ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Notícies Reportatges Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Dissabte, 02 Setembre 2023 19:26

Comença la temporada de caça major

Aquest diumenge, 3 de setembre, comença la temporada de caça major. Amb l'objectiu de prevenir riscos la Federació Catalana de Caça ha llançat una campanya informativa que té com a principal objectiu conscienciar, tant al col·lectiu caçador com a altres usuaris del medi natural, sobre el fet que la seguretat durant les jornades de caça, és una tasca de tothom.
Divendres, 25 Agost 2023 17:54

Accident frontal al carrer Camprodon

Tres persones han resultat ferides lleus en un xoc frontal entre dos vehicles. L’accident ha tingut lloc a primera hora de la tarda al carrer Camprodon, a l’alçada de l’Agrobotiga Brugulat. En l’accident s’hi ha vist implicats 2 Nissan Qashqai, un dels quals conduit per una senyora de 86 anys. Segons ha informat la Policia Local els conductors han donat negatiu en la prova d’alcoholèmia i de medicaments.
Dimarts, 15 Agost 2023 09:58

XXIV Aniversari d'Astro Girona

Amb una caminada nocturna fins al Mas Roig II, la projecció de la pel·lícula "Marte" i l'obvervació amb telescopis, l'Associació Astro Girona celebrarà el proper dissabte, 19 d'agost, el seu XXIV aniversari. L'activitat és gratuïta i oberta a tothom.
Dimecres, 09 Agost 2023 21:19

En record de Joel Ribera Torrejón

En record de Joel Ribera Torrejón s’han plantat dos arbustos en el punt on va perdre la vida aquest jove llagosterenc de 18 anys. Des del passat 1 d’octubre, dia del tràgic accident de moto que li va costar la vida, els seus amics han estat dipositant diàriament flors i objectes de record. Aquest fet va molestar alguns veïns de Llagostera Residencial fins al punt de demanar per escrit a l’Ajuntament que es netegés la zona i es retiressin els esmentats objectes. D’acord amb els amics i la família i en col·laboració amb la Brigada Municipal aquest dijous es va procedir a netejar la zona i a plantar els arbustos.
Dimecres, 02 Agost 2023 19:07

Ha mort Àlex Reina Paradeda

Ha mort Àlex Reina Paradeda de 12 anys. La cerimònia serà el dia 3 d’agosta les 10h, a la sala de cerimònies del Tanatori de Llagostera. Vetlles dia 2 de 4 a 8.
El Casal Parroquial Llagosterenc es prepara per celebrar la Festa del Casal. La programació inclou la celebració de la missa al paratge de la Mare de Déu, un Holi Festival, un sopar i animació musical. Els tiquets es poden comprar anticipadament a la Llibreria Sureda dins al 10 d’agost. La Festa del Casal està oberta a tothom.
Dimarts, 01 Agost 2023 17:04

Nova sessió de cinema a la fresca

La programació d’estiu a Llagostera segueix aquest dimecres a les 22h amb una nova sessió de cinema a la fresca, a la plaça Catalunya.

Buzz Lightyear és un guardià espacial del Comandament Estel·lar que duu a terme una missió juntament amb la seva oficial i millor amiga Alisha Hawthorne. Decideixen aterrar i explorar el planeta habitable T'Kani Prime per corroborar que té les condicions ideals per a la colonització.

Els veïns de les urbanitzacions de Selva Brava i Font Bona estan en peu de guerra. Tal i com van anunciar, avui han tallat durant dues hores la carretera c-35. Ha estat una acció, amb autorització dels Mossos d’Esquadra, per reivindicar els seus drets com a ciutadans i en contra de l’empresa de subministrament d’aigua, Rec Madral. Tot i que el conflicte i les reivindicacions fa anys que duren, la gota que ha fet bassar el got, són les continues interrupcions en el servei d’aigua potable per culpa de les pèssimes condicions de la xarxa que acumulen innumerables avaries i la pèrdua de milers de litres d’aigua, en plena emergència per sequera.

Uns 200 veïns han tallat pacíficament la principal carretera que enllaça la Costa Brava amb l’autopista A-7, en direcció Barcelona. A la manifestació hi han assistit també representants de tots els partits polítics de l’Ajuntament de Llagostera, que s’han solidaritzat amb els veïns afectats. La manifestació ha provocat retencions de fins a 16 km. Amb aquesta acció es vol pressionar a les administracions competents que preguin consciència de la situació de vulnerabilitat que viuen els veïns d’aquests dues urbanitzacions i preguin mesures.

L’Ajuntament de Llagostera va requerir la setmana passada a Rec Madral que procedís a adoptar les mesures necessàries per a restablir la prestació del servei d’aigua i va instar a l’Agència Catalana de l’Aigua i l’Agència Catalana del Consum a investigar els fets i adoptar les accions i sancions derivades de la incorrecta gestió de l’aigua i del servei d’abastament. Els veïns no descarten repetir aquesta o altres accions en les properes setmanes.

L’Ajuntament de Llagostera ha requerit per escrit a l’empresa REC MADRAL COMPANYIA D’AIGÜES SA perquè amb la màxima urgència procedeixi a adoptar les mesures necessàries per a restablir la prestació del servei de subministrament domiciliari d’aigua a tots els usuaris de les urbanitzacions de Font Bona i Selva Brava.

Així mateix es demana a l’empresa que un cop restablert el servei es procedeixi a reparar les diverses pèrdues que presenten les xarxes de subministrament que gestiona i que informi als seus clients amb l’anticipació adequada, de qualsevol tall que es pugui derivar de l’execució dels treballs de reparació de la xarxa.

Mitjançant un comunicat l'Ajuntament ha explicat que en el requeriment signat per l’alcalde, Narcís Llinàs, s’informa a Rec Madral que "degut a la gravetat de les afectacions detectades i les queixes que han estat traslladades a l’Ajuntament per part dels usuaris, i demés informació obtinguda pels serveis tècnics municipals serà posada en coneixement de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) així com de l’Agència Catalana del Consum (ACC), als efectes de que els esmentats organismes, en el marc de les competències que tenen legalment atribuïdes, puguin procedir a investigar els fets i a adoptar les accions i mesures adequades per a corregir aquesta situació i sancionar les infraccions en que hagi pogut incórrer REC MADRAL COMPANYIA D’AIGÜES S.A derivades de la incorrecta gestió de l’aigua i del servei d’abastament." En el mateix comunicat s'informa que l’Ajuntament de Llagostera assistirà el proper diumenge 30 de juliol a la manifestació convocada per un grup de veïns de les urbanitzacions Selva Brava i Font. La manifestació preveu tallar un dels carrils de carretera c-35 en direcció Barcelona a partir de les 19.00h, sota l’autorització i supervisió dels Mossos d’Esquadra.


El PSC, amb 1038 vots, ha estat la força més votada a Llagostera en les eleccions generals al Congrés dels Diputats, seguit de Junts, amb 814 vots (22,26%) i d’ERC amb 613 vots (16,76%). La quarta força més votada amb 397 vots ha estat SUMAR-ECP seguit del PP amb 285 vots i VOX amb 245 vots per davant dels 140 de la CUP, dels 46 del PACMA i dels 42 del PDeCAT-E-CIU. A Llagostera la participació s’ha quedat al 59,59%, 9,51 punts inferior al de les eleccions generals del 2019.

Podeu consultar el detall dels resultats aquí.