ELPOLLTV

Div03052024

Back Estàs aquí:Inici Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Aquest divendres ha quedat inaugurada la Biennal d’artistes llagosterencs al local social de la Caixa. Hi participen exposant alguna de les seves obres, un total de 37 llagosterencs. L’exposició es pot visitar fins al 19 d’abril tots els dissabtes, diumenges i festius d‘11 a 14 h i de 17 a 20 h.

 

 

Llagostera s'uneix al dol de les famílies de la tragèdia aèria. Ahir l'alcalde de Llagostera, en nom de tot el consistori, va expressar el seu condol a familiars i amics de les víctimes de l’accident d’avió de la companyia Germanwings que volava entre Barcelona i Düsseldorf. A les 12 es farà un minut de silenci davant de l'Ajuntament. A tot el país, el president Mas, ha decretat 3 dies de dol.

 

 

El Centre de Normalització Lingüística de Girona ha posat en marxa el concurs d´Instagram «Atrapa la falta». S'hi pot participar del 16 de març al 17 d'abril i s'adreça especialment als joves. El concurs pretén conscienciar aquest sector de població de la importància d’escriure amb correcció i del paper decisiu que té la llengua per al seu futur professional, tenint en compte el valor que adquireix a l’hora d’oferir una determinada imatge de qualitat. Per això, atès aquest caràcter pedagògic, també es promourà entre l’alumnat dels cursos de català per a adults d’arreu del territori gironí. Les fotografies han de recollir errades lingüístiques en català de qualsevol tipus en rètols, cartells, menús de restaurants, prospectes, fullets, aparadors de botigues, etc. exposats al públic. Cada participant hi podrà concursar amb tantes fotografies com vulgui sempre que siguin originals i fetes en el període del concurs. Consulta les bases i més informació des d'aquí.


 

 

Diumenge, 22 Març 2015 10:53

“Un vestit a mida“ a Can Caciques

Aquest cap de setmana ha quedat oficialment inaugurada la nova exposició temporal de Can Caciques. “Un vestit a mida“ pretén apropar-nos a l’ofici de sastre, avui quasi desaparegut. La mostra trasllada als visitant a una època on sastres i modistes a partir d’un procés molt llarg i laboriós (prendre mides, triar un teixit, tallar, embastar, emprovar, cosir, planxar...) confeccionaven la majoria dels vestits dels llagosterencs. Fotografies, objectes de les sastreries de Miquel Rodó i de Josep Vilallonga i un audiovisual amb el testimoni de Josep Vilallonga il•lustren els textos de l’exposició que es podrà veure de dilluns a diumenge de 10 a 14 h. Aquestes exposicions temporals tenen com a objectiu mostrar peces de la col•lecció etnològica que no tenen cabuda en l’exposició permanent i descobrir al visitant aspectes propis de la vida domèstica, la indústria i els oficis o costums populars de Llagostera.

 

 

Es busquen voluntaris per a col·laborar en els passos de la Processó de Divendres Sant. Segons ha informat l'Ajuntament de Llagostera, els interessats poden enviar un mail a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. o bé trucar al 972 83 00 05.
Diumenge, 15 Març 2015 11:19

Èxit de la VII tractorada

Una cinquantena de tractors antics han participat aquest diumenge a la VII tractorada de Llagostera organitzada pel col·lectiu de Segadors i Segadores del municipi. Els tractors s’han concentrat a primera hora del matí a l’esplanada del local polivalent i després d’un esmorza han desfilat pels entorns de Llagostera.

La llagosterenca Nati Roura ha rebut aquest dissabte un homenatge per part de l’Ajuntament i la Parròquia de Llagostera en agraïment a la seva tasca al capdavant de Càritas durant els darrers 20 anys. L’Alcalde Fermí Santamaria, acompanyat del mossèn Enric Plantés, han presidit l’acte a la Sala de Plens de l’Ajuntament, on li han fet entrega d’una placa commemorativa.

Toni Navarro, serà el cap de llista d’ERC a les eleccions municipals previstes pel proper 24 de maig. El que fins ara era un rumor, s’ha confirmat avui mitjançant un comunicat emès per l’Assemblea Local d’Esquerra de Llagostera. A Navarro, que havia estat regidor del 2007 al 2011, li seguirà com a número dos l’actual regidor, Àlex Puig. Segons el comunicat d’ERC, “tots dos encapçalen una llista que presenta una barreja d’experiència i joventut, amb cares noves, molt conegudes en el teixit associatiu del poble”. El grup d’Esquerra de Llagostera “considera imprescindible la presència de veus plurals a l’Ajuntament, i està disposat a aportar el màxim dels seus membres a la recerca del diàleg”. Aquest diàleg “es vol fer a través d’una política participativa que ajudi a visualitzar les necessitats i treballar pel poble de la manera més eficient possible”. A data d'avui, només CiU i ERC han confirmat els seus respectius caps de llista.

Dimecres, 04 Març 2015 12:48

Ha mort Elvira Riera Barceló

Ha mort Elvira Riera Barceló de 91 anys, vídua de Joan Codinach Auledas. La cerimònia religiosa serà el dijous dia 5 de març a les 4 de la tarda a la sala de cerimònies del Tanatori de Llagostera.
El llagosterenc Sergi Miquel Valentí, ha sigut escollit nou secretari general de la Joventut Nacionalista de Catalunya. Aquest cap de setmana s'ha celebrat el XVIII Congrés de la JNC a Mataró on l'han escollit amb el 72.32% dels vots. Sergi Miquel ha estat el primer candidat a la presidència de l’organització política juvenil escollit per primàries a través de vot electrònic i obert a tota la militància. En el seu discurs com a nou secretari general de la Joventut Nacionalista de Catalunya, Sergi Miquel, ha encoratjat als militants a “sortir, treballar i guanyar el país que hem somniat”. El secretari general també ha assegurat que “aquesta nova JNC té les piles carregades i amb molta força per fer feina” i per "regenerar, pensar i comunicar". D’aquesta manera, Sergi Miquel vol fer una organització “més dinàmica, transparent i on el debat sigui una gran eina. Volem passar de ser una organització independent, a una organització d’Estat quan acabi aquest camí. Hem de definir el nou horitzó de Catalunya”. El nou secretari general, també ha destacat “la importància del 24 de maig per apuntalar el procés als pobles, viles i ciutats de Catalunya on, la JNC, ha de tornar a ser la principal força municipalista juvenil”. A més, assegura que “El 27 de setembre, demostrarem al món que volem ser un Estat d’Europa”. Sergi Miquel és regidor de Joventut (CiU) de l'Ajuntament de Llagostera des de les passades eleccions municipals.