ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Esports Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Dissabte, 16 Març 2013 21:57

Alcoyano 2 - Llagostera 0

El primer equip del Llagostera no passa pel seu millor moment i ha perdut 2-0 aquest dissabte a la tarda contra l’Alcoyano. Podeu llegir la crònica del partit des del web oficial de la U.E Llagostera

L’Ajuntament de Llagostera ha licitat les obres de construcció d’un nou edifici cultural que juntament amb l’edifici de Can Caciques configurarà el Centre d’Interpretació de la Història de Llagostera.El nou edifici estarà situat al carrer Processó on ara hi ha un magatzem municipal en desús que s’enderrocarà.El projecte contempla la construcció d’un edifici amb accés des del carrer Processó i carrer Olivereta la coberta del qual serà una plaça a nivell del carrer Processó.El nou edifici es relacionarà amb Can Caciques mitjançant una zona verda d’accés públic. Amb una superfície construïda de 208 m2 el projecte preveu una sala d’exposicions de 122 m2 i els espais necessaris per a situar-hi l’àrea de Cultura de l’Ajuntament. Les obres han estat adjudicades a l'empresa Teyco per un total de 198.194 € + IVA. Segons ha informat l'Ajuntament les obres s’iniciaran el proper 2 d’abril amb un termini d’excussió de 6 mesos. Aquesta actuació compta amb una aportació de 110.000 € del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) i  de 147.106,18 € del FEDER. 

Llagostera assoleix el 59% dels indicadors del Mapa de les Bones Pràctiques de la Comunicació Pública Local a Catalunya i juntament amb la ciutat de Girona és l’únic municipi que supera el 50% a la comarca del Gironès. De fet, a data d’avui a tot Catalunya només hi ha 57 de les 947 pàgines web dels ajuntaments que assoleixen més del 50% dels 41 indicadors de bones pràctiques analitzats per el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona. El mapa es pot consultar online des de: http://www.infoparticipa.cat/bones-practiques/estudi.html
Al conjunt de comarques gironines només superen el 50% Blanes (61%), Palafrugell (56%) i Santa Coloma de Farners (51%) situant el web de Llagostera (www.llagostera.cat) tercer en el rànquing gironí. Aquestes dades es desprenen del Mapa de les Bones Pràctiques de la Comunicació Pública Local a Catalunya realitzat per el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona.
El mapa proporciona una fitxa de cada web municipal amb els 41 indicadors que es consideren bàsics en relació amb qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius i quina informació i eines de participació ciutadana ofereixen. Aquest mapa vol ser també una guia tant per a representants polítics com per a tècnics, tot prenent com a referent el Decàleg de Bones Pràctiques de la Comunicació Pública Local a Catalunya elaborat pel mateix equip l'any 2003.

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Llagostera, des de l’Espai Jove, ha convocat un concurs de microrelats mitjançant Twitter i una “bacanal literària”. Per a participar al concurs cal escriure un relat o una poesia amb 140 caràcters com a màxim utilitzant el Twitter amb el ‘hastag’ #concursclv. Per a promocionar el concurs s’han editat i repartit entre els bars de Llagostera un total de 20.000 posa gots amb les bases del concurs i un fragment de 140 caràcters de diversos autors reconeguts com Salvador Espriu, Victor Català, Mercè Rodoreda, J.W. Goethe i L. Tolstoi entre d’altres. El termini per a participar finalitza el 14 d’abril de 2013 a les 24 hores. El premi està dotat amb una “tablet” Samsung Galaxy Tab.
Paral·lelament tots els diumenges del mes d’abril a les 19:00h es durà a terme una “Bacanal literària” als pubs de Llagostera on es farà una lectura dramatitzada de textos on s’oferirà una tapa acompanyada d’una copa de vi del país i un llibre al preu de 3€. El concurs de microrelats i la ‘Bacanal literària’ s’ha organitzat i coordinat des de l’Espai Jove Ca la Viudi de Llagostera amb la col·laboració de l’entitat local Can Toni de les Eugues dedicada a la recollir i distribuir llibres usats.

L'Ajuntament de Llagostera està a punt de signar un conveni per a la construcció d'un altre aparcament gratuït, de caràcter dissuasiu, al municipi. El consistori i la propietat d'un terreny situat al carrer Sant Feliu llimen actualment els darrers serrells de l'acord. Un cop signat, començarien les obres d'adequació de l'espai, que permetrà descongestionar de vehicles aparcats aquest carrer, d'accés al nucli antic i a la plaça Catalunya, i l'entorn. El diari El PuntAvui ho publica en la seva edició d'avui que podeu llegir des d'aquí.

