ELPOLLTV

Diu14072024

aufuce

Back Estàs aquí:Inici Defuncions Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Diumenge, 29 Gener 2023 11:55

Èxit del taller d’etnobotànica remeiera

Amb el taller d’etnobotànica remeiera a càrrec de Teresa Puértolas, Joan Puig i Isabel Llinàs, aquest cap de setmana s’ha iniciat la programació de tallers del cicle “Plantes silvestres. La flora local oblidada”.

Els participant al taller, que ha exhaurit les places, han après remeis per als refredats, el mal de coll, la grip, la febre i per prevenir les malalties que ens acompanyen a l’hivern.

Aqueta activitat té com a objectiu treure de l’oblit els usos tradicionals de la flora local i recuperar un coneixement ancestral que es relaciona de manera més sostenible amb el seu entorn. Una exposició per fer valer el patrimoni natural i cultural de les nostres contrades, i recuperar i popularitzar els usos que els nostres avantpassats donaven a les plantes silvestres. Amb aquesta iniciativa es pretén contribuir de manera participativa i compartida a no menystenir el llegat popular de les nostres comunitats i reivindicar-lo en una societat que necessita la memòria col·lectiva per poder florir. La programació inclou, un concurs, una exposició i diversos tallers. Les activitats s’allargaran fins al 25 de febrer.

Podeu consultar el detall de la programació a www.culturallagostera.cat

Dissabte, 28 Gener 2023 17:13

Ha mort José Rey Serrano

Ha mort José Rey Serrano de 95 anys, vidu de Carmen Muñoz Serrano. La cerimònia serà el dia 29 de gener, a les 10h, a la sala de cerimònies del Tanatori de Llagostera. Vetlles dia 28 de 16 a 20h.

Després de dos d’anys d’aturada per la pandèmia Llagostera ha pogut celebrar la 37ª edició de la Festa de Sant Antoni Abat, patró dels aninals.

Les carrosses i cavalls han desfilat per diversos carrers del poble fins arribar a la plaça Catalunya on s’ha fet la tradicional benedicció d’animals, a la plaça Catalunya. Les activitats han seguit amb un espectacle familar de màgia a càrrec del mag Eduard Juanola, i ha finalitzat amb sorteig dels premis.

Divendres, 06 Gener 2023 10:38

Nit màgica a Llagostera

A ritme de batucada, i sense tirar caramels, els Tres Reis de l'Orient han desfilat pels carrers de Llagostera. Com a novetat destacada, la recepcióm reial s'ha fet a l'interior del Teatre Casino Llagosterenc.
Dijous, 05 Gener 2023 13:35

Patge reial al Mercat de Llagostera

Coincidint amb el dia de mercat setmanal, aquest dijous 5 de gener, un patge reial ha fet parada a Llagostera per avançar la feina dels Tres Reis D’Orient. Molts infants s’han apropat amb les seves famílies per entregar-li les cartes amb els seus desitjos. Tots ells han rebut un petit obsequi. La iniciativa, impulsada des de Llagostera Activa, ha estat molt ben rebuda tant per les famílies com pels paradistes del mercat.
Diumenge, 01 Gener 2023 20:31

En Xicu de Cal Degollat

En Francesc Butiñach Plaja ens ha deixat a l’edat de 81 anys. Juntament amb la seva esposa Pilar, va esdevenir la quarta generació en regentar un dels establiments amb més història de Llagostera: Cal Degollat. En Xicu, va viure en primera persona l’arribada del turisme a finals dels anys seixanta i principis dels setanta, adaptant el negoci a la creixent demanda, ampliant el local i perfeccionant la cuina fins a donar pas a la cinquena generació, encapçalada pel seu fill Xevi i la seva dona Esther, donant continuïtat al negoci familiar d’aquest mític restaurant llagosterenc.

