ELPOLLTV

Dij16052024

Back Estàs aquí:Inici Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

L’agent de la Policia Local de Llagostera Adrià Ruano, ha recollit aquest matí el diploma del curs de formació bàsica per a policies de l’Escola de Policia de Catalunya, on ha estat el primer de la seva promoció. Un total de 171 agents de 45 municipis de Catalunya, entre ells Llagostera, s’han graduat en la 28 ena promoció. El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha presidit l’acte a Mollet del Vallès , on també hi ha assistit l’alcalde Fermí Santamaria i el sergent de la Policia Local de Llagostera, Joan Linde. Ruano ha destacat que no “hi ha policies petites ni policies grans i que tots formem part de la Policia de Catalunya”. Durant el que ha qualificat de “darrer acte públic com a conseller d’Interior”, Ramon Espadaler ha felicitat als alumnes i els ha demanat que “entenguin sempre que l’autoritat no la dóna l’uniforme, sinó que la dóna fer la seva feina amb rigor, autoexigència, compromís i voluntat de servei”.

 

 

Aquest dissabte 13 de juny s’ha constituït el nou ajuntament de Llagostera fruit del resultat de les eleccions municipals celebrades el passat 24 de maig on el CiU va obtenir 9 regidors, ERC 3 i ALL 1. Els regidors que formen part del plenari municipal són: Fermí Santamaria Molero, Josep Aliu Mundet, Sergi Miquel Valentí, Montse Vilà Añon, Pilar Aliu Bou, Ramon Soler Salvadó, Jesús Malagón Granados, Xavier Vilella Bayé i Anna Hereu Masó, tots ells de CiU, Antoni Navarro Robledo, Alex Puig Mayol i Joaquim Castelló i Boadas d’ERC i David Parron Ojeda d’ALL. L’alcalde Fermí Santamaria ha dedicat unes paraules d’agraïment al poble de Llagostera per la confiança rebuda i s’ha mostrat disposat a seguir sent “l’alcalde de tots”. Així mateix Santamaria ha felicitat als grups d’ERC i ALL per la seva representació i els ha ofert “mà estesa per trobar punts d’acord en tot allò que suposi una millora per les persones i el municipi de Llagostera”. En les seves respectives intervencions, David Parron (ALL) i Antoni Navarro (ERC) han manifestat que treballaran per Llagostera de forma constructiva des de l’oposició, evitant la confrontació però denunciant públicament tot allò que considerin que no és bo pel municipi. Tots els regidors han promès el càrrec per imperatiu legal i han mostrat el seu compromís de seguir treballant pel procés sobiranista de Catalunya, utilitzant diverses fórmules per expressar-ho al final de les seves intervencions.Santamaria ha acabat la seva intervenció citant Salvador Espriu: “Ens mantindrem fidels per sempre més al servei d'aquest poble."La constitució del nou ajuntament ha finalitzat amb aplaudiments i felicitacions dirigits a tots els grups municipals i amb una foto de grup. Properament us oferirem un vídeo resum del ple de constitució.

Amb la voluntat de donar a conèixer els serveis que s’ofereixen des de la Residencia Josep Baulida de Llagostera, s’ha posat en marxa una nova web amb tota la informació. Accessible des de www.residenciajosepbaulida.cat el web conté diversos apartats dedicats a la residència, als serveis, els espais, les notícies i les activitats que s'hi desenvolupen. Des del web s’hi pot consultar també la revista que s’edita anualment així com una galeria de fotografies. També es pot consultar el menú mensual del servei de menjador, entre d’altres. La Residència Josep Baulida, és una entitat sense ànim de lucre, que té com a objectiu facilitar als residents un entorn substitutiu de la llar, adequat i adaptat a les necessitats d’assistència i afavorir la recuperació o el manteniment del màxim grau d’autonomia personal i social. Aquest objectiu es pot acomplir a través del servei de Residència Assistida o de Centre de Dia. Actualment la Residència Josep Baulida disposa de 58 places de Residència (41 de públiques i 17 de privades) i 10 de centre de dia (4 de públiques i 6 de privades). És centre col·laborador del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat. Podeu visitar la web des d’aquí.


