ELPOLLTV

Div08122023

aufuce

Back Estàs aquí:Inici Defuncions Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Llagostera ha tancat aquest cap de setmana la segona edició de l’Arrela’t amb una programació pensada per reflexionar sobre el present i el futur de la pagesia i la seva vinculació́ al territori. Els actes van iniciar-se dijous amb la presentació del llibre “Tornar al bosc. Les feines dels bosquerols”. Divendres es va projectar el documental “El color de les cendres”, d'Antoni Martí i dur a terme una taula rodona dedicada a la gestió del bosc i els incendis forestals.

El gruix de la programació va tenir lloc dissabte al Parc de l’Estació amb una trobada de puntaries, una demostració de Batre i fer el paller, animació i tallers familiars i un concert de cançons populars i de taverna amb el Grup Julivert. Finalment, diumenge es va tancar la programació amb la taula rodona “Gestió forestal socialment responsable” i un concert a de Concert Xiomara Abello.

“Amb l’Arrela’t l’Ajuntament de Llagostera vol fer memòria per entendre qui som i d’on venim, però sobretot reflexionar sobre el present i el futur de la pagesia i la seva vinculació al territori” ” tal i com ha explicat el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Llagostera, Enric Ramionet. L’Arrela’t compta amb la col·laboració del col·lectiu de Segadors i Segadores de Llagostera i del Consorci de les Gavarres.

L'activació del Pla Alfa 3 a Llagostera ha obligat al G.E Bell-matí a cancel•lar la XXVI Caminada a la Llum de la Lluna, prevista per aquest dissabte. L'elevat risc d'incedi forestal i les indicacions dels Agents Rurals impediran doncs recuperar aquesta esperada caminada després de dos anys de restriccions pandèmiques.
El Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya activarà el nivell 3 del Pla Alfa i restringirà l'accés al massís de les Gavarres. La restricció entrarà en vigor aquesta propera mitja nit i estarà vigent fins a nou avís.

Un any més Llagostera s’ha mullat per l’Esclerosi Múltiple. Enguany coincidint amb el Mulla’t s’ha instal·lat un inflable gegant a la piscina municipal de la zona esportiva. Tota la recaptació anirà destinada a la Fundació l’Esclerosi Múltiple.

Llagostera ha estrenat aquest divendres a la nit la primera edició del Festival Jazz C-65, organitzat conjuntament entre les àrees de cultura de l’Ajuntament de Llagostera i de Cassà de la Selva.

És la primera vegada que Llagostera i Cassà de la Selva s'uneixen per crear un projecte conjunt amb l'objectiu de promoure els espais de música local en directe. Es tracta d'una nova proposta col·laborativa amb la voluntat d'instaurar-se com a un esdeveniment de referència cultural dins del món del gènere musical del Jazz.

El nom del cicle JAZZ C-65 identifica aquesta voluntat de buscar metafòricament la via d'unió i comunicació entre els dos municipis, fa referència a la carretera C-65 que uneix Llagostera i Cassà de la Selva.

L’estrena del festival ha anat a càrrec d'Àlex Cassanyes amb la presentació del seu disc "Composició II" de la discogràfica Underpool Records, amb la participació d'Alba Careta a la trompeta, Joan Codina al trombó, Marcel·lí Bayer al saxo alt i clarinet, Sergi Felipe al saxo tenor i flauta, Jordi Santanach al saxo tenor i clarinet baix, Leo Tejedor a la guitarra, Néstor Giménez al piano, Giuseppe Campisi al contrabaix i Òscar Domènech a la bateria.

Seguidament ha actuat el col·lectiu de músics llagosterencs Lacus Music oferint una jam session.

El Festival seguirà el proper dia 22 de juliol a Cassà de la Selva amb l’actuació de Seven Sides on presentarà una proposta jazzística particular, una formació a set bandes amb les tres veus de Paula Barranco, Elisenda Julià i Diana Palou acompanyades de Víctor Carrascosa a la trompeta, Diego Hervalejo al piano, Juan Pastor al contrabaix, David Gómez a la bateria amb els arranjaments i les composicions d'Alfons Carrascosa.

