ELPOLLTV

Dis27042024

aufuce

Back Estàs aquí:Inici Defuncions Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

La cavalcada de Reis de Llagostera ha estrenat recorregut amb sortida i arribada al local Polivalent. Ni la Covid -19 ni l’incendi de la nit de Cap d’Any que va afectar els preparatius han impedit que els carrers del nostre poble s’omplin de màgia i il·lusió.
Dimecres, 05 Gener 2022 10:20

1.000 euros en un sol dia

La llagosterenca Begoña Nieto és la guanyadora dels 1.000 euros de la rifa organitzada per l’AMPA de l’Escola Lacustària per recollir diners pel viatge de final de curs de 6è i, alhora, dinamitzar el comerç local.

Un grup d’alumnes li ha lliurat el premi i l’ha acompanyat per ajudar-la a gastar-se els diners en un sol dia.

La butlleta guanyadora va ser per la 148, que va coincidir amb les tres darreres xifres del sorteig de la loteria de Nadal.

La taula rodona: "Una mirada personal a la vida i obra d'Emili Vilà" prevista per aquest dissabte 8 de gener a les 12h ha quedat suspesa. Un dels participants ha donat positiu de Covid-19.
La Comissió Delegada del Govern en matèria de Covid-19, reunida aquesta tarda, ha aprovat prorrogar durant 14 dies més les mesures que van entrar en vigor el 24 de desembre i ha actualitzat la llista de municipis on s’aplicarà la restricció de la mobilitat nocturna. La nova llista inclou 124 municipis, s’han incorporat vuit més: Alcarràs, Castell-Platja d'Aro, Cunit, el Vendrell, Mont-roig del Camp, Salt, Torroella de Montgrí, Vilanova i la Geltrú. Es mantenen els nou municipis illa que hi ha en la resolució vigent. Les mesures, que fins ara estaven en vigor fins al 7 de gener, s’han prorrogat fins al dia 21.

L’objectiu d’aquesta pròrroga és mantenir la reducció de la interacció social i el moviment de la ciutadania, per frenar l’ascens de contagis i disminuir la pressió assistencial al sistema sanitari. La pròrroga serà aprovada demà pel Procicat, en una resolució que serà enviada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que el 23 de desembre ja va avalar aquestes mateixes mesures.

D’aquesta manera, es mantindrà durant 14 dies més la restricció de la mobilitat nocturna, d’1 de la matinada a 6 del matí, als municipis de més de 10.000 habitants amb una incidència acumulada a 7 dies superior als 250 casos per cada 100.000 habitants. La llista de municipis s’ha actualitzat amb data d’avui i estarà en vigor a partir de divendres 7.

Entre la resta de mesures que es mantenen, destaca la limitació de les bombolles i que el número absolut no superi les 10 persones, tant a l’interior com a l’exterior i tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic.

La capacitat màxima a l’interior de bars i restaurants continuarà sent del 50% (i del 100% a les terrasses), mentre que l’aforament a comerços i empreses de serveis serà del 70%, el mateix percentatge que en instal·lacions i equipaments esportius tancats.

Els locals d’oci nocturn romandran tancats, mentre que l’aforament de sales de concert, teatres, cinemes, auditoris i circs amb carpa serà del 70%, percentatge que també s’aplica a sales de vetlla, enterraments i altres cerimònies.

El teletreball es manté com a prioritari en l’Administració de la Generalitat i es recomana fermament en l’àmbit laboral privat.

El Govern insisteix en la necessitat de seguir mantenint les mesures bàsiques de prevenció davant de la COVID-19, com ara fer un ús correcte de la mascareta, mantenir la distància sempre que sigui possible i aplicar les mesures higièniques i de ventilació.

A Llagostera s'han diagnosticat 102 casos amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies.

Unes 800 persones han participat a la 41a edició de la popular Cursa de Sant Esteve de Llagostera. Diego Arroyo Mazorra, amb un temps de 34 minuts i 4 segons ha estat el corredor més ràpid dels 10 km masculins i Mireia Frigola Ramos, amb 45 minuts i 48 segons la més ràpida de la categoria femenina.

