ELPOLLTV

Dij25042024

aufuce

Back Estàs aquí:Inici Defuncions Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

L'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Llagostera ha programat pel proper diumenge 17 d'abril, un concert de violí i piano amb Miquel Muñiz i Lluís Rodríguez.

Miquel Muñiz va guanyar el 96è concurs de Joventuts Musicals d'Espanya amb només 18 anys, essent el concursant més jove de la convocatòria i el primer violí guanyador després de deu anys. Va cursar els estudis de grau superior al Conservatori del Liceu i actualment realitza els estudis de màster amb Svetlana Makarova i Pavel Vernikov a l'Alta Escola de Música de Lausana (Suïssa) becat per la Fundació ''La Caixa''. Ha estat guardonat amb més de vint premis nacionals i internacionals.

Lluís Rodríguez, pianista d'una sensibilitat madura i intel·ligència interpretativa, s'ha consolidat com un dels referents musicals del nostre país. Acumula vint-i-cinc guardons, catorze dels quals primers premis, que avalen el seu talent pianístic i la continuada i entusiasta acollida de públic i crítica que li ha permès captivar les audiències de quatre continents.

Tindrà lloc a les 18h al Teatre Casino Llagosterenc.

Les entrades es poden comprar anticipadament aquí i a taquilla a partir de les 17h.

Aquest dijous 1 de setembre a les 20h tindrà lloc la inauguració del nou estudi fotogràfic de la llagosterenca Paula Nuell. Per assistir-hi és imprescindible omplir un formulari que trobareu aquí.
Un total de 26 colles de carnavalesques han participat aquest dissabte a la Rua de Carnaval de Llagostera.

La situació epidemiològica del mes de febrer, i d’acord amb els municipis de la Costa Brava centre, va obligar a ajornar la Rua de Carnaval fins aquest cap de setmana.

La colla llagosterenca "El Porró que no pari”, amb un centenar de participants, ha fet d’amfitriona i s’ha ocupat de tancar la rua.

Dilluns, 11 abril 2022 08:02

Nova exposició temporal a Can Caciques

“Olor de cremat. Bombers: el naixement d’un servei públic” és el títol que dona nom a la nova exposició temporal de Can Caciques, a Llagostera.

La peça central de l’exposició és una bomba per apagar incendis comprada per l’Ajuntament l’any 1875, i restaurada recentment per l’equip de voluntaris que col·labora amb el Centre d’Interpretació de Can Caciques. Diumenge va tenir lloc la inauguració on hi ha participat Francesc Pujadas, Cap del Parc de Bombers de Cassà de la Selva, que ha facilitat informació sobre l’equipament d’extinció d’incendis, des de les primeres bombes fins els camions d’última generació.

Durant la presentació s’ha fet sonar l’antiga sirena del campanar que marcava l’entrada i sortida dels treballadors a les fàbriques i que també s’utilitzava per avisar en situacions d’alerta com ara els incendis.

Dilluns, 11 abril 2022 07:43

Benedició de Rams a Llagostera

Després de dos anys marcats per la Covid-19 un centenar de persones s'han apropat fins a l'església de Llagostera per assistir a la benedicció de rams, palmes, palmons i branques de llorer. Els actes religiosos seguiran el dia 14 d'abril a les 18.30h, amb la celebració de la missa de Dijous Sant. Divendres Sant començarà a l'església amb el Via Crucis a les 11h, la Passió del Senyor a les 18h i la Processó a les 21h. La Vetlla Pasqual serà a les 18.30h del dissabte 16 d'abril i Diumenge de Pasqua, el dia 17 a les 10.30h.
Divendres, 08 abril 2022 07:06

Senderisme guiat al Puig de Cadiretes

L'Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Gironès ha programat per aquest diumenge 10 d'abril, una passejada guiada al Puig de Cadiretes. Per apuntar-vos és imprescindible fer reserva prèvia per correu (Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ) o trucant al 972 011 669 i esperar confirmació.
Dimarts, 05 abril 2022 07:25

Matinades i Rua de carnaval a Llagostera

Carnaval és sinònim de gresca i de disbauxa. Després de l’aturada de l’any passat El Porró que no pari tornarà a desfilar pels carrers del Llagostera amb més força que mai. Ho farà per partida doble, el pròxim dissabte 9 d’abril, en una jornada que s’ha batejat amb el nom de Matinades i que començarà a les 7 del matí. Seguidament, a les 10.30h es donarà el tret de sortida a la gran Rua de Carnaval que passarà pel carrer Maria Gay, l’avinguda Gironès, el carrer Pocafarina, l’avinguda de l’Esport i seguirà pel passeig Romeu fins a la cantonada del carrer Pau Casals on les colles finalitzaran el recorregut amb una exhibició.

Diversos joves del municipi amb la participació de l'Escola de l'Art Municipal Pere Mayol, han pintat les escales de la Biblioteca Julià Cutiller d'accés a la plaça August Vidal. Ho han fet en el marc del projecte A-Taca, una proposta d’art urbà que pretén crear un lloc de trobada juvenil, estimulant la creativitat i l'estima per als espais públics.

El projecte A-Taca es va posar en marxa l'any 2019 coincidint amb la celebració del Dia Internacional de l'Art a Llagostera, Cassà de la Selva i Celrà.

El Grup Excursionista Bell-Matí ha celebrat aquest diumenge la XXIV Caminada per camins i corriols. Enguany ha coincidit amb les visites guiades al Castell de Montagut i el Santuari de Sant Grau organitzades per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Llagostera. Hi han participat unan cinquantena de persones.
Una setantena de persones han participat aquest diumenge a la visita guiada al Castell de Montagut, situat entre Llagostera i Tossa de Mar. El castell de Montagut és una construcció defensiva amb una torre circular del s. IX-X i una habitació posterior, possiblement del s. XII. La recent excavació i consolidació de la torre, per part de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Llagostera, es sumen a l'atractiu tradicional del seu espectacular emplaçament. La visita ha anat a càrrec de l'arxivera municipal, Marta Albà. Posteriorment S’ha fet una visita al Santuari de Sant Grau guiada per David Moré, arxiver de Tossa de Mar, i Mario Zuchitello, autors del llibre "El santuari de Sant Grau de Vallpresona (Tossa). Més de sis-cents anys de talaia espiritual i social de la comarca", publicat l'any passat. La primera ermita dedicada a Sant Grau data del 1408, l'arribada de relíquies del Sant Grau des d'Orlach (aurillac) el 1453 fa créixer la petita ermita que es converteix en un lloc de peregrinació. L'aspecte actual del santuari es deu a la reforma finançada pel tossenc Grau Rodés Moré el 1882.

La sortida ha finalitzat amb un dinar.