En el número 21 del Butlletí de Llagostera (març del 2001) hi llegim que la història de Cal Degollat es remunta a finals del s. XIX quan en Francisco Butiñach Vilanova, besavi d’en Xicu, va arribar a Llagostera des de Cervià, amb 20 anys. Ferrer d’ofici, va obrir, en el mateix local on ara s’ubica el restaurant, una petita ferreteria. La familiaritat i la bona entesa amb els nous veïns van fer que poc a poc es convertís en un local de reunió. La ferreteria estava dividida en dues parts, en una hi havia el taller i al costat hi havia un petit racó on es guardaven les botes amb alguns dels vins que ell mateix elaborava. De mica en mica, acabada la feina o inventant algun pretext, esdevingué un costum l’anar a prendre-hi un got de vi.

Durant aquests més de 100 anys d’història Cal Degollat s’ha transformat i remodelat, però sempre ha mantingut el seu esperit que en Xicu va heretar. El seu caràcter proper, familiar i bondadós en la conversa l’han convertit en un llagosterenc molt estimat pel poble de Llagostera.

Descansa en pau Xicu, aquí seràs sempre recordat i apreciat. La cerimònia serà aquest dilluns 2 de gener, a les 16h, a la Parròquia de Llagostera.

El mediàtic cuiner de TV3, Marc Ribas, obrirà un nou restaurant a Llagostera. Ribas ha explicat que li fa molta il·lusió iniciar aquest nou projecte amb la voluntat de contribuir a dinamitzar i posar en valor la gastronomia tradicional llagosterenca com a un dels distintius del municipi.

En declaracions a el PollTV Marc Ribas ha explicat que l’obertura del nou restaurant està prevista per finals de gener del 2023. Ribas s’ha mostrat molt satisfet de comptar amb el suport de l’Àrea de Llagostera Activa de l’Ajuntament de Llagostera. El regidor de Promoció Econòmica, Eduard Diaz, també s’ha mostrat molt satisfet de l’obertura d’aquest nou establiment que ampliarà l’oferta gastronòmica de Llagostera.

Per assistir a la inauguració del nou restaurant cal que envieu un whatsapp amb les vostres dades al 667732409.


Dimarts, 27 Desembre 2022 13:09

Ha mort Encarna Lamolda Lachica

Ha mort Encarna Lamolda Lachica de 84 anys, vídua d’Alberto Comba Macaya. La cerimònia serà el dia 28 de desembre, a les 12h, a la sala de cerimònies del Tanatori de Llagostera. Vetlles dia 27 de 4 a 8 de la tarda i dia 28 de 9 a 12h.

El Grup Excursionista Bell-Matí acabarà l'any 2022 amb una nova recollida de deixalles a l'entorn de Llagostera. Com cada darrer dissabte de mes un grup de voluntaris es trobarà a la Deixalleria Municipal per sortir a recollir residus pels boscos del municipi.
Un total de 1060 persones, entre caminants i corredors, han participat a la 42ª edició de la Cursa Popular de Sant Esteve de Llagostera.

El podi femení de la cursa de 5 km ha estat per Claudia Illa (22’ i 50”), Mirna Moragas (23’ i 15”) i Martina Garcia (23’ i 41”). El podí masculí dels 5 km ha estat per Salvador Ciurana (19’ i 26”), Josep Oriol (19’ i 27”) i David Pardo (19’ i 45”). Pel que fa a la distància de 10 km la dona més ràpida ha estat Marili Yamilet (42’ i 11”) seguida d’Anna Puigvert ( 43’ i 53”) i d’Anna Frigola (44’ i 2”). En la categoria masculina el primer en travessar l’arc d’arribada ha estat Adrià Ribas (33’ i 35”), seguit de Pau Congost (35’ i 17”) i de Jordi Rabionet (35’ i 25”).

De participants locals els primers en creuar la línia d’arribada han estat Aina Portés amb un temps de 25 minuts i 9 segons i Oriol Sàbat amb un temps de 22 minuts i 37 segons en la cursa de 5 km. Els locals més ràpids en la cursa de 10 km han estat Ester Lloveras amb un temps de 48 minuts i 34 segons i David Miró amb 37 minuts i 33 segons.

La Cursa Popular de Sant Esteve està organitzada pel Club Bàsquet Llagostera amb el suport de l’Àrea d’Esports de L’Ajuntament. Enguany s’ham senyalitzat els dos traçats de la cursa de forma permanent.