ELPOLLTV

Diu21072024

Back Estàs aquí:Inici Agenda Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Dissabte, 06 Gener 2024 20:25

Els Reis arriben a Llagostera

L’amenaça de pluja no ha impedit que els 3 Reis arribessin puntuals a Llagostera. Com a novetat la Cavalcada ha comptat amb un tram silenciós, una iniciativa pensada perquè els infants i persones de tots els col·lectius de capacitats diverses puguin gaudir de la màgia de l’arribada de Ses Majestats. També com a novetat l’alcalde ha rebut els 3 Reis des del balcó del Casino Llagosterenc.
L'Ajuntament de Llagostera ha anunciat un projecte innovador que transformarà el municipi. L'emblemàtica estació de tren, que actualment acull l’oficina de turisme i de promoció econòmica, es posarà a la venda amb la intenció de convertir-la en un modern outlet de bicicletes.

Aquesta decisió ha generat un debat animat entre els socis de govern i els grups a l’oposició durant el Ple extraordinari i urgent celebrat ahir al vespre a l’Ajuntament de Llagostera. L’alcalde Narcís Llinàs ha explicat que aquest canvi representarà una oportunitat única per revitalitzar el municipi i fomentar un estil de vida saludable i sostenible.

El projecte de l'outlet de bicicletes inclourà una àmplia gamma de productes, des de bicicletes per a tota la família fins a accessoris i serveis d'assistència tècnica especialitzats. El regidor de Promoció Econòmica, Àlex Maqueda, ha expressat la seva emoció pel projecte, afirmant que "aquesta iniciativa no només aportarà una nova dimensió al comerç local, sinó que també fomentarà l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport alternatiu".

La decisió d'invertir en un outlet de bicicletes ha estat impulsada pel creixent interès en els esports ciclisme i la consciència ambiental a les comarques gironines. L'Ajuntament també planeja crear rutes ciclables segures i promoure esdeveniments esportius relacionats amb la bicicleta per impulsar el turisme local.

Els detalls sobre la venda de l'estació i del projecte es donaran a conèixer en una reunió programada per al pròxim mes, on els llagosterencs i llagostereques tindran l'oportunitat de compartir les seves opinions i preocupacions sobre aquesta transformació única que redefineix la identitat de Llagostera.

Des de l'oposició, ERC i CUP-Alternativa, tot i no veure malament la proposta, s’hi ha mostrat reticents i preferirien instal·lar-hi un outlet de complements d’animals de companyia.


La 43ª Cursa de Sant Esteve ha tingut un protagonista molt especial. En Paco Pedraza, acompanyat d’una bona colla d’amics i familiars, amb el nom de Team #PacoRunner, ha recorregut els 5km després d’uns anys absent per culpa d’un problema de salut que l’ha mantingut apartat d’aquesta tradicional cita popular i esportiva del Nadal llagosterenc.

La presidenta del Club Bàsquet Llagostera, Montse Vilà, en nom de l’organització, li ha dedicat unes paraules i fet entrega d’una placa.

En els 5 quilòmetres han resultat guanyadors Carlos Fernández, amb un temps de 18’ 17”, en la categoria masculina, i Claudia Illa en la femenina amb un temps de 22’ 13”. En els 10 km el vencedor ha estat Víctor da Costa amb 34’ i Blanca Batlle amb un temps de 39’ 36”.

En un comunicat el Club Bàsquet Llagostera, organitzador de la Cursa de Sant Esteve, ha fet un agraïment públic a la col·laboració desinteressada de tots els voluntaris i voluntàries, als patrocinadors i a l’Ajuntament de Llagostera que han fet possible l'organització d'aquest esdeveniment popular que enguany ha comptat amb un total de 1136 participants.

Podeu llegir el comunicat des d’aquí.

