ELPOLLTV

Dim14052024

Back Estàs aquí:Inici Esports Fútbol Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha decretat un dia de dol oficial a Catalunya per la mort aquest matí d’un professor a mans d’un alumne, a l’Institut d’Ensenyament Secundari Joan Fuster del barri de La Sagrera (Barcelona). El decret signat pel president declara dol oficial a tot el territori fins dimarts, a les 12 de la nit. Durant aquest període de dol se suspendrà la celebració de recepcions i actes oficials i les banderes onejaran a mig pal en els edificis i dependències de la Generalitat i corporacions públiques de Catalunya. El departament d'Ensenyament de la Generalitat ha convocat a tots els centres educatius a realitzar cinc minuts de silenci, dimarts 21 d'abril a les 11 hores, com a acte de solidaritat amb la comunitat educativa pels greus fets ocorreguts.
Aquest dilluns 20 d’abril a les 9 del vespre es durà a terme una sessió informativa sobre l’entrada en vigor de la nova Llei de transparència, la qual incorpora diverses obligacions que poden afectar les entitats sense ànim de lucre, amb la possibilitat que estiguin obligades a crear un portal de transparència a partir del dia 1 de juliol de 2015. Aquesta sessió informativa, organitzada per l'Ajuntament de Llagostera, anirà a càrrec de Josep Maria Cortès, llicenciat en dret, màster en administració electrònica i governança, consultor sobre transparència i participant com a expert en el projecte de llei del voluntariat que s’està tramitant actualment al Parlament de Catalunya. L’acte tindrà lloc a la Sala de Plens.

 

Diumenge, 19 abril 2015 21:58

375 equips participen a la TrailWalker 2015

Per quart any consecutiu la TrailWalker ha recorregut la Via Verda des d’Olot fins a Sant Feliu de Guíxols, passant per Llagostera. La marxa solidària organitzada per Oxfam Intermón, consisteix en recórrer 100 quilòmetres en un màxim de 32 hores on els equips aporten un mínim de 1.500 euros que es destinen íntegrament a combatre la pobresa al món. Enguany hi han participat 375 equips i s'han recollit més de 770.000 euros. Una quarantena de voluntaris llagosterencs han participat activament com a voluntaris durant tot el cap de setmana realitzant tasques de suport i avituallament.


 

Diumenge, 19 abril 2015 21:06

“G.E. Bell-Matí. 50 anys fent poble"

“G.E. Bell-Matí. 50 anys fent poble" així és titula el llibre coeditat per l’Ajuntament de Llagostera i el Grup Excursionista Bell-Matí que aporta una visió molt extensa de l’evolució i trajectòria d’aquesta entitat i de com ha marcat culturalment el poble de Llagostera. La periodista llagosterenca Sílvia Comas, autora del llibre, acompanyada de l’alcalde de Llagostera Fermí Santamaria, l’arxivera municipal Marta Albà i l’actual president del grup excursionista Bell-Matí Joan Sàbat, ha presentat aquest dissabte al vespre la publicació a la sala de plens de l’Ajuntament que ha quedat petita. El llibre s’ha elaborat a partir de la documentació que conserva l’entitat i sobretot del testimoni i anècdotes de molts llagosterencs vinculats a les activitats que l’entitat ha organitzat durant els darrers cinquanta anys.

 

“Tenim veu, transformem el món”. Aquest és el lema de l'Esplaiada 2015, organitzada per Esplais Catalans Esplac. Aquest dijous 16 d'abril s’ha presentat la trobada a Llagostera, amb la presència de Raimon Carreras, president d'Esplais Catalans, Sergi Miquel, regidor de joventut de l'Ajuntament i Toni Pardo i Cristina Prunell monitors de l'esplai Papu Tisores de Llagostera. A l'acte s'han explicat les activitats i els objectius de la principal trobada d'Esplac, que enguany assoleix un récord de participació històric amb més de 2500 persones, dels quals 1.900 són infants i joves i 600 són monitors i monitores de 52 esplais de tot Catalunya. L'Esplaiada tindrà lloc del 24 al 26 d'abril.

 

Tres agents de la Policia Local de Llagostera han rebut una felicitació durant la celebració del dia de les Esquadres. Dos dels agents han estat felicitats per la seva col·laboració i participació en diverses actuacions que han permès als Mossos d’Esquadra recuperar vehicles robats i decomissar una important quantitat de droga. L’altre agent ha estat felicitat, per la seva actuació estant fora de servei, en un accident de trànsit a l’AP7, senyalitzant el lloc i regulant el trànsit donant seguretat als implicats i aconseguint que l’accident no fos encara més greu. L’acte celebrat a Ripoll, ha estat presidit pel conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya Ramon Espadaler. L'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria també ha assistit a l'acte.


 

 

Llagostera torna a situar-se en el mapa. Aquest cop ho fa en l’àmbit cinematogràfic doncs la productora de l’exitosa pel·lícula “Ocho apellidos vascos” ha escollit Llagostera com a un dels emplaçaments de la segona part del film, juntament amb Girona, Monells i la Bisbal. Els responsables de la productora han anunciat que busquen 2.000 figurants per rodar la pel·lícula. El proper 23 d’abril hi ha previst un càsting a Llagostera al local social de la Caixa. Els perfils que es busquen són molt amplis amb edats compreses entre els 8 i 10 anys i els 16 i els 100. Cal tenir disponibilitat per poder participar en el rodatge de l’11 de maig al 17 de juny. A Girona, Monells i la Bisbal, també s'han organitzat càstings, els dies, 20, 21 i 22, respectivament. Per a més informació es pot trucar al 609045775.


 

Un total de 70 persones entre, alcaldes, regidors, personal de les àrees de cultura, joventut i esports, així com una àmplia representació de diferents associacions, entitats i AMPA dels 27 ajuntaments del Gironès han participat aquest dimecres al vespre a la sessió informativa sobre la fiscalitat de les entitats sense ànim de lucre organitzada pel Consell Comarcal del Gironès. La xerrada ha comptat amb les intervencions de diferents experts en la matèria i un debat/col·loqui final.

 

El Butlletí de Llagostera ha fet públiques les nominacions als VI Premis Culturals Butlletí. Les votacions ja poden fer-se on line des d’aquest enllaç fins al proper 19 d’abril. El dia de Sant Jordi s’habilitarà una urna a la plaça Catalunya per tal que tothom pugui votar. L’acte d’entrega tindrà lloc el proper diumenge 26 d’abril a les 18 h al Teatre Casino Llagosterenc.


 

Al ritme dels Manaies de Llagostera, la Processó de divendres Sant ha desfilat pels carrers de Llagostera durant dues hores. La Processó ha finalitzat a la Plaça del Castell amb l’escenificació de la crucificació de Jesús. Properament us oferirem un vídeo resum dels actes de setmana Santa. Veure més fotos