ELPOLLTV

Dil27052024

aufuce

Back Estàs aquí:Inici Defuncions Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha fet efectiu el tancament del dipòsit controlat de Solius des del passat 12 de febrer, en compliment de la sentència del Tribunal Superior de Justícia. La consellera, Teresa Jordà i Roura, acompanyada pel director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire i Soler, i la directora dels serveis territorials del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Elisabet Sánchez i Sala, han visitat aquesta tarda el vas on ja s’han aplicat les primeres capes de terra. L’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro, i el regidor i president del Consorci de Solius, Enric Ramionet, també hi ha assistit.

Aquestes primeres capes són els treballs previs a la clausura i segellat definitiu que el Departament estima que pugi estar enllestit a principis de 2025. Segons ha detallat el director de l’Agència de Residus durant aquest 2023 es redactarà i licitarà el projecte executiu del tancament i segellat per poder començar les actuacions a principis de 2024. I, en aquest sentit, ha recordat el compromís de l’Agència en assumir també el cost total que s’estima en aproximadament uns 3 milions d’euros.

Peraire ha recordat també que la comarca del Baix Empordà té “ara una gran oportunitat” per un pas endavant en termes de sostenibilitat. “Des de l’Agència de Residus hi serem per acompanyar aquests ajuntaments cap a models eficients selectiva com el porta a porta i la gestió posterior en plantes de triatge. És el camí que ens hem marcat perquè la solució sostenible i eficaç en la gestió de residus”, ha afegit. “El millor residu és el que no es genera. I la generació de residus ens apel·la a totes i a tots com a societat, perquè les deixalles que generem tenen aquest destí”, ha conclòs el director de l’ARC.

En aquest sentit cal destacar que Llagostera ha assolit un 83% de recollida selectiva, tal i com va destacar ahir durant el Ple Municipal, el regidor de Medi Ambient, Jordi Casas.

Llagostera acollirà el proper dissabte 25 de febrer la jornada “Habitatge per tothom”, organitzada per l’Assemblea Territorial de la CUP de les comarques gironines i de la Catalunya Nord. La jornada, oberta a tothom, tindrà lloc al Teatre Casino Llagosterenc de 10 a 13.30h amb dues taules rodones al voltant del dret a l’habitatge. Entre els participants hi ha la diputada cupaire al Parlament de Catalunya, Montserrat Vinyets, Stefan Thimmel, responsable d'habitatge a la fundació Rosa Luxemburg i Santi Aranya del moviment per l’habitatge al Raval.
Els Amics del Teatre de Llagostera van omplir divendres la sala polivalent del Centre Cultural Can Roig amb les seves "Engrunes de petites lectures per ser feliç".

La companyia de teatre local fan oferir un recull de lectures dramatitzades per recordar-nos que llegir sempre és una bona eina per descobrir nous camins i noves il·lusions. L’acte es va fer en marc de la la setena edició de Al Gironès Llegim!, que compta amb la participació de 15 ajuntaments , impulsat pel Consorci de Normalització Lingüística i la coordinació del Consell Comarcal del Gironès. En total són 104 activitats de difusió de la lectura de febrer fins al dia abans de Sant Jordi. Totes les activitats són gratuïtes i obertes a tothom.

Diumenge, 19 Febrer 2023 12:24

Èxit de la passejada: Mira el teu voltant

En el marc de la programació de l’exposició participativa “Plantes silvestres. La flora local oblidada”, Llagostera ha celebrat aquest diumenge una passejada a càrrec de l’entitat Llagostera en flor. La cinquantena de participants han recorregut per diversos racons del municipi per descobrir aquelles plantes silvestres que conviuen amb nosaltres i que moltes vegades ens passen desapercebudes.

Plantes silvestres. La flora local oblidada”, té com a objectiu treure de l’oblit els usos tradicionals de la flora local i recuperar un coneixement ancestral que es relaciona de manera més sostenible amb el seu entorn. Es tracta d’una exposició per fer valer el patrimoni natural i cultural de les nostres contrades, i recuperar i popularitzar els usos que els nostres avantpassats donaven a les plantes silvestres. Amb aquesta iniciativa es pretén contribuir de manera participativa i compartida a no menystenir el llegat popular de les nostres comunitats i reivindicar-lo en una societat que necessita la memòria col·lectiva per poder florir. La programació inclou, un concurs, una exposició i diversos tallers. Les activitats s’allargaran fins al 25 de febrer.

Podeu consultar el detall de la programació a www.culturallagostera.cat

Divendres, 17 Febrer 2023 13:15

Ha mort Enric Hernández Olivella

Ha mort Enric Hernández Olivella de 59 anys, casat amb Carme Surós Frigola.

L’Ajuntament de Llagostera ha celebrat aquest matí el Ple Juvenil amb la participació activa dels alumnes de 3 d’ESO de l’institut.

Durant la sessió els alumnes han assumit les funcions polítiques dels regidors per plantejar preguntes i formular propostes de millora pel municipi de Llagostera a l’alcalde i regidors de l’equip de govern.

La sessió ha estat presidida per l’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro, acompanyat de la regidora de Joventut, Educació i Esports, Sílvia Fà, el regidor de Cultura, Enric Ramionet i el regidor de Turisme, Festes, Promoció econòmica, Participació i Transparència, Eduard Diaz.