El primer corredor local en creuar la línia de meta ha estat Josep Maria Codina, amb un temps de 35 minuts 58 segons i Laura Funosas amb 48 minuts i 42 segons en la categoria femenina.

La cursa dels 5 km l’ha guanyat Joan Bernat amb un temps de 18 minuts i 20 segons i Inca Ciurana Montiel amb 25 minuts i 35 segons.

Eduard Fernàndez Calvo (20,15) i Aina Portés Casadevall (28,17) han estat els primers locals.

En un comunicat, el Club Bàsquet Llagostera, entitat organitzadora de la cursa, ha agraït la col·laboració del voluntariat, patrocinadors i ajuntament que han fet possible la celebració de l'esdeveniment.

Podeu consultar totes les classificacions aquí.

La Junta de la Llar de la Gent Gran de Llagostera ha comunicat que suspèn totes les seves activitats com a mesura preventiva, davant la situació epidemiològica de la COVID-19, fins a nova ordre.

Llagostera exposa des d’aquest cap de setmana l’exposició “Una col·lecció trobada” del pintor local Emili Vilà (Llagostera, 1887- 1967). Es tracta d’una part de l’obra del cartellista, retratista i pintor català, recentment adquirida per l’Ajuntament.

Lluny del Vilà més reconegut com a cartellista, l’exposició ens redescobreix una faceta de l’artista amb una producció centrada en els seus espais vitals on predominen la recreació de la tècnica de la pintura, juntament amb el retrat i les obres de caràcter costumista, tal i com han expliquen Maribel Llobet, Gemma Edo i Anna Ventura, comissàries de l’exposició.

Aquest divendres ha tingut lloc el vernissatge al local social de la Caixa amb la participació de la directora de l’Escola d’Art Pere Mayol, Mariona Puigbaldoyra, les comissàries Maribel Llobet i Gemma Edo, que també s'han ocupat de la restauració de les obres, i el regidor de Cultura, Enric Ramionet.

L’exposició es podrà visitar fins al 9 de gener, tots els caps de setmana i dies festius, d’11 a 13h.

Dissabte, 18 Desembre 2021 21:05

900 euros de màgia cap a la Marató de TV3

L’espectacle de màgia Hocus Pocus ha recaptat un total de 900 euros que es destinaran íntegrament a la Marató de TV3. El mag llagosterenc Eduard Juanola ha deixat el públic bocabadat amb els seus trucs de màgia. Dilluns el Col·lectiu Pro Mrató de TV3 de Llagostera ingressarà els diners al compte de la Fundació la Marató de TV3 que enguany es dedica a la salut mental.
Dissabte, 18 Desembre 2021 20:21

Guanyadors del Concurs d’Aparadors de Nadal

Piscines Sant Feliu, ha guanyat el primer premi del Concurs d’Aparadors de Nadal, organitzat per l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Llagostera amb la col·laboració de la Unió de Botiguers. El segon premi ha estat per la Nova Barberia i el tercer per la Fleca Garcia. Enguany han participat al concurs un total de 10 establiment i com a novetat, les votacions han anat a càrrec dels llagosterencs majors de 16 anys que han pogut votar en línia, des de la plataforma de participació ciutadana Decidim. L’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro, i el regidor de Promoció Econòmica, Eduard Díaz han estat els encarregats de lliurar els premis, aquest dissabte al vespre després de l’encesa dels llums de l’arbre de Nadal.
Divendres, 17 Desembre 2021 21:18

Suspesa la primera funció dels Pastorets

Amb motiu d'un possible positiu de COVID-19 en el grup dels actors dels Pastorets, la Junta del Casal ha decidit, per prudència, anul.lar la funció del dia 19 de desembre.

Les entrades adquirides seran vàlides per a la funció del dia 2 de gener. En cas que també s'hagués d'anul.lar la funció del dia 2, es reemborsaran els diners. També es reemborsarà en cas de no poder assistir el dia 2.