Dissabte, 09 Març 2013 19:27

El Llagostera perd (0-1) amb l'Huracán

El Llagostera ha plantat cara al tot poderós Huracán tot i acabar perdent 0-1 al minut 91 en un partit marcat per les expulsions. El Llagostera ha acabat amb 9 homes al terreny de joc amb un arbitratge molt qüestionat que donarà molt que parlar. Podeu llegir la crònica del partit des del web oficial de la U.E Llagostera.

L’Àrea de Promoció Econòmica i Pla de Barris de l’Ajuntament de Llagostera ha organitzat un seguit de cursos i tallers ocupacionals per a la primavera i estiu del 2013. Aquesta setmana s'han obert les inscripcions. El foment de l’ocupació segueix sent un dels principals objectius de l’Ajuntament de Llagostera i per aquest motiu es fa especial èmfasi en la formació ocupacional, tal com ha explicat el regidor de Promoció Local i Pla de Barris, Ramon Soler. Els cursos i tallers s‘estructuren en tres blocs: la formació ocupacional, la formació d’especialització professional i la formació en autoocupació i emprenedoria. El ventall de l‘oferta formativa va des de l‘alfabetització en TIC fins a la programació d‘aplicacions mòbils (APP) passant per cursos de comptabilitat, manipulador d‘aliments, alfabetització en llengua catalana i graduat escolar, entre d’altres. També es dóna continuïtat a les sessions d’orientació ocupacionals grupals i individuals en les quals es treballa l’elaboració del CV i la carta de presentació, la recerca de feina per internet i l’entrevista de treball. Els cursos estan destinats a tothom, amb preferència per a les persones desocupades, les persones en situació d’atur i inscrites a la borsa de treball municipal, especialment pel que fa als cursos del primer bloc i els de formació ocupacional. La resta de cursos, tant els d’especialització professional en APP com els cursos d’autoocupació i emprenedoria estan oberts a tothom que hi estigui interessat. Podeu veure l'oferta de cursos des d'aquí

Dimecres, 06 Març 2013 06:56

Llagostera tornarà a ser seu del MIC

Llagostera tornarà a ser seu del prestigiós Torneig Internacional de futbol base MIC (Mediterranean International Cup). Enguany el MIC arriba aquesta Setmana Santa a la seva 13a edició. El torneig es disputarà del 26 al 31 de març a 19 poblacions, entre elles Llagostera, i comptarà amb més de 200 equips procedents de 36 països. El MIC es va presentar ahir a Barcelona amb la participació dels jugadors Jordi Alba, del FC Barcelona i Joan Verdú, del RCD Espanyol. El torneig es disputarà a Lloret de Mar, Tossa de Mar, Palamós, Sant Feliude Guíxols, Santa Coloma de Farners, Hostalric, Cassà de la Selva, Platja d’Aro, Sils, Mont-ras, Santa Cristina d’Aro, Begur, Torroella de Montgrí-L’Estartit, L’Escala, Llagostera, Calonge, La Bisbal d’Empordà, Palafrugell i Vidreres. 

Protecció Civil de la Generalitat de catalunya ha activat aquest dilluns a la tarda la fase d’alerta del pla especial per Inundacions a Catalunya INUNCAT. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC),  les pluges es concentraran principalment al sud de Catalunya i s’aniran estenent cap a tot el litoral i prelitoral central i comarques de Girona. Des del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT, Protecció Civil de la Generalitat  ja s’ha informat als Ajuntaments afectats de la situació per tal que prenguin les mesures preventives adients.

Per segon any consecutiu Llagostera tindrà un equip que participarà al Trailwalker 2013 prevista pels dies 20 i 21 d’abril amb sortida des d’Olot fins a Sant Feliu de Guíxols seguint el traçat de la via verda del Carrilet.  L’equip és diu Llagostera Solidària i està format per Patrick Blariau ,Joan Codolar Viñolas, Marc Herrera Plana i Benito Martínez Peña. David Oliveras Masnou, membre experimentat que va participar l’any passat amb l’equip Implicats Llagostera i Fàtima Vila Salichs seran l’equip de suport de l’equip llagosterenc. Aquesta setmana ElPollTV s’entrevistarà amb ells per ampliar-vos informació i conèixer de primera com contribuir a ajudar-los a recollir els 1.500 €, com a mínim, que calen per participar-hi. Tots els diners van destinats a Intermón Oxfam. Podeu fer donatius on-line des d'aquí. També podeu enviar un SMS (cost i donatiu íntegre de 1,20 €) al 28018 amb el text: TW 205 (TW espai en blanc 205).