 

 

Diversos efectius de l’ADF Llagostera s’han desplaçat a primera hora d’aquesta tarda, per participar en les tasques d’extinció de l’incendi forestal que s’ha declarat a la població veïna de Caldes de Malavella. Els Bombers de la Generalitat hi han destinat una quinzena de dotacions terrestres i 6 mitjans aeris (dos helicòpters i quatre avions de vigilància i atac). El foc ha afectat una zona boscosa d'unes 15 hectàrees, coneguda com el Bosc d’en Gimferrer, a prop de la carretera N-II a l’alçada del punt quilomètric 698,5.


 

 

Després de l’èxit de la primera edició de la Fira del Llibre prohibit, nascuda a Llagostera el passat mes de setembre de la mà de Can Toni de les Eugues, avui comença a Barcelona, la Setmana del Llibre Prohibit. Del 3 a l’11 de juny el Born Centre Cultural acull una àmplia programació amb bibliotecaris, llibreters, editors, periodistes, professor i lectors per debatre i reflexionar sobre la prohibició, la censura i la persecució de textos al llarg de la història. Aquest matí ha tingut lloc a Barcelona la presentació oficial.

 

 

Del 3 al 22 de juny, podreu visitar a la Biblioteca Julià Cutiller l’exposició “Perich i Autopista, humor sense peatges”. Aquesta mostra, que té un caràcter itinerant i ha estat cedida per la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes a la Diputació, recull de manera molt visual una selecció de dibuixos que El Perich, un dels millors humoristes gràfics que ha tingut el nostre país, va produir en el seu llibre Autopista, el títol del qual era una paròdia de Camino, l’obra de José María Escrivà de Balaguer, fundador de l’Opus Dei. Autopista va ser un dels llibres més venuts en tot l’Estat espanyol l’any 1971.

Encara avui el seu contingut és plenament vigent: les desigualtats socials, els problemes dels treballadors, la corrupció, els abusos de poder, la ingerència dels poders fàctics…tot amb el traç incisiu i mordaç però alhora tendre de Jaume Perich, El Perich.


 

 

Del 29 de juny al 21 d’agost es durà a terme una nova edició del Casal d’Estiu del Casal Parroquial Llagosterenc, pensat per a nens i nenes i joves de 4 a 16 anys. Les inscripcions poden realitzar-se de l’1 al 5 de juny, de dos quarts de sis a vuit a de la tarda, a les instal·lacions del Casal, situades a la carretera de Tossa s/n. Les places són limitades. A partir del dia 8 de juny, si encara queden places, es podran deixar les inscripcions a la Perruqueria i estètica Comas (Can Miquel) al carrer Joan Maragall, 36.

Convergència i Unió s’ha imposat com a força més votada a les eleccions municipals de Llagostera amb 1946 vots. La participació ha sigut del 54,61%. ERC es manté com a segona força amb 587 vots i Alternativa com a tercera amb 316 vots. El PP ha obtingut un total de 119 vots, i segueix sense aconseguir representació a l’Ajuntament de Llagostera. Amb aquestes dades la distribució de regidors queda de la següent manera CiU: 9, ERC: 3 i ALL: 1.

Dissabte, 23 Maig 2015 23:57

Els Diables de l'Onyar cremen Llagostera

Un any més els Diables de l’Onyar s’han ocupat del correfoc de la Festa Major de Llagostera amb un espectacular final a la Plaça Catalunya que ha culminat amb un concert de rumba a càrrec del grup El Cigarrito de después. Pots veure més fotos des d’aquest enllaç

Dissabte, 23 Maig 2015 18:26

XLVI concurs de dibuix del Bell-Matí

Un any més el Grup Excursionista Bell-Matí ha omplert la plaça de nens i nenes artistes per participar al concurs de dibuix infantil que enguany arriba a la 46 edició. Tots els dibuixos s’exposaran al local Social de “La Caixa” durant tots els dies de la Festa Major. El lliurament de premis, tindrà lloc al mateix local el diumenge dia 24 de maig, a dos quarts d’una del migdia.