ELPOLLTV

Div10052024

aufuce

Back Estàs aquí:Inici Defuncions Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

La petició s'ha fet a proposta de l'Institut del municipi amb el suport de l'Ajuntament.

Dijous passat Adam Manyé, director dels Serveis territorials d’Educació a Girona, es va reunir a la sala de Plens de l’Ajuntament amb Toni Navarro, alcalde de Llagostera; Susana Lara, directora de l’Institut de Llagostera; Laia Nadal, cap d’Estudis de l’Institut de Llagostera, i Mireia Malagón, tècnica d’Educació de l’Ajuntament.

La trobada tenia l’objectiu de presentar i defensar el projecte que l'equip directiu de l'Institut de Llagostera ha fet arribar al Departament d'Educació per demanar que el curs vinent es faci el cicle formatiu de grau mitjà d’Atenció a persones en situació de dependència a l’Institut de Llagostera.

En cursos anteriors ja s’havia sol·licitat poder impartir un cicle formatiu de grau mitjà a l’institut de Llagostera. L’equip directiu actual ha volgut reprendre aquest objectiu perquè considera bàsic que hi hagi aquesta oferta educativa al municipi adreçada a aquells alumnes que volen fer cicles formatius. Quan van plantejar la proposta a l’Ajuntament, de seguida van rebre el seu suport. S’ha considerat que és oportú sol·licitar el cicle formatiu de grau mitjà d’Atenció a persones en situació de dependència perquè tant a Llagostera com en les poblacions properes hi ha mancança de personal format en aquest àmbit. Aquest perfil garanteix que els alumnes puguin fer les pràctiques al municipi i en un futur inserir-se laboralment sense dificultats. Per altra banda, obriria les portes a tenir un cicle formatiu de grau superior de la mateixa família més endavant, com ara el d’Educació infantil, Integració social, Animació sociocultural i turística, etc.

Els Serveis territorials de Girona valoraran la petició juntament amb totes les de la resta de centres.

L'Ajuntament de Llagostera s'ha adherit a la plataforma Decidim que ofereix la Diputació de Girona per vehicular els processos de participació ciutadana.

A través d'aquesta eina, adreçada de manera gratuïta als consistoris de les comarques gironines, l'Ajuntament centralitzarà els processos participatius que organitzi.

La plataforma s'estrena amb una votació per escollir la imatge gràfica que servirà per identificar l'àrea de Participació Ciutadana i tots els processos que s'impulsin des del consistori.

El regidor de Participació Ciutadana, Eduard Diaz, ha explicat que amb la posada en marxa d'aquesta nova plataforma "fem un pas endavant en l'aprofundiment de la democràcia local participativa, que a més ens facilitarà la feina i ens permetrà obtenir millors resultats amb la implicació de la ciutadania".

La votació que s'ha posat en marxa estarà disponible per als majors de 16 anys empadronats al municipi, fins al proper diumenge 21 de novembre a les 12 de la nit.

Podeu accedir a la plataforma Decidim de Llagostera des d'aquí.

Diumenge, 07 Novembre 2021 15:21

Èxit del taller de caixes niu

14 famílies han participat aquest diumenge a Llagostera al Taller de caixes niu, organitzat pel Consorci de les Gavarres amb la col·laboració de l’Ajuntament de Llagostera. La jornada ha començat amb una explicació sobre els hàbitats del ocells a càrrec del Grup Natura Sterna i ha seguit amb el taller pràctic de construcció de les caixes niu per a ocells i ratpenats.
Divendres, 05 Novembre 2021 21:14

En record de Josep Solés Pujol

En Josep Solés Pujol, en Les, com tothom el coneixia, ens ha deixat als 88 anys. Vinculat sempre a la vida social i política del municipi era un dels socis més antics del Casino Llagosterenc. Discret, amable i amb ganes de conversa, sempre estava disposat a debatre per millorar els diversos aspectes del poble. Durant molts anys va ser un dels pilars de Convergència Democràtica de Catalunya a Llagostera. Va formar part de moltes llistes electorals a les eleccions municipals de la formació convergent, tot i que mai va voler ocupar posicions de sortida que l’haurien portat a ser regidor.

Carnisser, ex futbolista de la U.E Llagostera i amic dels seus amics, estava casat amb Carme Franch Xargay i deixa quatre filles. La cerimònia religiosa serà aquest dissabte 6 de novembre, a les 4 de la tarda a la Parròquia Llagostera.

Es congela l’IBI, es millora el redactat actual per evitar confusions, i s'incideix en millorar i bonificar el reciclatge i la reducció de residus.

El Ple de l’Ajuntament de Llagostera celebrat aquest dimecres 3 de novembre ha aprovat, per unanimitat, les ordenances fiscals que regiran l'any 2022.