Dilluns, 04 Juliol 2022 10:55

Nit Blanca amb la Unió de Botiguers

La Unió de Botiguers de Llagostera ha celebrat aquest cap de setmana la ja tradicional i consolidada Nit Blanca. Amb un sopar amb productes locals i música a càrrec d’Ad Sound la Plaça Catalunya es va vestir de gala per celebrar la festa tot sopant. A la nit blanca no hi va faltar el cremat i el bon ambient.
Divendres, 24 Juny 2022 08:26

Revetlla de Sant Joan moguda a Llagostera

Tres vehicles cremats, dues bústies rebentades i una porta d’un habitatge malmesa. Aquest és el balanç provisonal de la revetlla de Sant Joan a Llagostera. L’incendi dels vehicles va tenir lloc passada la mitjanit a la Pujada del Dipòsit. Tot i que es desconeixen amb certesa les causes, tot apunta que tindria relació amb el llançament de petards. El foc va cremar completament un vehicle estacionat i es va propagar a dos més que es trobaven al seu costat.

Fins al lloc dels fets s’hi van desplaçar els Bombers i la Policia Local, que n’investiga els fets. Durant la nit també s’han produit danys a dues bústies dels carrers Cantallops i Processó i s’ha malmès una porta d’un habitatge situat al carrer Santa Anna.


Dimecres, 22 Juny 2022 08:15

La pluja deixa 9,2 litres a Llagostera

A les portes de la revetlla de Sant Joan i amb l’estrès hídric que pateixen els nostres boscos la pluja d’aquest vespre ha estat molt ben rebuda. A les dues estacions meteorològiques del nucli urbà (carrer Camprodon i Can Gotarra) s’han registrat 9,2 i 9 litres, respectivament, i 7,6 a l’estació municipal situada a l’Escorxador. Tot i que ha millorat la situació el risc d’incendi segueix sent important i per tant cal seguir extremant les precaucions, sobretot amb el llançament de petards i coets. Cal recordar que està prohibit fer-ho a menys de 500 metres del bosc.

Diumenge, 19 Juny 2022 09:06

Nova edició de la Festa del Segar

Llagostera ha celebrat aquest cap de setmana una nova edició de la tradicional Festa del Segar, organitzada pel col·lectiu de segadors i segadores del municipi. Les activitats s’han iniciat amb una demostració de sega i la recollida de garbes, tal i com es feia als anys 40 del segle passat. La Festa ha seguit amb una cantada d'havaneres i un sopar al local polivalent, on també s’ha pogut veure una exposició de fotografies del segar i el batre.
La segona intervenció arqueològica al Castell de Montagut de Llagostera ha posat al descobert una escala molt ben conservada que donaria accés exterior a la torre principal i a una de les habitacions de la fortalesa.

La troballa ha estat posada en coneixement dels Serveis Territorials a Girona del Departament de Cultura que s’han desplaçat aquest migdia per veure in situ els treballs, impulsats per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Llagostera i executats Atri Cultura i Patrimoni, empresa especialitzada en patrimoni cultural, arqueologia i història dirigida per l'arqueòleg Joan Llinàs.

Llinàs ha explicat que aquestes escales exteriors molt probablement van ser construïdes posteriorment al voltant de la torre medieval de base circular del segle IX o X i que va donar origen al castell.

Amb aquestes dues intervencions arqueològiques es pretén descobrir i documentar les diferents estructures del castell per, posteriorment, dur a terme les diferents accions necessàries que portin a la consolidació i restauració del jaciment, amb especial interès a aquelles zones que requereixin una actuació urgent.

Actualment, el castell de Montagut, ubicat en terrenys de propietat privada s'hi pot apreciar una torre de planta circular, d'uns cinc metres de diàmetre ubicada en el punt més alt de la muntanya, i un tram de muralla espitllerada, d'una longitud d'uns 14 metres, que també s’està desenterrant.

Les actuacions estan finançades per l’Ajuntament de Llagostera i es preveu aconseguir el suport econòmic del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per poder seguir amb els treballs, tal i com ha explicat el regidor de Cultura, Enric Ramionet.

Avui, el director dels Serveis Territorials a Girona del Departament de Cultura, Josep Calatayud, acompanyat dels tècnics del departament han visitat el castell.