Els alumnes que han participat com a càrrec electes han estat Martí Carreras, Yasmin Ghezouani Gaina, Núria el Hadj, Biel Malagón, Berta Xargayó, Queralt Venturta, Ivan Arjona, Mariona París, Maria Palomo, Jordi Soler i Oriol Fonfria. Natana Vilanova ho ha fet com a secretària i Alejandra Luque i Oriol Fernàndez han cobert la sessió com a periodistes.

Els joves estudiants s’han interessat per diversos temes del municipi, com la construcció de la residència geriàtrica, la seguretat ciutadana, els casos d’ocupacions d’habitatges, l’accés a l’habitatge, l’estat de les carreteres, l’organització d’activitats d’estiu i festivals de música, temes relacionats amb l’impuls d’energies renovables, el feminisme així com la gestió dels impostos municipals, entre d’altres.

El Ple Juvenil és una iniciativa impulsada conjuntament per les regidories de Joventut i Educació de l'Ajuntament i l'IES Llagostera.

Dimarts, 14 Febrer 2023 13:36

Ha mort Josep Boadella Alsina

Ha mort Josep Boadella Alsina de 90 anys, vidu de Rosa Castelló Virgili. La cerimònia serà el dia 15 de febrer, a les 16h, a la parròquia de Llagostera. Vetlles dia 15 de 10 a 13h.
Amb una ofrena floral a la plaça de l’Exili en record de totes les persones que van lluitar per la llibertat i van patir exili, deportació o mort, aquest diumenge Llagostera ha commemorat el Dia Nacional de l’Exili i la Deportació. L’acte ha comptat amb la presència i suport de tots els grups polítics amb representació municipal, Llagostera per la Independència i l’acompanyament musical dels alumnes de l’Escola de Música de Llagostera.

La programació dels actes commemoratius organitzats per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Llagostera va iniciar-se dijous amb la xerrada “Recuperant la Memòria Històrica” a càrrec de del pedagog, catedràtic i escriptor, Salomó Marquès i ha finalitzat amb l'espectacle “Memòria de les oblidades” de l'actriu Rosa Andreu que recrea la història de quatre dones empresonades pel règim franquista al convent de les Oblates de Tarragona.

L’Ajuntament de Llagostera i els veïns de les urbanitzacions La Canyera i la Mata s’uneixen per exigir a Endesa que posi fi als talls d’electricitat.

L’Ajuntament de Llagostera s’ha reunit amb els veïns afectats pels continus talls de llum en el subministrament elèctric d’aquests dos nuclis del municipi on hi ha censades 520 persones.

Els talls s’han agreujat coincidint amb l'onada de fred deixant diverses hores els veïns sense electricitat durant les darreres nits.

L’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro, s’ha posat en contacte directament amb la companyia per traslladar les queixes i el malestar dels veïns. Per part de la companyia s’ha informat que enviarien operaris a revisar les instal·lacions però els talls segueixen afectant els veïns de les esmentades urbanitzacions.

Davant d’aquesta situació i de la impossibilitat per solucionar els talls de llum aquest dilluns al matí s’ha celebrat una reunió amb alguns dels veïns afectats, on hi participat l’alcalde, Antoni Navarro, el regidor de sobiranies, Enric Ramionet i els regidors de l’equip de govern, Eduard Diaz i Jordi Casas, per tal de prendre les accions necessàries per exigir a Endesa la fi dels talls de subministrament.

L’alcalde ha recordat que fa més de dos anys que l’Ajuntament i els veïns esperen que la companyia executi el soterrament d’una línia projectada i pagada en el marc de les obres de reurbanització de La Canyera. El soterrament posaria fi al problema, ja que les instal·lacions aèries no aguanten el consum de la zona.

Si la companyia no posa solució immediata als talls de subministrament i segueix sense complir amb els seus compromisos es plantejarà fer arribar la queixa en forma de moció al Ple municipal.

Diumenge, 29 Gener 2023 11:55

Èxit del taller d’etnobotànica remeiera

Amb el taller d’etnobotànica remeiera a càrrec de Teresa Puértolas, Joan Puig i Isabel Llinàs, aquest cap de setmana s’ha iniciat la programació de tallers del cicle “Plantes silvestres. La flora local oblidada”.

Els participant al taller, que ha exhaurit les places, han après remeis per als refredats, el mal de coll, la grip, la febre i per prevenir les malalties que ens acompanyen a l’hivern.

Aqueta activitat té com a objectiu treure de l’oblit els usos tradicionals de la flora local i recuperar un coneixement ancestral que es relaciona de manera més sostenible amb el seu entorn. Una exposició per fer valer el patrimoni natural i cultural de les nostres contrades, i recuperar i popularitzar els usos que els nostres avantpassats donaven a les plantes silvestres. Amb aquesta iniciativa es pretén contribuir de manera participativa i compartida a no menystenir el llegat popular de les nostres comunitats i reivindicar-lo en una societat que necessita la memòria col·lectiva per poder florir. La programació inclou, un concurs, una exposició i diversos tallers. Les activitats s’allargaran fins al 25 de febrer.

Podeu consultar el detall de la programació a www.culturallagostera.cat