El regidor d’Hisenda, David Parron, va exposar la proposta de modificació on bàsicament en destaca la congelació de l’IBI i l’increment de la taxa d’escombraries.
Aquest increment respon principalment a la millora de les àrees de contenidors de les urbanitzacions de Font Bona i Selva Brava i dels veïnats de Gaià, Bruguera, Panedes, Llobatera i Sant Llorenç, i a l'ampliació del sistema porta a porta a les urbanitzacions de la Canyera, Mata i Mont-Rei i als veïnats de Cantallops, Creu de Serra, Ganix, la Mata i Pocafarina, previst per a l’any vinent.

Així, la taxa d'escombraries s'incrementa un 4% als habitatges del nucli urbà on es realitzar el sistema de recollida porta a porta, i un 110% en els veïnats, que seran els més beneficiats de les millores previstes que s’implantaran a partir de desembre. Aquest increment es pot veure compensat considerablement si es participa correctament en la recollida selectiva i s’apliquen les bonificacions, que poden arribar fins al 40% de la taxa.

En aquest sentit, Parron va explicar que “bona part de les bonificacions es destinaran a premiar la correcta recollida selectiva, per crear consciència entre la població, i alhora deixar palès que no fer-ho correctament es penalitza amb un augment de la taxa”. Val a dir també que l’increment de la taxa d’escombraries assumeix la pujada de l’11,3% del cànon de residus per part de l’Agència de Residus de Catalunya.

A banda de l’IBI i de les escombraries, la modificació de les ordenances també afecta l’ordenança de tinença d’animals per incorporar-hi bonificacions a determinats col·lectius d'acord amb la moció presentada pel grup municipal de Junts per Llagostera, aprovada per unanimitat.
Finalment també cal destacar l’assimilació de la taxa d'equipaments esportius als preus de mercat afegint la possibilitat de llogar el camp de futbol, el pavelló d’esports i el local polivalent amb il·luminació o sense o fent ús o no dels vestidors.

Podeu recuperar la sessió del Ple des del canal Youtube de l’ajuntament.

Dimarts, 26 Octubre 2021 10:04

Nova matinal de recollida de deixalles

El Grup Excursionista Bell-Matí acomiadarà el mes d'octubre amb una nova nova matinal de recollida de deixalles a l’entorn de Llagostera. El grup de voluntariat, juntament amb l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament, tenen identificats diversos abocaments i tenen previst netejar-los.

La matinal és oberta a tothom qui vulgui afegir-se. El punt de trobada és la Deixalleria Municipal, aquest dissabte 30 d'octubre, a les 10.00 h.

Llagostera ha tancat aquest diumenge la programació del Correllengua amb una caminada pel veïnat de Sant Llorenç. Les activitats van iniciar-se dimecres de la setmana passada amb la presentació del llibre "El futur del català depèn de tu" de Carme Junyent, divendres amb la xerrada "Isabel-Clara Simó, figuerenca del País Valencià" a càrrec de Joan Ferrerrós i Serra. La programació va seguir dissabte amb un matinal de jocs de taula editats en català a càrrec de l'Associació de Jocs de Taula Meeple Llagostera i el concert de Cris Juanico.

Enguany, a Catalunya la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana ha dedicat el Correllengua a l'escriptora, periodista i activista política Isabel-Clara Simó. A Llagostera el Correllengua compte amb el suport de l'Ajuntament i de diverses entitats locals.

El camp municipal de futbol de Llagostera acollirà els partits de dos equips femenins el pròxim diumenge 24 d’octubre a les 18h. És el primer cop que a Llagostera juguen dos equips femenins en el mateix moment. Són el sènior i l'infantil femení del Club Base Llagostera que s'enforntaran a Les Preses i al Sils, respectivament.

A més, per commemorar el dia de la Lluita Contra el Càncer de Mama del passat 19 d’octubre, tots els equips, masculins i femenins, lluiran un llaç rosa durant el partit. L'entrada al camp serà gratuïta.

L’Ajuntament de Llagostera ha adquirit mascaretes transparents i aquesta setmana les ha repartit entre les educadores de les llars d’infants municipals per facilitar la comunicació amb els infants. Les mascaretes s’han convertit en un obstacle per als professionals de l’educació  a l’hora de comunicar-se amb els nens/es. Aquest problemàtica s’agreuja en l’educació infantil, etapa en què la comunicació oral és bàsica.

A partir d’ara els infants podran gaudir de la gestualitat i l’expressió facial  de les seves educadores. Aquestes mascaretes són reutilitzables i estan homologades segons les especificacions tècniques UNE0065:2020 i UNE-CWA 17553:2020 pel laboratori AMSLAB

Dijous, 21 Octubre 2021 07:11

Nou outlet a Llagostera

Loop Maxi Outlet és el nom de la nova botiga de roba outlet que avui, dijous 21 d’octubre, obre les seves portes a Llagostera. Situat al carrer Fivaller número 12 disposa d’un espai de més de 300 m2 destinats a moda i complements de les millors marques del moment. La inauguració tindrà lloc a partir de les 19.00h.