ELPOLLTV

Dil29042024

Back Estàs aquí:Inici Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

CiU Llagostera presentarà aquest divendres 6 de febrer, Fermí Santamaria com a candidat a l’alcaldia de Llagostera. L’acte comptarà amb la participació del vicesecretari general de Coordinació Institucional de CDC, Lluís Corominas. La presentació tindrà lloc al local social de La Caixa a les 20:30 h.

La secció local d’ERC Llagostera segueix treballant per presentar-se a les properes eleccions municipals previstes pel mes de maig. Aquest dilluns hi ha convocada una segona reunió oberta a la militància i als simpatitzants. La reunió tindrà lloc a les 21:30 al local social de La Caixa.

Dissabte, 31 Gener 2015 17:23

La calamarsa emblanquina Llagostera

Una calamarsada ha deixat aquesta tarda de dissabte un paisatge emblanquinat. La Mar Tripiana ens envia aquestes fotografies des del Veïnat de Panedes.


Amb la voluntat de crear un espai de participació política i social i sense descartar presentar-se a les eleccions municipals en un futur, aquest vespre s’ha presentat l’Assemblea d’Esquerres de Llagostera. L’acte ha tingut lloc al local social de La Caixa on hi han participat una quarantena de persones. Segons els seus impulsors, es tracta d’un “moviment assembleari que, al marge de militàncies o adscripcions polítiques, convida a l’adhesió individual de tots els llagosterencs i llagosterenques que comparteixen els principis ideològics que en el nostre àmbit polític defineixen l’esquerra”. Durant l’acte s’ha llegit un manifest que podeu veure des d’aquí.


A diferència de l’any passat, el temps ha acompanyat durant la celebració de la Festa de Sant Antoni que enguany ha arribat a la XXIX edició. Més d’un centenar llarg de cavalls han desfilat pels carrers del poble acompanyats dels seus genets. Tots ells han rebut un raspall commemoratiu de la diada.


Amb la vista posada a les eleccions municipals del proper mes de maig, la secció local d’ERC ha convocat una reunió informativa “oberta als simpatitzants”. L’acte tindrà lloc el dilluns 19 de gener a les 21:30 a la sala polivalent del centre cultural Can Roig.

Dijous, 15 Gener 2015 19:56

Ha mort Eugenio Castillejo Torres

Ha mort Eugenio Castillejo Torres de 37 anys. La cerimònia religiosa serà el divendres dia 16 de gener a les 11:30h a la Sala de cerimònies del Tanatori de Llagostera.

L’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, i la regidora d’Educació, Anna Hereu, acompanyats del responsable del Servei Municipal d’Aigües, David Salazar, han lliurat els premis del Concurs Internacional de Dibuix Infantil que aqualia, l’empresa que gestiona el cicle integral de l’aigua del municipal, convoca cada any amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua. Mireia Miró, Arnau Ortega, Achwak Dari, Franc Riba i Iker Sagués, de l’escola Lacustària, han estat guardonats com a finalistes en la dotzena edició del certamen, que sota el lema “Explica'ns la teva aventura per salvar el planeta”, tenia com a objectiu reflexionar sobre la importància de l’ús de l'aigua de forma responsable i eficaç. Com a premi, els joves alumnes han rebut un joc educatiu El Món Submergit per a cadascun.

En aquesta edició, els escolars han participat a través d'internet i havien de muntar un collage que servís de base per preparar un breu relat que girés entorn de la gestió eficient i racional de l'aigua.

En aquest sentit, el cap del Servei Municipal d’Aigües, David Salazar, ha valorat l’èxit que un any més ha tingut la iniciativa ha tingut a Llagostera, marcat per la posada en funcionament de l'edició en format digital, que “no tan sols suposa aprofitar les possibilitats que ofereix les noves tecnologies i amb les quals els més joves cada vegada estan més familiaritzats, sinó que a més contribueix al desenvolupament sostenible, estalviant en consum de paper”.

Per la seva banda, l’alcalde ha destacat aquesta iniciativa, que permet apropar als més petits el servei públic que es presta de l'aigua, recurs que cal cuidar i utilitzar de forma responsable. Fermí Santamaria també ha fet èmfasi en la gran creativitat de tots els participants, capaços de “crear la seva pròpia història de com fer un ús intel•ligent de l'aigua en el seu entorn, en el seu col•legi i a casa seva”.


Diumenge, 11 Gener 2015 19:59

Dilluns comencen les obres de la carretera

El Departament de Territori i Sostenibilitat iniciarà aquest dilluns 12 de gener, les obres de millora i d’integració a la trama urbana de la travessera de l’antiga C-65 a Llagostera (C-65z), amb un pressupost de 2,1 MEUR. Aquesta actuació s’emmarca en el procés de traspàs de la Generalitat a l’Ajuntament de la travessera, que ha perdut la seva condició de carretera, per l’existència de la variant de la C-65, i forma part de la xarxa viària municipal. Els treballs tindran un termini d’execució de nou mesos. El tram on s’actuarà té una longitud d’1,2 quilòmetres, des de la sortida de l’enllaç est de la variant de Llagostera fins a la intersecció amb la C-253a. Les obres consistiran en: ·Reforçament i renovació del ferm. ·Pavimentació amb voreres i adequació de les existents. ·Millora dels sistemes de drenatge. ·Senyalització horitzontal, vertical, d'orientació i barreres de seguretat. ·Habilitació d'espais per a l'aparcament. ·Substitució de l'enllumenat, instal·lació de passos de vianants amb semàfors i elements d'arbrat i enjardinament. ·Desviament i reposició dels serveis afectats: línies elèctriques, de proveïment d’aigua, gas, telecomunicacions i reg. ·Millora de la xarxa de serveis urbans, en què cal remarcar la construcció d'un nou col·lector de pluvials. Segons el conveni formalitzat entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Ajuntament de Llagostera, cada administració aportarà aproximadament el 50% del pressupost de l’obra i, un cop finalitzin els treballs, es farà efectiu el traspàs de la travessera.

Després d'uns anys d'incertesa sobre el futur del llegat de l'artista Enric Marquès, la seva vídua Anny Henry, ha signat un acord amb l'Ajuntament de Girona per a una cessió temporal de tota l'obra que hi havia a casa seva, a canvi que els quadres siguin restaurats i inventariats, i d'una contraprestació econòmica de mil euros mensuals. Segons publica avui el diari El Punt Avui, l'acord amb l'Ajuntament de Girona, també preveu una col·laboració amb l'Ajuntament de Llagostera, on resideix l'Anny des de la mort de l'Enric. En aquest sentit s'hi cediran les obres amb temàtica llagosterenca per fer exposicions i, fins i tot, alguna exposició permanent quan hi hagi el marc adequat. Podeu llegir l'article de Joan Ventura publicat a El Punt Avui des d'aquí.