Dimarts, 26 Desembre 2023 19:12

Ramon Motjé, l’artista camioner

Fins al 17 de febrer podeu visitar l’exposició “Ramon Motjé, l’artista camioner” a les sales de Can Roure i a la Llar de jubilats. Es tracta d’un ampli recull de dibuixos, la majoria d’ells publicats al Butlletí de Llagostera o la revista Àncora de Sant Feliu de Guíxols, però que mai han estat exposats. Amb aquesta exposició l’Ajuntament de Llagostera vol fer un merescut reconeixement a la figura de Ramon Montjé, “el camioner ninotaire” com l’ha batejat el seu l’amic, el periodista Joan Ventura.

Durant la seva vida laboral en Ramon de can Güitó va exercir de camioner, un artista al volant. Com molts infants de Llagostera, la seva formació es va iniciar amb el mestre Pere Mayol, tot i que la seva evolució és autodidacta. Aquesta exposició serà una àmplia representació de la seva obra, un recull de més d'un centenar de dibuixos i acudits agrupats per temàtiques La inauguració ha tingut lloc aquest divendres a càrrec de Joan Ventura i de l’alcalde de Llagostera, Narcís Llinàs. Al finalitzar Motjé ha fet un dibuix amb l’acompanyament musical de Xevi Ruiz.

Podeu recuperar les paraules de Joan Ventura aquí.

Irene Ribas i Adrià Pico han guanyat el primer concurs gastronòmic de plats cuinats organitzat pel programa de Llagostera Ràdio “El gust és vostre” dins la programació de la Nadalenca de Llagostera. Enguany el plat proposat eren els Peus de porc amb prunes, panses i pinyons.

Irene Ribas, s’ha endut el primer del jurat dotat en 200 euros i Adrià Pico el segon de 100 euros, ambdos per bescanviar en els establiments de la Unió de Botiguers de Llagostera.

La tradició i la modernitat no necessàriament han d’estar renyides. Així ho ha demostrat Daniel Valentín Casanovas amb la seva lliure adaptació dels Pastorets originals de Josep M. Folch i Torres. Una posada en escena divertidíssima de la mà d’un grup d’actors i actrius locals, la majoria molt joves amb papers destacats que vaticinen una llarga vida als Pastorets de Llagostera. Aprofiteu la tarda d’aquest diumenge per gaudir-los amb la família. Avui, a les 18h, última representació, al Teatre del Casal.

El PollTV us ofereix un tastet dels Pastorets.

Llagostera ha donat la benvinguda al Nadal amb la primera edició de la Nadalenca, una nova proposta amb activitats que s’allargaran durant tot el cap de setmana, a la plaça Catalunya. La programació s’ha iniciat amb la Nadaleta, un mercat d’intercanvi de joguines entre infants, una cantada de nadales a càrrec dels alumnes de l’Escola de Música, una xocolatada i l’encesa de l’arbre de Nadal. Per diumenge hi haurà activitats durant tot el dia entre ells el Tió solidari a benefici de Caritas, el concert de nadales d'arrel jamaicana, un concurs gastronòmic del programa de Llagostera Ràdio "El gust és vostre" i paradetes.
El Consorci de les Gavarres va aprovar el passat 29 de novembre un protocol d’aprovació del calendari d’activitats esportives a l’Espai Natural Protegit (ENP) de les Gavarres. Amb l’increment de les activitats esportives que es duen a terme al massís de les Gavarres, l’entitat ha vist la necessitat de regular-les per protegir els hàbitats i les espècies d’interès i ordenar la convivència entre activitats.

El protocol incideix en la coordinació entre administracions, sense afegir cap nou tràmit a les entitats organitzadores. S’ha establert que totes les activitats esportives organitzades, competitives o no, que es facin a peu, amb bicicleta o vehicle motoritzat, o amb qualsevol altre artefacte motoritzat tèrmic o elèctric dins de l’ENP del massís de les Gavarres, s’haurà de notificar mitjançant un formulari unificat igual per a tots els ajuntaments, i aquests compartiran la informació amb el Consorci, que gestionarà el calendari de manera centralitzada.

