ELPOLLTV

Div29032024

aufuce

Back Estàs aquí:Inici Defuncions Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Dissabte, 09 Febrer 2013 07:08

'Tenir un pla'

El cronista llagosterenc del diari El PuntAvui dedica el seu article d’aquesta setmana, a la sessió participativa que va tenir lloc al Casino dijous, emmarcada dins la redacció del Pla Estratègic de Desenvolupament Local. Podeu llegir la crònica des d’aquí.

Divendres, 08 Febrer 2013 19:54

Carnaval a la Llar d'infants

La llar d’infants El Carrilet i El Niu de Llagostera han celebrat aquest divendres el carnaval. Tots els nens i nenes han anat a l’escola disfressats dels seus personatges preferits.

El pavelló de Fontajau de Girona acollirà aquest cap de setmana el campionat de Catalunya de Grups Xou que donarà el tret de sortida a la temporada 2013 de patinatge artístic. El grup petit i el quartet del C.P. Llagostera estan entrenant amb energia i moltes ganes. Arribar al campionat de Catalunya té molt mèrit i esperen fer un bon paper i intentaran assolir un lloc per anar al campionat d'Espanya.  Les patinadores del grup petit amb la coreografia “Ignis” competiran el dissabte dia 9 a la tarda i el quartet defensarà el seu número de “Carmen” el diumenge a la tarda.

A partir d'aquest dimarts 5 de febrer l’atenció al públic del Registre Civil serà de 9 a 15 hores tots els dimarts i dijous al Jutjat de Pau situat al carrer Sant Pere número 5. Segons ha informat l'Ajuntament de Llagostera, aquest canvi s’emmarca dins el procés d’informatització del Registre Civil que permetrà realitzar tràmits per internet . El canvi d’ubicació suposarà també una important millora pel que fa a l’accessibilitat. La competència d’aquest servei correspon al Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i al Ministeri de Justícia del govern espanyol. El telèfon de contacte i informació és el 687060969.

Una exposició a la sala Domènec Fita de la Casa de Cultura de Girona mostra trenta retrats expressionistes del popular doctor de Llagostera, Peio Pascual. L'exposició es podrà visitar del 5 al 28 de febrer, de 10 a 14 h i de 16 a 20 hores. El Diari de Girona li dedica un ampli article a la sessió cultura on Pascual s’autodefineix com a “un metge rural que ensenya unes cares d'una gent anònima". Podeu llegir l’article des d’aquí.

Un cop finalitzades les sessions de treball participatives de diagnosi amb els agents socials, econòmics, polítics, tècnics i d‘altres administracions supramunicipals, emmarcades dins el procés de redacció del Pla Estratègic de Desenvolupament Local de Llagostera, l’Ajuntament de Llagostera ha convocat una nova sessió de presentació i de treball participatiu obert a tothom, que tindrà lloc el proper dijous 7 de febrer a les 20:45 h. La sessió es desenvoluparà en dues parts. La primera comptarà amb la participació de Quim Brugué, catedràtic de Ciència Política i de l’Administració de la Universitat Autònoma de Barcelona i la presentació de la situació socioeconòmica del municipi que anirà a càrrec del sociòleg Gerard Quiñones de la consultora Neòpolis encarregada de la redacció del Pla Estratègic de Desenvolupament Local de Llagostera.La segona part consistirà en un taller participatiu “on tothom qui vulgui podrà exposar les seves idees i aportar solucions i propostes per definir quin model de poble volem en els propers anys” segons ha explicat el regidor de Promoció Local, Ramon Soler. Els documents de diagnosi i el buidatge de resultats dels tallers realitzats fins a data d‘avui, es poden consultar lliurament des del web http://plaestrategic.llagostera.cat

La Generalitat de Catalunya, mitjançant l’Observatori d'Empresa i Ocupació  acaba de donar a conèixer les dades de l'atur registrat per comarques i municipis corresponents al mes de gener de 2013. A Llagostera hi ha registrades 719 persones. Podeu consultar el document amb totes les dades dels municipis de Catalunya des d’aquí.

El vent ha bufat amb força aquest diumenge a Llagostera amb ratxes que han arribat fins als 90 Km/ h a Mont-Rei, 89 a Can Gotarra i 69 km/h al veïnat de Gaià. Aquests valors han estat molt superiors als registrats a la població veïna de Cassà de la Selva tal com podeu veure en aquest mapa elaborat per Rafa Balaguer. El telèfon d’emergències 112 ha rebut 469 trucades, 49 de les quals del Gironès. A Llagostera el vent ha fet caure algunes branques sobretot en camins rurals que els mateixos veïns han pogut retirar.

Diumenge, 03 Febrer 2013 13:55

El Llagostera perd (1-0) a Reus

El primer equip de la U.E Llagostera confiava aquest diumenge poder sumar algun punt al camp del Reus. Als homes d’Oriol Alsina els ha faltat poder de reacció i el Reus ha guanyat (1-0) el partit que ha estat molt igualat. 

Diumenge, 03 Febrer 2013 07:32

El Llagostera visita el camp del Reus

Els homes d’Oriol Alsina intentaran aquest migdia sumar 3 punts al camp del Reus i poder consolidar-se a la zona mitja de la classificació.