llagostera, la Bisbal i Calonge fins trobar-se entre el Puig d'Aiguabona i el de la Gavarra. Allà s’ha cantat la popular cançó dedicada a Isabel Vila i tocat una sardana. Enguany s’ha fet un recordatori a Josep Saguer, un dels promotors de la caminada que recentment ens ha deixat.

Dilluns, 02 Octubre 2023 07:46

Llagostera celebra la Festa de la Gent Gran

Un total de 468 persones de més de 65 anys han assistit aquest diumenge a la Festa de la Gent Gran que anualment organitza l’Ajuntament de Llagostera. L’alcalde, Narcís Llinàs, i el president de la Llar de jubilats, Fermí Santamaria, han fet un agraïment als cuiners i al grup de voluntaris sense els quals no seria possible aquest esdeveniment. Les activitats s’han iniciat a l'església parroquial amb una missa solemne i han seguit a l’edifici polivalent amb un dinar i ball. Tots els assistents han rebut un obsequi que han repartit l’hereu i la pubilla del municipi.
Dimecres, 27 Setembre 2023 09:22

Nominats a rebre el premi Ou de Reig 2023

Toni Guerrero, la Llibreria Sureda (Pilar, Oriol i Alèxia), la Comissió de Reis, l’Àngel Grabulosa, Jordi Soler i el tàndem Joan Sàbat i Narcís Amat són els nominats d'enguany a rebre el Premi Ou de Reig 2023.

Les votacions es poden fer en línia, fins al 8 d’octubre, des del web de l'Ajuntament de Llagostera.

Des del mateix espai podreu votar també l’aparador que més us agradi del Concurs d’Aparadors de la Fira del Bolet. Enguany els establiments que hi participen són: Joieria Català, Nova Barberia, Piscines Sant Feliu, Gestrònica, Paula Noell Fotografia, Comercial Casals i Farmàcia Soto & Gruart.

Poden votar totes les persones de 16 anys empadronades a Llagostera, indentificant-se amb el DNI.

Llagostera ha celebrat aquest diumenge la XV Festa de la mobilitat sostenible. Unes 150 persones han participat en la caminada per l’entorn del municipi amb l’acompanyament del Grup Excursionista Bell-Matí i una pedalada amb el BTT Llagostera. Les activitats han seguit amb un esmorzar gratuït per a tots els participants, l'actuació de la companyia Circolate, un taller infantil amb Actiescola i un circuit tècnic amb A Roda Club Esportiu.

La Policia Local de Llagostera ha inaugurat els nous vestuaris de la comissaria. L’obra tenia per objecte la creació de dos nous vestidors a la planta semisoterrani de l’edifici que s’ubica al carrer Tossa, número 3.

El projecte preveia la creació de dos vestidors, per homes i per dones, amb una superfície útil aproximadament de 25 m2 cadascun. Narcís Llinàs, alcalde de Llagostera, ha destacat la necessitat que tenia el cos policial d’uns nous vestidors “feia més de 20 anys que s’havia construït l’antic vestidor i, amb el pas dels anys i l’augment de personal a la comissaria era necessària el projecte de remodelació”.

A banda de la millora dels vestuaris, també s’ha reformat el lavabo de la planta principal, on s’hi ha instal·lat una dutxa per fer funció de vestidor adaptat.

El pressupost d’adjudicació del projecte ha sigut de 79.791,88 € més IVA i l’obra ha durat uns quatre mesos.

L'alcalde de Llagostera, Narcís Llinàs, l'exalcalde Antoni Navarro i el portaveu del grup municipal d'ERC a l'oposició, Eduard Diaz, han visitat les obres aquest dijous al migdia.