Entre les accions proposades es crearà una taula de treball tècnica que inclourà els serveis tècnics del Consorci, les organitzacions representants de la propietat forestal i, si és necessari, les organitzacions esportives promotores de cada activitat i els tècnics de la Secció de Biodiversitat i Medi Natural de la Generalitat a Girona. L’objectiu és treballar prèviament l’autorització formal per part de les administracions competents, que remetran les seves conclusions.

Calendari trimestral El grup treballarà trimestralment de manera prèvia a l’aprovació del calendari per part del Consorci. Cada últim dia del mes d’inici de trimestre (gener, abril, juliol i octubre) finalitzarà el termini de sol·licituds de les activitats del trimestre següent. Amb aquest calendari es pretén garantir un treball objectiu i específic per a cada una de les activitats que s’han proposat.

A més, es crearà un registre unificat d’activitats esportives realitzades a l’ENP de les Gavarres per poder realitzar futurs estudis que n’avaluïn l’impacte sobre el patrimoni natural i cultural del massís, així com l’impacte socioeconòmic. El president del Consorci de les Gavarres, Daniel Encinas, ha valorat molt positivament aquesta proposta, perquè des de fa uns anys el massís de les Gavarres està vivint un gran augment d’activitats esportives que en algunes ocasions ha generat incidències en la convivència amb altres actors. «Amb la regularització aconseguim tenir coneixement de les diferents activitats i treballar des del Consorci amb representants de la propietat forestal per ordenar tota activitat esportiva que es dugui a terme dins l’ENP de les Gavarres», ha indicat. Criteris per poder dur a terme les activitats El protocol també inclou uns criteris tècnics perquè es puguin incloure les activitats al calendari equivalents als que defineix la Secció de Biodiversitat i Medi Natural en els seus informes. Entre aquests destaca que s’ha de disposar del traçat i dels punts d’avituallament en format vectorial, que l’entitat organitzadora també ha de disposar d’una assegurança de responsabilitat civil, i que es prohibeix l’ús de guix o pintura per a la senyalització, que haurà de ser de material desmuntable i s’haurà de treure en un màxim de 48 hores després de finalitzar l’activitat. A més, durant el període de nidificació d’aus (de l’1 de març a l’1 d’agost) es vetllarà per evitar la recurrència excessiva d’activitats en un mateix indret que pugui provocar la reducció de l’èxit reproductiu de les espècies nidificants. Durant l’època d’alt risc d’incendi —entre el 15 de juny i el 15 de setembre, o segons estableixi la Generalitat de Catalunya—, es desaconsellen les activitats amb afluència elevada, que quedaran suspeses si s’activa el nivell 3 del Pla ALFA. En cas d’activació del nivell 2, serà el Cos d’Agents Rurals qui decidirà si l’activitat es pot dur a terme en condicions normals, si s’ha de modificar o si s’ha de suspendre.

La parella formada per Judit Güell i Marc Gener, amb la truita de portobello, patates, ceba i xips amb formatge, ha guanyat la cinquena edició del concurs de truites celebrat aquest diumenge a la terrassa del Modoni. Enric Sànchez, amb una truita d’espaguetis a la carbonara, ha merescut el premi del jurat popular.

Un total de 7 parelles i un participant individual han participat en el concurs organitzat per l'Associació Cultural Moixiganga i el Bar Modoni amb la col·laboració de l'Ajuntament i Ous de Llagostera.

Tots els participants han rebut un obsequi.

La Llibreria Sureda de Llagostera ha venut part del número 56.574 premiat amb 30.006€. El número també s’ha venut a Barcelona, Palència, Jerez de la Frontera (Cadis), Miño (A Corunya) Atarfe (Granada), Las Palmas de GC, San Cibrao (Lugo) i Sevilla. De moment es desconeix els noms dels afortunats.