ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Davant la suspensió de la consulta del 9N per part del Tribunal Constitucional, l’Ajuntament de Llagostera s’uneix a la convocatòria feta per Òmnium Cultural i l’ANC per concentrar-se aquest dimarts 30 a les 19:00h davant de tots els ajuntaments catalans. Es demana a tots els participants que vestiu de groc

Unes dues-centes persones han participat a la XI Trobada d’Associacions Astronòmiques de Girona celebrada a Llagostera aquest cap de setmana. Durant el matí, els més petits van poder gaudir de diverses activitats i tallers, com sentir-se astronautes per un dia en un divertit photocall, enlairar coets d’aigua, simular cràters i galàxies, endinsar-se en el més profund del cel a l’interior d’un fantàstic planetari inflable, observar en directe el Sol i les seves taques i protuberàncies, i fins i tot observar al microscopi i tocar una impressionant mostra de meteorits de la mà del Dr. Josep Maria Trigo, un dels màxim experts mundials en aquest camp. A la tarda, la sala d’Actes del Centre Cultural Can Roig es va omplir per assistir a les xerrades que Astrogirona, els amfitrions i organitzadors, havien programat.
El ple de l’Ajuntament de Llagostera ha aprovat unànimement la moció de suport a la convocatòria de consulta sobre el futur polític de Catalunya. 

Tots els regidors amb representació municipal (CiU, ERC i AxLL) hi han votat favorablement. 

D’aquesta manera l’Ajuntament de Llagostera s’uneix a la moció pactada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

El Ple ha tingut lloc aquest dimecres al vespre i ha comptat amb un nombrós públic que ha aplaudit la iniciativa.
L'Ajuntament de Llagostera donarà suport a la convocatòria de la consulta sobre el futur polític de Catalunya. Aquest proper dimecres 24 hi ha convocat un Ple extraordinari a 2/4 de 9 del vespre on tots els grups amb representació municipal aprovaran unànimement la moció proposada per l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis. D’aquesta manera Llagostera s’uneix als més de 600 ajuntaments de Catalunya que han donat o donaran suport a la consulta. Des del col·lectiu de Llagostera per la Independència i l’ANC Llagostera s’ha fet una crida a la població per assistir al Ple i mostrar també el seu suport.
Diumenge, 21 Setembre 2014 08:32

Sopar anual de col·laboradors

Unes 300 persones, la majoria membres d’entitats i voluntariat de Llagostera, han participat aquest dissabte al sopar anual de col·laboradors, organitzat per l'Ajuntament de Llagostera, en agraïment a la seva implicació en l’organització de les diverses festes i fires que es realitzen a Llagostera al llarg de l’any. El regidor de Cultura, Josep Aliu i l’alcalde de Llagostera Fermí Santamaria, van donar les gràcies a tothom, destacant "la gran feina de les entitats i comissions organitzatives" que treballen pel poble de Llagostera. La trobada va tenir lloc al local polivalent.

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en Prealerta el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT davant la previsió de noves precipitacions intenses al quadrant nord-est de Catalunya durant les properes hores.

Amb motiu de l’episodi de pluges viscut aquesta passada matinada la Policia Local de Llagostera ha realitzat diverses actuacions entre les que destaquen el tall de totes les rieres de la població com a mesura preventiva, la retirada d’un arbre caigut al mig de la via a la carretera GI-681 a l’alçada del punt quilomètric i el requeriment dels Bombers de la Generalitat per la inundació d’uns baixos al Carrer Àngel Guimerà. Així mateix s’ha procedit a senyalitzar l’enfonsament d’un tram d’asfalt del carrer Mestral a l’alçada del Carrer Xaloc. Durant l’episodi de pluges a diverses zones del poble s’han produït talls i micro talls en el subministrament elèctric. Des de la Policia Local de Llagostera es recomana seguir els avisos del Servei de Meteorologia de Catalunya i seguir els consells i recomanacions de Protecció Civil. 

Dimarts, 16 Setembre 2014 17:13

Èxit de la bicicletada popular del Casal

Una cinquantena de persones van participar, la setmana passada, a la bicicletada popular organitzada pel Casal Parroquial. Els participants van poder gaudir d'un recorregut entretingut i divertit tot descobrint els entorns de Llagostera. La bicicletada va cabar amb un pica-pica a les instal•lacions del casal.

El Consorci per a la Normalització Lingüística ha iniciat el període de matriculació per als cursos que ofereix a través de la seva xarxa territorial, amb diferents nivells d’aprenenatge: des dels nivells inicials fins al nivell superior, a banda dels cursos complementaris i específics.

A Llagostera les inscripcions es podran fer a la Sala polivalent de la Biblioteca Julià Cutiller els dies, 16, 17 i 18 de setembre de 17 a 19 h.

Dilluns, 15 Setembre 2014 21:14

Espectacular pedradaga irregular a Llagostera

Una fugaç pedregada molt irregular ha deixat anar pedres de grans dimensions a diferents indrets de Llagostera. El fenomen meteorològic ha tingut lloc pels volts de les 18:00 h. Algunes de les pedres han superat els 7 cm d’amplada. Afortunadament segons fons de la Policia Local, no hi ha constància de danys personals ni materials.

Aquest dissabte 13 de setembre torna a Riudellots el mercat ecològic de la Selva.
Els organitzadors sortejaran entre els clients del mercat un sopar per a dues persones al restaurant KM0 Ca la Maria de Llagostera. El mercat pretén oferir als veïns i visitants del municipi productes ecològics i de proximitat, amb certificació CCPAE, i verificats per la Fundació Emys, entitat encarregada de la gestió i organització del mercat.
El mercat ecològic és una iniciativa conjunta dels municipis de Riudellots de la Selva i Caldes de Malavella que alternen la celebració cada dissabte. Durant tot el matí, de les 9:30 a 13:30 h es podran adquirir tota mena de productes ecològics i de proximitat com ara verdura, fruita, llegum, pasta, pa, ous, i el Carbó d’Ardenya- Gavarres de la fundació llagosterenca Idària.